Tuntematon sotilas filmataan taas.

Kolmas osa katsottu.

Kokonaisuus huomioiden edelleen sarja on nousujohtoinen, ja tähän sarjaan tarinan laajentaminen sopii oikein mainiosti, vaikka samalla se - ainakin hetkittäin - muuttuu entistä enemmän Rokka-keskeiseksi, mutta onneksi muidenkin henkilöiden persoonaa on kyetty syventämään pienin sanoin ja teoin ynnä ilmein. Toisinaan pienin hyvinkin yksinkertaisin teoin ja sanoin on mahdollista muodostaa henkilöön lisää persoonallisuutta, ei aina tarvitse mennä syvällisen pohdinnan kautta. Pienet teot ja tavat synnyttävät tätä, myhäily, kiroaminen, kuinka nostaa kupin huulille etc.

Syystä tai toisesta tunnen itseni todella vaivaantuneeksi katsoessani Tuntemattomassa sotilaassa Marskin syntymäpäivän kännäämistä, tai oikeastaan sama pätee lähes kaikkiin elokuviin ja sarjoihin. Selvistäpäin toisen tai toisten kännäämisen katseleminen on vaivaannuttavaa, ja kun näyteltynä se näyttää lähes aina ylinäytellyltä. Tulee halu kelata kohtausten ohi. No, ehkäpä tämä johtuu yksinomaa siitä, että sitä on eräässä elämänvaiheessa saanut olla osallisena näissä "toimituksissa" liiankin kanssa, ne harvemmin olivat mukavia kokemuksia.

Ja loppuun.

Lahtinen ja konekivääri - mies näytti oikeasti väsyneeltä, siltä, että on valvottu ja kahlattu lumessa ja oltu viluissaan. Ei mitään hollywood-väsymystä "nukuin kahdeksan tuntia ja sitten meikkiä naamaan".
Tuo ryyppäyskohtaus kuvattiin niinkin realistisesti, että näyttelijät olivat oikeasti ympäripäissään. Ihme, ettei siinä ole muita lipsahduksia kuin se "Eero". 'Hietanen' muuten kertoi ensi-illan jälkeen kysyneensä kavereilta, että "Siis oksensinko mää silloin tosiaan?" :)
 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tuo ryyppäyskohtaus kuvattiin niinkin realistisesti, että näyttelijät olivat oikeasti ympäripäissään. Ihme, ettei siinä ole muita lipsahduksia kuin se "Eero". 'Hietanen' muuten kertoi ensi-illan jälkeen kysyneensä kavereilta, että "Siis oksensinko mää silloin tosiaan?" :)
Yhtä kaikki, perin vaivaannuttavaa katsoa toisten kännäämistä kun on itse selvinpäin. Toisaalta, ei sitä viitsi aina viinaa vetää kun leffoja katselee, joten "nautitaan" jatkossakin näistä vaivaannuttavista hetkistä.
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Upseerien kännääminen oli hiukan hauskempaa, silleen nättejä siivuja ottaen ja saksalaisia lauluja hoilaten. Silleen se pitää hoitaa eikä räkäkännissä kiljua vetää, nätisti pitää osata olla.
 
Tykkäykset: PSS

hansai

Ylipäällikkö
Jusseista vielä. Ikitie voitti parhaan elokuvan palkinnon. Aihe on karu ja varmasti elokuvan arvoinen, ja hienoa että sellainen on tehty. Onko kukaan nähnyt elokuvan, kommentteja?
Sain vihdoin katsottua.

Elokuvana hyvä, oliko Jussin arvoinen niin on jo vaikeampi kysymys(Tuntematon on hyvä ja suuri elokuva, ehkä nämä oli hieman eri sarjassa)

Näyttelijä suorituksista Kallonen, Hannu-Pekka Björkman oli aivan suvereeni syvän pahan esittäjänä.

Elokuvassa pääosan Jussi Ketolan tarina on jäätävä kaikessa kauheudessaan ja epäoikeudenmukaisuudessaan.

Toisaalta Stalinin kutsun kuulleiden jenkkilästä tulleiden toiveikkuus, uuden rakentaminen ja into. Ilmianto ja kyttäysjärjestelmän olemassa olon ja sen kanssa eläminen oli hyvin saatu vangittua.

Suosittelen katsomaan
 
Nyt tuli katsottua tämä TV-versio. Mielipiteeni, että kyseessä on ehdottomasti paras Tuntemattoman filmatisointi koskaan vain vahvistui. Tämä on ihan saatanan kova.
Mielestäni tämä TV- versio on parempi kuin mitä itse leffa on. TV versiossa jotenkin pääsin tapahtumien ja henkilöiden sisälle paremmin. Täytyy ostaa TV-versiosta DVDt kunhan ne tulee keväällä myyntiin.
 
Top