Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Luuletko ihan oikeasti että VKOEL on ollut jollain tavalla mukana näiden MINILENNOKKIEN hankintaprosessissa?
Kyseinen laite on tarkoitettu komppania korkeintaan pataljoona-tasan tiedustelu/maalinosoitus käyttöön. Tällaiseen toimintaan vastapuolella tuskin on mitään merkittävää vastaorganisaatiota ja näin ollen pelko häirinnästä tai laitteiden käyttökelvottomuudesta on mielestäni turha. Tietyissä tilanteissa lennokkeja menetetään. Vastapuolen asevaikutuksen ja mahdollisesti myös radiotaajuisen häirinnän takia.
Tällaista keskustelua voitaisiin käydä isompien lennokkien osalta (esim. Iran ja RQ-170) mutta että minilennokkien.
Aika yksityiskohtaisesti on kerrottu...mm:
Signal Intelligence (SIGINT) sensori
SIGINT sensori ilmaisee, yksilöi, paikantaa ja tallentaa radiolähetteitä. Signaalien
yksilöinti ja tiedon purku tapahtuvat yleensä UAS järjestelmän ulkopuolella maajärjestelmässä.
Antenniratkaisut ja niiden koko ovat riippuvaisia tutkittavasta taajuusalueesta.
Measurement and Signatures intelligence (MASINT) sensori
MASINT on verrattavissa spektrianalysaattoriin, joka kerää laaja-alaisesti monipuolista
signaalitietoa ja kykenee erottelemaan ja yksilöimään tiedon. Antenniratkaisut ja
niiden koko ovat riippuvaisia tutkittavasta taajuusalueesta.
http://www.flightglobal.com/news/ar...ller-to-test-uav-airspace-integration-406360/A Sagem team recently completed an 11-day flight test campaign to explore the integration of its Patroller unmanned air vehicle into civil airspace.
As part of the Operational Demonstration of RPAS [remotely piloted aircraft systems] in European Airspace (ODREA) project, 20 tests were carried out between 26 October and 7 November near Toulouse, France, during which a sense-and-avoid system developed by Sagem and integrated onto the Patroller was utilised to test its collision avoidance capability.
Ei ole. Kerrottu ns. yleisesti.
Opinnäytetyön viimeisessä osiossa on kuvattu puolustusvoimien hankkiman uuden Orbiter 2 B-järjestelmän rakenne ja ominaisuuksia. Puolustusvoimien tietoturvanormin vuoksi sen suojausluokka on käyttörajoitettu (JulkL(621/1999)24.1§).
Katso liite: 2399
Kyllä, hyvin kuvaavasti mutta ei "Aika yksityiskohtaisesti", viitaten Orbiterin yksityiskohtiin, mitä väitit aikaisemmin.Huomasin. Silti aika hyvin kuvaavasti kerrottu UAV-järjestelmän ominaisuuksista.
Kyllä, hyvin kuvaavasti mutta ei "Aika yksityiskohtaisesti", viitaten Orbiterin yksityiskohtiin, mitä väitit aikaisemmin.
En usko että tuollainen olisi liian iso. Meillekin tarvittaisiin raskaampi uav järjestelmä mitä ranger on. Sellainen joka voi lentää korkeammalla ja pitempään.Euroopassakin onneksi kehitellään tiedustelukoneita, vaikka mennäänhän tässä eteenpäin melko hitaasti, niin kuitenkin jotain Eurooppalaistakin tavaraa alkaa olemaan piakkoin tarjolla. Rangerin korvaajaksi ehkä liian iso.
http://www.airforce-technology.com/projects/sagem-patroller/
http://www.sagem.com/spip.php?rubrique37
http://www.flightglobal.com/news/ar...ller-to-test-uav-airspace-integration-406360/
En usko että tuollainen olisi liian iso. Meillekin tarvittaisiin raskaampi uav järjestelmä mitä ranger on. Sellainen joka voi lentää korkeammalla ja pitempään.
Niin että 100 miljoonaa yhteen satelliittiin joka näkee kohteen silloin tällöin? Radanmuutokset lyhentävät ikää ja sitten täytyisi luoda vielä vastaanottokeskukset sun muut. Ei ole tätä päivää. Sille on syynsä että esim usa kehittää global hawkeja. MALE uav on keskikorkeuksissa viihtyvä pitkän toiminta ajan omaava lennokki. Se ei ole hyvän ilmatorjunnan omaavalle vastustajalle minkäänlainen ongelma hoitaa tonttiin. Meillä toki on etuna se että meidän ei välttämättä kannata lennättääkään niitä vehkeitä pietarissa tai moskovassa vaan koska puolustuksemme perustuu siihen että vihollinen päästetään syvyyten, kulutetaan ja tuhotaan. Tuollaisessa tapauksessa ajantasaisella tilannetiedolla on iso merkitys. Vihollisella ei ole tuollaisella alueella 100% ilmanherruutta (toivottavasti ei tai sitten meillä on roppakaupalla muita ongelmia) tai s400 tasoisia järjestelmiä. Nämä pienet uavit hoitavat hyvin komppania/pataljoona tason tiedustelua mutta kyllä prikaati/sotanäyttämölle tarvitaa MALE UAV tasoinen järjestelmä tänä päivänä jos tarkoituksena on vastustajaa kurittaa eikä vain ottaa vastaan.Olen eri mieltä. Nykysukupolven lennokkien taistelunkestävyys on kehno. Jos oikeasti halutaan operatiivista / strategista lentotiedustelukykyä on halvempaa ostaa satelliitteja sillä niiden tekeminen taistelunkestäväksi on huomattavasti helpompaa kuin aerodynaamisten lennokkien. Taktiseen tiedusteluun riittävät pienet lennokit. Altavastaajia vastaan käytyjen sotien ei kannattaisi antaa hämmentää kokonaiskuvaa. Meillä on vastassamme maailman paras, tai ainakin toiseksi paras ilmapuolustus. Ei sen vaikutuspiiriin haaveilla lennettävän millään Vinkoillakaan.
Lennokkien yleistyessä pitäisi varmaan alkaa pohtimaan uusia ideoita lennokkien torjuntaan kalliiden ohjusten sijaan. Olisikohan ilmataistelulennokissa ideaa? Ts. lennokki joka olisi maa-aseman ohjattavissa vihollislennokkia vastaan. Samanlaista voisi käyttää tarvittaessa myös maakohteita vastaan.
Niin että 100 miljoonaa yhteen satelliittiin joka näkee kohteen silloin tällöin? Radanmuutokset lyhentävät ikää ja sitten täytyisi luoda vielä vastaanottokeskukset sun muut. Ei ole tätä päivää. Sille on syynsä että esim usa kehittää global hawkeja. MALE uav on keskikorkeuksissa viihtyvä pitkän toiminta ajan omaava lennokki. Se ei ole hyvän ilmatorjunnan omaavalle vastustajalle minkäänlainen ongelma hoitaa tonttiin. Meillä toki on etuna se että meidän ei välttämättä kannata lennättääkään niitä vehkeitä pietarissa tai moskovassa vaan koska puolustuksemme perustuu siihen että vihollinen päästetään syvyyten, kulutetaan ja tuhotaan. Tuollaisessa tapauksessa ajantasaisella tilannetiedolla on iso merkitys. Vihollisella ei ole tuollaisella alueella 100% ilmanherruutta (toivottavasti ei tai sitten meillä on roppakaupalla muita ongelmia) tai s400 tasoisia järjestelmiä. Nämä pienet uavit hoitavat hyvin komppania/pataljoona tason tiedustelua mutta kyllä prikaati/sotanäyttämölle tarvitaa MALE UAV tasoinen järjestelmä tänä päivänä jos tarkoituksena on vastustajaa kurittaa eikä vain ottaa vastaan.
http://www.raytheon.com/capabilities/products/pyros/Pyros® is our smallest air-launched bomb, specially designed for unmanned aircraft systems. It is lightweight, and has a high degree of maneuverability. At only 13-pounds (6 kg) and 22-inches (55 cm) long, Pyros is ideally suited for applications where weight is a critical factor, such as unmanned aircraft, rotary-wing scout platforms and light attack aircraft.