Trump -psykoosi

Trump saa nimitettyä toisen tuomarin korkeimpaan oikeuteen. Näillä nimityksillä on todella pitkäaikaiset vaikutukset.
Jep. Tämähän taisi olla ainakin joidenkin republikaanien mielestä pääasia viime vaaleissa. Esimerkiksi entinen republikaanipomo John Boehner sanoi lokakuussa 2016 (eli hieman ennen vaaleja) tukevansa Trumpia korkeimmasta oikeudesta vapautuvien tuomarinvirkojen vuoksi. Sanoipa Trump itsekin jossain vaalikampanjatilaisuudessaan, että monet republikaanit voivat vihata häntä, mutta tulevat silti pysymään tiukasti hänen takanaan, koska eivät halua demokraattien saavan tilaisuutta nimittää uusia korkeimman oikeuden tuomareita.
So why is the retired speaker still voting for Trump? For the same reason as Cruz—the Supreme Court.

In my view, the election is pretty simple,” Boehner told Brit Hume.

The legislative process, the political process, is at a standstill and will be regardless of who wins. The only thing that really matters over the next four years or eight years is who is going to appoint the next Supreme Court nominees.
 
Vietän hetken ihan oikeaa lomaa, matkustelun merkeissä.
Trumpin vastustajat voivat nyt huokasista helpotuksesta, hetken, sillä kun palaan mikään ei ole muuttunut. ei trumppi ole poissa pelistä eikä trumpin vastustajien pahin painajainen ole poissa.:)

Eikä muuten trumppikaan poistu minnekkään, melko varmaa on kaksikautta pressana.

Syksyn välivaalit tulee republikaanit voittamaan ja sitten republikaanit voivat pistää muutoksille uuden vaihteen päälle.

Korkeimman oikeuden nimityksiä trumpille tulee ennusteiden mukaan reilusti, kun tuomareilla tulee kilometrit täyteen , niin saa vielä MP netissä seuraavakin sukupolvi kirjoittaa trumpista.

Käykää trumpin kimppuun ja haukkukaa oiken kunnolla 24/7 niin että näppis sauhuaa ja muistakaa minä vietän lomaa ja nautin:cool:
 
Yhdysvaltojen korkein oikeus saattaa ajaa kohta pelkkiä konservatiivisia arvoja

Maria Annala - STT28.6.2018 9:26

Muokattu
28.6.2018 11:20

Yhdysvallat Osa Yhdysvaltojen osavaltioista saattaa lähivuosina kieltää abortin ja samaa sukupuolta olevien parien avioliitot tai ainakin vaikeuttaa aborttia merkittävästi ja tehdä mies- ja naisparien avioliitoista käytännössä merkityksettömiä.

Lisäksi aseen hankkimisesta, ympäristön turmelemisesta ja työntekijöiden oikeuksien polkemisesta saattaa pian tulla entistäkin helpompaa.
Näin perustavanlaatuisella tavalla vaikuttaa Yhdysvaltojen tulevaisuuteen korkeimman oikeuden tuomarin Anthony Kennedyn päätös jäädä eläkkeelle presidentti Donald Trumpin virkakaudella.

KENNEDY tunnetaan maltillisena konservatiivina, jonka ääni usein ratkaisi, kallistuiko oikeuden vaaka arvokonservatiiviselle vai arvoliberaalille kannalle.

Korkeimman oikeuden nykyisestä yhdeksästä tuomarista neljä äänestää varsin johdonmukaisesti liberaalien arvojen ja neljä konservatiivisten arvojen puolesta, minkä vuoksi Kennedy oli keskitien kulkijana usein ratkaisevassa asemassa.

Esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parien avioliitot tulivat lailliseksi kaikkialla Yhdysvalloissa sen vuoksi, että Kennedy äänesti niiden puolesta yhdessä neljän liberaalin tuomarin kanssa.
Kennedyn ja neljän liberaalin tuomarin äänet estivät Texasin osavaltiota vaikeuttamasta abortin teettämistä säännöillä, joita oli ollut niin kallista noudattaa, että monet aborttiklinikat olivat joutuneet sulkemaan ovensa.

KORKEIMMAN oikeuden tuomarien nimittäminen on yksi merkittävistä presidentin vallankäytön muodoista, sillä nimitykset ovat elinikäisiä ja tuomarien valta säilyy pitkään sen jälkeenkin, kun presidentti on vaihtunut.

Trump lupasi vaalikampanjassaan nimittää korkeimpaan oikeuteen vahvasti konservatiivisia tuomareita ja sai sen ansiosta ääniä monilta sellaisiltakin arvokonservatiiveilta, jotka eivät muuten pitäneet hänestä lainkaan.
Konservatiivisimmat amerikkalaiset haaveilevat, että kun korkeimman oikeuden kokoonpano muuttuu konservatiivisemmaksi, oikeus kumoaisi vuonna 1973 tehdyn päätöksen, joka turvaa amerikkalaisnaisten oikeuden aborttiin.

POLITICO-VERKKOLEHTI kertoi keväällä, että monet aborttia vastustavat osavaltiot säätävät tai suunnittelevat jo valmiiksi aborttioikeutta merkittävästi rajoittava lakeja siinä toivossa, että tapaus päätyisi ennen pitkää korkeimman oikeuden käsittelyyn ja oikeus muuttaisi aborttilinjaustaan.

Vaikka aborttioikeuden turvaavaa alkuperäistä päätöstä ei suoranaisesti kumottaisi, aborttia vastustavat osavaltiot saanevat Trumpin seuraavan tuomarinimityksen jälkeen korkeimmalta oikeudelta hyväksynnän erilaisille osavaltiotason laeille, jotka käytännössä vaikeuttavat abortin teettämistä merkittävästi.

Tasa-arvoinen avioliittolaki voi kokea saman kohtalon: vaikka samaa sukupuolta olevien parien oikeus avioliittoon säilyisi nimellisesti, arvokonservatiiviset osavaltiot saattavat saada korkeimmalta oikeudelta luvan poistaa mies- ja naisaviopareilta avioliiton mukanaan tuomat oikeudet kuten oikeuden puolison perimiseen.

KUN korkeimman oikeuden arvotasapaino kerran heilahtaa, tilanne ei välttämättä muutu vuosikymmeniin.
Vaikka presidentiksi noussee ennen pitkää taas arvoliberaali demokraatti, hän tuskin pääsee nimittämään konservatiivituomareiden tilalle uusia liberaaleja tuomareita.
Tuomarit päättävät yleensä jäädä eläkkeelle silloin, kun tietävät istuvan presidentin valitsevan heille seuraajan, jolla on heidän kanssaan samanlainen arvomaailma.

YHDYSVALLOISSA ei ole sitten 1990-luvun alun nähty tilannetta, jossa presidentti pystyisi tuomarinimityksellään vaikuttamaan kahden eri arvomaailman tasapainoon korkeimmassa oikeudessa niin paljon kuin Trump nyt.

Trump lupasi vaalikampanjassaan tehdä Yhdysvalloista jälleen suuren.
Anthony Kennedyn eläkkeelle jäämisen myötä hän pystyy lunastamaan lupauksensa ja kääntämään kelloa taaksepäin aikaan, jolloin Yhdysvaltoja ohjasivat hänen kannattajiensa sydäntä lähellä olevat konservatiiviset arvot.
https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/39/389837/7cfc39146c
 
Hyvä että Suomeen luotetaan kokousjärjestäjänä. Harmillista, mutta varmaan realistista, että Suomi nähdään USA:n ja Venäjän välillä neutraalina maaperänä.
 
16.7 tulossa.

Hyvä että Suomeen luotetaan kokousjärjestäjänä. Harmillista, mutta varmaan realistista, että Suomi nähdään USA:n ja Venäjän välillä neutraalina maaperänä.

Olisiko parempi sana kuitenkin ystävällinen? Kyllä Suomi on venäläistenkin kirjoissa osa länttä. Mutta Suomi ei ole millään tavoin uhkaava/vihamielinen.
 
Viime kerrasta on muuten jokunen vuosi ehtinyt kulua kun virassaan oleva Yhdysvaltain presidentti on Suomessa piipahtanut. Viime kerta taisi olla 1997 kun Clinton ja Jeltsin tapasivat Helsingissä ja Ahtisaari toimi isäntänä.
 
16.7 tulossa.



Olisiko parempi sana kuitenkin ystävällinen? Kyllä Suomi on venäläistenkin kirjoissa osa länttä. Mutta Suomi ei ole millään tavoin uhkaava/vihamielinen.

TP Niinistö oli selvästi valmistautunut tähän neutraalius kysymykseen ja vastasikin hyvin. Hyvin ainakin Niinistö toi esille aiempien kokousten järjestyspaikat, eli Kanada, Saksa ja UK verrokkina Suomelle.

Hyvä että presidentin kansliassa oltiin hereillä tämänkin suhteen.
 
Hän noudattaa Usan ulkopolitiikan ison huoneentaulun pykäliä,
Isossa kuvassa jätkä painaa huoneentaulun raameissa. SE kannatta isi huomata, helpotta isi kommentointia ja keskustelu siirty isi kenties järkitolalle.

Jäin pohtimaan tätä.

Mitä ovat olleet USA:n ulkopolitiikan huoneentaulun pykälät? Sanoisin, että ne ovat olleet seuraavia (kovemmasta pehmeämpään):
  • Venäjän kontrollointi
  • Nato
  • Globaali liittolaisuus Euroopan Kanadan, Japanin, Etelä-Korean ja Australian kanssa
  • Vapaa kaupankäynti
  • Kansainvälinen oikeus ja sopimusjärjestelmä (YK, WTO jne)
  • Demokratia
  • Ihmisoikeudet
  • Sananvapaus
Trump toimii hyvin pitkälti päinvastoin kaikilta näiltä osin.

Tämä näkyy esim. siinä, että G7 kokouksessa Trump riitautti jälleen Naton ja ilmaisi olevansa sitä mieltä, että Krimin tulisi kuulua Venäjälle. Mielenkiintoinen tapaaminen Helsingissä tulossa.
 
Varmaan sellainen tapaaminen johon spollet ja utin kuin myös rajankin kaverit pääsevät jollain muotoa osallisiksi. Hienoa saada tuollainen Suomeen.
 
Tariffien jo näkyviä vaikutuksia, hyvin selkeästi visuaalisesti esitettynä tällä videolla, jos puhutun englannin seuranta sujuu.

 
Back
Top