Trump -psykoosi

Kaliforniankin tapauksessa kysymys on pohjimmiltaan rahasta. Osavaltio on maksanut liittovaltiolle paljon enemmän kuin kokee saavansa. Esimerkiksi Yhdysvaltain 600 miljardin puolustusbudjetista Kalifornian laskennallinen osuus on 70 - 80 miljardia dollaria vuodessa.

Osavaltion infra tai peruskoulutus kaipaisivat kohennusta. Sen sijaan korkeatasoiset yliopistot ja mukava ilmasto houkuttelevat huippututkijoita ympäri maailmaa, mikä taas vaikuttaa esimerkiksi johtavien tietotekniikkayritysten pääkonttorien ja tuotekehityksen sijoittumiseen. Kalifornian teknologiasektorille maailmanmarkkinat ovat Yhdysvaltain sisäisiä tärkeämmät – mahdolliset tullimuurit tulevat heikentämään Kalifornian taloutta.

Trumpin omalle jatkolle ja republikaaneille ääniosuudelle Calexit olisi positiivinen ilmiö, mutta toisaalta liittovaltio menettäisi suurimman rahoittajansa ja Kalifornia olisi esimerkki muille exitiä harkitseville.
 
Viimeksi muokattu:
Jenkkien globaalit yritykset, kauppa ja teollisuus eivät todellakaan pääse millään tavoin hyötymään

Ei kaikki tietenkään, mutta jotkut kyllä hyötyvät. Ja näiden "jotkut" Asiaa Trump ajaa tukka hulmuten. Edelleen suoraan sanoen hirvittää, mitä reaktioita Trumpin äänestäjäkunnassa vielä syntyy. Ne voivat hyvinkin olla Re aktioita.
 
Keskeisin viesti on tullut selväksi: America first! Oma maa on asetettava jakamattomalle etusijalle. Se ei ole, eikä saa olla mikään vääryys.

Tätä on nyt Suomessa hyvin vaikea ymmärtää. Tästä kyllä on varoiteltu jo vuosia ja tämän on tiedetty tulevan. Nyt se tuli.

Olipa se vääryys tai ei, niin se vain on. Nyt on vain luovittava, madeltava ja rukoiltava itsellemme sopivia paloja diileistä. Sitä varten ovat poliitikot, virkaihmisten eliitti ja yritysten ammattiväki.

Ulina, volina, ähkiminen ja selällään piehtarointi eivät nyt auta, vaan on otettava tiukasti vaari siitä, miten asiat oikeasti ovat ja mihin ne ovat menossa. Tuomiojastubb ym. linjalta on tullut todella säälittävää voihketta framille. Mistä heille on maksettu tässä maassa? Joka tapauksessa tietty juna meni.

Peltihousufantasiointi nousee vielä arvoonsa.
 
Trumpilla on nyt ehkä turhankin kova flow-tila päällä, jolloin riski harkitsemattomien päätösten tekemiselle kasvaa. Toisaalta Trumpilla lienee jo hyvissä ajoin valmiiksi valmisteltuna koko patterin verran vaalipuheissa luvattuja muutoksia, joiden nopeaan liukuhihnamaiseen käynnistämiseen on luotu etukäteen valmius. Tämä on hyvä spektaakkeli, mikä takaa varmasti katu-uskottavan alun presidenttikaudelle.

Täytyy myös muistaa, että Trumpille on tässä vaiheessä kriittisen tärkeää antaa nopeasti näyttöjä, jotta tämä voi vakuuttaa kansan vaalilupaustensa pitävyydestä. Jos Trump ei ryhtyisi toimiin eikä saisi mitään aikaiseksi, alkaisivat epäilykset heräämään nopeasti, minkä seurauksena suosio sulaisi välittömästi kuin lumiukko kesällä ja uskottavuus romahtaisi, minkä jälkeen Trumppi olisi enää pelkkä tv-pelle tai samanlainen takinkääntäjä kuin kritisoimansa muut poliitikot.

Kun riittävät näytöt on annettu ja kansalaiset riittävissä määrin vakuutettu, tulee tahti hallinnon aseman vakautuessa todennäköisesti hidastumaan. Trumpilla on paljon tekemistä ja pitkä tie edessään, minkä lisäksi jatkossa monet asiat ja eteen tulevat haasteet vaativat huolellisen valmistelun, mikä vie aina oman aikansa.
 
Yleisesti Meksikon ja USAn presidenttien väleistä ja neuvotteluista muurista sekä tulleista, siinä hiiri ja leijona neuvottelevat. Toisella on varaa, toisella ei. Vielä ei kannata juhlia kuinka Trump tuhoaa maansa talouden.

Trump on oman käsityksensä mukaan maailman paras diilien tekijä ja neuvottelija. Tai näin hän on ainakin väittänyt olevansa. Ja hän kertoi tekevänsä valtavan hyviä diilejä Amerikalle. Ja hän selkeästi päätti aloittaa Meksikosta, koska siinä on tosiaan kyse hiiri ja leijona -neuvottelusta. Trumphan on ilmeisesti liike-elämässä pyrkinyt neuvottelemaan juuri samanlaisista lähtökohdista - iso vs. pieni, missä voi jyrätä voimalla.

Kansainvälinen politiikka vain on vähän eri asia kuin pienempien rakennusliikkeiden kanssa vääntäminen. Ja tämän Trump sai nyt kokea Meksikon presidentin kanssa. "Suuri neuvottelija" sai katkaistua neuvottelut heti alkuunsa.

Edelleen sitten tullit. Tämä merkantilistinen ajatus siitä, että muut maat ryöstävät USA:ta on hallinnut Trumpin ajattelua ainakin viimeiset 20 vuotta. Valitettavasti, taloustiede on osoittanut Trumpin ajattelun vääräksi ja haitalliseksi jo 200 vuotta sitten.

Trumpin on kai ihan mahdollista asettaa 20% tullit Meksikolle. Mutta sen maksun maksavat ensi sijassa jenkit itse. Toki, myös Meksiko menettää siinä, mutta Meksiko voi sitten suunnata vientinsä muualle maailmaan. Eli pidemmällä tähtäimellä Meksiko ei kärsi yhtä paljon kuin Yhdysvallat.

Yleisesti voisi ajatella, että hyvä diili on sellainen, jossa molemmat voittavat (win-win), mutta ehkä itse voittaa vähän enemmän, ainakin pidemmällä tähtäimellä.

Trumpin mielestä ilmeisesti hyvä diili on sellainen, jossa molemmat häviävät (lose-lose), mutta itse häviää vähän enemmän, erityisesti pidemmällä tähtäimellä.

Ei Trump sitä varmaan noin ajattele, mutta valitettavasti niin se on.

Mielenkiintoista nähdä, miten tullien kanssa käy.
 
Viimeiset 16 vuotta duunarit ovat kuitenkin olleet oikeassa suhteessa ekonomisteihin. Hinnat nousi euro valuutassa,kun siihen siiryttiin,vaikka ekonomistit sanoi toista.

Niinhän ne nousivat, ja tasaantuivat vuoden aikana samaan tasoon Ruotsin kanssa. Tämän jälkeen Ruotsin ja Suomen hintakehitys onkin ollut lähes identtinen - joskin Suomessa hinnat ovat nousseet palkkoihin ja veroihin nähden vähemmän kuin Ruotsissa.(Lue: Suomi on hoitanut itseasiassa talouttaan paremmin yksittäisen kuluttajan kannalta.)

Suomalaisen ostovoima on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana aivan valtavasti. Nykyään ihmisiltä löytyy rahaa jos jonkinnäköisiin härpäkkeisiin. Yli 500 euron puhelimen ostoa pidetään suhteellisen normaalina. Kyse ei ole siitä, etteivätkö ihmiset pärjäisi alle sadan euron puhelimella vaan siitä että halutaan kuluttaa rahaa jota on nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Sama asia näkyy niin ruokakaupassa kuin baareissakin. (On totta että esimerkiksi paikalliset palvelut ovat kalliimpia kuin ennen. Tämä ei kuitenkaan kytkeydy varsinaisesti euroon, vaan enemmänkin paikallisten palveluiden tarjoajien suhteellisen varmaan paikalliseen monopoliasemaan. Näiden palvelujen hinnannousu on silti korvattu muiden tuotteiden hintojen EDIT:verrannollisella laskulla.)

Mutta ei. Eivät SUOMALAISET poliitikot tietenkään ole voineet tehdä mitään oikein. Ainakaan talouteen liittyen.

Kiina ei voi vaikuttaa dollariin koska dollari ei perustu vapaaseen kauppaan vaan painokoneiden kapasiteettiin.

Kiinan FOREX-reservin arvo dollarille on 3 biljoonaa, eli kyllä, Kiina voi vaikuttaa sen arvoon hyvinkin paljon vaihtamalla sitä johonkin muuhun valuuttaan. USD on kuitenkin kelluva valuutta.


Ps. Nykyisen hallituksen talouspolitiikasta voidaan olla perustellusti montaa mieltä, mutta keskiarvolta Suomessa menee kuitenkin hyvin. Toisaalta hallitustakaan on vaikea syyttää kun kansa on vuosia mankunut jonkinnäköistä muutosta mutta kun muutoksia tehdään ovat ne aina jotenkin vääriä muutoksia.
 
mutta Meksiko voi sitten suunnata vientinsä muualle maailmaan.

Onnea yrityksille. Maailmahan on vapaa ja Yhdysvaltoihin suuntautuneelle kaupalle on tosi helppo löytää korvaaja.....

Kyllä Meksiko puhaltaa kapeasta portista, jos Trump todella toteuttaa twiitoittamansa politiikan.
 
"Demokraattien toiminnassa ei vilpin häivääkään havaittavaissa" ...? :rolleyes:

Näin se totuus vaan pikkuhiljaa tulee esiin...o_O

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4165260/Clinton-received-835-000-votes-non-citizens.html

Hillary Clinton could have received 835,000 votes from non-citizens, political scientist who authored controversial voter fraud study claims
  • While nowhere near the 3 to 5 million that President Donald Trump says voted illegally in 2016, one study suggests there are non-citizens who vote
  • Jesse Richman, a political scientist from Old Dominion University in Norfolk, Virginia, came out with a voter fraud study in 2014
  • Using data from an online, opt-in survey about voting habits, Richman found that some non-citizens were registered to vote and some even voted
  • Using his findings and applying them toward the 2016 election, he said that about 835,000 votes from non-citizens could have been cast for Hillary Clinton
While nowhere near the 3 to 5 million people President Donald Trump has claimed voted illegally in the 2016 election, there is a study that suggests 835,000 votes toward rival Hillary Clinton could have come from non-citizens.

The work comes from Jesse Richman, a political scientist from Old Dominion University in Norfolk, Virginia.

In 2014, Richman co-authored a voter fraud study using data from the Cooperative Congressional Election Study, an opt-in online poll that asks respondents their citizenship status.

'Most non-citizens do not register, let alone vote,' Richman and his co-author David Earnest wrote in the Washington Post at the time. 'But enough do that their participation can change the outcome of close races.'

Scroll down for video

3C546FAB00000578-4165260-image-a-2_1485552114422.jpg


+2
One study suggests that around 835,000 non-citizens could have voted for Democrat Hillary Clinton (pictured) in the 2016 election

3C914AA800000578-4165260-image-a-1_1485552109958.jpg



President Donald Trump (left), photographed during the final presidential debate, is saying voter fraud is the reason he lost the popular vote to rival Hillary Clinton (right)

Richman and Earnest found a small percentage of non-citizens, 339 out of 32,800 in 2008 and 489 out of 55,400, who participated in the Cooperative Congressional Election Study, which is the basis for their claims.

'How many non-citizens participate in U.S. elections?' the political scientists asked. 'More than 14 percent of non-citizens in both 2008 and 2010 samples indicated that they were registered to vote.'

'Furthermore, some of these non-citizens voted,' the researchers wrote in the Washington Post.

They found that 6.4 percent of non-citizens voted in 2008 and 2.2 percent of non-citizens voted in 2010.

From there Richman and Earnest figured out who benefited from this number – and the answer was overwhelmingly Democrats.

'Because non-citizens tended to favor Democrats (Obama won more than 80 percent of the votes of non-citizens in the 2008 CCES sample), we find that this participation was large enough to plausibly account for Democratic victories in a few close elections,' Richman and Earnest wrote in the Post.

Particularly, they pointed to Sen. Al Franken's razor thing margin of victory in his Minnesota race in 2008, along with President Barack Obama's North Carolina win the same year.

Now, with Trump making widespread voter fraud claims, Richman has gone on record and preached caution.

Speaking to Wired magazine this week, Richman did not back down from his initial findings.

He said that even if some of the CCES' respondents checked the wrong box when asked about citizenship status, enough people marked that they were non-citizens to offer proof that some non-citizens do indeed vote.

But he cautioned that the number Trump is throwing around is completely off base.

'I can't quite account for the math being so badly wrong in their analyses,' he told Wired, speaking of the Trump's administrations reading of his report.

He then applied his math to the 2016 race.

If 6.4 percent of the estimated 20.3 million non-citizens voted and 81.8 percent chose Clinton as their candidate, that would mean 835,000 of her votes could be from non-citizens, Richman claimed.

Meaning, she still would have won the popular vote by more than 2 million.
 
Tätä on nyt Suomessa hyvin vaikea ymmärtää. Tästä kyllä on varoiteltu jo vuosia ja tämän on tiedetty tulevan. Nyt se tuli.

Olipa se vääryys tai ei, niin se vain on. Nyt on vain luovittava, madeltava ja rukoiltava itsellemme sopivia paloja diileistä. Sitä varten ovat poliitikot, virkaihmisten eliitti ja yritysten ammattiväki.

Ulina, volina, ähkiminen ja selällään piehtarointi eivät nyt auta, vaan on otettava tiukasti vaari siitä, miten asiat oikeasti ovat ja mihin ne ovat menossa. Tuomiojastubb ym. linjalta on tullut todella säälittävää voihketta framille. Mistä heille on maksettu tässä maassa? Joka tapauksessa tietty juna meni.

Peltihousufantasiointi nousee vielä arvoonsa.


Suomen poliittisen eliitin "menneisyyden vangit" eli ne jotka ovat entisen N-liiton "metastaaseja" (puoluetta katsomatta mutta pääasiassa demarit, vasurit, keskusta, vihreet), ovat pitäneet huolta siitä, että Suomen PV on kuohittu ja ettei Suomi ei liikaa länteen kurottaudu...:confused:

Tosin nyt on Jussi Niinistön johdolla kurssia muutettu parempaan suuntaa...

tämä kannattaa katsoa ja kuunnella:

Isäntänä Tapani Ruokanen - Vieraana Alpo Rusi
http://www.permanto.fi/web/alfatv/player/vod?assetId=4765178
 
Kalifornian itsenäisyysliike pitää torpata alkuunsa,nyt kun taas esillä. Esilläoloon tasan yksi syy ja se on Putin. Trump on tekosyy. Liikkeen puuhamiehet oli juuri moskovassa. Taisivat avata jonkun lähetystön.

Kannabiksen vapauttaminen tekee kaliforniasta taas kultamaan. Iso puolilaiton teollisuus moninkertaistuu. Tupakkayhtiöt ovat aikaa sitten varannut rinteitä hamppulain muutosta silmällä pitäen. Tokkopa liittovaltio tuota päästäisi. Putin taas lietsoo epävakautta
 
Viimeksi muokattu:
Kalifornian itsenäisyysliike pitää torpata alkuunsa,nyt kun taas esillä. Esilläoloon tasan yksi syy ja se on Putin. Trump on tekosyy. Liikkeen puuhamiehet oli juuri moskovassa. Taisivat avata jonkun lähetystön.

Kannabiksen vapauttaminen tekee kaliforniasta taas kultamaan. Iso puolilaiton teollisuus moninkertaistuu. Tupakkayhtiöt ovat aikaa sitten varannut rinteitä hamppulain muutosta silmällä pitäen. Tokkopa liittovaltio tuota päästäisi. Putin taas lietsoo epävakautta

A Calexit leader lives in Russia. Still want California secession?

Amid reports, speculation and confusion over whether Russia interfered in the presidential election, it looks like Russia is also interfering a little closer to home.

KQED has discovered that the leader of Yes California — an organized, supposedly San Diego-based effort to have California secede from the nation — is an American who lives in Russia and runs the independence campaign from there.

Despite having lived in San Diego’s Golden Hill neighborhood at one point, KQED reports 30-year-old Louis Marinelli lives in a town on the edge of Siberia. They also report that he studied at St. Petersburg State University and is married to a Russian citizen.

He admitted to living in Russia, saying he still considers himself to be a Californian, but that he moved back to Russia to “handle some personal issues.”

http://www.sandiegouniontribune.com...aders-lives-in-russia-20161216-htmlstory.html

Hajota ja hallitse. Jo pelkkä supervallan henkinen kahtiajako palvelee Kremlin agendaa.
 
Venäjän ja Yhdysvaltain lämpenevät suhteet - Suomi saa nyt, mitä onkin toivonut

Trump ei ole diplomaatti. Trump ei osaa käyttäytyä sivistyneesti. Trump on oikukas. Trump ei osaa kääntää ihmisiä mielipiteittensä taakse.

11.1.2017 pidetty tiedotustilaisuus oli Trumpille täydellinen katastrofi, mutta hän ei itse huomaa synnyttämäänsä katastrofia.

Kansainvälisen diplomatian Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump on saanut täysin sekaisin jo ennen kuin yhtään virkapäivää on takana.

Trump on suututtanut jo Kiinan Taiwan-soitollaan. Trump on suututtanut jo Meksikon rajamuurikannanotoillaan. Trump on saanut jo Japanin reagoimaan autotehdaspuheillaan. Trump on saanut jo Euroopan läheisemmät liittolaiset huolestuneiksi Venäjä-sympatioillaan ja mahdollisilla Venäjä-kytköksillään.

Kotimaassa Trump on rampauttanut maan tiedustelupalveluorganisaation sen toimintaa halventavilla kannanotoillaan vertaamalla tiedustelupalveluja natsi-Saksaan. Samalla Trump tölväisi myös Saksaa.

Kuka valtiopäämies uskaltaa edes Yhdysvaltain lähimmissä liittolaismaissa päästää Trumpin vierailulle? Kuka valtiopäämies Euroopassa uskaltaa asettua samaan tiedotustilaisuuteen presidentti Trumpin kanssa, jos on nähnyt Trumpin esiintymisen 11.1.2017 pidetyssä tiedotustilaisuudessa? Ei varmasti kukaan, joka haluaa turvata omaa mainettaan. Onko Trumpin ensimmäinen valtiovierailu luvassa Venäjälle?

Trumpista on jo tullut kansainvälisen diplomatian hylkiö ennen kuin yhtään päivää presidenttinä on takana. Yhdysvallat joutuu hoitamaan kansainvälistä diplomatiaansa muiden henkilöiden kautta kuin presidentin kautta. Nämä henkilöt ovat todennäköisesti ulkoministeri Rex Tillerson ja puolustusministeri James Mattis.

Presidentti Sauli Niinistö Helsingin Sanomissa: ”Saattaa olla, että Trump tarjoaa [Venäjän presidentille Vladimir] Putinille tien päästä ulos Syyriasta istumalla samaan pöytään, tasavertaisena.” (HS 10.11.2016).

Presidentti Niinistö rauhoittelee Trumpin voiton herättämiä huolia” oli uutisotsikko MTV3:n sivuilla 9.11.2016 (MTV3 9.11.2016). ”En usko, että tästä seuraa mitään järisyttävää uutta sen enempää globaalisti kuin Itämerenkään kohdalla.”, Niinistö totesi Naton päämajassa Brysselissä kysyttäessä häneltä kantaa Trumpin valintaan. ”Niinistö pitää myönteisenä, että Trump on korostanut keskusteluyhteyden merkitystä Venäjän kanssa.”, jutussa todettiin.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Yhdysvaltain vallanvaihdos voi tarjota mahdollisuuden liennytykseen lännen ja Venäjän välillä.” kirjoitti puolestaan Iltalehti lehtijutussaan (Iltalehti 10.11.2016). ”Saattaa olla, että tässä tarjoutuu mahdollisuus tasavertaiseen keskusteluun [Venäjän ja Yhdysvaltain kesken] ylipäätään ongelmista.” olivat Niinistön sanat iltalehden jutussa Yhdysvaltain ja Venäjän tulevista suhteista, ja Niinistö jatkoi: ”Luulen, että se on sellainen ajattelu [että Trump voi tarjota Putinille mahdollisuuden profiloida itsensä johtajaksi Yhdysvaltain presidentin rinnalle], joka kyllä lämmittää siellä Moskovassa näin talvellakin. Venäjällä on tämä kunnian tunto aika iso asia.

Trumpin valinta Yhdysvaltain tulevaksi presidentiksi on todellakin presidentti Niinistön toiveiden mukaisesti ”lämmittänyt siellä Moskovassa näin talvellakin”. Lämpöä on tainnut riittää jo ihan riittämiin.

Suomi on nyt todellakin saamassa sen, mitä se on presidenttimme suulla innokkaasti toivonut: Yhdysvaltain ja Venäjän läheiset ja lämpimät suhteet. Suomi on nyt saamassa sen, mitä on kovasti toivonut jo vuodesta 2014, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi.

Muualla Euroopassa asioita ei nähdä niin kuin Suomessa nähdään. Ei nähty heti Trumpin valinnan jälkeen marraskuun alkupuolella ja vielä vähemmän nyt, kun uusia totuuksia Trumpin suhteista Venäjään on pikkuhiljaa paljastunut. Euroopassa nähtiin jo tuolloin asioiden todellinen laita, mitä Suomessa ei kyetty näkemään.

Ollaanko Suomessa vielä nyt todellakin samaa mieltä kuin mitä oltiin pari kuukautta sitten tasavallan presidentin suulla?

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusi...vat-suhteet-suomi-saa-nyt-mita-onkin-toivonut
 
^Kyllä. Tämä on se, mitä Suomi on toivonut. Itse olen moneen otteeseen korostanut myös sitä, että sotilaallisesti liittoutumattomana maana me olemme tässä tilanteessa ihan omasta halusta, harkittujen ja vakaiden päätösten lopputulemana. Silloin on ihan itse tehtävä ratkaisut ja otettava vastuu. Jos nyt joku tuota sanaa vielä muistaa.

Lisäksi poliittisen vasemmiston vuosikymmenten toive on toteutunut: Yhdysvallat (Trumpin sanojen mukaan) ei aio toimia maailmanpoliisina.

Parhaimmillaan se oli 26. päivä tammikuuta, jolloin indeksi oli +13 eli 59 prosenttia äänestäjistä hyväksyi Trumpin toiminnan ja 45 prosenttia ei hyväksynyt.

...sanoo 104% vastaajista :)
 
Edelleen sitten tullit. Tämä merkantilistinen ajatus siitä, että muut maat ryöstävät USA:ta on hallinnut Trumpin ajattelua ainakin viimeiset 20 vuotta. Valitettavasti, taloustiede on osoittanut Trumpin ajattelun vääräksi ja haitalliseksi jo 200 vuotta sitten.

Tähän kaipaisin muuten hieman enemmän perusteluita. Ensinnäkin taloustieteessä on erittäin vaikea "osoittaa" mitään. Taloustieteen teoriat pohjautuvat yliyksinkertaistetuille ideaalisille malleille, jotka eivät kuvaa reaalimaailmaa tai ihmisten toiveita kovinkaan syvällisesti. Eikä tästä asiasta vallitse mitään ehdotonta yksimielisyyttä edes taloustieteilijoidenkään keskuudessa. Kyseessä on jossain määrin poliittinen eikä tieteellisesti todistettu mielipide.

Alkupaloiksi esimerkiksi Wikipedian "Free trade debate"-sivu antaa ihan kohtalaisen katsauksen erinäisistä argumenteista niin puolesta kuin vastaankin. Sen jälkeen voisin suositella lukaisemaan vaikkapa erään australialaisen taloustieteen professorin blogikirjoituksen The case against free trade – Part 1, jossa suositellaan "vapaan kaupan" sijaan siirtymistä "reiluun kauppaan". Pari otetta kyseisen kirjoituksen alkuosasta:
Like many aspects of mainstream economic theory – free trade – is one of the concepts that sounds okay at first but the gloss quickly fades once you understand the basis of the theory and how it derives its seemingly ideal results. In practice, the textbook ‘model’ is never attainable in reality and so what goes for ‘free trade’ is really a stacked deck of cards that has increasingly allowed large financial capital interests to rough ride over workers, consumers and undermine the democratic status of elected governments.
...
This blog is Part 1 in a two-part (might be three) series on why progressives should oppose moves to ‘free trade’ and instead adopt as a principle the concept of ‘fair trade’, as long as it doesn’t compromise the democratic legitimacy of the elected government.
 
"Demokraattien toiminnassa ei vilpin häivääkään havaittavaissa" ...? :rolleyes:

Näin se totuus vaan pikkuhiljaa tulee esiin...o_O

Jos vaalijärjestelmä ei ole vedenpitävä ja mahdollistaa ei-kansalaisten äänestämisen niin miten se on todiste Demokraattien vilpillisestä toiminnasta? Saman olettaman mukaan Trump sai 186 000 ääntä ei-kansalaisilta, ovatko Republikaanit samalla logiikalla syyllistyneet vaalivilppiin?
 
Kattellaan nyt...
 
:solthum:


http://www.breitbart.com/london/201...-is-going-to-make-the-european-union-history/

The more I see of the Donald Trump administration, the more I like its style.

Here’s a perfect example – in which Trump’s prospective new Ambassador to the European Union, Ted Malloch, tells it like it is in an interview with Andrew Neil on the BBC’s Daily Politics show.

Neil asked Malloch why on earth he’d want to be Ambassador to the EU.

AN: I mean you’re clearly not a great fan of Brussels or these bureaucrats like Juncker.

TM: Well, I had in a previous year a diplomatic post where I helped to bring down the Soviet Union, so maybe there’s another union that needs a little taming.

Later, Neil asked Malloch what he thought of the President of the EU Commission.


Neil asked Malloch why on earth he’d want to be Ambassador to the EU.

AN: I mean you’re clearly not a great fan of Brussels or these bureaucrats like Juncker.

TM: Well, I had in a previous year a diplomatic post where I helped to bring down the Soviet Union, so maybe there’s another union that needs a little taming.

Later, Neil asked Malloch what he thought of the President of the EU Commission.


TM: He doesn’t like an organisation that is supranational, that is unelected where the bureaucrats run amok and that is not frankly a proper democracy.

There’s a revolution going on here and I think even those of us who support Trump and Brexit are being taken aback by the speed of change.

Remember that the European Union was partly the creation of the USA, which saw it as a way of keeping peace in Europe by using France as a counterweight to Germany, with a reluctant Britain as the sensible intermediary. This is why successive US Presidents have colluded to prop up this corrupt, inefficient, anti-democratic institution.

Suddenly, those days are over.


The EU is finished and the new President of the USA is actively speeding its end.




 
Back
Top