Turvallisuuspoliittinen ympäristö elää

Venäjä aikoo uudistaa asevoimiaan merkittävällä tavalla vuosina 2023–2026, maan puolustusministeriö ilmoittaa.

Puolustusministeriön mukaan "suuret muutokset" tarkoittavat hallinnollisten reformien lisäksi myös merivoimien, ilma- ja avaruusvoimien sekä strategisten ohjusjoukkojen vahvistamista.



Venäjän valtionmedian mukaan ilmoitetuilla muutoksilla pyritään vahvistamaan varsinkin Venäjän Suomen vastaista rajaa.

Šoigun mukaan Venäjä aikoo perustaa kaksi kokonaan uutta sotilaspiiriä Moskovan ja Leningradin alueille lähellä Suomen rajaa. Karjalaan perustetaan puolestaan uusi armeijakunta, joka kykenee itsenäisiin sotatoimiin.

Seitsemän prikaatia muutetaan moottoroiduiksi jalkaväkidivisiooniksi, mutta tiedossa ei ole, minkä alueen joukkoja muutos koskee.
 
Venäjä aikoo uudistaa asevoimiaan merkittävällä tavalla vuosina 2023–2026, maan puolustusministeriö ilmoittaa.

Puolustusministeriön mukaan "suuret muutokset" tarkoittavat hallinnollisten reformien lisäksi myös merivoimien, ilma- ja avaruusvoimien sekä strategisten ohjusjoukkojen vahvistamista.
Puhtalta pöydältä on hyvä aloittaa...:LOL:
 
Tälläviikolla on ollut vähän vastatuulta puttelin kansainvälisissä suhteissa. Ensin Sveitsi ilmoittaa että asevientiä Ukrainaan pohditaan sallittavaksi. Seuraavaksi tulle ilmoitus että Leo-lauttaa siirtyy Ukrainaan eli ZölZin jarrutus päättyy. Lopuksi sitten larZov saa itkupotkuraivarin Suomi-Ruotsi Nato jäsenyydestä ja intoutuu vielä kommentoimaan TP:n uudenvuodenpuhetta näin vajaan kolmeviikkoa myöhässä. Olisko erdokaani alkuviikon putte-puhelussa lausunut jotain aiheesta.

No kuitenkin merkit näyttää sille että jotain poliittista muutosta on tulossa tavalla joka ei puttelille hyvää tiedä.
 
Jokaista videota joka tänne linkitetään ei ehdi katsoa, vaikka olis päivässä 100 tuntia aikaa. Mikä on ydinsanoma? Oletettavasti olet sen katsonut.
No mikä Karin ydinsanoma olisi. Ryssä on ryssä, eikä tule muuksi muuttumaan. Aika paha mitään ydinkohtia nostaa kun on täyttä tykitystä alusta loppuun.

Jos jotain kuitenkin kuuntelet, niin melkeinpä suosittelen Martti J. Karin luennot sille listalle nostamaan.

Edit: Okei, sen voi nostaa, että Kari kertoi reserviin siirryttyään työskennelleensä Ukrainassa sikäläisen puolustusministeriön ja/tai sotavaltion tiedusteluelimen vierailevana asiantuntijana. Sitä en tiennyt. On ilmeisen hyvät epäviralliset yhteydet sinne päin.
 

Suomessa alkoi yhtäkkiä uusi vaaran aika – näin hätkähdyttävä muutos tapahtui​

Vuosi sitten Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Siitä alkoi mullistus, joka muutti Suomea enemmän kuin mikään toisen maailmansodan jälkeen.

 
Afrikassa ostetaan vaikutusvaltaa edullisesti kun on härski. Kai pätee myös Kiinaan.
At Saint André’s Orthodox cathedral in Bangui, capital of the Central African Republic, Regis Saint Clair Voyemawa, the monsignor, has switched allegiance from the patriarchate of Constantinople to that of Moscow.
Russia funded the restoration of frescoes and a new façade for his dilapidated cathedral and paid for Voyemawa to spend three months in Moscow last year. It donated $6,000 to build a school classroom where 60 children, all orphans from the country’s civil war, receive basic Russian language classes. Several small children recently sat before a blackboard repeating “do svidaniya, papa; do svidaniya, maman”, while others wrote “spassiva” on personal chalkboards.
The Russian influences at the cathedral are more than just an exercise in cultural outreach: they are part of the growing influence that Moscow now wields over the political and economic life of CAR, one of the world’s poorest and weakest states.
This relationship is the most striking example of how effective Moscow has been in parts of Africa with a cut-price strategy that mixes propaganda, arms sales, mining activity and mercenaries.
How Moscow bought a new sphere of influence on the cheap
Focusing on a strip of countries from Mali to Sudan, it is challenging the west and opening what some call a ‘second front’
 
Etelä-Afrikka on ilmeisesti täydellisesti luisunut ryzzän ja kiinan etupiiriin.

- venäjä, kiina, e-a yhteiset merisotaharjoitukset Etelä-Afrikassa.
- e-a priimus moottorina sulkemassa Israelia ulos Afrikan Neuvostosta
- e-a äänesti tyhjää (Kiinan tavoin) YK kokouksen pyrkiessä tuomitsemaan Venäjän toimet Ukrainassa

Etelä-afrikalla on hyvin strateginen sijainti ajatellen Atlantia, Intian valtamerta ja lähi-itää.

Voitaneen laskea maa (lopullisesti) ulos kaikista kotimaisista hankkeista, joilla on mitään puolustuksellista ulottuvuutta.

Umkhontot pitäisi heivata helvettiin nopeasti ja jotain muuta tilalle. Täydennystä niihin tuskin kohta enää saadaan.

 
Afrikassa ostetaan vaikutusvaltaa edullisesti kun on härski. Kai pätee myös Kiinaan.

Pätee myös Kiinaan ja pätee myös Etelä-Amerikkaan ja Aasiaan. Kiina pelaa tällä hetkellä Yhdysvaltojen vaikutusvaltaa rankasti alaspäin ja vaikka tämä on ollut tiedossa jo pidempään, oikeastaan vasta viimeisen vuoden aikana asialle on oikeasti alettu tekemään jotain. Kiinan pelikirjana lienee ensin vaikutusvallan hakeminen näissä läntisestä näkökulmasta vähemmän huomiota saavista maista ja sen jälkeen kipata vielä hieman länsimaisvetoinen YK omaan hallintaansa. COVIDin kanssa tästä saatiin hyvää esimerkkiä, kun WHO teki päätöksensä ja tutkimuksensa lähes täysin Kiinan tahdon mukaisesti ja jopa länsimaat julistivat Kiinan totuutta oikeana. Asiaan liittyen Kiinan Ulkoministeriö julkaisi pari mielenkiintoista kirjoitusta viime kuussa: Yhdysvaltojen hegemonia ja sen seurakset -essee ( US Hegemony and Its Perils ) ja konseptipaperi Aloite kansainvälisestä turvallisuudesta ( The Global Security Initiative Concept Paper ), otsikoiden suomennokset omia. Kummatkin ovat selkeästi suunnattu vähemmän demokraattisille valtioille ja johtajille.
 
Tässä puolestaan maailmankuulua saksalaista tehokkuutta.

Taitaa olla koko Saksan puolustusteollisuuden ylläpito ja hankintaketju täysin rikki, eikä valitettavasti koske yksin Bundeswehriä vaan myös saksalaisia tuotteita laajemmin.

"Varaosapula" tuntuu olevan päivän sana, on sitten kyse Pumasta, Leopardeista tai Eurofightereista ja Tornadoista. Uustuotanto on puolestaan protyyppi-rakentelun tasolla ja hinnat tolkuttomat. Vuosi on käyty totaalista sotaa Euroopassa, kriisi on alkanut jo vuosia sitten ja edelleen Saksan logistiikkaketju on syvän rauhan horrostilassa. Tai oikeastaan tilassa, jota ei ole mitoitettu edes olemassaolevan kaluston ja kyvykkyyksien ylläpitämiseen vaan niiden vähentämiseen teknisen iän/kulumisen kautta.

Tuotantokapasiteetin puute sulkee hankinnoilta ovet saman tien, ainakin sellaiset, joita olisi varmaan toivottu eli kotimaiset ratkaisut. Ei ole mitä tilata, ensin pitää rakentaa kapasiteetti. Nyt esim. Patrian pitäisi rohkeasti ajaa kapasiteetti ylös ja näyttää lippua, että meiltä saa. Saksalaiset ovat EU:ssa kyllä todistaneet pelaavansa vain ja ainoastaan omaan pussiinsa, joten riskinä on vatuloinnin jatkaminen vielä vuosia eteenpäin ihan vain sen takia, ettei naapurilta tarvitse hankkia.

Aiemminkin tätä olen sanonut, mutta puolalaisten täyskäännös Leopardeista M1 ja K2 -hankintoihin sekä K9 -pohjaisiin ratkaisuihin kertoo siitä, että saksalaisten kykyyn toimittaa ei uskota ja joka tapauksessa kestää liian kauan. Puolalaisethan vastikään ilmoittivat alkavansa itse tuottamaan varaosia Leopardeihin, jotta omaa ja Ukrainaan toimitettua kalustoa voidaan riittävästi huoltaa. Saksalta ja Saksan puolustusteollisuudelta oikeasti surkea esitys kun eivät vieläkään osaa näkyvästi muuttuneeseen tilanteeseen reagoida.
 
Tuli tässä vaan mieleen, että KMW:n on omistanut vuodesta 2016 China National Chemical eli Kiinan valtio, joten eipä tuon omistajan intresseissä olekaan ehkä tuloksen tekeminen ja maanpuolustus vaan hiekan heitto rattaisiin ja kaikenlainen stallaaminen.

Muok. eikun tuosta kiina-kaupasta olikin defence -toiminnot spinnattu pois.
 
Back
Top