Mikä on kuvassa näkyvän systeemin nimi? En ole aikaisemmin tämmöistä viritystä nähnyt.
Tykki näyttää kovasti 130 mm M46 eli kotimaisittain 130 K 54. Aikamoinen viritelmä tuo. Siinä on yhdistetty TSTPSV, kenttätykki ja kuorma-auto.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mikä on kuvassa näkyvän systeemin nimi? En ole aikaisemmin tämmöistä viritystä nähnyt.
Tykki näyttää kovasti 130 mm M46 eli kotimaisittain 130 K 54. Aikamoinen viritelmä tuo. Siinä on yhdistetty TSTPSV, kenttätykki ja kuorma-auto.
Mun mielestä tulee myös miettiä sitä että vaikka 155mm on tehokkaampi kuin 122mm tai 105mm niin se myös rasittaa huoltoa ja se kuorkki voi kantaa vain tietyn ammustäydennyksen. Lähinnä tarkoitan että siinä missä toisella kalipeerilla riittää ammuttavaa niin toisella on vähän mietittävä koska ja mitä ampuu
Hieman oudoksi meni keskustelu @Nhhk 105 mm kommentin myötä. Moni kommentoi vähän turhankin kärkkääseen sävyyn.
@Old Boy omaa erinomaisen asiantuntemuksen ja arvostan sitä suuresti, mutta haluaisin kuulla mikä Denelin 105 mm tekee juuri kanuunan?
Mielestäni koko kanuuna vs haupitsi keskustelu on täysin turhaa, koska kaikki modernit tykistöaseet ovat molempia!
Esimerkkinä 105 haupitseista brittien L119 US M119), jonka lähtönopeus on 700 m/s ja paino 2 tn. Myös jenkkien 155 mm Triple-seven M777 on haupitsi, jonka putki on jotain 33 cal. Netti ei ole kaikkitietävä,
myös Denelin 105 mm tykki on siellä haupitsi. 950 m/s lähtönopeus, lähes 4 tn paino ja 52 cal putki ovat kanuuunan ominaisuuksia, joista aiheutuu kaikki edelläluetellut haitat. Eikä tykki siten sovellu 122 H63 korvaajaksi lainkaan.
M777:ssä on 39 putki, eli vastaava kuin sen edeltäjässä, eli M198:ssa.
Sitä mietin, että mitenkäs jos laittaisi tuon G7:n 2S1:n alustalle? Tietenkin alusta on jokseenkin vanhentunut, mutta uuden vastaavan hankkiminen olisi liian kallista. Ja eikös noita alustoita ole myös modernisoitu konehuoneen puoleltakin?
Modernisointiprojekti menossa, 777 saa 52 cal putken
http://defense-update.com/20160329_m777er.html
Poikeus vahvistaa säännön! 155K83 oli kanuuna syntyaikoinaan ja ampuu silti lähelle, kuten kuulimme. Siihen tuli myös yläkulma-alue. Johtuu siitä, että nämä olivat PV:n vaatimuksia. Piti saada ase, joka kävisi
kaikkiin tarkoituksiin; toisin kun ulmomaiset kanuunat. Tämä on kotimaisen valmistuksen etuja. Tai haittoja; sanovat jotkut. PE:ssa speksejä sorvaava kollegio ei monesti tajunnut, mitä nämä tarkoittivat käytännössä. Ennenkuin näkivät proton tai siten asia selvisi vielä myöhemmin. Silloin oli myöhäistä sanoa: ei se ominaisuus oikeastan ihan elintärkeä olekaan.
ei pidä ihan paikkaansa, sillä 155KAN68/M68:ssa koroalue oli jo -3...+52 astetta
Toinen esimerkki voisi olla K98:n 40 km amet -vaatimus erikoisatarvikkeilla. Liekö sitä saavutettu vieläkään. Ylispeksauksen vaara on silloin, kun tavoitellaan jotain, mitä ei kukaan vielä ole maailmallakaan
tehnyt. Ongelmia tulee aina vastaan, myös normaaleissa käyttötilanteissa. Eikä 155K:n vaiheet ole aina olleet mikään auvoisa kehityskertomus.
Tuostakin kuulin. Olettaisin kuitenkin, että tuota putkea ei tule kaikkiin aseisiin, vai mahtaisiko tuo mahtua Ospreyn kyytiin tuon pitkän putken kanssa?
Se on yli pitkä, eikä mahdu juuri mihinkään sisään koko kokoonpanossa. Mutta kantama on 43 mailia. Noin 69 kilometriä. Millainen se hajoamo on siellä vastaanottavassa päässä on kysymysmerkki, mutta siksihän ATK loi sen uuden sytyttimen.
Jenkkien laivoihin asennettava raidetykin etäisyys on arvioitu olevan 100+ km. Noilla matkoilla on aika pakko olla ammuksessa jotain älyä että päästään järkeviin tuloksiin maalialueella.