Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Putin ja Venäjän peitsen kalistelu on ollut Puolustusvoimille melkoinen onnenpotku; mitenköhän olisi käynyt puolustusmäärärahojemme jos meitä uhkaisi idästä samanlainen vainolainen kuin lännestä?
Kentällä toki ajatellaan sitä sun tätä mutta jos olen oikein ymmärtänyt niin tässä ketjussa olisi tarkoitus keskustella turvallisuuspoliittisesta ympäristöstä. Minun mielestä tuo on ihan mielenkiintoinen kolumni, vaikka eihän siinä nyt varsinaisesti mitään uutta ole että Venäjä kiukuttelee ja media reagoi.Höpön höpön. Suomessa vastaavat upseerit lähinnä miettivät pitäisikö näitä ammuksia hankkia reaktioiden valossa vielä lisää.
Hauskoja kun nää Turpot kun pohtii 200 sivun voimin asiaa, mikä ei missään nimessä voi tapahtua.”Raportin liitteessä FOI esittelee pohjoiseurooppalaisten valtioiden valmiutta maittain ja toteaa, että Pohjoismaista Suomi on ”asevelvollisjoukkoineen mobilisaatiopotentiaaliltaan maalla ylivoimainen”. Suomen haasteina FOI pitää ainakin ajantasaisen varustuksen niukkuutta alueellisilla joukoilla sekä Ahvenanmaan demilitarisaatiota.”Ruotsalaisraportti: Venäjä varautunut suursotaan Pohjois-Euroopassa paremmin kuin Nato
Ruotsalaisarvion myös Ruotsi ja Suomi olisivat tavalla tai toisella osallisina Venäjän ja Naton välisessä konfliktissa Pohjois-Euroopassa.www.iltalehti.fi
Pohjoismaista Suomi on ”asevelvollisjoukkoineen mobilisaatiopotentiaaliltaan maalla ylivoimainen”. Suomen haasteina FOI pitää ainakin ajantasaisen varustuksen niukkuutta alueellisilla joukoilla sekä Ahvenanmaan demilitarisaatiota.”
Jos Nato kykenee säilyttämään poliittisen yhtenäisyytensä, turvallisuusuhat ovat pääosin hallittavissa, Ruotsin puolustusministeriön alaisen kokonaismaanpuolustuksen tutkimuslaitoksen (FOI) raportissa arvioidaan. Yhteisen puolustuksen järjestäminen, sotilaallisten suorituskykyjen kehittäminen ja päätöksenteko kriisitilanteessa saattavat kuitenkin tuottaa vaikeuksia, sillä ne edellyttävät kaikkien 30 jäsenvaltion konsensusta.
katoaako opportunismi kuin taikaiskusta silloin, kun pitäisi lähteä sotia rehveltämään ydinasevaltiota vastaan.....h
Totta. Tämäkin pitää vielä muistaa ajatella kahden skenaarion kautta. Ensin, deterrenssi, mitä sen onkaan suomeksi. Pelote? Uskaltaako Putler lähteä hippasille NATO-maan kanssa, vai eikö uskalla. Sitten toiseksi, että jos uskalsi, niin mitä sitten tapahtuu. Jaan kyynisyytesi kanssasi jälkimmäisen osalta. Mutta, ja se onkin iso mutta, jotta siellä ollaan niin deterrenssi on pettänyt ensin.Tämä kappale pitäisi jokaisen lukea kahdesti tai kolmesti, jotta vastaiset Nato-väännöt pääsisivät edes malliksi eteenpäin. Se vaan on tosiasia, että Nato-jäsenet arvioivat omaa turvallisuuttaan eri tavoin. Mikä on todellisuutta Virolle tai Suomelle, ei välttis maistu samalta lainkaan Italiassa tai Belgiassa tai Kreikassa.
Kun sitä valtioiden välistä opportunismia esiintyy jo rauhan oloissa ihan tarpeeksi mm. EUssa, niin katoaako opportunismi kuin taikaiskusta silloin, kun pitäisi lähteä sotia rehveltämään ydinasevaltiota vastaan.....hiukan veikkaan, että ei häviä.
Kahden, kolmen tai useamman valtion yhteiset intressit voivat sentään luoda kokonaisuuden, joka voi toimia tarpeeksi ketterästi ja nopeasti. Tämä on ehdoton käsitykseni ja ollut jo pitkään.
Tämä kappale pitäisi jokaisen lukea kahdesti tai kolmesti, jotta vastaiset Nato-väännöt pääsisivät edes malliksi eteenpäin. Se vaan on tosiasia, että Nato-jäsenet arvioivat omaa turvallisuuttaan eri tavoin. Mikä on todellisuutta Virolle tai Suomelle, ei välttis maistu samalta lainkaan Italiassa tai Belgiassa tai Kreikassa.
Kun sitä valtioiden välistä opportunismia esiintyy jo rauhan oloissa ihan tarpeeksi mm. EUssa, niin katoaako opportunismi kuin taikaiskusta silloin, kun pitäisi lähteä sotia rehveltämään ydinasevaltiota vastaan.....hiukan veikkaan, että ei häviä.
Kahden, kolmen tai useamman valtion yhteiset intressit voivat sentään luoda kokonaisuuden, joka voi toimia tarpeeksi ketterästi ja nopeasti. Tämä on ehdoton käsitykseni ja ollut jo pitkään.
Kahden, kolmen tai useamman valtion yhteiset intressit voivat sentään luoda kokonaisuuden, joka voi toimia tarpeeksi ketterästi ja nopeasti. Tämä on ehdoton käsitykseni ja ollut jo pitkään.
Jos Hangon talous on heikossa jamassa eikä Suomen valtio sitä seutua itse elvytä perustamalla sinne suuren varuskunnan, niin seutu varmaan kelpaisi aika hyvin jenkille tai britille.Suomeen perustetaan amerikkalaisten ja brittien tukikohdat.
Kuten Putin totesi 5 vuotta sitten "Nato varmaankin mielellään taistelisi Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen."Naton täysjäsenyys muuttaisi käytännössä kaiken. Se ei olisi ollenkaan välttämättä huono asia mutta se on asia joka on pakko ottaa huomioon kun täysjäsenyydestä keskustellaan. Kun turvallisuuspolitiikka muuttuu niin samalla muuttuu myös ulkopolitiikka.
En ole ollenkaan varma siitä että suomalaisilla poliitikoilla olisi siihen hommaan oikeat ja riittävät eväät repussa.
Ei luvannut, vaan lupasi, ettei Nato perusta tukikohtia entisen Itä-Saksan alueelle. Keskustelu koski siis Saksan yhdistymistä ja koko Saksan kuulumista Natoon.On myös paikallaan palauttaa mieliin, että kylmän sodan päättyessä Yhdysvallat antoi ymmärtää, että Nato ei laajene itään. Kävikö niin? Kun katsoo pelkän animaation Naton laajentumisesta, voidaan havaita siinä samoja piirteitä kuin Napoleonin tai Hitlerin hyökkäyksissä itään. Venäläisestä katsannosta vihamielinen sotavoima tunkeutuu lähemmäksi Venäjän keskuksia.
Mitä v****a....Kuten Putin totesi 5 vuotta sitten "Nato varmaankin mielellään taistelisi Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen."
Vaikka Putinilla voidaan nähdä olleen selkeä syy viestittää Nato-jäsenyyden varjopuolista, niin pohtimisen arvoista on, pitääkö hänen väittämä paikkansa.
Jos sallitaan pieni historiallinen ajatusleikki.
Oliko Suomen etu syksyllä 1944 se, että Suomen irrottautuminen sodasta päätettiin Helsingissä eikä Berliinissä. Kuten tiedetään, Suomen erillisrauha Neuvostoliiton kanssa ei sopinut Saksan intresseihin.
Suomen nykyisessä linjassa on ehkä sittenkin nähtävissä ripaus viisautta. Suomella on puolustusyhteistyösopimus Yhdysvaltojen kanssa sekä JEF-sopimus brittijohtoisessa liittoumassa. Nato-optiolla Suomi myös viestittää Venäjälle, että Suomi voi tähän tarttua, mikäli Venäjä antaa siihen aihetta.
On perusteltua olla myöntymättä ajatukseen, että Venäjälle annettaisiin veto-oikeus Suomen ratkaisuihin. Kuitenkin on nähtävissä viisaana huomioida suuren naapurimmekin intressit.
Isoviha, Suomen sota ja talvisota ovat lyöneet lähtemättömän jäljen Suomen kansalliseen DNA:han. Ja aivan perustellusti. Ollaksemme objektiivisia, meidän tulee sallia venäläisille sama. Myös sinne on hyökätty historian saatossa lukemattomia kertoja. Pelkästään viime vuosisadalla sekä Hitler että keisari Meiji. Parisataa vuotta takaperin Napoleon.
On myös paikallaan palauttaa mieliin, että kylmän sodan päättyessä Yhdysvallat antoi ymmärtää, että Nato ei laajene itään. Kävikö niin? Kun katsoo pelkän animaation Naton laajentumisesta, voidaan havaita siinä samoja piirteitä kuin Napoleonin tai Hitlerin hyökkäyksissä itään. Venäläisestä katsannosta vihamielinen sotavoima tunkeutuu lähemmäksi Venäjän keskuksia.
Ja lopuksi. Case-Navalnyia miettiessä voi myös muistaa, että Lenin oli aikoinaan Saksan lähettämä troijalainen, joka sysäsi maan sisällissotaan.
Kirjoitin "antoi ymmärtää".Ei luvannut, vaan lupasi, ettei Nato perusta tukikohtia entisen Itä-Saksan alueelle. Keskustelu koski siis Saksan yhdistymistä ja koko Saksan kuulumista Natoon.