Ukrainan konflikti/sota

Honcho

SMLNKO M/83
Suhtaudun tuollaisiin lähteisiin hyvinkin kriittisesti, mutta ei Venäjän Ääni taida tässä asiassa ihan väärillä jäljillä olla.
Valitettavasti taitaa olla näin. Aina ei ymmärretä, miten hiton vaikeaa rakenteisiin syöpyneen korruption ja epävirallisten valtarakenteiden kitkentä oikeasti on. Se on paitsi vaikeaa, monesti voi olla jopa mahdotonta, edes vallankumouksen kautta. Korruptio on yhteiskunnan syöpä joka voi tuhota kokonaisia järjestelmiä sukupolvien ajaksi, ellei ikuisesti.
 

letkuspede

Eversti
Moskovan pörssin lisäksi piristymisen merkkejä myös brent öljyssä joka lähentelee jo $60 tynnyriltä. Markkinat selkeästi toiveikkaita sodan osalta.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Valitettavasti taitaa olla näin. Aina ei ymmärretä, miten hiton vaikeaa rakenteisiin syöpyneen korruption ja epävirallisten valtarakenteiden kitkentä oikeasti on. Se on paitsi vaikeaa, monesti voi olla jopa mahdotonta, edes vallankumouksen kautta. Korruptio on yhteiskunnan syöpä joka voi tuhota kokonaisia järjestelmiä sukupolvien ajaksi, ellei ikuisesti.
Italia on maailman ainoa toimiva anarkia, paitsi silloin kun se ei toimi.

Ukrainan ei kuitenkaan kannata seurata Italian jalanjälkiä. Korruptio ja klaanit pitäisi saada kuriin, mutta ei taida asiat tälläkään kierroksella kovin paljon muuttua, kun ne klaanit ovat edelleenkin vallassa.

Tuskin ne itseään vankilaan passittavat :D Se olisi jo todella radikaalia politiikkaa.
 

joe smith

Korpraali
BAN
RÖLLIKKÄ
Taas tuhottu Venäläinen tankki itäukrainassa.

Uutinen 9.2.2015

Sama kuvan Gruusialainen tuhottu tankki kuvattuna Tsinvalissa 2008.
 

letkuspede

Eversti
"2 000 miehen vahvuinen armeija tiedustelujoukkoja" :D

Suomikin siis pystyy varustamaan SA-vahvuudestaan yli 110 ARMEIJAA...
Täytyy tosin muistaa että näillä alueilla on entuudestaan jo runsaasti joukkoja puhutaan kymmenistä tuhansista. Eikä ole mitenkään poikkeuksellista että harjoittelevat samanaikaisesti.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Italia on maailman ainoa toimiva anarkia, paitsi silloin kun se ei toimi.

Ukrainan ei kuitenkaan kannata seurata Italian jalanjälkiä. Korruptio ja klaanit pitäisi saada kuriin, mutta ei taida asiat tälläkään kierroksella kovin paljon muuttua, kun ne klaanit ovat edelleenkin vallassa.

Tuskin ne itseään vankilaan passittavat :D Se olisi jo todella radikaalia politiikkaa.
Kreikkakin on tietyllä tapaa "hyvä" esimerkki, valtiohan siellä ei toimi mutta kansa vetää sen verran välistä että ovat "maailman rikkain köyhässä maassa asuva kansa".
 

JHartikka

Luutnantti
LogvinovaDebaltseve
... Eikun vaan eduskunnalle pyörimään tällaiset videot niin heräävät todellisuuteen.
Joo. Täsmälleen samaa mieltä. Näillä olisi hyvä valistaa vaikka ulko- ja turvallisuuspoliittista valiokuntaa Suomenkin potentiaalisen vihollisen metodeista. Tuo slobojen suosima sotavankien nöyryyttäminen on kuvottavaa.
Kyllä siellä asui peto. Punaisesta terrorista, Stalinin aikaisen oman kansan Genocideen (is the systematic destruction of all or a significant part of a racial, ethnic, religious or national group), sitten kommareiden pysähtyneisyyteen, jolloin kansa eli puolinälissä ja puutteessä, pedolla oli hyvä olla ja paraatit olivat raflaavat.

Korkealla johdolla ei ollut koskaan hätää, koskaan, jopa pahimpaan sodan aikaan esim.Leningradin saarton aikana heille toimitettiin kaikkea: anankseja ja viinirypäleitä, heillä oli vasikanlihaa ja kaviariakin, viineja ja votka. Samoihin aikoihin tavalliset ihmiset paleli kaduille nelästä ja kylmään. Kuolleet hävisi nopeasti kadulta, jonnekin..mutta nyt kaikki paljon pahempi, jopa NL:ssa ei ollut näin kyynista valehtelua ja kultivoitunutta vihaa länsimaailma kohtaan. Mutta nyt vasta heillä on palatsit, ja loisto, joille öljymaiden sheikitkin tulisivat kateellisiksi, noin 1000 ihmista omistaa maan ja sen rikkauksia. "Tsaarit", jotka ilmestyneet kun tyhjästä, eivät tehneet yhtään (!) mitään saadakseen ne rikkaukset ja miljardit, mutta nopeasti alkaneet kuvitella itseään siniveriseksi ja jopa jumaliksi. From zero to hero. Fasaadit on kullattu, talot ovat koreat, mutta niissä asuukin sama peto.
Ne ovat tehneet paljon pahempia asioita ihmisten nöyryyttämiseksi ja silkasta rääkkäämisen ilosta. Barbaarit. Horde.

Mitä enemmän tätä katson, sitä enemmän vakuuttunut että tämä meneillään oleva sota ei ole sivilisaatioiden välinen sota, vaan sivistyksen ja barbaariuden välillä. Sota, jossa totuus sotii valheen kanssa.

Sota pois silmistä, ajatuksista ja mielestä

Omien ja ystävieni havaintojen perusteella ihmiset pyrkivät kaikin keinoin työntämään ulos mielestään 'ikävät uutiset' sotatapahtumista. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten pian sodan kasvot nähneiden ihmisten kertomuksia vaikkapa eduskuntaan välittävä puhuja saisi huomautuksen 'pysyä asiassa', ja poistua puhujanpaikalta.

Välttelytaipumusta pyrkii lisäämään ja vahvistamaan informaatiosodan tarkoituksellinen vääristely, joka johdattelevien valeuutisten, propagandan ja trollauksen keinoin asettaa sodan osapuolten uutisoinnin uskottavuuden kyseenalaiseksi yleisön mielissä. Informaatiokeskitys trollauksineen ja valeuutisineen pyrkii leimaamaan kyseenalaiseksi etenkin hyökkäyksen kohteena olevan osapuolen, vaikka tämän tiedotus olisi todellisuudessa havaittu yleensä varsin asialliseksi ja paikkansapitäväksi.

Informaatiohyökkäyksen eräs tavoite on: 'Älä kuule, älä näe, älä keskustele'. Se edesaiheuttaa julkista päättämättömyyttä. Tapahtumiin puuttumaton suuri yleisö ei vaadi vastatoimia, ja näin omalta osaltaan auttaa antamaan Ukrainan miehittäjälle edelleen vapaat kädet toimia vieraan valtion maalla.

Harva etsii tietoa

Tämä foorumi on sotauutisten kokoamisen sekä niiden avoimen kertomisen ja arvioinnin avoimuuden suhteen poikkeus, joka osuu valitettavan harvojen ihmisten silmiin. Vasta kun on kulunut vuosia sodasta, osa suuresta yleisöstä alkaa kyetä avaamaan silmänsä mielistä torjutuille tapahtumille.

Kuten muidenkin sotien jälkeen, niin aikanaan tulemme kuulemaan nyt meneillään olevasta sodasta noita jälkiviisaita kysymyksiä: 'Miksi ihmiset sallivat tuon kaiken tapahtua? Miksei kukaan tehnyt mitään? Miksei meille KERROTTU?'

Ja jälleen kerran, vastausta ei ole. On vain selityksiä, jotka pyrkivät tahdikkaasti kiertämään itse asiaa: En näe, en kuule, en puhu.


T: - Juha -

Pakolaisten kohtelu Itä-Ukrainassa: http://maanpuolustus.net/threads/valmistautuuko-venäjä-suursotaan.3842/page-36#post-186277

'Russakat', 'ruplatrollit' ja 'haamuröllikät': http://maanpuolustus.net/threads/millainen-ihminen-ryhtyy-putinin-trolliksi.3924/page-16#post-184682

'Maskirovka' -naamiopropaganda hämmentää: Miten seuloa oleellinen? http://maanpuolustus.net/threads/miten-ukraina-venäjä-kriisin-pitää-kärjistyä-että-suomessa-uskalletaan-kohottaa-valmiutta.3242/page-3#post-115885
 
Viimeksi muokattu:

Fencer

Eversti
Venäjä aloitti sotaharjoituksia Minskin neuvottelujen alla
Tiistai 10.2.2015 klo 11.03 (päivitetty klo 11.07)
http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2015021019172891_uk.shtml

"Venäjä on aloittanut ainakin kahdet sotaharjoitukset Minskin huomisten Ukraina-neuvottelujen aattona. Uutistoimisto RIA Novostin mukaan 600 rannikkopuolustusyksikköjen sotilasta harjoittelee Krimin niemimaalla. Venäjä liitti alueen itseensä vajaa vuosi sitten. Venäjän eteläisessä sotilaspiirissä on puolestaan alkanut 2 000:n tiedustelujoukkojen sotilaan harjoitus. Uutistoimisto Interfaxin mukaan tämä harjoitus jatkuu kuukauden ajan.

Diplomaattista edistystä odotettaessa taistelut Itä-Ukrainassa jatkuvat. Ukrainan hallituksen sotilastiedottajan mukaan viimeksi kuluneen vuorokauden aikana on saanut surmansa seitsemän sotilasta ja yli 20 on haavoittunut. Taisteluja on käyty muun muassa strategisesti tärkeän Debaltseven kaupungin liepeillä. Ukrainan hallintoa kannattava, vapaaehtoisista koostuva Azovin pataljoona puolestaan ilmoittaa aloittaneensa etelässä hyökkäyksen kohti Novoazovskin kaupunkia ja vallanneensa useita kyliä, raportoi muun muassa UkraineToday -sivusto.

Puolan puolustusministerin Tomasz Siemoniakin mukaan aseiden toimittaminen Ukrainalle on vasta viimeinen vaihtoehto. Ministerin mukaan tämä olisi hyvä välttää, sillä se saattaa johtaa kriisin laajenemiseen. Yhdysvallat on väläyttänyt mahdollisuutta aseistaa Ukrainaa, jos neuvotteluissa ei edistytä."
 

aj77

Respected Leader
Hetkinen!
Mitä ihmettä ne täällä separois? Ei Lappeenranta tai mikään itä-Suomen alue millään väestöllisellä eikä historiallisellakaan perusteella kuulu Venäjään sen enempää kuin Suomikaan. Viron Narva on sentään väestöllisesti Venäläisvaltainen. Ei Suomessa ole alueita joissa olisi Venäläisenemmistö.
Itseasiassa koko suomi kuuluu Venäjään nykyopin mukaan. Juuri viimeviikolla joku kertoi tavallisten pietarilaisten Vatnikkien hehkutuksesta,kuinka suomi kuuluu historiallisesti ja väestö geneettiseti venäjään. Tälläistä touhua Putin rakennellut. Hurmoksen kiilto silmissä tuhannet venäläiset näkevät päiväunia vuoden 1914 rajoista. Nyt ei enää puhuta neuvostomallisesta kansojen ystävyydestä,vaan puhtaasti Tsaarinaikaisesta valloituspolitiikasta. Pahinta että jäämme yksin tähän tilanteeseen.
 

jurppi

Ylipäällikkö
Kun Putinin vaatimukset ovat tiedossa, Merkelin ja Obaman täytyy herätä siihen, että tässä ei voi kaksi voittaa. Joko Putin onnistuu ja Ukraina häviää tai sitten Ukraina onnistuu ja Putin häviää. Joko Merkel ja Obama ovat Ukrainan puolella tai sitä vastaan. Muita vaihtoehtoja Putin ei jätä.
Varmoja häviäjiä ovat ainoastaan Putin sekä kaikki ne ihmiset jotka joutuvat tulevaisuudessa asumaan ja elämään Venäjän diktatuurin alaisuudessa. Ikävä kyllä Putin on tuhonnut ainakin yhden venäläissukupolven mahdollisuudet hyvään ja turvalliseen elintasoon/kehitykseen. Venäjällä ei ole edes teoreettisia mahdollisuuksia saavuttaa minkäänlaista voittoa ja taloudellista hyötyä/etuja Ukrainassa...jos joku väittää muuta niin kertokoon ihmeessä mitä se voisi olla?
Se on varmaa että Putinin johtamaa Venäjää ei tulla sotimisen jälkeen hyväksymään tasavertaiseksi yhteistyökumppaniksi EU:lle tai muuhunkaan kv. yhteisöön. Mikään valtio tai yhteisö (rahoittajat jne.) maailmassa ei halua edesauttaa Venäjän, muita valtioita uhkailevan, sotilasdiktatuurin kehittymistä ja vahvistumista tulevaisuudessa. Vaikka Venäjä jossain vaiheessa pääsee eroon Putininista niin uudellekin hallinnolle kestää useita vuosia (jopa kymmeniä) saavuttaa luottamuksen kansainvälisessä yhteisössä.

Toki Venäjän hyökkäyksestä naapurivaltioitaan kohtaan aiheutuu muillekin ikävyyksiä ja tappioita, mutta toistaiseksi on epäselvää miten paljon vahinkoa syntyy ukrainalaisille. Pitkässä juoksussa Ukraina todennäköisesti pääsee eroon Venäjän diktatuurista ja saa taloutensa nousuun..45 miljoonaa asukasta on kuitenkin niin suuri kansa että se löytää oman paikkansa Euroopassa. Tämä siitäkin huolimatta vaikka se menettäisi osan alueestaan venäläisten tukemalle terroristihallinnolle.

Länsimaiden osalle ei kovin suuria ongelmia pääse syntymään. Venäjän merkitys esim. EU:lla ja USA:lle tulee jäämään varsin vähäiseksi. Se öljy ja kaasu joka Venäjältä on tuotu Eurooppaan voidaan helposti korvata tuonnilla muista maista, uusisilla energiamuodoilla sekä säästöillä. Venäjän talouden kutistuminen vähentää kansalaisten ostovoimaa ja samalla sen merkitystä länsimaisille yrityksille ja tuottajille. Suomella on lähivuosina syntymässä tilanne jossa voimme liittyä NATO:n jäseniksi varsin kivuttomasti. Tai ainakin oman turvallisuutemme vuoksi niin tulisi tehdä. Vaikka tottahan meiltä tulee aina löytymään niitä jotka näkevät Venäjän oman onnensa lähteenä, olipa siellä vallassa minkälainen diktatuuri tai roistohallinto tahansa..
 

vlad

Respected Leader
Suhtaudun tuollaisiin lähteisiin hyvinkin kriittisesti, mutta ei Venäjän Ääni taida tässä asiassa ihan väärillä jäljillä olla.

Tuossa ei tosin kerrota esimerkiksi sitä että Donetskin klaani on venäläistaustainen klaani jolla on ihan suorat suhteet Putiniin ja Kremliin. Sama pätee muihinkin venäläismielisiin klaaneihin ja tuossa on taas yksi naru mistä Putin on kiskonut jo kauan. Klaanit tekevät maasta heikon ja pitävät olot epävakaina. Tämä politiikka osui Kiovan mellakoiden kautta Putinin omaan polveen ja sekös jätkää vieläkin harmittaa
Valitettavasti taitaa olla näin. Aina ei ymmärretä, miten hiton vaikeaa rakenteisiin syöpyneen korruption ja epävirallisten valtarakenteiden kitkentä oikeasti on. Se on paitsi vaikeaa, monesti voi olla jopa mahdotonta, edes vallankumouksen kautta. Korruptio on yhteiskunnan syöpä joka voi tuhota kokonaisia järjestelmiä sukupolvien ajaksi, ellei ikuisesti.
Tällä hetkellä tietenkin sota on Ukrainassa se konkreettisin ongelma mutta yhteiskunnan uudistumisen ja rakentamisen kannalta rakenteisiin todella syvälle pesiytyneen korruption kitkentä on se todellinen ongelma Ukrainassa, johon sitten yhdistyvät nämä epäviralliset valtarakenteet, jotka nyt sodan aikana voivat ujuttaa lonkeroitaan hyvinkin laajalle alalle syystä, että hallinnolla ei välttämättä ole resursseja sanoa oligarkkien rahatarjouksille (tai muille tarjouksille) "ei" ja sodan jälkeen - jos vapaata Ukrainaa on olemassa - vedotaan varmasti kiitollisuuden velkaan ja muistutetaan mikä panos itsekullakin on ollut sodan aikana. Poliitikkojen ja jopa kansan voi olla siinä tilanteessa vaikea lähteä tuomitsemaan miljardöörejä ihan inhimillisistä syistä johtuen.

Korruption lisäksi suuren suuri ongelma on oikeuslaitoksen mädännäisyys, joka tietty olennaisella tapaa on kytköksissä korruptoituneisiin virkamiehiin sekä epävirallisiin valtarakenteisiin ja myös poliittiseen suosintaan, jota esim. Janukovitshin kaudella harjoitettiin todella paljon. Oikeuslaitos toimi monilla alueilla selkeässä poliittisessa ohjailussa ja tämän tähden kansan luottamus siihen koki totaalisen romahduksen.

Jos nyt kuvitellaan, että Ukrainassa päästään suhteellisen nopeasti (vuodessa parissa) tilanteeseen, jossa sota on päättynyt ja maan kehittäminen voi alkaa, niin mennee parhaimmassakin tapauksessa helposti vuosikymmenen tai enemmän ennenkuin maa alkaa olla tasolla, jolla voidaan ajatella edes mitään syvempää integroitumista läntisiin yhteisöihin esim. EU. Mutta todennäköisesti tilanne on se, että ukrainalaiset joutuvat elämään sukupolven verran maassa, jossa joudutaan jatkuvalla syötöllä taistelemaan oligarkkeja, korruptiota, ulkopuolista painetta ja yhteiskuntaan pesiytyneitä epävirallisia valtarakenteita vastaan - jos edes tämäkään riittää.

Ukrainalla ei siis parhaassakaan tapauksessa ole edessä helppo tie, mutta todennäköisimmin tilanne on se, että nyt kasvava sukupolvi voi nähdä positiivista kehitystä ja päästä tilanteeseen, jossa yhteiskuntaan alkavat juurtua läntiset arvot ja toimintatavat - mutta mitään takeita onnistumisesta ei todellakaan ole. @Honcho on oikeassa, korruptio voi tuhota kokonaisia yhteiskuntia sukupolvien ajaksi, ellei ikuisesti. (Täsmennetään sen verran etten tarkoita mitään konkreettista "ikuisuutta" vaan ajateltavissa olevaa tulevaisuutta - kenties vuosisadasta ylöspäin olevaa aikaperiodia).

vlad.
 

letkuspede

Eversti
Viimeksi muokattu:

Mortti

Kenraali
Taitaa olla jatkossakin tiedossa jotain vastaavaa kärhämää USA:n ja Ranskan välille. ... Sarkozy, meni sanoon oman puolueensa kokouksessa jotain seuraavaa ...
LISÄYS: sen verran uskomattomalta toi tuntuu (juttuhan on suoraan kuin Lavrovin suusta o_O), että ois tietty kiva jos joku ranskaa osaava vois sanoa, sanooko Sarkozy tolla ensimmäisen linkin videolla näin vai onko tässä joku käännöskukkanen?
Kyllä toi kai täytyy todeks uskoa :confused:. Läysin Le Mondesta, joka taitaa sanomalehtenä olla merkitykseltään vähän kuin Ranskan hesari, jutun (tosin ranskankielinen...) otsikolla "Ukrainan kriisi: Nicolas Sarkozy toistaa Kremlin retoriikkaa". Tähän vielä päälle Kreikan uuden valtapuolueen venäjämielisyys, Kyproksen puheet venäläisestä tukikohdasta ja tsekkien presidentin Milos Zemanin oudon hyvät välit itään, niin johan on lännen rivit suorassa...
 
Alkaa olla aika lähettää kalustoa lomalle Ukrainaan.
Ehkä muutama aurinkolasipäinen heppu saattamaan.

JHartikka tuossa pari viestiä ylempänä kirjoitti niin, että siihen ei ole lisättävää.
Samoja huomioita viime päivinä olen tehnyt.
 

elso

Kenraali
BAN
Vittu mitä suomalaisen roskalehden trollaamista.

Uutisen otsikko on erittäin harhaanjohtava. 2600 osallistujaa olisi kooltaan erittäin pieni sotaharjoitus jo Suomenkin mittakaavassa.
On se aika erikoisjännä asia, että näinä aikoina jutut esimerkiksi maakaupoista, sotaharjoituksista ja Natosta ovat aika herkästi ns. klikkimedioiden etusivuilla. Wonder why? Ja kansa nyökyttelee, "just noinhan se on!"
 

letkuspede

Eversti
The militants attacked Kominternovo with "Grad", there are wounded among the civilians.

The battle for Sahanka is ongoing. Shyrokine, Kominternovo, Pavlopol are under our control. We are deplacing off the enemy front from Mariupol, for remove the threat of shellings of the city.

08:30 "Azov" started the attack!
In the morning the regiment "Azov" started an offensive operation towards Novoazovsk. At 8:00 was occupied Shyrokino. The high intensity of firing. Both sides used weapons of various calibres. The enemy has involved armored vehicles. Russian aircraft crossed the border three times, but without firing.

"Azov" deploys attack on Sahanka.

08:59 The first checkpoint towards Sahanka was occupied. The enemy retreats.

09:01 Pavlopol is released. The storming of Oktyabr' began.

09:38 The Ukrainian flag is waving over Kominternovo . Behind Shyrokino we are "cleaning" the second checkpoint. "Azov" deploys a full-scale offensive. Across the front line fierce fighting is going on.
 

Mikoyan

Ylipäällikkö
On se aika erikoisjännä asia, että näinä aikoina jutut esimerkiksi maakaupoista, sotaharjoituksista ja Natosta ovat aika herkästi ns. klikkimedioiden etusivuilla. Wonder why? Ja kansa nyökyttelee, "just noinhan se on!"
Populismilla tehdään helppoa rahaa. Uutisoidaan vain siinä muodossa, jonka kansa haluaakin kuulla. Sama meno on tuolla venäläisessä mediassa.
 
Viimeksi muokattu:

agentorange

Kersantti
Miten mahtoi olla neukkulassa tuo kuulonsuojaus singolla ammuttaessa? Jos se oli sitä mitä oletan, niin kaverien kertoman perusteella minäkin saattaisin sulkea silmäni odotellessani tuskaa.
Mustilla jos ampuu ilman suojausta, niin tärykalvot rikki. Ontelokranaatin lähettää matkaa kilon verran räjähdettä.
Pioneeri vitsaili, että kun he räjäyttää, mennään kauas.
Sinkomiehet kuuntelee korvat putkessa :-D
 

agentorange

Kersantti
Mikähän se on se ampuma-alue pyssykylästä noin 10km länteen.

Siellä kun oltiin mustiammunnoissa niin asemat oli kaivettu silleen että paineaalto iski tasan tarkaan ammusmiehen poteroon. Vieläkin käy kipeää kun muistelen.
Mikäli leuat ei olleet kiinni paineaallon iskiessä, löi hampaat yhteen niin että niitä särki 15min sen jälkeen. Ilman eareita menisisi varmuudella tärykalvot 1. laakista.

((ja klyyvare kannattaa olla etukäteen niistetty tyhjäksi, jotta pystyy hengittämään nenän kautta, muuten on kaikki oravaa pienempi p*ska suussa lähialueelta))

(apilas paljon mukevanpi, kun sen kanssa ei tarvitse olla kavereita samoissa kaivannoissa kärsimässä ja kunhan ampujalla on tiukka hali aseen kanssa niin kenellekään omista ei käy kipeää... ((kunhan eivät ole suoraan takavaara-alueella))
t. pieni ukkeli jonka kaverit eivät uskoneet pysyvän poterossaan ensinkään apilaksen lauetessa)

at agentorange
Kun olin intissä 1991, esim pyssykylässä treenautettiin porukkaa ottamaan mittaa kajaanin pst porukasta. Eipä vähän sotahulluja ja kilpailuviettisiä raaterova ja kumppanit. Toki mustin kanssa lenkkeillessä ei tarvinut pysähtyä sitä haukkua kakittamaan, se selvä etu. Toisaalta kotihaukun kanssa sai vapaaehtoisesti kantaa kaljakassia, sodankylän mustin kanssa piti olla 2-4 tellua mukana per mies, muistelen. (ihme että marssimurtumia ei tullut kuin kahdelle meidän porukassa, ehkäpä siksi että ohjusjoukkue oli "vain kirittäjänä" ja päästiin helpommalla kuin täyspäiväiset mustimiehet)
Pahkajärvellä ammunnat.
Tulituessa oli T-72 ja mustit tuliasemassa.
T-72 ampui mustin jälkeen, napakymppi osuma.
Muistan kun meidän alikessun kanssa huomattiin että ammuntaa merkkaava lippu kaatui.
Priceless ilme molemmilla :)

Parolassa käytiin tutustumassa T-72.
Kunnioitus nousi, ketterä ja nopea. Ja se torni kääntyy nopeasti.. ei kannata ampua ohi
 
Top