Mikä on alueellinen taistelyryhmä? Eikö ne olekaan taisteluosastoja ja niistä kasattavia prikaateja?
Taisteluryhmä kummitteli jutuissa silloin uudistetun tst-tavan alkuvaiheissa siitä ilmeisesti luovuttu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mikä on alueellinen taistelyryhmä? Eikö ne olekaan taisteluosastoja ja niistä kasattavia prikaateja?
100mm on museokamaa ja ne onkin jo poistettu kokonaan tai osa tykeistä edelleen tuliasemissa mutta ilmeisesti tehty ampumakunnottomiksi. 130 TK on edelleen toimiva järjestelmä (heikkoutena kiinteä sijoitus) ja maihinnousua niiden vaikutusalueelle ei tehdä ennen kuin tykit tehty toimintakyvyttömiksi.
Normaalisti tykit toimivat MERITJ ryhmien johtamina (2kpl), mutta tulenjohtoon voi käyttää myös FIKA-tutkajärjestelmää joka ilmeisesti säilytetty "linnakkeilla". Varalla tietysti tykkimenetelmä ja tykeiltä löytyy omat päivä/yö tähtäimet sekä laseretäisyysmittarit. Yhteydet kiinteitä ja radioilla toimiminenkin mahdollista.
RAMETO-pattereita on neljä ja kussakin on kaksi lavettia. Lisäksi on kaksi Spike-komppaniaa. Lisäksi 130mm tornikanuunat joita on kai kolmisenkymmentä kappaletta yhteensä 7 tai 8 linnakkeella pitkin etelärannikkoa Kotkasta Utöseen. Päälle sitten se yksi mahdollinen hinattava patteristo. Yhden säilyttäminenhän olisi Ahvenanmaan takia ollut ihan perusteltua vaikka järjestelyä olisi muuten pidettykin vanhentuneena. 100mm tornikanuunat lienee jo kokonaisuudessaan poistettu vaikka tornit ehkä vielä ovatkin paikallaan.
Juu, sen tiesin varmaksi, että 100 milliset on poistettu käytöstä, mutta arvelin, että 130 milliset on myös. Museokamalla taas tarkoitin tuota vanhempaa tavaraa, mikä ei ole ollut käytössä enää pitkään aikaan.
26.10.2012 viimeinen ammunta 100 TKlla ja silloin ilmeisesti oli vielä se 4 RPTRItä vahvuudessa 100 TK kalustolla toki iso osa kalustosta poistui 2008. Eli ei siitä nyt niin hirveesti ole aikaa.
Merivoimien sodan ajan vahvuus on noin 30 000 henkeä.
Jos vertaa noihin tavanomaisiin listauksiin niin aika suuri määrä miehiä on rullissa noihin listattuihin sodan ajan yksiköihin verrattuna. Ilmiö joka selittyy sillä, että esim. merivalvontaan tarvitaan tuhansia miehiä. Noin esimerkin vuoksi miinantorjunta ei suinkaan perustu siihen, että joku ylihintainen italiankiulu sahaisi laivaväyliä pitkin ja yrittäisi kaikuluotaimella ja sukellusrobotilla tutkia onko jokainen pohjasta löytynyt lieriömäinen esine herätemiina vai liberialaisesta laivasta dumpattu jätteitä täynnä oleva öljytynnyri. Käytönnössä kaikki merkittävät laivaväylät ovat sodan aikana 24/7 tähystyksen alla ja siellä luodoilla tarvitaan edelleenkin niitä kiikarimiehiä hirmuiset määrät. Miinantorjunta nojaakin noihin meva-miehiin jotka ilmoittavat "SU-24 pudottanut laivaväylälle laskuvarjon varassa lieriön. Paikassa...".
Lisäksi noissa listauksissa unohdetaan aina rannikkojalkaväki ja mm. saaristossa toimivat spol yksiköt (merkittävää toimintaa ns. siltasaaristossa). Rannikkotykistössähän on koulutettu kiväärimiehiä vuosikymmenestä toiseen - rannarit yleensä vievät kaiken huomion, mutta ne eivät todellakaan ole ainoita jalkaväkiyksiköitä jotka saaristossa toimivat. Mittakaavaa noista yksiköistä saa siitä, että yksiköt toimivat suurissa saarissa torjuntapataljoonan kokoonpanossa (yksikön koko yli 1000 ukkoa ml. orgaaninen epäsuoratuli).
Kolmas suuri listaamaton yksikkötyyppi on rannikkoilmatorjunta jossa palvelee tuhansia miehiä.
Merisodankäynti ei Suomenlahdella todellakaan ole mitään kissahiirileikkiä ulapoilla vaan varsinkin saaristo on tiheästi miehitetty.
Rannikollehan perustetaan tosiaan tarvittaessa useita yhtymiä, rannikkoalueita, joissa on orikaatin verran porukkaa kussakin ja kokoonpanoissa on jalkaväen ja aselajijoukkojen pataljoonia tai patteristoja. Merkittävä määrä porukkaa joka tapauksessa. Nämä saattavat kyllä käynnissä olevien organisaatiomuutosten myötä olla katoavaa kansanperinnettä rannikkotykistön viitoittaessa tietä.
Rannikollehan perustetaan tosiaan tarvittaessa useita yhtymiä, rannikkoalueita, joissa on orikaatin verran porukkaa kussakin ja kokoonpanoissa on jalkaväen ja aselajijoukkojen pataljoonia tai patteristoja. Merkittävä määrä porukkaa joka tapauksessa. Nämä saattavat kyllä käynnissä olevien organisaatiomuutosten myötä olla katoavaa kansanperinnettä rannikkotykistön viitoittaessa tietä.
Tornikanuunoilla seurataan maalia. Eli tulenjohto mittaa maalin liiketekijöitä jatkuvasti ja maalitieto välitetään tykeille. Haluttaessa 130 TK suuntautuu (suunta/koro) jopa automaattisesti ja ampujan tehtäväksi jää enää laukaisunapin painaminen. Jos maalit lähellä <10 km niin silloin ammutaan tykkimenetelmällä ja tykinjohtaja johtaa itse ammuntaa ja tässä tapauksessa ainakin voidaan puhua suorasuuntauksesta.
RTPSTOt 130 K kalustolla ilmeisesti ampuvat normaaliin tapaan "kiinteään" ennakkopisteeseen ja jo tykkien pieni sivusuuntaus mahdollisuuskin puhuisi tämän puolesta. Tätä puutetta korjataan sitten ampumalla yleensä koko PSTOn yhteislaukauksella.
Merivoimien 2015> vahvuus taitaa olla 25000. Uuden organisaation myötä ilmeisesti poistuu nämä vanhat rannikkoalueet. Jotenkin mulla on sellainen muistikuva että jossain olisi mainittu Rannikkoprikaati nimitys voi olla että muistan väärin kun aiheesta on aika vähän infoa. Veikkaisin että kuitenkin ollaan menossa rannikollakin MAAV uudistetun taistelutavan suuntaan ja joukkoja käytettäisiin enemmän tulivoimaa keskittämällä mutta mahdollistaen kuitenkin useamman painopisteen luonnin. Rannikkoalueethan toimivat melko kiinteästi tietyllä vastuualueella.
Tästä voisi varmaan jatkaa Merivoima ketjun puolella kun ei tykistöön varsinaisesti liity.
Rannikkoprikaatin nimellä kulkenut kokoonpano kuului sodanajan joukkoihin vielä 1990-luvulla. Se oli eräänlainen paranneltu jalkaväkiprikaati. Nyt nimi on tulossa uudelleen käyttöön, mutta Upinniemeen sijoittuvalle joukko-osastolle. Mitä tuohon esittämääsi tulen keskittämiseen tulee, niin siinä hommassa tarvitaan kantamaa ja jokseenkin kaikki vähänkin pidemmälle yltävät kalut on poistettu. Ne joilla on kantamaa taas ovat kiinteitä tornikanuunoita joiden ryhmityksillä on paha pelata. Teoriat ovat kivoja mutta pitää katsoa myös niiden taakse. Kalusto kun ei välttämättä mahdollista niiden käytännön toteutusta.
Tulen keskittämisellä en tarkoittanut pelkkiä raskaita aseita vaan ihan kaikkia joukkoja. (Sori huono sanavalinta). Tiedän rannikkoprikaatin historian enkä tarkoittanut sitä enkä myöskään mitään RA-organisaatiota.
Mikä on alueellinen taistelyryhmä? Eikö ne olekaan taisteluosastoja ja niistä kasattavia prikaateja?
http://maanpuolustus.net/threads/alueellisten-joukkojen-uusi-tst-tapa.960/Kolmesta kuuteen taisteluosastoa muodostaisi taisteluryhmän, nykyisen alueellisen prikaatin.
Eli alueellinen prikaati on sama asia kuin taisteluryhmä?