Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Työllisyyden näkymät

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja TBman, 09.12.2015.

?

Miten työllisyys kehittyy seuraavan 3 vuoden jaksolla

Äänestys suljettu 09.12.2016.
 1. Työpaikat vähenevät n 10% tai enemmän

  36 ääntä
  38.7%
 2. Työpaikat vähenevät n 3% tai vähemmän

  26 ääntä
  28.0%
 3. Työllisyystilanne pysyy samana, kuin 2015 kesäkuussa

  14 ääntä
  15.1%
 4. Työpaikat lisääntyvät n 3% tai enemmän

  22 ääntä
  23.7%
 5. Työpaikat lisääntyvät n 10% tai enemmän

  0 ääntä
  0.0%
 6. Tulemme tarvitsemaan maahanmuuttoa työpaikkojen täyttämiseksi

  2 ääntä
  2.2%
Voit antaa useamman äänen.
 1. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,595
  Pisteet:
  316
  Mihin valtioon lie maksavat veronsa lopulta nämä firmat joiden tuotanto muka tehostuu? Mitä tarkoittaa "suomalainen tuotanto" tässä asiayhteydessä? Aggressiivinen verosuunnittelu saattaa mahdollistaa sen että nämäkin voitot valuvat pääosin ulkomaille jottei vahingossakaan varat eksyisi suomalaisen rahvaan tai työväenluokan hyvinvointiin. Entä missä menee terveen ja epäterveen kyynisyyden raja?
  Tuossa lienee ne olennaisimmat - kukaan ei tiedä mitään. "Keksikää jätkät nyt jotakin tästä". Joku tulee hyötymään mutta ei osata sanoa kuka. Ei voida sanoa millään perusteella että "Tekee suomalaisen tuotannon kilpailukykyisemmäksi". Korkeintaan tämä tekee monesta alan toimijasta kilpailukykyisemmän, ml. varmasti jotkut suomalaisetkin, mutta ei todellakaan yksin suomalaiset. Ja kuten artikkelissa mainitaan, firma on osa saksalaista konsernia... Sitten puhutaan autojen ja lentokoneiden valmistuksesta, kahdesta ÄLTSIN suuresta suomalaisesta teollisuudenalasta... :rolleyes: Ehkäpä Suomi on uraauurtavalla tutkimustyöllään länsimaisen teollisuuden hyödyllinen idiootti. Vai maksetaanko meille hyvinkin löydöistämme? T... Tienataanko me tällä?
   
  TBman tykkäsi tästä.
 2. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Helsingin Sanomien työelämän kohtuullistamista ja downshiftausta käsittelevä kolumni, mikä kieltämättä osuu kyllä oikeaan, vaikka kuinka vouhotettaisiin kaikenmaailman kikyistä ja muista heikennyksistä. Hullu paljon töitä tekee, viisas ja virkamies pääsevät vähemmällä. Näin se loppujen lopuksi on.

  http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005024283.html
   
  Ingsoc, Fremen, Beerfect ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,027
  Tykkäykset:
  2,243
  Pisteet:
  156
  Itseäkin sylettää nuo korttihommat. Niissähän on ensimmäisellä kerralla pari uutta asiaa ehkä, silti vähintään työpäivän käyttäminen siihen on aika turhaa. Toisekseen uusiminen määräajoin on aivan järjetöntä. Niihin monivalintakysymyksiin voi typerämpikin vastailla tarpeeksi oikein monistenippua lukemalla tunnissa parissa. Normaali järkiset onnistuu kylmiltäänkin. Silti täytyy päivä istua kuuntelemassa itsestäänselvyyksiä.

  Joku järjesti kaverille markkinat, veroistahan se menee. Ne ei ole muistaakseni keneltäkään pois.
   
 5. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  4,985
  Tykkäykset:
  4,057
  Pisteet:
  1,286
  Valtiosihteeri romuttaa kolme myyttiä työttömyydestä

  "Toisen myytin mukaan työllisyys nousee isoilla kaupunkialueilla. Todellisuudessa kaupunkien työllisyys on Hetemäen mukaan laskenut 2010-luvulla. Työllisyysaste on puolestaan kohentunut Lapissa, Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla.
  Kolmannessa myytissä työttömyys laskee kohtuulliseksi, kunhan työn kysyntä elpyy ja uusia työpaikkoja alkaa tulla tarjolle.
  – Työttömyys on kasvanut nopeimmin kuitenkin Uudellamaalla, jossa myös avoimet työpaikat ovat lisääntyneet nopeimmin, Hetemäki muistuttaa.
  "


  Oho.
  Mitä muuhun tulee, Vartiainen ei ole edelleenkään pystynyt todistamaan työperäisen maahanmuuton syy-seuraussuhteen kulkemista juuri tuohon suuntaan. Itse epäilen, että harva kiinalainen tai virolainen tai venäläinen tulee Suomeen vain katselemaan, josko täältä löytyisi insinöörin, bussikuskin tai myyjän hommia. Suomeen on toki paljonkin työperäistä maahanmuuttoa: se vain on täysin Vartiaisen teesien vastaista, eli Suomeen tuodaan ulkomailta olemassaoleviin matalan tuottavuuden työpaikkoihin työväkeä tekemään sellaisia töitä joita kantaväestö ei halua siihen hintaan tehdä. Jompi kumpi on siis väärässä - Vartiainen tai todellisuus.
   
  Merten sheriffi, skärdis ja StmSvejk tykkäsivät tästä.
 6. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,450
  Tykkäykset:
  4,467
  Pisteet:
  1,286
  Aivan!
  Ja kun hallituksen eräs fokusaluesta on digitaalisuus, niin miten ihmeessä näitä ei voida tehdä etänä? Olla paikalla ja istua päivä pakkopullana asiaa, kun sen voisi tehdä kuten apteekkialalla on pakollisia koulutuksia.
  Eli kirjaudutaan sisään netin kautta järjestelmään, jossa jokaisella on käyttäjätunnus oma hetu, sitten vaan valitaan ohjelma katsotaan se läpi ja tehdään lopuksi koe. Voisi itse valita milloin sen tekee, mutta viimeinen päivä on olemasssa ja sitä jos ohittaa, luvat ei ole kunnossa....

  On tehty todellinen järjestelmä jollekkin hyvälle veljelle :)
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 7. krd

  krd Kenraali Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  18.07.2014
  Viestejä:
  2,308
  Tykkäykset:
  2,172
  Pisteet:
  636
  Korttihommista: kikyksi olisi voinut riittää ihan niiden perusteellinen perkaus. Suunnilleen samat työpäivät.
   
  TBman ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 8. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  4,985
  Tykkäykset:
  4,057
  Pisteet:
  1,286

  French workers get 'right to disconnect' from emails out of hours


  France employees are getting the legal right to avoid work emails outside working hours.

  The new law, which has been dubbed the "right to disconnect", comes into force on 1 January.

  Companies with more than 50 workers will be obliged to draw up a charter of good conduct, setting out the hours when staff are not supposed to send or answer emails.

  France has a working week of 35 hours, in place since 2000

  ------------------------------------------------------------------------
   
 9. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,389
  Tykkäykset:
  2,692
  Pisteet:
  156
  Sotilaallista naurua kolmannella!

  Taloustilanne on ollut perseestä lähes vuosikymmenen. Ansiosidonnaiset loppuu yhä useammalta keskiluokkaiselta ja se 5000+ työpaikka kuuluu yhä useammalla sinne menneisyyden kultaisiin vuosiin. Peruspäivärahan painaessa päälle on sitten pakko ottaa se 2000-2500 paikka tai ryhtyä nälkäpalkkayrittäjäksi. Koska kasvot täytyy pelissä säilyttää puhutaan downgradaamisesta yms. hötöstä.

  Hesari jakaa tähän kylmään taloudelliseen peliin omaa salvaansa. Puuduttava voide onkin joskus tarpeen, varsinkin kun päädyt pyllistelemään alemmalle orrelle.
   
 10. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  5,273
  Tykkäykset:
  8,000
  Pisteet:
  1,286
  Tämmöinen joka ei koskaan ole noussut muurahaisen tasosta korkeammalle on sitten onnekkaampi koska ei putoa korkealta kun ei ole koskaan saanut edes maistaa ylellistä elämää. :)
   
  TBman tykkäsi tästä.
 11. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,389
  Tykkäykset:
  2,692
  Pisteet:
  156
  Ainahan ylemmiltä luokilta voi oppia jotain.

  Jos käy niin onnettomasti, että menätät työkykysi, perheesi ja asuntosi niin älä ala surkuttelemaan.

  Neukkukuutiossa eläminen on vain downshiftausta ja ilmoitat vain kaikille, että saat rahasi nettipokerista!:rolleyes:

  On nimittäin toi pokeri suosittu peli koulutettejun työtätekemättömien parissa. Nettipokerilla ja vedonlyönnillä elätetään perhekkin vaikka vaan pari vuotta aikaisemmin ei katsottu edes urheiluruutua ja korttipeleistäkin kokemus rajoittui erään kasinoa söpön vaaleanverikön kanssa rippileirillä.:D:(
   
 12. Minuteman

  Minuteman Eversti

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1,953
  Tykkäykset:
  3,310
  Pisteet:
  316
  Ihmeellistä itkemistä ja itsesäälissä rypemistä edelleen, ei ole näköjään täälläkään meno muuttunut miksikään. Toisaalta, ei kyllä ihmetytä yhtään kun tässä jo pari vuosikymmentä on joka luukusta on toitotettu kelkasta pudonneille kaunaa, katkeruutta ja vihaa sekä uhrin asemaa. Heikompi aines onkin jo saatu lietottua semmoiseen passiivis-agressiiviseen latinkiin että heitä on äärimmäisen helppoa manipuloida toimimaan omaa etuaan vastaan.

  Huvittavaa tuo vollotus "korttihommista". Epäilemättä ulina olisi kahta kauhemapaa jos kaikki alalle pääsyä rajaavat tutkintovaatimukset vedettäisiin silppurista alas ja samasta leivästä pelmahtaisi kamppailemaan lauma mamuja.

  Hemmetin masentavaa seurata miten aikuiset (?) ihmiset on saatu taannutettua tuommoiseen ikuiseen murkku-uhmaan jossa asetutaan aina ja kaikkialla poikkiteloin ihan vaan periaatteesta. Eikö teitä oikeasti ala jo itseännekin ärsyttämään tuommoinen jatkuva kaikki on paskaa -asenne?
   
 13. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  4,985
  Tykkäykset:
  4,057
  Pisteet:
  1,286
  Ehkä säälittävintä koko foorumilla on aikuinen mies (?) joka mesoaa ja itkee siitä miten muut valittavat, vailla ainoatakaan omaa järjellistä argumenttia.

  Talous"viisaiden" viestihän on vuosia ollut että tästä lähtien tavallinen kansalainen joutuu tekemään koko ajan enemmän työtä koko ajan huonommalla palkalla kaikkien muiden palveluiden pikkuhiljaa huonontuessa. Jos viesti on se että joko teette näin niin kaikki huononee hitaasti, tai ette tee jolloin kaikki huononee nopeammin, niin voiko ihmisiä syyttää siitä ettei tällainen täydellinen näköalattomuus miellytä?
   
  Umkhonto ja Rannari tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  5,273
  Tykkäykset:
  8,000
  Pisteet:
  1,286
  Eikä se todellakaan ole kansalaisten vika että palkankorotuksia on tehty lainarahalla vuodesta 2008 lähtien. Eikös se alamäki alkanut suunnilleen siitä kun Käteinen totesi että talouskriisi ei koske Suomea ja jatkettiin vanhaan tahtiin palkkojen korotusta kuin ennen, sen sijaan että olis alennettu palkkoja?
   
  TBman ja Teräsmies tykkäsivät tästä.
 16. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Parempi opetella tykkäämään downshiftauksesta ja -greidauksesta, koska useimpien osalta ne tarkoittavat "elämän leppoistamista" pakon edessä nollatuntisopimusten ja "kilpailukykyisen palkkauksen" muodossa. Trendi on tulevaisuudessa nouseva, joten siitä kannattaa tehdä muotia. Näin kenenkään downshiftaajan ei tarvitse muodin edelläkävijänä kokea häpeää, koska elämäntapa hyväksytään sosiaalisesti.

  Suomessa ainoat järkevät perinteiset työpaikat ovat tällä menolla pian enää julkisella sektorilla ja niiden puuttuessa on parempi suunnata suosiolla ulkomaille koulutetun työvoiman paremman arvostuksen, matalamman veroasteen ja suhteessa paremman ostovoiman pariin. Näin moni onkin jo tehnyt ja tulee tekemään vastaisuudessakin.
   
  TBman, Umkhonto ja Ingsoc tykkäsivät tästä.
 17. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,389
  Tykkäykset:
  2,692
  Pisteet:
  156
  Omat kokemuksen on sen suuntaisia, että usein juuri mamuilla on noita pätemiskortteja lompakot täynnä.

  No ilmeisesti heillä on aikaa niitä suoritella ja maksajana on taikaseinä, eli se ei ole keneltäkään pois.

  Yllättäen hommiin on sitten palkattu kortittomia suomalaisia, jotka ymmärtää esimerkiksi lyhyet suulliset ohjeet, kuin noita moniosaajia jotka esittelevät viiden eri alan kortteja.
   
  STI_Tactical9mm ja TBman tykkäsivät tästä.
 18. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,450
  Tykkäykset:
  4,467
  Pisteet:
  1,286
  Tuli muuten yhtäkkiä mieleen sellainen "Reality" konsepti, että aletaan 6 tyypin kanssa hakea työtä, kuka työllistyy ja minne.
  Tämä pullahti päähäni, kun meille heitettiin alaisuuteen uusi jaos ja jokainen hakee uudelleen duunia, siis mitä tahansa duunia ja minä mietin, että jos ottaisin ja hakisi koko puljun paskinta/kovinta duunia. Jaksaisinko tällaisena "romuna" painaa enää sitä 14 tunnin päivää ja olla silti hymyilevä ja rehti työkaveri, joka tarjoaa aina jokaiselle kollegalle auttavan käden, jos tilanne painuu pahaksi niin vapaalla tai duunissa.

  Mikä on mielipiteenne, jaksaisitteko te nuoruutensa ammatissa ja kuinka kauan?
  Mikä ammatti olisi haussa ne, jos tällainen eteen tulisi?
  Entä jos tilanteen edessä yhtäkkiä muuttuisi ja pitäisi löytää duuni, mitä työtä hakisitte?

  Soitin kotiin ja sanoin mammalle, että mitä jos aloitan pohjalta uudelleen? Hän sanoi, että olet romu mies, etkä enää nuori, mutta pääsi on täynnä tietoa, kätesi ovat kuin terästä ja osaat tehdä mitä vaan, joten en epäile pärjäämistäsi, teet sen jos haluat... eli pallo on mulla, mitä mieltä olette, jaksaako tällainen pappa vielä aloittaa 4. Raudoittajana ja katkaisupöydän apurina. Palkka on vajaa 4000 taalaa kuussa, työpäivän pituus on 260 tuntia kuussa. Keskimääräisen päivänä kantaisi 20 tonnia harjaterästä, käsin.
  Itse en jännitä kantamista, olen todella timmissä kunnossa vanhaksi mieheksi...
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 19. Umkhonto

  Umkhonto Majuri

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,487
  Tykkäykset:
  2,032
  Pisteet:
  156
  Irtisanomiset ovat muutakin kuin lukuja – lakkautettavan salolaistehtaan työntekijät kertovat
  Valokuvaaja Erkki Tuominen antaa kasvot Hella Lightingin tehtaan työntekijöille, joita uhkaa työttömyys. Pyysimme neljää heistä kertomaan tarinansa.
   
  TBman tykkäsi tästä.
 20. Umkhonto

  Umkhonto Majuri

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,487
  Tykkäykset:
  2,032
  Pisteet:
  156
  Työelämä haluaa nopeita – Harkitseville ja hiljaisille ei ole kysyntää
  Miten ne ihmiset, jotka eivät syty vauhdista ja nopeista käänteistä, saadaan voimaan töissä hyvin? Työterveysyritys ottaa käyttöön kyselyn saadakseen selville, mikä tietotyössä kuormittaa.

   
 21. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,705
  Tykkäykset:
  3,023
  Pisteet:
  1,286
  Tämän tarkoituksena on ilmeisesti leikata kaikkien juoppojen/narkkarien tukia.

  Työryhmän esitys tarkoittaa pitkään työmarkkinatukea saaneen "työvelvoitetta" sosiaalityöntekijän ohjastamana.
  http://yle.fi/uutiset/3-9447778  Iltalehden uutinen samaisesta aiheesta.
  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702082200067095_pi.shtml
   
 22. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,819
  Tykkäykset:
  6,041
  Pisteet:
  1,286

Jaa tämä sivu