Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Hyvä. En tiennyt :) Laitatko faktan esille?

No ei tämäkään henkilö https://twitter.com/veronikahonka
ole mikään ihana oikeistofeministi :D

Bolsevikki on suurin haukkumasana mitä amerikkalainen voi toisesta amerikkalaisesta käyttää. Siksi.
Täällä varmaan seurataan jotain jenkkiläistä vihapuhetta.

Loukkaahan se Yhdysvalloissa ja on hyvä että ihmiset tietävät mistä on kyse. Aate jonka vuoksi on tapettu kymmeniä miljoonia ihmisiä. Kun mukaan lasketaan kaikki Karl Marxin opit niin mennään yli 100 000 000 uhrin.

Suomessa tuo ei taida olla loukkaava nimitys. Vielä.
 
Viimeksi muokattu:
Linkin takaa olisit saanut lukea Euroopan islamisoitumista ymmärtävän äärivasemmistolaisen ja jonkinlaisen feministin viestejä. Arvostan kyllä paljon twitter-vastustuskykyäsi.

Veronika Honkasalo
@veronikahonka May 5
Karl Marxin syntymästä tulee tänään kuluneeksi 200 vuotta. Juuri tässä ajassa jokaisen olisi hyvä tuntea Marxin ajattelun perusteet (mm. teoria lisäarvosta, vieraantumisesta, luokkaristiriidasta ja kapitalismista). Marxin ajattelu on ajankohtaista edelleen

Jokaisen olisi hyvä tietää montako uhria tuli Marxin ajattelun vuoksi. Honkasalo ei tiedä tai sitten hän on tottunut ohittamaan ne huomiotta.

Ei edes kiinnosta klikata linkkiä. Se tuskin vastaisi kysymykseen.
Millä tavoin hän hyödyntää islamismia valkoisen heteromiehen patriarkaatin tuhoamisessa? Miksi hän tekee niin? Eikö siitä seuraa muslimimiehen patriarkaatti?

Ei feministejä voi mitenkään yleistää yhden käsitteen alle. Mutta kun otetaan äärivasemmistolaisuus ja siihen lisätään hieman kuorrutteeksi hyvin myyvää feminismiä niin kyllä heillä on yhteinen vihollinen islamistien kanssa.

Niinhän se oli 1930-luvun natseilla ja kommunisteilla. Molemmilla oli yhteinen vihollinen nimeltään demokratia ja kävivät kilpailua kuka saa sen ensiksi tapettua. Nyt mukaan on tullut yksi "ismi" lisää.

Mutta se on hienoa että Yhdysvalloissa bolshevismi, fascismi ja marxilaisuus eivät ole hovikelpoisia. Siinä maassa ei edustajainhuoneen puhemies twiittaile juhlivansa Karl Marxin, Adolf Hitlerin tai Josif Stalinin syntymäpäivää. Kuten on saatu nähdä tapahtuvan eräässäkin pohjoisessa EU-maassa ja mm. Venäjällä.

Joten olen sitä mieltä että vaikka Yhdysvalloissa on nyt presidenttinä "Trump" niin
kyseessä on maa jossa demokratia on todella tiukasti kiinni.

(ja tämä on ketju josta yritän jatkossa pysyä poissa)
 
Viimeksi muokattu:
.
 
Luulen että kirjoittajat ovat Suomalaisia? ja asenteet marxilaisia, tuskin täällä noita amerikkalaisia on kirjoittelemassa.
Minä olen luullut jo pitkän aikaa, että kirjoituksesi ovat parodiaa poliittisista mielipiteistä. Ilmeisesti kirjoitat kuitenkin tosissasi?
 
Trump ilmoitti USA:n vetäytyvän Iranin ydinsopimuksesta ja pakotteet laitetaan uudestaan voimaan.
The United States “will withdraw” from the international nuclear deal with Iran and will reinstate economic sanctions against Tehran, President Trump announced Tuesday.

Trump’s decision, announced at the White House, follows the failure of last-ditch efforts by Britain, France and Germany to convince him that his concerns about “flaws” in the accord could be addressed without violating its terms or ending it altogether.

“We cannot prevent an Iranian nuclear bomb under the decaying and rotten structure of the current agreement,” Trump said in remarks at the White House.

He called the agreement “a great embarrassment to me as a citizen and all citizens of the United States.”

The action makes good on Trump’s campaign pledge to undo an accord negotiated under his predecessor, President Barack Obama. Obama considered the agreement his signature foreign policy accomplishment, calling it the best way to head off the near-term threat of a nuclear armed Iran and a potential opening toward better relations with Tehran after more than three decades of enmity.
https://www.washingtonpost.com/poli...ory.html?noredirect=on&utm_term=.92625e77fb1f
 
Ruhani: Trumpin päätös vetäytyä ydinsopimuksesta on ”psykologista sodankäyntiä” Irania vastaan

Julkaistu: 8.5. 22:31

Iranin presidentin Hassan Ruhanin mukaan maa on valmis käynnistämään uudelleen uraanin rikastamisen.


Iranin presidentti Hassan Ruhanikertoi tiistaina, että Iran sitoutuu edelleen useiden maiden väliseen, vuonna 2015 solmittuun ydinsopimukseen, vaikka Yhdysvallat ilmoitti irtaantuvansa siitä.

– Jos saavutamme sopimuksen tavoitteet yhteistyössä sen muiden osallistujien kanssa, se pysyy voimassa. Lähtemällä sopimuksesta Yhdysvallat on virallisesti horjuttanut sitoutumistaan kansainväliseen sopimukseen, Ruhani sanoi televisiossa pitämässään puheessa Reutersin mukaan.

Ruhani kutsui AFP:n mukaan presidentti Donald Trumpin päätöstä vetäytyä sopimuksesta ”psykologiseksi sodankäynniksi” Irania vastaan.

Hän toivoi voivansa keskustella Trumpin päätöksestä sopimuksen muiden osapuolten kuten Euroopan maiden, Venäjän ja Kiinan kanssa.

Ruhanin mukaan Iran on valmis käynnistämään uudelleen ydintuotantonsa.

– Olen määrännyt Iranin ydinenergiaorganisaatiota olemaan valmis uraanin rikastamisen aloittamiseen teollisella tasolla. Odotamme muutaman viikon ja keskustelemme liittolaistemme ja sopimukseen sitoutuneiden tahojen kanssa. Kaikki riippuu kansallisista intresseistämme, Ruhani totesi.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005672676.html
 
EU pitää päättäväisesti kiinni Iranin ydinsopimuksesta – ”Sopimus ei ole kahdenvälinen, eikä se ole yksipuolisesti irtisanottavissa”

Iranin ydinsopimuksesta neuvotellut Euroopan unioni haluaa pitää kiinni sopimuksesta Yhdysvaltain vetäytymisestä huolimatta.

EU:n korkean edustajan Federica Mogherinin mukaan Iranin ydinsopimus on osoitus siitä, että sellaisen ratkaisun löytäminen on mahdollista, jossa molemmat voittavat. Se on olennainen Iranin lähialueen, Euroopan ja koko maailman turvallisuuden kannalta, Mogherini sanoi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi tiistai-iltana, että maa vetäytyy huonona pitämästään sopimuksesta.

Mogherinin mukaan EU aikoo kansainvälisen yhteisön kanssa varjella sopimusta. Sopimus on EU:n mukaan toiminut, ja Iran on pitänyt kiinni sitoumuksistaan.

Erityisen huolissaan Mogherini sanoo olevansa uusista pakotteista, joista Trump ilmoitti.

– Iranin ydinsopimus ei ole kahdenvälinen, eikä ole minkään yksittäisen maan käsissä irtisanoa sitä yksipuolisesti, Mogherini sanoi.

Mogherini kommentoi päätöstä lyhyesti lausunnolla, jonka hän päätti viestiin iranilaisille.

–  Älkää antako kenenkään hajottaa tätä sopimusta. Se on yksi suurimmista diplomaattisista saavutuksista. Me olemme rakentaneet tämän yhdessä. Hän myös muistutti, että sopimus on tulosta 12 vuoden diplomatiasta.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin mukaan EU-johtajat keskustelevat Iranin ydinsopimuksesta ensi viikolla. EU-johtajat ovat ensi viikon lopulla koolla Bulgariassa epävirallisessa huippukokouksessa
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005672682.html?ref=rss
 
Donald Trumpilla oli hyviä ja huonoja syitä vetäytyä Iranin ydinsopimuksesta
Trumpilla tuntuu olevan lähes pakkomielteinen yritys purkaa kaikki Obaman suurimmat saavutukset terveydenhoidosta Pariisin ilmastosopimukseen, kirjoittaa HS:n Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski.


Presidentti Trump ilmoitti päätöksestään tiistaina Valkoisessa talossa. (KUVA: JONATHAN ERNST / REUTERS)
Laura Saarikoski, HS
Julkaistu: 8.5. 22:19
WASHINGTON.

TIISTAINA Yhdysvaltain presidentti Donald Trump teki sen, mitä pelättiin: ilmoitti Yhdysvaltain irrottautuvan Iranin ydinsopimuksesta, jonka Yhdysvallat solmi vain vajaa kolme vuotta sitten. Samalla Trump ilmoitti uusista, entistä kovemmista Iranin-vastaisista pakotteista.

On liian aikaista sanoa, mitä tästä seuraa. Jatkaako Iran sopimuksen noudattamista siinä toivossa, että voisi tehdä kauppaa eurooppalaisten kanssa? Uhmaako se Yhdysvaltoja aloittamalla ydinohjelman uudestaan?

Yhdysvalloissa pidettiin mahdollisena myös sitä, että edessä on uusia neuvotteluja, aivan kuten Trumpin tullien suhteen. The New York Times -lehden arvion mukaan menee muutama kuukausi ennen kuin uudet pakotteet astuvat voimaan. Sinä aikana diilintekijä Trump yrittää varmasti vaatia Iranilta myönnytyksiä.

KANNATTAA muistaa, että Trumpilla on hyviä ja huonoja syitä vastustaa sopimusta. Huonoihin kuuluu se, että sopimuksen solmi hänen edeltäjänsä Barack Obama. Trumpilla tuntuu olevan lähes pakkomielteinen yritys purkaa kaikki Obaman suurimmat saavutukset terveydenhoidosta Pariisin ilmastosopimukseen.

Hyvä syy vastustaa sopimusta on se, että se on kaukana täydellisestä. Tämän myöntävät myös eurooppalaiset – ja kovan luokan suomalainen ydinaseasiantuntija Olli Heinonen, joka toimi pitkään YK:n atomienergiajärjestö IAEA:n johtotehtävissä.

Iran-sopimus rajoittaa vain Iranin ydinohjelmaa, ja sitäkin vain vuoteen 2025 asti. Sopimus ei siis puutu esimerkiksi Iranin ohjuskokeisiin. Länsimaat ajattelivat kuitenkin aikoinaan, että keskinkertainenkin diili on parempi kuin ei diiliä ollenkaan.

Jos sopimusta muutetaan eikä sitä revitä, tilanteen voi ehkä kääntää vielä eduksi, sanoi Heinonen tiistaina ennen Trumpin ilmoitusta.

Hän korjaisi sopimusta kolmella tavalla: ensinnäkin ydinohjelman rajoitusten takarajasta pitäisi luopua. Nykysopimuksen mukaan Iran saa lisätä rikastamiseen käytettävien sentrifugien määrää vuonna 2025. Heinosen mielestä olisi kohtuullista, että säännölliset tarkastukset jatkuisivat. Iranillahan ei pitäisi olla salattavaa.

Toiseksi Iranilla on Lähi-idän suurimmat ohjusvarastot. Länsimaiden pitäisi päästä varmistamaan, ettei Iran pysty asentamaan ballistisiin ohjuksiinsa ydinkärkeä, joka pystyisi lentämään Eurooppaan. Tämä ehto olisi eurooppalaisten etujen mukaista, Heinonen sanoo.

Kolmanneksi Iranin pitäisi päästää tarkastajat myös sotilaskohteisiinsa, mitä se ei ole Heinosen mukaan viime aikoina tehnyt.

YDINKYSYMYS on tietysti tämä: suostuuko Iran uusiin rajoituksiin?

Heinonen arvelee, että saattaa suostuakin. Hinta kieltäytymiselle on nimittäin kova: maahan ei tule kovan luokan ulkomaisia investointeja. Valuutan arvo tippuu. Iranilaiset ovat aiemminkin sanoneet, etteivät neuvottele, mutta neuvottelivat sitten kuitenkin, hän muistuttaa.

Trumpin uhkapeli saattaa toimia. Tai sitten kaikki voi mennä hirvittävän pieleen. Silloin edessä voi olla uusi sota Lähi-idässä.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005672674.html?ref=rss
 
Back
Top