Lentäjä ei myöskään tiedä mistä ne valojuovat tulevat. Keskitetystä ryhmän rk/kvkk tulesta vai jostain muusta. Saattaa poistua alueelta ennen kuin saa siipeensä. Tämä teksti kuultuna 21 vuotta sitten.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Lentäjä ei myöskään tiedä mistä ne valojuovat tulevat. Keskitetystä ryhmän rk/kvkk tulesta vai jostain muusta. Saattaa poistua alueelta ennen kuin saa siipeensä. Tämä teksti kuultuna 21 vuotta sitten.
Juuri näin, tämä on ammusilmatorjunnan keskeinen pointti.
Ilman itkoa voisi lentää päälle ihan vapaasti. Nyt saa sitten varoa sen 1400m metriä ennen kuin voi mennä kiinnostavan kohdan päälle.
Eihän vanja noin lähellä uskalla kun tietää, että siellä vaanii ilmatorjuntamme tukipilari molemmat putket uljaassa tanassa
Nsv, eli tutummin itkk:n kehitys nl:ssä tuli valmiiksi siinä vaiheessa kun taisteluhelikopterit saivat ensimmäisiä taistelukokemuksiaan. 80-luvulla kun taisteluhelikopterit ja ensimmäisien sukupolvien täsmäaseet alkoivat olla vakiintuneessa käytössä, natomaissa kehitettiin vähän päälle tusina eri kevyttä tykkijärjestelmää. Kylmän sodan lopussa v. 1991 Ranskalaiset olivat laskeneet euroopan natomaissa olevan ~7.000 itseliikkuvaa ilmatorjuntatykki-pohjaista järjestelmää ja 46.000 kenttälavettista. Kohtuujäreä satsaus oli siis jatkunut vaikka tiedossa oli että suuri osa tulitoiminnasta voisi vähintään teoriassa tapahtua tykkien tehokkaan tulenkäytön ulottumattomissa.It-konekiväärit edustavat samaa aikakautta kuin Sergei ja Bofors, siihen aikaan kun helikopterin ja rynnäkkökoneen pääsensori oli silmä ja ammukset ohjaamattomia tykinammuksia, pommeja tai raketteja. Matsailu oli vähän tasaisempaa kun molemmat näki saman eikä toisella ollut tolkutonta kantama- tai tarkkuusetua. Nykyään, noh, tervetuloa 2000-luvulle. Suomalainen peitteinen maasto voi vähän auttaa vs. Lähi-idän piljaartipöytä, muttei kannata sen varaan liikoja laskea. Nykyään itkoilla voi olla merkitystä lähinnä jos taistelukopteri tai maataistelukone osuu sattumalta keskelle ryhmitystä havaitsematta sitä kauempaa, niin yksikön massamaisella tulituksella lyhyeltä matkalta voi olla mahdollisuuksia. Yksittäisellä konekiväärillä pitää olla jo raaputusarpavoittajan tsäkä että pääsee sellaiselle hollille mistä kopteria voi vaurioittaa.
Tältä näyttää, kun 130 mm:n rannikkotykki ampuu Mäkiluodossa
Merivoimien pääsotaharjoitus on parhaillaan käynnissä Suomenlahdella, Saaristomerellä, pohjoisella Itämerellä sekä Uudenmaan rannikolla. Merivoimat julkaisi harjoituksista videon, jossa Rannikkoprikaati harjoitteli tykistöammuntoja.www.is.fi
Varmasti on komeaa. Mille etäisyydelle tuolla kyetään ampumaan niillä ampumatarvikkeilla mitä meiltä löytyy?Olen ollut tutustumassa Makiluodon torneihin MPK:n kanssa. Hyviä laitteita. Haittapuolena on, ettei niitä saa nykymaailmassa salattua.
Oli mukava nähdä sillä ammuttavan.
Hyvältä näyttää. Harmittaa ettei kymppejä ostettu.Norjan K9 VIDAR toiminnassa.
Hyvää kuvaa myös K10 -latausajoneuvon toiminnasta.
Eipä ole taidettu kertoa kutsutaanko sitä patteristoksi vai patteriksi, mutta 8 putkea tosiaan löytyy.
Hyvältä näyttää. Harmittaa ettei kymppejä ostettu.
Maavoimat PV:n selkäranka saa aina olla pahnan pohjimmainen. Olisivat ansainneet nuo laturit kyllä. Hiellä ja verellä maksetaan nyt tuosta pahimmassa tapauksessa.
Jos ei saada tarpeeksi murkulaa tarpeeksi nopeasti ampuvaan yksikköön, niin kyllä se myös verta vuodattaa. En hauku meikäläistä improvisaatiota mutta ei se laturia korvaa. Näin tuumailen.Siihen kehitettiin oma apuväline joka vaatii varmaan hikeä mutta ei sentään verta.
Pz2000:ssa ei ole eikä brittien Braveheartissa myöskään. Suurin etu ammusvaunulla on, että se kykenee seuraamaan tykkejä maastossa, jossa ei ole teitä. Kuten jenkeillä aavikolle ekassa Gulf-sodassa. Korealaiset varmaan kopioi latausvaunukonseptin kun valmistivat yli 1000 M109:ä lisenssillä ennen omaa tuotetta. Meillä löytyy tiet niin tuskin hankittaisiin vaikka rahaa olisi enemmänkin. Jokainen latausvaunu kun tarkoitaaa saman verran vähemmän tykkejä.Jos ei saada tarpeeksi murkulaa tarpeeksi nopeasti ampuvaan yksikköön, niin kyllä se myös verta vuodattaa. En hauku meikäläistä improvisaatiota mutta ei se laturia korvaa. Näin tuumailen.
Tätä kuvaa kun katsoo niin yhä enemmän kallistuu sille puolelle, että K9-optio on lunastettava. 96 K9 olisi kyllä tykistölle operatiivisiin joukkoihin erittäin hyvä nyrkki. Ja sitten jäljellä olevat 155mm vedettävät palvelisivat alueellisilla joukoilla.Kokeillaan palata vähän lähemmäksi aihetta. Tämä Nammon messuesityksen kuva on jäänyt mieleen siitä, että voisi edustaa monellakin tapaa myös Suomen tulevaisuutta, myös tykistön ja sen käytön suhteen
Mutta muutenhan sillä tiputettiin kopuja kuin savikiekkoja radalla.
8bittisen Nintendon duck hunt on lähin vastine tuolle PV.n "simulle"