Turkin hyökkäys Syyriaan

Tuosta videosta, miksi noilla sankareilla on lenkkarit jalassa? Turkilla ei ole varaa kunnon kengiin vai kyseessä on joku muu poppoo?

Tuli mieleen että monissa kuvissa 80-luvun Afghanistanista spetznatsit tunnisti juurikin lenkkareista.

Mutta tod.näk. ovat noita epäsäännöllisiä "liittolaisia".
 
Tämä on mielenkiintoista tietoa...

Sen piti olla ihan tavallinen puhelu kaupasta ja puolustushankinnoista.

Kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sunnuntai-iltana aloittivat puhelinkeskustelun, tarkoitus oli lehtitietojen mukaan puhua esimerkiksi Turkin hiljattain Venäjältä hankkimasta S-400-ilmatorjuntajärjestelmästä.

Yhtäkkiä keskustelun loppupuolella Erdoğan kuitenkin ilmoitti: Turkki aikoisi toteuttaa pitkään poreilleen uhkauksensa Pohjois-Syyrian kurdialueelle hyökkäämisestä.

Yllätetty Trump vastasi Erdoğanille ”vaistomaisesti”, The New York Times kertoo Valkoisen talon lähteisiinsä vedoten.

Trump sanoi, että Yhdysvallat ei tukisi hyökkäystä liittolaisiaan eli kurdijoukkoja vastaan, ja lopetti puhelun.

Pian puhelun jälkeen oli kuitenkin Trumpin vuoro yllättää: Valkoinen talo lähetti myöhään sunnuntaina tiedotteen, jossa se kertoi Yhdysvaltain joukkojen vetäytyvän Pohjois-Syyriasta.

Käytännössä Trump siis näytti vihreää valoa Erdoğanille.


Ja vielä mielenkiintoisemmaksi se muuttuu, kun muistaa tämän aikaisemman episodin...

Päätös hankkia ilmatorjuntaohjuksia Venäjältä törmäsi Yhdysvaltain ankaraan vastarintaan. Venäläisen S-400 ohjusjärjestelmän laitteistojen toimitukset alkoivat heinäkuussa 2019, ja yhdysvallat ilmoitti, että Turkki suljetaan pois Yhdysvaltain ja Naton F-35 hävittäjäohjelmasta. Turkki oli ostamassa runsaat sata F-35 hävittäjää, joiden osia olisi valmistettu myös Turkissa. Yhdysvaltain mukaan S-400 ohjusjärjestelmän kautta Venäjälle voisi kulkeutua salaista tietoa koneen ominaisuuksista. Yhdysvaltain mukaan Turkin oli pakko tehdä valinta, joko se hankkii yhdysvaltalaishävittäjät tai venäläisohjukset.

Olisiko mahdollisesti käynyt niin että Trumpia vietiin taas kuin metrin mittaa :ROFLMAO:
 
No toisaalta Turkki on nyt sidottu tähän Syyria-paskaan hyvin tiukasti - rahaa palaa ja sisäiset levottomuudetkaan tästä tuskin laantuu. Aseiden tuonti lännestä tyssäsi tähän ja Natojäsenyyskin on jäähyn partaalla.

Jos nyt vain EU saisi jostain lainattua selkärangan niin silloin tämän kirjakerhon kaakkoisrajat laitettaisiin kiinni ja sitä myöden Turkin puolella paskan pinta nousisi entisestään.

Turkki voisi jatkossa harjoitella miten tienvarsipommien jäljiltä annetaan ensiapua, miten Isis-taistelijat erotetaan teinipojista ja kuinka turva-alue miehitetään ilman pelkoa sissitoiminnasta. Mistä saadaan liittolaisia jotka eivät pure isäntäänsä tai kuinka tässä paskassa voi kahlata yksin.
 
Viimeksi muokattu:
Jos tämä pitää paikkansa ja lisäksi Jenkkien tukikohdan lähelle ampuminen, niin antaa tämä ainakin itselle vähän kummallisen näkemyksen NATO:sta tällä hetkellä sotilasliittona.

Hys, kohta palat kerettiläisenä somen uhriroviolla. Osalle kommentoijia Naton tähti on Pyhä kuva, jonka kriittinen tarkastelu antaa syyn arvioida kommentoijan isämmmaallisuutta hyvin tarkasti.

Parempi kuin pohtii tätä asiaa ihan keskenään itsensä kanssa.
 
Aikanaan oli paljon todellisuuspakoista höpötystä Turkin länsimaistumisesta, demokratisoitumisesta, kemalismin jatkumisesta....

Noihin aikoihin koitin urputtaa siitä, miten Hizb ut Tahrir solutti Turkin sotlaskoulutuksen niitä elimiä, joilla oli nuoren upseeriston tuottamisessa keskeinen rooli. Ja tämä porukkahan on varmaan se ovelin, älykkäin ja näennäisesti kätensä puhtaimpana pitävä panislamistinen sakki mitä löytyy. (Ainakin oli. En ole seurannut nykytilannetta.)

Työnjako oli se, että yhteistyökumppanit tekivät likaisen työn ja HuT säilytti näennäisen puhtoisen julkisivun ja vältti radikaali- ja terrorismileimaa. Sama kuvio kuin järjestäytyneessä rikollisuudessa.

Nuorten upseerien koulutusohjelmien soluttamisen tarkoitus oli katkaista se perinne, että kun poliitikot menevät liian pitkälle, niin armeija korjaa tilanteen Turkin sisällä.

Ja tämä tapahtui ennen kuin Erdogan ja sen islamistipuolue nousi valtaan.

Jo noina aikoina ja jatkuvasti sen jälkeen Turkki on pelannut kaksilla tai kolmilla korteilla niin EU:n kuin USA:nkin suuntaan. Sen pystyi huomaamaan hyvin helposti jos otti vaaleanpunaiset suvaitsevaisuuslasit pois silmiltään.

Erdoganin islamistipuolueen valtaan noususta lähtien Turkki ja Erdogan ovat rakentaneet pohjaa uudelle ottomaanivaltiolle. Kyse on täsmälleen samasta kalifaattihaaveesta kuin ISIS-järjstöllä. Kyse on Koraanin ennustamasta ja lupaamasta Rauhan Huoneesta.

Voidakseen luoda uskottavuutta ottomaanikalifaatin ajatukselle Erdogan tarvitsee sen, että saa muslimit uskomaan että hän pärjää USA:llle, Venäjälle, Kiinalle, EU:lle, Iranille...

Tämä uskottavuus tulee voimannäyttöjen ja tuolla alueella helposti ymmärrettävien petosten kautta. Muutaman venäläisen koneen pudottaminen. Amerikkalaisten häätäminen. Uusien alueiden valtaaminen. Kurdien ja/tai muiden vastustajiksi koettujen kansanmurha...

Kalifaatin perustamista tavoittelevalle ja kalifiksi pyrkivälle ISIS on luonteva liittolainen. Radikaalien ääri-islamistien päästäminen Eurooppaan ja islamistisen terrorismin ruokkiminen on hänelle luonnollinen osa tarvittua kärjistämistä. Se, että peluutetaan vastakkaisia tahoja - esim. EU + USA <=> Venäjä + Iran + Kiina - on luonteva osa tuota kuviota. Samoin se, että petetään jokainen näistä vastakkain peluutetuista kumppaneista. (Taqiyya, tawriyya, kitman, muruna...) Kaikki maailman muslimit osaavat lukea tuon pelin sisällön ja todellisuuden.

Erdogan ja hänen puolueensa ovat muslimeille luvattua kalifaattia Turkin ympärille perustamassa olevia panislamisteja. Heidän tavoitteitaan ei pidä arvioida tätä tavoitteenasettelua kapeamman tai sen kanssa ristiriidassa olevien kuvitelmien läpi.

Erdoganille ja häntä tukeville ääri-islamisteile kyse on lopullisesta Jihadista, kovasta sodasta, jolla ratkaistaan maailman ja ihmiskunnan herruus. Jokainen voi sitten katsoa Koraanista että mitä se tarkoittaa muiden kansojen ja uskontojen kannalta.


(Vähemmän hupaisana sivujuonteena mainittakoon, että Raamatun ennustamat lopun aikojen paikat, henkilöt, tapahtumat ja toimijat ovat täsmälleen samat kuin Koraanissa ennustetaan. Ainoa ero on se, että Koraani kuvaa hyväksi sen osapuolen joka pyrkii tuhoamaan kristityt ja juutalaiset kun taas Raamattu kuvaa hyväksi juutalais-kristillisen osapuolen. Näin ollen muslimien Kalifaatti ja kristittyjen ja juutalaisten Antikristuksen hallitsema alue ovat täsmälleen samaa asia. Raamatun valossa Allah, Muhammed ja Mahdi ovat siis epäpyhä kolminaisuus joka vastustaa Raamatun pyhänä kolminaisuutena kuvaamaa Jumalaa, Jeesusta ja Pyhää Henkeä.
Toivon ettei tähän välikommenttiin tartuta tässä ketjussa - ainakaan liikaa.)
 
Hys, kohta palat kerettiläisenä somen uhriroviolla. Osalle kommentoijia Naton tähti on Pyhä kuva, jonka kriittinen tarkastelu antaa syyn arvioida kommentoijan isämmmaallisuutta hyvin tarkasti.

Parempi kuin pohtii tätä asiaa ihan keskenään itsensä kanssa.
No enpä ole huomannut mitään sinisilmäistä Natoilluusiota ottamatta nyt kuitenkaan kantaa siihen mitä traumoja kukin kantaa. Se, että Suomen kannattaisi olla kokonaan Natossa sen kynnyksellä seisomisen sijaan ei poista seikkaa, että maailma ei ole täydellinen. Sitä se ei ole Natossakaan - onpahan vaan vaihtoehtona paljon Ruotsin saati Venäjän turvatakuita parempi.
 
No enpä ole huomannut mitään sinisilmäistä Natoilluusiota ottamatta nyt kuitenkaan kantaa siihen mitä traumoja kukin kantaa. Se, että Suomen kannattaisi olla kokonaan Natossa sen kynnyksellä seisomisen sijaan ei poista seikkaa, että maailma ei ole täydellinen. Sitä se ei ole Natossakaan - onpahan vaan vaihtoehtona paljon Ruotsin saati Venäjän turvatakuita parempi.
Joo, samaa mieltä Suomen asemasta mutta tässä tämä Venäjän hyötyminen tästä asetelmasta näkyy. NATO:n yhtenäisyys ja toimintakyky väkisinkin mietityttää tätä sotkua seuratessa.
 
Joo, samaa mieltä Suomen asemasta mutta tässä tämä Venäjän hyötyminen tästä asetelmasta näkyy. NATO:n yhtenäisyys ja toimintakyky väkisinkin mietityttää tätä sotkua seuratessa.

Toisaalta taas Syyria ei kuulu mitenkään Naton avaintoimintaan tai esim. 5. artiklan juttuihin.
 
Tarinan opetus on se että tilanteet muuttuvat ja muisti on lyhyt
Niin muisti on lyhyt, ei ollut mitään yhtenäistä kapinallis-porukkaa. Oli äärilaita eli al-Nusra/ISIS, oli islamistit ja oli FSA. On varsin helppo ymmärtää, että mieluiten Turkin viimeiselle sotaretkelle on käsi ylhäällä näistä mainituista kaksi ensimmäistä, loput siistimmällä naamalla varustetut sitten enemmän leivän ja palkan perässä.

Turkki haluaa myös puhdistaa etnisesti aluetta, mitä härömpää porukkaa mukana on, sitä sutjakammin kurdit pakkaavat tavaransa ja lähtevät ennen rintamalinjan saapumista kohdalle. Video sotavankien ampumisesta on osa tätä taktiikkaa.
///
Kun kurdit valtasivat aikoinaan Aleppon pohjois-osan Venäjän ilmatuella, pidin sitä poliittisena munauksena, moni sunni muistaa tämän "voittajien vankkuriin" hyppäämisen.
 
Viimeksi muokattu:
Ei toki, tarkoitinkin yhden jäsenmaan sekoilua toisia kohtaan.

Tuntuu siltä, että Turkkia ei oikeastaan enää Erdon aikana ole pidetty jäsenenä. Ennen Turkki oli jopa Israelin yhteistyökumppani.
 
Jos Kurdit suorittavat iskuja syvällä Turkissa onko ne suoraan terroristi iskuja vai laillisia?

Porukka jolla ei ole omaa valtiota - ja vaikka olisikin - niin eihän ne iskut laillisia ole, elleivät kohdistu tarkoin rajatusti sotilaskohteisiin. Silloin ne voisi kai nähdä laillisina iskuina, toki tekijän pitäisi sitten olla valtiollinen armeija.
Jos kurdit iskevät syvällä Turkissa, niin eiköhän sillä pelata pelkästään Erdoganin pussiin tässä kohtaa.

Tietyllä tavalla tämän voisi (sanon 'voisi') nähdän Turkin itsepuolustuksena. Tuhotaan separatistinen toimija, joka harjoittaa pommi-iskuja, voisi kai sanoa terrorismia. Voidaan tietysti sanoa, että eihän niitä pommi-iskuja ole tehneet Syyrian kurdit, vaan Turkin omat kurdit. Mutta ettei Syyrian kurdit koskaan olisi antaneet apua - enpä menisi vannomaan!

Turkin kannalta optimaalinen lopputulos olisi, että Turkin ja Syyrian kurdialueiden välille saataisiin etnisesti puhdas arabikäytävä, mikä siirtäisi haaveen itsenäisestä kurdivaltiosta entistä kauemmas. Toisaalta voidaan kysyä, onkohan Turkin hallitus miettinyt ihan varmasti loppuun asti, kenen kanssa se pelaa tätä peliä. Arabijihadistien haaveissa tuleva kaliffi ei varmasti ole Erdo. Saattaa olla, että yhdet pomminheittäjät vaihtuvat toisiin pomminheittäjiin?
 
Mietin tuota islamismia. Se on loppujen lopuksi hyvin ymmärrettävä ideologia. Jos maassa ei ole de facto varaa pystyttää hyvinvointivaltiota, eikä kommunismia haluta yrittää, niin mitä jää politiikan sisällöksi? Rasismi ja uskonto. Ai niin, länsimainen liberalismi... :rolleyes:
 

Huoli pois, Trumphan paljasti heidän pääsevän Eurooppaan.......eurooppalaiseen elämänmenoon kohdistuva perähoonaus on taas alkamassa, sillä on ainakin Trumpin siunaus. Vai miten tämä pitää käsittää?

Onneksi potentiaaliset hoonaajat ovat Nato-liittolaisia, niin eipä tunnu missään. :salut:
 
Huoli pois, Trumphan paljasti heidän pääsevän Eurooppaan.......eurooppalaiseen elämänmenoon kohdistuva perähoonaus on taas alkamassa, sillä on ainakin Trumpin siunaus. Vai miten tämä pitää käsittää?

Onneksi potentiaaliset hoonaajat ovat Nato-liittolaisia, niin eipä tunnu missään. :salut:

Eurooppaan niistä suurin osa tulee kun suurin osa on eurooppalaisia ja kovasti on väitetty että ne kaikkein kiivaimmat ja innokkaimmat kaulankatkojat ovat juurikin eurooppalaisia uudisasukkaita ja tienraivaajia :ROFLMAO:

Mitä Natoon tulee, niin minä olen sen kannattaja, mutta olen jokseenkin vakuuttunut siitä että nyt ei ole hyvä aika mennä Natoon. Ei ainakaan yhtään enempää kun siellä jo ollaan, enkä todellakaan tarkoita Venäjän mahdollisia reaktioita.

USA on kriisissä, EU on kriisissä...Nato ei vielä ole mutta on kovaa vauhtia menossa siihen suuntaan, eikä Turkki ole suinkaan ainoa Natoa hajottava voima. Uskokaa tai älkää, niin tästä ei hyvä heilu ja kunnian kukko laula...on Natosta nyt sitten ihan mitä mieltä tahansa.
 
Viimeksi muokattu:
Huoli pois, Trumphan paljasti heidän pääsevän Eurooppaan.......eurooppalaiseen elämänmenoon kohdistuva perähoonaus on taas alkamassa, sillä on ainakin Trumpin siunaus. Vai miten tämä pitää käsittää?

Minusta se on selvä kehoitus lopettaa hyvesignalointi, ja ottaa pää pois **rseestä, oli se sitten putinin, turkin tai oma **rse.

EU:n tulevaisuus on ihan omista valinnoista kiinni. Jos ei oteta itseä niskasta kiinni ja todeta tosiasioita, niin helppo ratkaisu hyvesignalointi. Jos se EU ei sitä kestä, niin se ei sitä kestä.
 
Back
Top