Miten keskustelua edisti se, kun epäilit että gripen-e ensilento oli lavastus?Röllikkä se on, ei tosin Kremlin narratiivia levittävä vaan keskustelun tasoa laskeva sellainen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Miten keskustelua edisti se, kun epäilit että gripen-e ensilento oli lavastus?Röllikkä se on, ei tosin Kremlin narratiivia levittävä vaan keskustelun tasoa laskeva sellainen.
Miten keskustelua edisti se, kun epäilit että gripen-e ensilento oli lavastus?
No, ajatuksia, kommentteja ideastani?
Jos se on niin hyvä, miksei PV ole keksinyt sitä itse?
Koska ensinnäkin 122 on vielä rivissä eikä uudelleenjärjestelyille ole vielä tarvetta ja toisekseen ehdotukseni on aika radikaali muutos entiseen ja isot organisaatiot muuttuu hitaasti
Mieleni tekee kysyä muuttaako esityksesi kuitenkin liian vähän eli tarvitaanko uusien johtamisjärjestelmien aikana ensinkään tykistöryhmiä yms. väliportaan organisaatioita? Pataljoonien/taisteluosastojen rungot ja pari prikaatin esikuntaa pitää varmasti olla valmiiksi nipussa mutta eikö kaikki muut tukevat osat voi laittaa yhteiseen laariin josta kaivetaan tarvittavat osaset aina tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan. Vaatii varmaankin säätämistä ainakin huollon järjestelyihin mutta noin periaatteessa.
Tuon aikajänteen ehdotuksena ymmärrettävämpi uudelleenjärjestely. Mutta katsotaan nyt, tässä keritään vielä ottaa oppia useastakin konfliktista tuohon mennessä. Parhaassa/Pahimmassa tapauksessa saadaan itsekin opetusta...
Miten sitten itse organisoisit tykistön esim Ukrainan oppien perusteella?
Alussa keskitettiin väärillä metodeilla: muutaman kerran kolonnat saivat kylmää kyitiä vastapuolelta ja oivalliset peliliikkeet olivat seis. Kannattaa huomata, että näissä tilanteissa venäläisyksiköt ampuivat hurjia kranaatti- ja rakettimääriä. Näytti siltä, että ampumatarvikkeet olivat muuttuneet ilmaisiksi. Mutta ehkäpä yksi kovan sotimisen käsite onkin se, että kun soditaan, niin silloin ammutaan ja paljon.
Siinä kun pohdimme aseiden organisointia
TSTOS ja ALPR saa sitten TYKR a-tarvikeoikeutta, joka ei ole sidottu ampuvaan yksikköön vaan se ampuu joka kykenee. Useamman patterin tykistöryhmä
Mitkä ovat sinun kokemuksesi ja mielipiteesi 122mm H63/D30 kalustosta, sekä sen käyttökelpoisuudesta ja käyttöarvosta nyt ja tulevaisuudessa? Hyvät ja huonot puolet?
Sanotaan nyt, että jos kohde on ampumisen arvoinen, sitä ei tuliteta jollain patterilla....vaan kaikilla mitkä siihen pystyvät.
Mutta omat kokemukset ovat tähän asti puuttuneet 100 %:sti.
n käyttökelpoisuudesta ja käyttöarvosta nyt ja tulevaisuudessa? Hyvät ja huonot puolet?
Tulenkäytön painopistehän luodaan atarvikkeiden käytöllä. Puolustuksessa niitä pitää sitten osata porrastaa etukäteen oikeisiin paikkoihin. 18 tykkisen 155K pston tuliannos painaa lähes 100 tonnia, joten ei sitä enää taistelualueella paikasta toiseen voi kuljetella. Tällainen "useamman patterin" samaan maaliin (tai nykyään eri maaleihinkin) ampuva organisaatio meillä taas on ollut 1920 -luvulta asti. Kutsumme sitä nimellä patteristo.
Entä venäläiset, nyt jos suurelta osin vanhentuneet 85-125mm pst-tykit/kanuunat ja heidän mieltymyksensä suunnitella ainakin jonkinlainen epäsuoran tulen käyttömahdollisuus näille aseille?
Tietäen tämän niin kyllä vastatykistö tutkineen sekä UCAV:en olisi oltava ehdottoman hyvässä kuosissa! Naapuri on ollut viehtynyt tykistöön aina ja vielä II MS aikaan vastatykistö ei näytellyt kummoista roolia meilläpäin.Samaa kuulemma harrastivat Georgiassa 2008 jossa heidän epäsuoran tulen ml vastatykistötoiminta toiminta onnistui yllättävän hyvin. Tulenkäyttö oli niin massiivista että he jopa korvasivat tiedustelun puutteita sen käytöllä. Jos jotain aluetta ei ehditty tiedustella, se yksinkertaisesti ammuttiin yksinkertaisesti paskaksi, varmuuden vuoksi. Lukuisia suurempia Georgialaisia yksiköitä tuhottiin ja demoralisoitiin sekä ajettiin pakosalle pelkällä massiivisilla epäsuoran tulen onnistuneella käytöllä, heidän edes näkemättä Venäläisiä yksiköitä taistelusta puhumattakaan. Vastaavasti venäläiset yksiköt etenivät verraten pitkiäkin matkoja kohtaamatta kunnolla vihollista, tuhottujen asemien ja ryhmitysalueiden läpi.