Tulisiko huumausaineet laillistaa?

Maidan

Respected Leader
Minä olen tilannut suomesta. Euro-17 on Eu:n hyväksymä hamppulajike joka ei sisällä huumaavaa Thc:ta. Itse kärsin jatkuvista kovista vatsakivuista ja tuote on auttanut. Ongelma on hinta ja seuraavaksi matkustan Viroon testaamaan. Perheellisenä ei tuo päihtymys kiinnosta joten tämä on katsottava.
Tuote:https://www.ruohonjuuri.fi/cbd-a-kapselit-magnesium-vitamiini-b6-b12-sana-8719689034276
Minä olen käyttänyt tätä sama Sana valmistetta myös,viime syksyllä. Sitten unohdin, muuten nyt löysin jääkapista tinkturan, sitä laitetaan kielen alle ennen aamiaista.
Jep, kiitos että muistutin, aloitan kuurin heti huomenna.
Ymmärsin että tämä valmistettu teollisesta hampusta, jossain Euroopassa, lääkärit tietenkin varoittaisivat tästäkin, luin että yksi suomalainen lääkäri, tai tutkija, en muista tarkkaan, sanoi että kun hamppukukinnot kuivatetaan, käytetään jotain kaasua, jota johtaa reaktioon näissä, ja näin ne muuttuu karsinogeeniseksi.
Mutta ei tämä varmaan teollista hamppua koskekaan.
 

Maidan

Respected Leader
Ongelma on hinta ja seuraavaksi matkustan Viroon testaamaan. Perheellisenä ei tuo päihtymys kiinnosta joten tämä on katsottava.
Kerro sitten. Laitoin asken ihan heti tinktura suuhun, muutenkin rupesin valvomaan myöhään taas, joten ihan sama.
Tänään huuhkinut liika kotona ja selässä tuntuu, joten menoksi)).
Terveellisempi kun panakodit.

Vatsakivut pitää tutkia, muista.
 

Erkki

Kenraali
Ihmisiä kuolee myös alkoholin ja tupakan aiheuttamin sairauksiin. Sivullisiakin.

Huumeet/nikotiini ja alkoholikin ovat todella turhia ihmisille, ihmiset pärjäsi ihan hyvin ilman niitä.
Joo, mutta en ymmärrä, miksi pitäisi vielä lainsäädännöllä viestittää huumeidenkäytön olevan mitenkään ok. Alkoholikin aiheuttaa aivan riittävästi niin inhimillistä kärsimystä kuin kustannuksia yhteiskunnalle, että en siihen rinnalle enää huumeita kaipaisi.
 

vz

Luutnantti
Toisessa kotimaassani Tsekissä vihreä mallu on nykyään laillista. Ollut jo kohta kymmenen vuotta.

Tai oikeammin ei ole, mutta rangaistusta ei käytöstä/kasvatuksesta seuraa. Lain mukaan laiton mutta tulkinta on sellainen, että omaan käyttöön saa jokaisella olla viisi kasvia. Lakia ei varsinaisesti muutettu tämän takia, yksinkertaisesti vain päätettiin että hallussapito on laillista ja viisi kasvia per nenä. Myyminen on kiellettyä ja aina silloin tällöin joku myyjä jääkin kiinni. Tällöin yleensä kysymyksessä on isompi erä. Taisi olla, että 15g olisi max määrä mitä saisi olla kerralla hallussa. Käytännössä pienehköistä myyntimääristä kiinni jäämisestä selviä pienillä sakoilla.

Jos käytte Tsekeissä niin ilmassa aina silloin tällöin leijuu makeahko haju. Yleisillä paikoilla ei muistaakseni saa polttaa mutta tästä ei sauhuttelijat ns. välitä **ttuakaan. Eikä tämä ongelmia aiheuta, tavallisetkaan ihmiset sitä paljoa noteeraa. Tietysti jos kovin julkisella paikalla keskellä päivää polttelet niin voihan se poliisia nyt periaatteesta ainakin vähäsen kiinnostaa... Yksityisissä tiloissa, joissain baareissa(jotka ovat hiukan pro mari) niin eipä ongelmaa.

Sauhuttelun salliminen ei liene aiheuttanut lisääntynyttä rikollisuutta, polttelun lisääntymistä jne. En ainakaan äkkiseltään muista sellaista. Aika vähän asia taitaa tavallista perus Tsekkiä kiinnostaa.

Tuntemistani Tsekki sauhuttelijoista kukaan ei ole ns. ongelmakäyttäjä. Aika tavallisia työssä käyviä ihmisiä tai opiskelijoita. Enempi viihde tai tapakäyttäjiä(vertaa tupakoitsijat) jotka rullauttavat sätkän aina kun ns. siltä tuntuu, aina ei edes joka viikko mutta tieten jotkut päivittäinkin. Etenkin viikonloppuisin. Tai ehkä yksi polttelee hiukka jo kohta ongelmaksi asti mutta ko. kaverilla on elämän hallinnan kanssa vähän muutakin ongelmia että en laske niitä vihreän mallun viaksi. Tsekki babička(75v) kasvattaa paria kasvia ja tekee niistä yhdenlaista voidetta. Auttaa kuulemma hyvin reumatismin kanssa.

Tämä kirjoitus ei ota kantaa puolesta taikka vastaan. Vain kuvaus mitä se omin silmin nähtynä toisesta maasta on.

Omat kaks´cettiset loppuun. Tilannehan on se, että poiskaan ko. kasvia ei saa. Kieltolait eivät yksinkertaisesti toimi. Etelämmässä, suotuisammassa ilmastossa kasvi kasvaa lähes missä vain. Hyvin vaikeaa olisi(on?) kontrolloida kasvattamista jos sen yksityisesti tekee. Hyötyjä kasvista on mutta haittapuoliakin löytyy. Historiallisesti asia on niin, että joitain mietoja nautintoaineita, niin päihdyttäviä kuin addiktoiviakin on sallittu. Jotkut toiset taas ovat olleet kiellettyjä. Iso kysymys onkin, että pitäisikö kysymystä miettiä enempi rangaistus politiikalla vai sairaus/hoitoon ohjaus politiikalla?
 

Maidan

Respected Leader
"Koska meillä on jo sallittuina pari haitallista ainetta, pitää muutkin haitalliset aineet sallia." - Tätä logiikkaa en ole koskaan onnistunut ymmärtämään.
Onhan siinä tietty logiikka, miksi yksi myrkyttäjä saa myydä omia sairastuttavia myrkkyjä, ja toinen ei.

Mutta minun järki että pitää tutkia oikein isosI kannabiksen vaikutusta kipuun ja syöpään. Jos löytyy plussia, ja niinhän se jo nyt todettu, niin sitä pitää saada lääkärin reseptilla ja helposti, ei tietenkään mihinkään tavallisen pääsärkyy eikä flunssaan, vaan vakaviin ja paljon kärsimystä aiheuttaviin sairauksiin.

Ja psylosybiinia pitää myös tutkia oikein kunnolla lisää ja tehdä sitä lääkekapselit, joilla psykiatrit sitten hoitavat potilaita valvotusti.

Tupakka pitää kieltää heti ensimmäisenä, ja totaalisesti, sitten alkoholia, anteeksi vaan, oluen, viinien ja viskien ystävät.
En jaksa uskoa että alkoholista ylipäänsä mitä hyötyä ja edelleen olen sitä mieltä ettei ihminen sitä tarvitse mihinkään. Pitää osata muita rentoutumismuotoja. Mutta tämä taitaa olla ihan utopistinen ajatus.
Kaikki muut huumeet pitää kieltä oikein rankasti. Kaikki kannabis, joka menee viihdekäyttöön myös.
 

Sarek1

Ylipäällikkö
Kaikkien mahdollisten aineiden tutkiminen valvottua lääketieteellistä käyttöä varten on uskoakseni useimpien mielestä ok ja omasta mielestäni jopa suotavaa.

Ketjun aiheena on ”tulisiko huumausaineet laillistaa” ja siinä taas on käsittääkseni kyse ”itsehoidosta” tai rehellisemmin sanottuna viihdekäytön tarpeiden mahdollistamisesta. Käyttämisen ”tarpeen” perustelut ovat yleensä vuolaita ja ylitsepursuavan tunteellisia. Seliseli. Miksi Jeppe juo, miksi Pate sauhuttaa budia ja miksi Narkomarko piikittää, kas siinä vasta kysymys. Kaiken takana on jokin asia, johon tulisi kiinnittää huomiota ja pyrkiä puuttumaan nimenomaan tähän juurisyyhyn eikä koettaa oitaa oiretta unohdusta edistävillä keinoilla. Eivät ne tausta-asiat miksikään käyttämällä muutu. Oman nupin sisältö tosin voi kokea mullistuksia ja muutoksia. Sellaiset muutokset, jotka mahdollistavat tasapainoisen ja tyydyttävän elämisen ilman ”apurattaita” (lue: ko. aineita), ovat positiivisia. Aineiden käyttö ei tosin edistä tällaista kehitystä.

Ihmiset ovat erilaisille asioille eri tavalla addiktioherkkiä. Joku jää koukkuun hipaisusta ja joku toinen voi törmäillä pitkäänkin ennen kuin imu vetää syöveriin. Sama pätee myös esim. herkkyyteen ajautua aineiden käytön seurauksena psykoosiin.

Huumaavien ja päihdyttävien aineiden käytön kaksi pääfunktiota voitaneen kuvailla seuraavasti: kivun lievittäminen ja aivotoiminnan hämmentäminen tavalla tai toisella. Yleisin motivaatiotekijä käytölle on hupi, jota selitellään ”järkisyillä”.

Vastaus ketjun kysymykseen on siis yksiselitteisesti ei.
 
Viimeksi muokattu:

Herman30

Greatest Leader
Mutta kun sitä sotaa huumeita vastaan ei voi voittaa (näin ovat monet minua viisaammat sanoneet) niin jatketaanko kuten tähän asti että narkoparonit käärii voitot ja yhteiskunta maksaa haitat?
 

Maidan

Respected Leader
Taidanpa käydä Alkossa hakemassa pullon Puolustuslaitos Viinaa ja ottaa napanderit tälle. :ROFLMAO::ROFLMAO:
Mene vain, Herman, hyvällä mielellä. Taisin sitten olla väärässä alkoholin suhteen. Saa sitä juoda, mutta pitää olla tauko 30 päivä. Pitää juoda harkitusti: kenen seurassa, kuinka paljon ja missä. Alkoholin vaikutuksessa pitää olla avoin, vapautunut, pitää oikein tuntea ja tutustua syvemmin ihmiseen jonka kanssa juot, olla oma itsensä, tutustua enemmään itseään, siksi tärkeä kenen kanssa juodaan, eli seura - pitää juoda hyvin läheisten ihmisten seurassa.

Alkoholia ei saa juoda:
- spontaanisti
- silloin kun muuten tekee mieli
- kun on kova suru ja myös ilo(!)
- sitä ei saa käyttää lääkkeenä päänsärkyyn, hammassärkyyn yms
- nukahtamisaineena

Jos ihminen osa iloita asioista ilman alkoholia siinä 30 päivässä, niin kaikki OK.

Mutta kuka juo näin ja kerran kuukaudessa?
Miksi näin- tämä liittyy jotenkin aivojen neuroplastisuuteen.

Napandereista en osa sanoa, mikä peto se on?
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Respected Leader
Mutta kun sitä sotaa huumeita vastaan ei voi voittaa (näin ovat monet minua viisaammat sanoneet) niin jatketaanko kuten tähän asti että narkoparonit käärii voitot ja yhteiskunta maksaa haitat?
Ei saa jatka, pitää kytkeä korruptio joka menee usein aika korkealle ja tehosta valvonta.
 

Maidan

Respected Leader
Ketjun aiheena on ”tulisiko huumausaineet laillistaa” ja siinä taas on käsittääkseni kyse ”itsehoidosta” tai rehellisemmin sanottuna viihdekäytön tarpeiden mahdollistamisesta. Käyttämisen ”tarpeen” perustelut ovat yleensä vuolaita ja ylitsepursuavan tunteellisia.
No juuri siksi pitää kertoa tutuus, miten vain mikroannokset ovat lääkitseviä ja kenelle. Että aine tarkoitettu vain sairaiden käyttöön. Muu on viihdettä, ja se on ihan perseestä. Jos muuten perusterveet ihmiset lääkitsevät kasvukipuja (ihmiseksi kasvamista) se on tuplasti p:sta.
Mutta sellaista se on, ihmiset eivät tietää yhtään mitään, ja informaatio miten parantaa henkistä kipua on olematon. Tarjoilla on vaikka mitä, mutta kunnon aineistoa, joka perustuu psykologiaan ja joka olisi asiallista tietoa huumeista, ei ole.
On kaikenlaista pelottelua, ja sillä vain negativista vaikutusta.

Rikkinäisiä ihmisiä on paljon, vaikkei se näyttää päältä, ja sitten salaa tuhotaan itseään.

Alkoholikin on vielä se aine, koukuttaa heroiniakin pahempi. Tämä on fakta. Kuten sekin että koukussa olevia on kyllä enemmään kun ne mainitut 10%. Ne ovat jo marginaalissa.
 

Kapiainen

Respected Leader
Tämä ei yhtään tarkemmin ajatellen ole lainkaan yksinkertainen kysymys.
Esimerkiksi alkoholi, hyvinkin sallittu ja hyväksyttykin päihde, on tunnetusti osalle käyttäjistään riippuvuutta aiheuttava päihde, jolla on myös kiistaton suora yhteys väkivaltaiseen ja muuhun ongelmakäytökseen.
Jos alkoholi tuotaisiin nyt markkinoille, sitä tuskin laillistettaisiin.
Kannabikseen liitetyt porttiteoriat on kumottu jo iät ja ajat sitten, kannabiksen käytölle ja väkivaltaiselle ja häiriökäytökselle on hyvin vaikeata osoittaa yhteyttä.
Silti kannabis on hyihyiHYI vaarallinen huume ja alkoholin käyttö on hyväksyttyä puuhaa.
Kun puhutaan kannabiksen vapauttamisesta, on monen mielikuvaksi osoittautunut se, että jos kannabis vapautettaisiin niin kohta työpaikoilla juodaan kahvitauolla kannabisteetä ja tupakkapaikoilla palaa ruohosätkät. Eihän se näin mene - paitsi ehkä niillä työpaikoilla joilla nyt juodaan tauoilla alkoholia...

No, minulla ei sinänsä ole tähän kantaa puolesta eikä vastaan, mutta ehkä tätäkin asiaa olisi aika tarkastella kiihkottomasti tosiasioihin tukeutuen.

Niin ja se on tietysti myös päivänselvää että kannabis ja huumeet yleensä eivät ole synonyymejä. On lukuisa joukko vaarallisia ja hyvin haitallisia aineita, joiden käyttöä ja levittämistä ei tule sallia.
 

Maidan

Respected Leader
Kävin sitten hakemassa sen mainitun väkijuoman ja samalla torin kautta tarttui mukaan 2 litraa mansikoita.
Ei kun nyt lasket 30 päivä täyteen, anna sen pullon olla valmiina siihen asti *mp foorumin psykiatri ja aivotutkija samassa* :)
Maksikoita pitää syödä nyt reilusti. Itse mene kohta hakemaan niitä ja ahvenen.

Otin nyt sitä Sana tinktura, se vaikutti heti päähään, en sanoisi että huumavasti, mutta ne pienet kivut hävisi saman tien, ja mieliala ihan kun hypähti ylös, 4 tipasta! mutta jälkeenpäin tuli ei kovin mukava tunne ruokatorveen. Noin tunnin päästä.
En tiedä johtuuko sitä vai muutenkin.
Voi olla että vanhettunut, sen piti säilyttä viileässä, mutta se olikin huonelämmössä.
Haen uutta.
 

miheikki

Greatest Leader
Kolmen minuutin mittainen video kieltolaista. Kieltolaki kumottiin neuvoa-antavan kansanäänestyksen jällkeen. Milloin viimeksi on kysytty kansalta neuvoa lainsäädäntöön?

 

Tetra

Respected Leader
BAN
Suomen eteläisissä kaupungeissa kannabis taitaa käytänössä olla dekriminalisoitua. Eipä se kaikkia poliiseja juuri hetkauta, jos joku on nautiskellut kannabista.
 

Tex

Kapteeni
Lääkefirmoilla on aika iso intressi pitää kannabis laittomana. Opiaatit on hyvä rahasampo, eikä sitä tule horjuttaa. Salakuljetuksella tehdään hyvät rahat, ja kotikasvattajien ratsiat pitää kotimaisen tuotannon pienenä harrastuksena. Eipä ihme, että kilpimies aarnio toi tynnyreittäin hasista, hyvä bisnes.

Vapaaksi vaan ja pari puskaa lailliseksi kotiin. Amfetamiini ja muut synteettiset asia erikseen, nekin voisi vapauttaa apteekkeihin, loppuu se koheltaminen ja kaman etsimiseen kuluva säätäminen. Hoitoon pääsy helpotettava ja alituisesta rankaisemisesta luovuttava. Jos kaikkea saisi kotona kiskoa miten tykkää, se vähenisi dramaattisesti.
 
Top