Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Aaltola arvioi, ettei Trumpin puhe nouse historian kirjoihin. Se lähinnä takoi amerikkalaisille uuden presidentin yksinkertaista perusviestiä. Aaltolan mukaan Trump kuitenkin tietyssä määrin myös jatkaa edellisen presidentin eristäytymislinjaa.

- Hänen linjansa on radikaalimpi versio obamalaisesta takaa johtamisesta. Nyt Yhdysvallat ei johda välttämättä enää ollenkaan.

Tämä Aaltolalle, ei kahvimiehelle.

Saattaapa hyvinkin nousta, tulevat vuodet sen lopulta näyttää. Jos hommat kusee kunnolla, niin puhe kaivetaan esiin. Päinvastaisessa tapauksessa samoin.
 
Tsiisu mitä shittiä tällä muutamat nikcit ovat Trumpista vetäneet vaaleista asti ( vaikuttaa ihan henkilökohtaiselta vastenmielisyydeltä/vihalta) ja ihan tuelta eikä kukaan modeista ole tästä paskanheitosta edes varoittanut tai mitenkään asiaan puuttunut...?

Tällä "isänmaallisella" laudalla on näköjään sallittu kaikenlainen vihersosialistinen loanheitto ja propaganda.....:confused:
Minulle on lopulta ihan sama kumpi olisi voittanut, välitän vain siitä mitä Suomelle tapahtuu. Vaikka jaan saman mielipiteen vihersosialisteista, niin huonolla tuurilla Trump aiheuttaa meille lisää ongelmia. Olen ollut huomaavinani internetin palstoilla että Trumpista on tullut kuin uskonto ja kaikkivoipainen Trump laittaa maailman järjestykseen. Empä tiiä kun ei POTUS kuitenkaan mikään yksinvaltias ole vaikka valtaa onkin ja jos kongressi asettuu vastahankaan niin ei se saa mitään aikaiseksi.

Median inho on minullekkin kumma juttu koska mielestäni journalismin työ on faktojen esiin kaivamista eikä mitään päänsisäisen paskan paperille ulostamista. On tainnu ne pahimmat vihersossut mennä sinne aivopesemään kansaa sen ideologian kannalle.

Eikö Clintonista sitten heitetty paskaa ja kyllä se joillain postaajilla meni sinne hlö.kohtaisen vihan puolelle. Kyllä nauratti lukea sitä vaaliketjua. Tasapuolisesti paskaa kummastakin.
 
Trump on energinen typerys. Tiedetään ihan hyvin mitä hänenlaisilleen käy.

600px-Attribute_Matrix_for_Officers_by_Field_Marshal_Helmuth_Karl_Bernhard_von_Moltke.svg.png



Kiinnostavaa tämä kyllä on.:D
 
Ootkos Adam Yleen liittyviä ihmisiä?
Jos esiinnyn anonyyminä, lienee erikoista ryhtyä arvailemaan kuka olen tai mitä teen. Olen kahden vaiheilla viitsisinkö kiistää tuon, koska se taas saattaisi johtaa lisäkysymyksiin, joten en ota kantaa.
 
Viimeksi muokattu:
Jos esiinnyn anonyyminä, lienee erikoista ryhtyä arvailemaan kuka olen tai mitä teen. Olen kaden vaiheilla vitsisinkö kiistää tuon, koska se taas saattaisi johtaa lisäkysymyksiin, joten en ota kantaa.
Typerääpä se on, pahoittelen, syy kysymykseen oli että oma äitini kehui äsken puhelimessa erästä tv-juontajaa ylen ohjelmassa.
 
Tukensa Trumpille ovat ilmaisseet mm.

Rodrigo Duterte, Daniel Ortega, Nicolás Maduro, Eduard Limonov - sosialisti, sandinisti, bolivaarinen sosialisti, konsallibolshevikki, kaikki Marxin opeista ammentavia.

Jotkut ovat sekoittaneet Trumpin fanittamisen ja isänmaallisuuden. Samalla logiikalla Putinin arvostelu on epäisänmaallista ja osoitus vihervassariudesta.
SUOMALAINEN on lojaali omalle maalleen ja toimii sen etujen mukaan - ei Trumpin eikä Puten.
 
Viimeksi muokattu:
Heippa,

Tosiasia on se, että USA:n kansa on äänestänyt Donald Trumpin presidentikseen, ilman että Trump suurelta osin edes esitti, miten tekee Amerikasta suuren jälleen ja mitä se tarkoittaa tavalliselle Amerikkalaiselle. Työttömyys kuitenkin USA:ssa on hyvinkin alhainen tällä hetkellä ja suurelle osalle kansaa ostovoima on hyvää. Radikaalien muutosten tekeminen parempaan on todella vaikeaa.

USA:n presidentiksi on nyt noussut mies poliittisten piirien ulkopuolelta, joka kamppanjansa aikana ei ole paljoa kunnioittanut oman maansa valtarakenteita, eikä sitä ole tehnyt viime päivinäkään. Ensimmäinen puhekaan ei ollut D.C:n republikaaneille eikä demokraateille hyvää kuultavaa.

USA:n ulkokuva on nuorekas, dynaaminen ja tulevaisuudessa elävä. Presidentit tähän mennessä ovat olleet tuon imagon keulakuvana. Tosiasiassa taustalla olevat rakenteet ovat todella konservatiivisia ja byrokratia on huimaa. Edes presidentti ei yksin pysty saamaan aikaan muutoksia, jos virkamieskoneisto ja kongressi ei sitä halua.

Maailman on huomisesta alkaen totuteltava siihen, että mahtavinta valtiota johtaa äkkipikainen vanha mies, jonka motivaatiot eteenpäin eivät ole tiedossa. Mies joka ei voi sietää heikkoutta itsessään eikä ympärillään. On tottunut pääsemään omaan tavoitteeseensa venyttämällä totuutta, hajottamalla valtarakenteita ja ottamalla raunioista hyödyn vain itselleen. Riskinottaja, joka arvottaa lähipiirinsä numeroina.

Tätä kun on itse miettinyt jonkin viikon, niin ei voi oikeastaan muuta ajatella kuin että koko länsimainen demokratia ja ne arvot, joilla koko maailmaa on toisen maailmansodan jälkeisessä poliittisessa elämässä rakennettu, on jonkinlaisessa murrosvaiheessa. UK, Venäjä, Kiina. Ne kaikki pelaavat omia valtapiirejään. Nyt myös mahdollisesti USA.

Riski on suuri, että kaaos lisääntyy.

Ei lupaa hyvää NATO:lle, ei YK:lle eikä EU:lle. Eikä varsinkaan Suomelle, joka Trumpin numeromaailmassa ei ole paljoa mitään.

On tässä miettimistä.

Simpauttaja
 
Mietin mihin säikeseen tämän tuuppaisin mutta en nyt enää mieti...

Venäjän ulkoministeri haukkui Euroopan ja sen ”alhaiset arvot”: Ukrainan sota johtui liberaalien arvojen tuputtamisesta
Venäjän ulkoministerin mielestä läntinen Eurooppa on vajonnut jälkikristilliseen tilaan.
HB61jZV9Ue2c_fziP5Ig8HuK6fgFsA5v61EMMfUxI2yBBq4wgp4WeaiJG7PRbW6udsJDxMU_JhKpTUBRWcmQ5cbTVtmbSQkT7rSwtj-j50wwQG55OK3oGcJqvTiz=s0-d-e1-ft

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puhui lehdistölle tiistaina. (KUVA: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS)
Pekka Hakala HS
Julkaistu: 17.1. 18:08 , Päivitetty: 17.1. 21:30

VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov tarjoili tiistaisessa lehdistötapaamisessaan ulkomaisille toimittajille uuden suosikkisanansa: ”posthristianski”, jälkikristillinen. Sellainen nyky-Eurooppa Lavrovin mielestä on.

Lavrov nosti käsitteen keskiöön avatessaan lehdistötapaamisen ja toisti samaa termiä useita kertoja kysymyksiin vastatessaan.

”Jos puhutaan läntisistä ja eurooppalaisista arvoista, joita meille koko ajan ja joka paikassa esimerkkinä esitellään, eiväthän ne niitä arvoja ole, joita eurooppalaisten isät ja esi-isät noudattivat. Ne ovat jotain uutta ja uudistettua, sanoisin että kaiken sallivaa”, Lavrov sanoi.

”Ne ovat arvoja, joita voisi nimittää jälkikristillisiksi.”

JÄLKIKRISTILLISYYS on ennen kaikkea poliittinen termi, jolla viitataan poliittisten päätösten erkaantumiseen alkuperäisestä, kristillisestä arvomaailmasta.

Eurooppalaisessa, teologisessa keskustelussa tosin on viitattu tämän vaiheen olevan ohi. Joidenkin mielestä vuorossa on jo jälkisekulaarisuus. Toisin sanoen maallinen valtio olisi vaihtumassa kaikkia uskontoja suojelevaan valtioon.

Lavrovin määritelmän mukaan kyse on kuitenkin paitsi kaiken sallimisesta myös ”liberaalien lähestymistapojen ehdottomuudesta”. Käytännössä tämä kritiikki on tosin pelkistynyt Venäjällä kahteen asiaan: sukupuolisen suuntautumisen vapauteen ja islamin leviämiseen Euroopassa.

Mikä ministerin mielestä pahinta, eurooppalainen individualismi on ”kansainvälisten asioiden ammattilaiselle kolossaalinen virhe”. Eurooppalaiseen jälkikristillisyyteen nimittäin kuuluvat Lavrovin mukaan myös messianismi eli arvojen tuputtaminen ja moralisointi.

LAVROV puhui samalla yksinapaisesta maailmasta uudella tavalla. Yksinapaisuus ei enää merkitsekään aiempaan tapaan Yhdysvaltain ylivoimaa.

”En tarkoita yhden maan dominoivaa asemaa vaan yhtä, saman arvojärjestelmän omaksunutta maiden ryhmää.”

Itse asiassa Lavrov uskoi, että Donald Trumpilla on tilaisuus tarttua Venäjän esimerkkiin ja hylätä väärä messianismi. Sen vastapainoksi Lavrov esitti pragmatismin, käytännöllisyyden, joka on hänen mukaansa Venäjän vahvuus.

Jälkikristillinen messianismi on Lavrovin arvion mukaan perimmäinen syy niin kutsutusta Arabikeväästä alkaneeseen kuohuntaan, Syyrian sotaan ja Ukrainan sotimiseen.

”Ukrainan kriisin aloittivat nimenomaan maan arvojen vienti ja vaatimus toteuttaa vain eurooppalaista näkemystä kaikessa.”

UKRAINALAISTOIMITTAJAN kysymykseen vastatessaan Lavrov täsmensi hieman: Kiovassa tapahtui 2014 laiton vallankaappaus, jonka jälkeen Ukraina aloitti välittömän hyökkäyksen venäjän kieltä ja venäläistä Krimiä vastaan. Nykyiset Itä-Ukrainan ongelmat johtuvat siitä, että vallankaappaajat kieltäytyvät toteuttamasta Minskin sopimusta.

Vastanäkemyksen mukaan Ukrainan suurta venäjänkielistä vähemmistöä ei ole sorrettu millään tavalla ja Krim oli Venäjän puhdasoppinen miehitysoperaatio.

Läntinen Eurooppa tai nimenomaan Euroopan unioni näyttää nousevan venäläisessä näkemyksessä parhaillaan ykkösviholliseksi.

Lavrovin esiin loihtimassa maailmassa Krimin liittäminen Venäjään ja Itä-Ukrainan aseryhmien tukeminen on pragmaattinen seuraus eurooppalaisesta messianismista.

LAVROVKAAN ei sentään väitä, että Venäjä edustaisi jotain arvoista puhdistettua käytännöllisyyttä, mikä käsitteenä olisikin mahdoton.

Hänen mukaansa Venäjällä kyllä pidetään kiinni perinteisistä, kristillisistä arvoista, jotka halutaan siirtää ”lapsille ja lastenlapsille”.

Perinteiset kristilliset arvot eivät tässä puheessa tarkoita mitä tahansa uskonlahkoa, vaan nimenomaan Venäjän ortodoksikirkon edustamaa kristinuskon lajia. Sitä, joka yhdessä valtion ja kansan kanssa muodostaa pyhän kolmiyhteyden. Tai muodosti ennen sata vuotta sitten alkanutta, muutaman vuosikymmenen mittaista poikkeusjaksoa.

Siitä Lavrov keksikin ovelan tavan verrata EU:ta ja Neuvostoliittoa:

”Maamme historiasta löytyy kokemusta vallankumouksen viennistä. Nyttemmin olemme lopettaneet sen, mutta järjetön esimerkki on tarttuvaa.”
 
Kuuntelin Trumpin puheen kokonaan. Ensimmäinen kerta.

Täytyy todeta, että ei mikään ihme, että Trump valittiin. Kyllä siinä osattiin tarttua juuri niihin kaikkiin kipukohtiin, mitkä ovat perus-jenkkejä kalvaneet viimeisen parikymmentä vuotta.

Toivottavasti Trump pystyy myös näihin asioihin vastaamaan. Sitä jenkit totisesti tarvitsisivat.

Se on mielenkiintoista, että Trump melkein lupasi vapaakaupan lopettamista. Tämä olisi historiallista, paluu yli sadan vuoden taakse. Tullit olivat 1800-luvulla erittäin korkeat, kunnes niitä lähdettiin purkamaan 1930-luvun suuren laman jälkeen (USA:n johdolla muuten, btw).

Tullimuurien pystytys ei ole hyväksi taloudelle, mutta voi kyllä parantaa perus-jenkki-duunarin asemaa rikkaiden kustannuksella.

fwk-rittenberg-fig17_009.jpg
 
Kuuntelin Trumpin puheen kokonaan. Ensimmäinen kerta.

Täytyy todeta, että ei mikään ihme, että Trump valittiin. Kyllä siinä osattiin tarttua juuri niihin kaikkiin kipukohtiin, mitkä ovat perus-jenkkejä kalvaneet viimeisen parikymmentä vuotta.

Toivottavasti Trump pystyy myös näihin asioihin vastaamaan. Sitä jenkit totisesti tarvitsisivat.

Se on mielenkiintoista, että Trump melkein lupasi vapaakaupan lopettamista. Tämä olisi historiallista, paluu yli sadan vuoden taakse. Tullit olivat 1800-luvulla erittäin korkeat, kunnes niitä lähdettiin purkamaan 1930-luvun suuren laman jälkeen (USA:n johdolla muuten, btw).

Tullimuurien pystytys ei ole hyväksi taloudelle, mutta voi kyllä parantaa perus-jenkki-duunarin asemaa rikkaiden kustannuksella.

fwk-rittenberg-fig17_009.jpg

Mielenkiintoista onkin sitten nähdä, toimiiko protektionismi. Voihan käydä niinkin, että suuryritykset saadaan uhkailtua (jos ette tee kuten sanotaan, niin verotarkastuksia ja ninjoja sataa katosta) ja lahjottua (valtio kompensoi menetykset) rakentamaan työllistäviä tehtaita (=vanhanaikaisia) USA:han, mutta tuotanto on nykymittapuulla heikosti kannattavaa, jolloin valtio kompensoi eroa halpamaiden tehtaisiin verovaroin. Tällöin tietysti saadaan luotua osittainen työllistämisjärjestelmä, mutta luultavasti aika kalliilla.
 
Kuuntelin Trumpin puheen kokonaan. Ensimmäinen kerta.

Täytyy todeta, että ei mikään ihme, että Trump valittiin. Kyllä siinä osattiin tarttua juuri niihin kaikkiin kipukohtiin, mitkä ovat perus-jenkkejä kalvaneet viimeisen parikymmentä vuotta.

Toivottavasti Trump pystyy myös näihin asioihin vastaamaan. Sitä jenkit totisesti tarvitsisivat.

Se on mielenkiintoista, että Trump melkein lupasi vapaakaupan lopettamista. Tämä olisi historiallista, paluu yli sadan vuoden taakse. Tullit olivat 1800-luvulla erittäin korkeat, kunnes niitä lähdettiin purkamaan 1930-luvun suuren laman jälkeen (USA:n johdolla muuten, btw).

Tullimuurien pystytys ei ole hyväksi taloudelle, mutta voi kyllä parantaa perus-jenkki-duunarin asemaa rikkaiden kustannuksella.

fwk-rittenberg-fig17_009.jpg
Ennen tuloveroihin ja välilliseen verotukseen siirtymistä tullit olivat valtioiden suuria tulonlähteitä. Autonomian aikana Suomen suuriruhtinaskunta toimi pääasiassa tullien varassa. Meillä oli tullimuuri ulkomailta tuotaville tuotteille ja myös Venäjältä tuoduille tuotteille. itse veimme Venäjälle tuotteita tullivapaasti. Eli kun tulleista luovutaan, on valtion korvattava pois tippuva tulo jollakin muulla.

Edit:
Teollistuimme tämän tullikikkailun avulla. On keskusteltu oliko venäläistäminen autonomian lopulla ylipäätään ideologista, vai oliko Venäjän pääomapiirien tarkoitus päästä kilpailijoista joilla oli edullisempi toimintaympäritstö.
edit loppu

Trumpin talouspoliittinen retoriikka on lähinnä merkantilistista. https://fi.wikipedia.org/wiki/Merkantilismi

Jo Adam Smith osoitti tämän käsityksen virheelliseksi https://fi.wikipedia.org/wiki/Adam_Smith
Ennen Adam Smithiä kotimainen Anders Chydenius osoitti saman https://fi.wikipedia.org/wiki/Anders_Chydenius

Nämä herrat siis toimivat 1700-luvulla.
 
sähläys, voi poistaa
 
Heippa,

Tosiasia on se, että USA:n kansa on äänestänyt Donald Trumpin presidentikseen, ilman että Trump suurelta osin edes esitti, miten tekee Amerikasta suuren jälleen ja mitä se tarkoittaa tavalliselle Amerikkalaiselle. Työttömyys kuitenkin USA:ssa on hyvinkin alhainen tällä hetkellä ja suurelle osalle kansaa ostovoima on hyvää. Radikaalien muutosten tekeminen parempaan on todella vaikeaa.

USA:n presidentiksi on nyt noussut mies poliittisten piirien ulkopuolelta, joka kamppanjansa aikana ei ole paljoa kunnioittanut oman maansa valtarakenteita, eikä sitä ole tehnyt viime päivinäkään. Ensimmäinen puhekaan ei ollut D.C:n republikaaneille eikä demokraateille hyvää kuultavaa.

USA:n ulkokuva on nuorekas, dynaaminen ja tulevaisuudessa elävä. Presidentit tähän mennessä ovat olleet tuon imagon keulakuvana. Tosiasiassa taustalla olevat rakenteet ovat todella konservatiivisia ja byrokratia on huimaa. Edes presidentti ei yksin pysty saamaan aikaan muutoksia, jos virkamieskoneisto ja kongressi ei sitä halua.

Maailman on huomisesta alkaen totuteltava siihen, että mahtavinta valtiota johtaa äkkipikainen vanha mies, jonka motivaatiot eteenpäin eivät ole tiedossa. Mies joka ei voi sietää heikkoutta itsessään eikä ympärillään. On tottunut pääsemään omaan tavoitteeseensa venyttämällä totuutta, hajottamalla valtarakenteita ja ottamalla raunioista hyödyn vain itselleen. Riskinottaja, joka arvottaa lähipiirinsä numeroina.

Tätä kun on itse miettinyt jonkin viikon, niin ei voi oikeastaan muuta ajatella kuin että koko länsimainen demokratia ja ne arvot, joilla koko maailmaa on toisen maailmansodan jälkeisessä poliittisessa elämässä rakennettu, on jonkinlaisessa murrosvaiheessa. UK, Venäjä, Kiina. Ne kaikki pelaavat omia valtapiirejään. Nyt myös mahdollisesti USA.

Riski on suuri, että kaaos lisääntyy.

Ei lupaa hyvää NATO:lle, ei YK:lle eikä EU:lle. Eikä varsinkaan Suomelle, joka Trumpin numeromaailmassa ei ole paljoa mitään.

On tässä miettimistä.

Simpauttaja
Juuri se, että Trump antaa itsestään kuvan repijänä eikä rakentajana on huolestuttavaa. Jos valistuksesta alkanut kv-oikeudellinen ja -poliittinen järjestelmä vain kiistetään tämän hetken ainoan supervallan toimesta, pienet valtiot voivat olla kusessa. Trumpin visio siitä, että nykysysteemi sekä USA:ssa että maailmassa kaipaa muutosta, ei välttämättä ole väärä. Mutta muutoksenkin voi tehdä aika monella tavalla. Isoa laivaa kannattaisi kääntää aika loivilla liikkeillä, ettei kovin pahoja törmäyksiä tulisi.
 
Juuri se, että Trump antaa itsestään kuvan repijänä eikä rakentajana on huolestuttavaa. Jos valistuksesta alkanut kv-oikeudellinen ja -poliittinen järjestelmä vain kiistetään tämän hetken ainoan supervallan toimesta, pienet valtiot voivat olla kusessa. Trumpin visio siitä, että nykysysteemi sekä USA:ssa että maailmassa kaipaa muutosta, ei välttämättä ole väärä. Mutta muutoksenkin voi tehdä aika monella tavalla. Isoa laivaa kannattaisi kääntää aika loivilla liikkeillä, ettei kovin pahoja törmäyksiä tulisi.
Kongressissa puhutaan että Trump ei oikeastaan tiedä mitä haluaa.

Jos tietopohja on heikko, altistaa tällainen viimeisen kanssa keskusteltuun yhtymiseen, jota olemme jo nähneet sekä esikunnan ohjaukseen. Miten Tillerson ja Mattis, mutta myös esim. Flynn ja muut pimeden voimat vaikuttavat, saamme nähdä..
 
Ennen tuloveroihin ja välilliseen verotukseen siirtymistä tullit olivat valtioiden suuria tulonlähteitä. Autonomian aikana Suomen suuriruhtinaskunta toimi pääasiassa tullien varassa. Meillä oli tullimuuri ulkomailta tuotaville tuotteille ja myös Venäjältä tuoduille tuotteille. itse veimme Venäjälle tuotteita tullivapaasti. Eli kun tulleista luovutaan, on valtion korvattava pois tippuva tulo jollakin muulla.

Edit:
Teollistuimme tämän tullikikkailun avulla. On keskusteltu oliko venäläistäminen autonomian lopulla ylipäätään ideologista, vai oliko Venäjän pääomapiirien tarkoitus päästä kilpailijoista joilla oli edullisempi toimintaympäritstö.
edit loppu

Trumpin talouspoliittinen retoriikka on lähinnä merkantilistista. https://fi.wikipedia.org/wiki/Merkantilismi

Jo Adam Smith osoitti tämän käsityksen virheelliseksi https://fi.wikipedia.org/wiki/Adam_Smith
Ennen Adam Smithiä kotimainen Anders Chydenius osoitti saman https://fi.wikipedia.org/wiki/Anders_Chydenius

Nämä herrat siis toimivat 1700-luvulla.

Mielenkiintoinen oli YLE:llä Risto E.J. Penttilän (jota nyt en hirveästi diggaile) samankaltainen vertaus 1800-luvun ulkopolitiikkaan, jossa hallitsijat sopivat asioista hlökohtaisella tasolla.
(Pitäisikö nyt siis ketjun hengessä epäillä adam7:ää REJP:ksi? )
 
Kongressissa puhutaan että Trump ei oikeastaan tiedä mitä haluaa.

Jos tietopohja on heikko, altistaa tällainen viimeisen kanssa keskusteltuun yhtymiseen, jota olemme jo nähneet sekä esikunnan ohjaukseen. Miten Tillerson ja Mattis, mutta myös esim. Flynn ja muut pimeden voimat vaikuttavat, saamme nähdä..
Joo. Mutta onko se esikunnan ohjaus tässä tapauksessa hyvä vai huono asia? Reaganista on annettu kuva esikunnan johtamana miehenä, joka ymmärsi kuunnella fiksumpiaan ja "näytellä" "roolinsa" niin hyvin, että esikunnan linja meni läpi. Kuitenkaan Trump ei oikein ole antanut itsestään kuvaa miehenä, joka antaa ohjailla itseään tai kuuntelee muita. Tällöin pahimmillaan tilanne on se, että rajatulla ymmärryksellä kv-politiikasta ja talouspolitiikasta sekä demokraattisesta järjestelmästä varustettu egomaanikko yrittää runnoa läpi omaa tempoilevaa agendaansa, jolla ei ole kannatusta poliittisessa koneistossa, ei realistista mahdollisuutta toteutua tai ainakaan toimia, mutta jota esitellään ns. kansalle yksinkertaisin ja repivin iskulausein.

Edit.
Ja tämä on siis se pahin skenaario. Voihan olla, että Trumpin 8 vuotta onkin uusi kulta-aika koko maailmalle. Tulevaisuuden ennustaminen on aika hankalaa.
 
Talouden tai kaupan vertailussa emme tietenkään voi tukeutua menneisiin vuosisatoihin, vertauskohteiden pitää löytyä läheisestä aikakaudesta joka edes jotenkin vastaa nykyistä aikaa. Arvioiden siitä mitä kyseinen meinaa Suomen taloudelle tulee myöskin perustua edes jonkinlaiselle pohjalle, ei vasemmistolaiselle vonkumiselle kuten nyt jopa valtion kautta käy. Kylmän looginen arviointi, ei vihervasemmistolainen mielikuvamaailma. Suomen (joka maana on maailman pohjoisin asuttu maa tällä mittakaavalla, lisää googlaamalla), tulisi ryhtyä toimimaan omien ihmisten etua ajavana maana ja yhteiskuntana, ei näy kiinnostavan.

Kun Suomen poliisi esittää YouTube-kanavallaan lapsille omien vanhempien ilmiantamista poliitikkojen arvostelusta johtuen, annan Suomen poliisille ihan v---n HYVÄN VINKIN: teitä ei ole olemassa ilman Suomen kansalaisia. TE OLETTE SEURANNASSA JA HYVÄSTÄ SYYSTÄ, ja teidän seuraavat toimenne ratkaisevat miten Suomen kansa teihin tulee suhtautumaan. Munasitte Suomen maineen ulkomailla, uskomattoman tökeröä ja ylimielistä toimintaa.
 
Tämä Aaltolalle, ei kahvimiehelle.

Saattaapa hyvinkin nousta, tulevat vuodet sen lopulta näyttää. Jos hommat kusee kunnolla, niin puhe kaivetaan esiin. Päinvastaisessa tapauksessa samoin.

Meillä oli Putin joka haluaa historian suurmieheksi ja nyt meillä on Trump joka haluaa ihan samaa.

Varmaa on ainakin se, että ei tämä maailma ihan heti tylsyyteen kuole ja omia aikojaan nukahda :D

meh.ro771.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top