Ukrainan konflikti/sota

Venäjän ilmavoimat ja kopterit miehitetyssä Ukrainassa.
Mitä ATACMSit saisivatkaan aikaan..?


Hyvin mielenkiintoisia numeroita ja kartta, otetaan talteen alkuperäinen lähde:

https://t.me/vishun_military/3905


-

Telegram-viestin tekstien käännös (viesti julkaistu 19.9.2023 mutta sen mukaan numerot ovat elokuun alusta tai puolivälin tienoilta eli minimissään kuukauden vanhoja):

The enemy's air group around the borders of Ukraine and on the TOT, which is used for launching strikes, controlling the air situation, as well as logistical tasks.

It is divided according to the subordinate district:

Siverskyi and Slobozhanskyi ОР — 1-8

Donetsk ОР — 9-23

Tavriyskyi ОР — 24-30 In

total, it includes 28-30 (with TOT), (not including auxiliary ones)

The aviation fleet as of early-mid August was:
57 Su-25
39 Su-30
57 Su-34
32 Su-35
40 Su-24
11 MiG-29
3 Su-57
80 Su-27

Helicopters:
53 Ka-52
25 Mi -28 and 12 Mi-28N
22 Mi-26
48 Mi-24/Mi-35
153 Mi-8

In total 328 (excluding MiG-31) or 360 aircraft (including RB), as well as 325-350 (including RB) of helicopters .
 
Tulee vähän myöhässä. Piti pyörähtää työ reisulla. Perustan lasken seuraaviin asioihin. Siis jos tehdään ihan oikeata AI tunnistusta(oppivaa) ei AI opetettun perustavaa tunnistusta(esim. pikku dronet seuraa opettetua asiaa jota on sille opettettu pari viikkoa ihan oikeilla laskenta siruilla ei kännykällä). Niin tunkastaan sinne nyt vaikka trx 5000 no painaa noin kilon. Mitäs tolla tekee no ei reaalia ajassa viellä yhtään mitään, mutta 2 kpl kyllä päästään siihen että yksi fraimi voitas sämplätä noin sekunnissa. eli ollaan 2 kg siihen sitten emo+cpu+jäähy ollaan noin 5 kilossa. Tähän sitten vielä anturit, joku lidar,ir kamera,mono kamera,väri kamera,inertia anturi. Muisti on kyllä kevyttä. Mutta joo ei siitä sen enempää(en halua edes mainia mie tollanen ottaa sähköä). Siis kysymys johonka vastasin koski dronea jossa on AI perustava suunnistus järjestelmä. Eli ei gps ei voi häiritä.
Tässä on pielessä se perusjuttu, että tavallisia pöytätietokoneiden osia ei laiteta droneihin. Linkkaa yksikin miehittämätön drone, jossa on PC-keskusyksikkö sisällä. Vaikkapa DJI:n dronet ovat oikein hyvä lähtökohta tutustua mitä niissä on sisällä. Sodan drone-videoista näkee, että valtaosa on vain parin kilon kokoisia maksimissaan ja jos on isompia, niin se johtuu kuorman kantokyvystä.

Esimerkkinä emolevy. Pöytäkoneen emolevyllä on kokoa lähinnä siksi, että siihen saa kytkettyä hyvin monenlaista härpäkettä ja siihen on myös integroitu ilmassa täysin turhia osia. Lähtökohtana jos osia ei vaihdeta, irrotettavat kortit ja isot liittimet ovat täysin väärä valinta. Esim. drone EI tarvi langallista nettiä, pyöriviä kovalevyjä, äänipiiriä, ledivalojen vilkutusohjainta, videokuvan ulostuloja ja muuta vastaavaa. PC:n emolevyllä yleensä virtaliitinkin on valtavan iso historiallisista syistä. Esim. ISA-kortit tarvitsivat negatiivisia jännitteitä suoraan virtalähteeltä. On pöytäkoneita, missä on vaan 12V liitin ja sekin riittää. Saman tien johdoista lähtee painoa pois. On paljon fiksumpaa tehdä erikoisvalmisteinen levy, jossa on ainoastaan oleelliset osat. PC:n emolevyltä hyödyllinen on lähinnä virransyöttö. CPU, GPU, RAM, SSD ja langattomat piirit ja anturit integroidaan. Kun GPU ja CPU on integroitu, toimii mobiililaitteista ja Applen M1/M2-läppäreistä tuttu tapa yhdistää muistit eli näytönohjain ei tarvitse erikseen toista settiä muistia. Teratavun SSD ja 32 GB muistia on kummatkin sormen kynnen kokoisia. Yhdistetty CPU+GPU on esim. neljän postimerkin levyinen ja pari milliä paksu. Langattomia moduuleita ja kameroita löytyy vaikka Raspberry Pille ja siitä näkee kokoluokkaa. Laitteen TDP mitoitetaan jäähdytyksen ja virransyötön mukaan. Pelitietokoneissa on ihan pielessä tehon budjetointi. 5% laskentatehon lisäys voi lisätä sähkötehon kulutusta 300W. Esim. ytimien rinnakkain lisääminen voi lisätä kuormaa vain lineaarisesti kun yhdestä piiristä kellottaminen neliöllisesti.
 
Yhden miehen näkemys ryssän omista tykistön varannoista. Kenties jotain tällaista, koska miksi muuten ryssä juoksisi Pohjois-Koreassa ja Iranissa lakki kourassa?

#UkraineRussianWar About shells. Announcement. If Russia wants to fight with “its” shells for another 2 years, in 2-3 months it will have to reduce the intensity of the shots by 2 times. Up to 10,000 per day. This is a disaster for their well-aimed Soviet art. That's why they run around the world.

1695152657076.png

 

Amerikkalaiskenraali: Ukraina vallannut takaisin jo yli puolet miehitetyistä alueista​

Ukrainan asevoimat on vallannut takaisin yli 54 prosenttia Venäjän sodan aikana miehittämistä alueista, kertoi Yhdysvaltain asevoimien komentaja Mark Milley tiistaina.

- Ukraina etenee harkitun tasaisesti vapauttaen kotimaataan Venäjän miehityksen alta, kenraali sanoi.
 

”Valmistelemme maailmanlaajuista rauhanhuippukokousta. Kutsun kaikki teidät, jotka ette siedä aggressioita, valmistelemaan huippukokousta yhdessä. Tiedän kyllä, että kulisseissa yritetään tehdä hämäriä diilejä. Pahuuteen ei voi luottaa”, Zelenskyi sanoi myöhään tiistaina Suomen aikaa pitämässään puheessa.

”Kysykää Prigožinilta, kannattaako Putinin lupauksiin luottaa”, Zelenskyi sivalsi viitaten palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtajaan Jevgeni Prigožiniin.
 
Tai mitään muuta? Miksi täytyy ylläpitää narratiivia "Ukrainan korruptiota tutkittava" keskellä sotaa? Eikö tälle olisi aika ja paikka sitten, kun ryssä on ajettu sinne, minne se kuuluu? Syvimpään. ryssän. Helvettiin.
On sillä merkitystä meneekö apu perille vai puolet korruptioon. Zelenskykin ilmeisesti pitää kohtuu tärkeänä, kun on sen verran tiuhaan tahtiin laittanut porukkaa vaihtoon johtoportaassa. Ja jenkit laittoi vasta virallisia valvojia katselemaan avustustensa perään, tuskinpa tätäkään aivan huvikseen tehtiin.

Mutta kaikki on oikeaan suuntaan menossa. Jos Ukraina tosissaan havittelee EU-jäsenyyttä niin ryssän tavoista on opeteltava vähemmälle.
 
Ukrainan avustamisesta.
Yksittäisen ihmisen rahan lähettäminen sinne ja tänne tuntuu itseltä hyvältä mutta miten painetta saisi lisättyä omiin eu ym edustajiin että vaikutus olisi suurempi? Tarkoitan lähinnä asevarustelun yms lisäämistä niin että ukrainaakin voitaisiin auttaa. Olisiko jotain hyviä ehdotuksia mitä itse voisin käytännössä tehdä tämän edistämiseksi. Olen kirjoittanut kansanedustajalleni. Muita ehdotuksia? Esim miten muotoilla näitä kirjeitä päättäjille. Nimim "yleensä luotan itseeni mutta nyt on kiire! "
 
Puolassa harkitaan 1M ukrainalaispakolaisen sosiaalietujen leikkauksia ensi vuodelle. En tiedä mitä nyt saavat, mutta vaikea moittiakaan. Puola ei ole erityisen rikas maa ja miljoona vastaanotettua Ukrainalaista on joka tapauksessa melkoinen, kunnioitettava määrä, vaikkei kaikkea kustannetakaan. Toivottavasti Ukrainalaiset pärjäävät ja löytävät töihin.
Puolalla tuntuu olevan rahaa laittaa hirveitä summia aseisiin... Joo tarvitaan joo, mutta oikeasti, tarvitseeko Puola moisia määriä kun on kuitenkin NATO jäsenkin? Joo oma on Puolan asia, mutta niin, noh, miettikää. Montako pakolaista elättäisi miten kauan vaikkapa niillä Apache-helikopterien ostolla?
 
Puolalla tuntuu olevan rahaa laittaa hirveitä summia aseisiin... Joo tarvitaan joo, mutta oikeasti, tarvitseeko Puola moisia määriä kun on kuitenkin NATO jäsenkin? Joo oma on Puolan asia, mutta niin, noh, miettikää. Montako pakolaista elättäisi miten kauan vaikkapa niillä Apache-helikopterien ostolla?
Tuskin Puola suunnittelee olevansa tulevaisuudessa pakolaisten elättämisen suurvalta Euroopassa. Sotilaallisen puolustuskyvyn parantaminen hyödyttää hyökkääjää vastaan enemmän.
 
Back
Top