rty19
Greatest Leader
Saksassa Helsing pystyy nyt tekemään HX-2 droneja 1000 kpl kuukaudessa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kivasti lähtee tuossa kovalta tasapohjalta, mutta eikö vedessä ole aika helposti mutaa, vesikasveja ja ties mitä kökköä. joka voi haitata pohjasta lähtöä?
Saksassa Helsing pystyy nyt tekemään HX-2 droneja 1000 kpl kuukaudessa
Periaattessa tekoälyllä varustettu UAV voisi toimia kuten toisen maailmansodan aikainen pommikone suunnistaen kompassin, ajan ja nopeuden perusteella tehden lopullisen tähtäyksen optisesti.Näkisin, että tekoälyn tehokas integroiminen droneen tulee olemaan käänteen tekevä asia. Käytännössä jos ajatellaan, että dronen yksi heikkous on sen riippuvuus pilotista, tämän antamista komennoista. Tuohon väliin koetetaan niin häirinnällä kuin suoralla vaikuttamisella. Aktiivinen datalinkki paljastaa itsensä enemmän tai vähemmän. Tuota on koetettu ratkaista optisella kuidulla joka sinänsä toimii mutta on haavoittuva ja voi katketa. Toimintamatka on myös rajattu.
Tekoäly sen sijaan voisi suorittaa tehtävän itsenäisesti tai jos maalia ei löydy niin palata takaisin odottamaan seuraavaa tehtävää. Koska gps on häirintä herkkä niin tilalle voisi tulla inertiaan perustuvia sekä kuvaan perustuvaa paikkatietoa. Samoin maalinosoituksen drone voisi sen jälkeen suorittaa itsenäisesti havaittuihin ja maaliluettelosta löytyviin maaleihin. Tuollaisia voitaisiin lähettää ilmaan kymmeniä ja nämä hakeutuisivat tietylle alueelle keskustelisivat keskenään lyhyillä etäisyyksillä. Maalittaisivat erilliset kohteet ja hyökkäisivät. Dronessa voisi olla yhdistelmä taistelulataus jossa olisi suuntaava lataus panssarimaaleihin ja aluevaikutteinen sirpalelataus. Näiden lisäksi drone voisi hyödyntää ystävät kyselyä ja jos ei vastausta tule niin hyökätä esim. toista dronea kohti.
Uskon että tuo on tulevaisuutta jos emme ala liikaa rimpuilemaan tekoälyn hyödyntämisen kanssa. Varmaa on että Venäjä, kiina ja yhdysvallat ei sitä tee. Euroopalla on tosin pahatapa ampua itseään jalkaan vähän asiassa kuin asiassa.
Jalkaväkirykmentistä erilliseksi lennokkiyksiköksi – tämän matkan ovat “Akilleuksen” taistelijat kulkeneet alle kolmessa vuodessa. Suuren sodan aikana he ovat tuhonneet ja vahingoittaneet noin 20 000 venäläismiehittäjien sotilaskohdetta. Rykmentin päätehtävä on Ukrainan jalkaväen tulituki sekä vihollisen tarkka eliminointi teollisessa mittakaavassa.
“Akilleuksen” droonioperaattorit ovat yhdessä muiden Ukrainan puolustusvoimien yksiköiden kanssa useaan otteeseen torjuneet laajoja mekanisoituja hyökkäyksiä sekä tuhonneet kalliita sotakalustoja ja asejärjestelmiä.
Ukrainian Witness -tiimi tapasi rykmentin johdon sekä tavallisia taistelijoita. Katso kaikki yksityiskohdat uudessa videossa.
Videon sisältö:
0:00 Mistä tässä videossa on kyse?
1:41 Mitä “Akilleus”-rykmentistä tiedetään?
4:10 “Olemme yksi Ukrainan puolustusvoimien parhaista yksiköistä”
5:36 Vierailu BPL-lennokkien valmistuspaikassa
8:14 Drooneihin liittyvien osien valmistusprosessi
13:16 “Ihmiset, jotka osaavat käyttää juotinta, ovat armeijalle äärimmäisen hyödyllisiä”
14:57 Onko Ukrainan rintama uusien aseiden testauskenttä?
17:08 “Joka erässä droonivalmistajien osia on jopa 20 % viallisia”
19:27 Matka FPV-tiimin miehistön luo
21:24 “Kartellin” miehistön työskentely
24:12 Miten Venäjän joukot yrittävät torjua drooneja?
26:10 Tuhoamme yhden miehittäjien asemapaikoista
31:56 “Kartellin” miehistön käyttämät droonityypit
34:41 “Harkovan suunnalla tilanne on muuttunut radikaalisti”
36:55 Havaitsimme vihollisen droonin
39:28 Käytämme termiittidroonia
41:55 Neljässä tunnissa 22 lentoa ja 10 yksikön tuhottu
49:49 Miten tuhosimme vihollisen avainkalustoa
52:42 “Akilleuksen” esikunnan komentoaseman toiminta
54:51 Lennokkiyksiköt taistelevat ympäri vuorokauden
57:31 Uusien BPL-lentäjien koulutuksesta
1:02:39 “FPV-droonit ovat niin vaikeita kuin vain mahdollista”
1:05:57 Ukrainan vastine “Lancet”-droonille
1:09:17 Optiseen kuituun perustuvat droonit
1:11:51 Pitäisikö koko kansakunnan olla asevelvollinen?
1:13:49 Loppusanat
Verstas sai alkunsa yhdestä henkilöstä, joka valmisti ammuksia taistelukäyttöön. Tämä tapahtui jo vuonna 2023, kun “AKILLEUS”-yksikköstä tuli yksi maailman ensimmäisistä iskudroonikomppanioista.
“Yksikkömme on kuin elävä organismi. Ja juuri verstas, jossa ammukset valmistellaan droonijärjestelmien käyttöön, on tämän taisteluorganismin sydän,” kertoo verstaapäällikkö, kutsumanimeltään Farmer.
Tänä päivänä kymmenet asiantuntijat työskentelevät 429. erillisessä lennokkiyksikössä “AKILLEUS” valmistellen ammuksia taistelutehtäviin. Juuri heidän työnsä tekee drooneista tarkkuusaseita UAV-miehistöjen käsissä. Se on pikkutarkkaa päivittäistä työtä, jonka tavoitteena on kuulla komentokeskuksen radiosta sanat “osuma varmistettu” – merkki siitä, että vielä yksi taistelutehtävä on onnistuneesti suoritettu.
Patria on allekirjoittanut sopimuksen Airbus Defence and Spacen kanssa Espanjassa osallistumisesta SIRTAP High capability Tactical UAS -hankkeeseen toimittamalla laajakaistaisen datalink-ratkaisun ilma-aluksille ja maajärjestelmille.
Laajakaistainen datalink-ratkaisu perustuu Patria CANDL -tuotteisiin. Patria CANDL on suunniteltu turvalliseen ja häirinnän kestävään viestintään sovelluksille, jotka vaativat luotettavaa nopeaa tiedonsiirtoa UAV:iden ja maavalvonta-asemien välillä vaativimmissakin tehtävissä, haastavassa toimintaympäristöissä.
"Olemme vakuuttuneita siitä, että Patria CANDL tarjoaa suurta lisäarvoa SIRTAP-loppukäyttäjille ympäri maailmaa. Olemme myös iloisia voidessamme olla osa Airbusin arvoketjua SIRTAP-hankkeessa", sanoo Hugo Vanbockryck, Patrian Euroopan markkina-alueen johtaja.
SIRTAP on uuden sukupolven taktinen miehittämätön ilma-alus, joka voidaan laukaista matkaan esimerkiksi Airbus C-295M -kuljetuskoneesta. SIRTAPin toiminta-aika on yli 20 tuntia ja se voi lentää yli 100 km/h:n nopeudella ja yli 21000 korkeudessa. Hyötykuormaa se voi kuljettaa 180kg. SIRTAPin maksimi lentoonlähtöpaino oli 750 kg.
Patria CANDL tarjoaa häirinnänsietoisen, dynaamisen verkottumisen ja näköyhteyden ylittävän tiedonsiirron useiden kohteiden välillä, mikä tekee siitä ylivoimaisen myös miehitettyjen ja miehittämättömien järjestelmien yhteistoiminnassa.
Natiivi IP (Internet Protocol) -viestintä sekä hyötykuormatiedolle että ohjausprotokollalle mahdollistaa saumattoman integraation nykyaikaisten operatiivisten lentolaitteiden ja maa-asemasovellusten kanssa. Patria CANDL on hyväksytetty toimimaan vaativissa ympäristöissä, ja se on helppo integroida monenlaisiin ilma- ja maajärjestelmiin.
Ei kai käytössä ainakaan Suomessa enää? Muistelisin, että olisi poistettu. Toki sehän jos jokin on käytössä ei tarkoita, että sen arvo taistelukentällä olisi enää kovinkaan hyvä. Ei vain ole saatu tilalle parempaa.Ehkä ollaan vähän turhan huolissaan ostettavien mallien vanhenemisesta kun RUAG Ranger on edelleen käytössä. Jos joku malli pitää korvata myöhemmin uudella ennen suunnitellun käyttöajan umpeutumista niin nuo voisi siirtää paikallisjoukoille/rajalle/merivartiostolle.
Jos on vielä lento kunnossa, niin voihan sillä kouluttaa käyttäjiä, vaikka ei olisi käytännössä muuta arvoa.Ei kai käytössä ainakaan Suomessa enää? Muistelisin, että olisi poistettu. Toki sehän jos jokin on käytössä ei tarkoita, että sen arvo taistelukentällä olisi enää kovinkaan hyvä. Ei vain ole saatu tilalle parempaa.
Kyllä Ranger on poistettu käytöstä ja romutettu.Ei kai käytössä ainakaan Suomessa enää? Muistelisin, että olisi poistettu. Toki sehän jos jokin on käytössä ei tarkoita, että sen arvo taistelukentällä olisi enää kovinkaan hyvä. Ei vain ole saatu tilalle parempaa.
UAV:ssa on monia juttuja jotka vanhenevat ja en näe järkeväksi, että niitä hankittaisiin kymmeniä tuhansia saati satoja tuhansia odottamaan varastoon mahdollista käyttöä. Akut esimerkiksi eivät ole ikuisi. Elektroniikka voi vikaantua jne. Jos siis puhutaan pienistä ja halvoista droneista. Isompia ei varmaankaan puhtaasti varastoon edes hankittaisi vaan näillä olisi käyttöä jo rauhanaikana.
Wikipedian listoilla näkyy vielä olevan, korvaako Orbiter 2b sen, vai onko tulossa jokin muu tilalle?Kyllä Ranger on poistettu käytöstä ja romutettu.
Eihän nuo wikipedian tiedot ole millään tavalla luotettavia, koska kuka tahansa voi tehdä päivityksiä sinne. Kannattaa käydä Niinisalossa tai Jämillä katsomassa mitä järjestelmiä siellä lentää..Wikipedian listoilla näkyy vielä olevan, korvaako Orbiter 2b sen, vai onko tulossa jokin muu tilalle?
Itse ajattelen, että juuri osaamisen hankkiminen oli tärkeä osa mitä Ranger toi. Ennen sitä meillä ei ollut mitään, osaaminen oli teoreettista ja "musta tuntuu" tasoa.Kovin kalliiksi tuo järjestlemä tuli. Ei missään vaiheessa kunnon määrää hankittu ja voisi sanoa, että myös osaaminen ja hyödyntäminen jäi sitten sille tasolle minkä vähäisessä käytössä ollut järjestelmä voi tarjota. Kun katsoo millaisista määristä Ukrainassakin puhutaan niin onhan tuollainen 6 lentävää laitetta aneeminen määrä. Suomi tarvitsisi orbiterin ja muutamien muiden keveiden järjestelmiä lisäksi hieman suurempia ja pidemmän kantaman ja lentoajan omaavia järjestelmiä. Kyvykkyys on kuitenkin sellainen, että ei voida yksin liittolaisten apuun luottaa.
Tätä miettinyt itsekin. Uudelleen ladattava tai useammin laukeava versio. Ei se järeä drone kuitenkaan ilmainen tai kertakäyttöinen ole.Kantolaite kuitenkin räjähtää panoksen mukana. Josta päästäänkin siihen että olisiko jatkokehityksen paikka siinä että panos pudotetaan vaikka 10m nykyistä korkeammalta ja räjähtää 10m laukaisunarun vetäisystä. Muuta ei tarvittaisi kuin panoksen vakautus pudotuksessa. Tällöin tuo raskas kantolaite säilyisi lentokuntoisena ja olisi uudelleen ladattavissa![]()