Ukrainan konflikti/sota

Maidan

Respected Leader
Joo. Täsmälleen samaa mieltä. Näillä olisi hyvä valistaa vaikka ulko- ja turvallisuuspoliittista valiokuntaa Suomenkin potentiaalisen vihollisen metodeista. Tuo slobojen suosima sotavankien nöyryyttäminen on kuvottavaa.
Ne ovat tehneet paljon pahempia asioita ihmisten nöyryttämiseksi ja silkkasta rääkämisen ilosta. Barbarit. Horde.
 

Torrakko

Kapteeni
Obama totesi notta Venäjän paska jatkuu, US ja EU seisoo Ukrainan takana ja että vain "status quo" kelpaa rauhaksi(eli ei mitään alue luovutuksia tueta mutta lauseen asettelu oli vähän oudohko). Samalla taas väläytettiin amerikkalaisten ase-avun mahdollisuutta ja että kaikki optiot on mietinnässä jos rauhaa ei tule.

Sitten Merkel sanoi että Euroopan raja viivoja ei pyssyn piipulla piirretä ja että erimielisyyksistä huolimatta samassa rintamassa seistään jenkkien kanssa.

http://www.nytimes.com/video/world/europe/100000003500300/merkel-and-obama-united-on-ukraine.html
 

agentorange

Kersantti
Luin 90-luvulla eräästä suomalaisesta sotilasalan lehdestä jutun jossa kuvailtiin Viron aivan uunituoreen armeijan touhuja. Jutussa todettiin jotenkin niin, että neuvostoliitolaisen koulutuksen saanut luutnantti vastaa suomalaista alikersanttia. Neuvostoliittolaisen res. aliupseerikoulutuksen käynyt mies vastasi taas suomalaista sotilasta alokaskoulutuksen lopussa.

Ukraina on kuseskellut armeijansa huonoon kuntoon ja jos koulutus on jäänyt neukkulan rappiovaiheen tasolle niin herra hyvästi hallitkoon! Juuri tuon suuntaiseen mätään viittaa se, että ukrainalaiset eivät pidä oman armeijansa varusmiespalvelusta yhtään minään. Erityisen huolestuttavaa on se, että joukkueen johtaja on ensimmäinen "johtaja" ja ryhmätkin kootaan sitten miten satutaan aikaiseksi saamaan. Tuollainen "löysä" rakenne sopii jos kysymys olisi vaikka buureista vuonna 1900 tai SAS:n joukkueesta, mutta jos kyseessä on lähinnä huonosti/olemattomasti koulutettu noin 30 hengen lauma niin ei saatana...

Länsimaisessa sotilasavussa vaan on sellainen vika, että erityisesti jenkit pyrkivät levittämään omaa malliaan oikotienä autuuteen. Jokainen voi miettiä kuinka nopeasti esim. ammattialiupseerikunta saadaan jenkkien mallilla aikaiseksi. Ehkä sopivimpia kouluttajia hommaan olisivat vaikka SAS tai vihreät baretit. Hommaa tietenkin mutkistaisi se, että sotilaskoulutus joudutaan aloittamaan aivan alkeista, mutta toisaalta noilla kyseisillä erikoisjoukoilla olisi tuollaisesta koulutuksesta kokemusta.

Ukrainassa pitäisi vihdoinkiin saada pyörimään suomalaistyyppiset "AUKit" niille taistelijoille jotka ovat osoittaneet luontaisia johtajakykyjä (esim. kahdeksan viikon mittaisia pikakursseja). Upseereitakin pitäisi täydennyskouluttaa ja ne jotka eivät osaa/halua tehdä päätöksiä pitää laittaa kylmästi pihalle.

Eikä se läntinen aseapukaan ole mikään oikotie onneen. Javelinkaan ei ole mikään hopealuoti joka pysäyttää panssarihyökkäykset kuin seinään. Jopa länsiliittouman erikoisjoukot olivat välillä helisemässä irakilaisten MT-LB ja T-55 vaunujen kanssa kun vastassa oli tekijämiehiä. Savuverhot ja maaston fiksu hyödyntäminen tehoavat myös tuollaisiin uudempiin pst-aseisiin.
Armeijassa vuonna 1995 ampumaleirillä oli virolaisia kadetteja kouluttamassa. Oma kouluttaja kertoi, että joku oli ollut afganistanissakin. Ainakin siihen aikaan aika noviisi taso kadetilla joka oli apukouluttajana, jos vertasi alokasajan suomikadettiin. Siis vähän hukassa ja aika hyvin kapiaiset nakitti.

Ja kuulin että osa virolaisista kadeteista pelkäsi mustilla ampumista, ampuivat silmät kiinni :)
Veikkaan että viron taso on eri kuin tohon aikaan.
Ja ei kadetit nyt ihan käsiä olleet mutta hakusassa
Jos oikein muistan opiskelivat suomen kadettikoulussa.

Esiteltiin mustin tuliasematoimintaa, katsoi ihmeissään ja sanoi, että olette harjoitelleet.
Niin paljon hierottiin pstk:ssa että oli nopeaa :)
 

Vonka

Supreme Leader
Kun Putinin vaatimukset ovat tiedossa, Merkelin ja Obaman täytyy herätä siihen, että tässä ei voi kaksi voittaa. Joko Putin onnistuu ja Ukraina häviää tai sitten Ukraina onnistuu ja Putin häviää. Joko Merkel ja Obama ovat Ukrainan puolella tai sitä vastaan. Muita vaihtoehtoja Putin ei jätä.
 

aj77

Respected Leader
Obama totesi notta Venäjän paska jatkuu, US ja EU seisoo Ukrainan takana ja että vain "status quo" kelpaa rauhaksi(eli ei mitään alue luovutuksia tueta mutta lauseen asettelu oli vähän oudohko). Samalla taas väläytettiin amerikkalaisten ase-avun mahdollisuutta ja että kaikki optiot on mietinnässä jos rauhaa ei tule.

Sitten Merkel sanoi että Euroopan raja viivoja ei pyssyn piipulla piirretä ja että erimielisyyksistä huolimatta samassa rintamassa seistään jenkkien kanssa.

http://www.nytimes.com/video/world/europe/100000003500300/merkel-and-obama-united-on-ukraine.html
Nämä puhteet viimepäivinä ovat olleet sellaista diipadaapaa että tässä alkaa huolestumaan. Eivät ne noin teennäisiä ja pihalla olevia ole. Laukkasi Merkel Hollanderin kanssa Moskovaankin ja sieltä pikapikaa Obamaa katsoon. Kyllä tässä jotain on taustalla,. Merkel kertoi Obamalle jotain Putinin sanoneen, tai mitä he menivät lupaamaan Putinilille, tai jotain... Joka tapauksessa jotain.
Pitäisikö aloittaa kertauttaminen jo meilläkin.
 

kimmoke

Kersantti
Miten mahtoi olla neukkulassa tuo kuulonsuojaus singolla ammuttaessa? Jos se oli sitä mitä oletan, niin kaverien kertoman perusteella minäkin saattaisin sulkea silmäni odotellessani tuskaa.
Mikähän se on se ampuma-alue pyssykylästä noin 10km länteen.

Siellä kun oltiin mustiammunnoissa niin asemat oli kaivettu silleen että paineaalto iski tasan tarkaan ammusmiehen poteroon. Vieläkin käy kipeää kun muistelen.
Mikäli leuat ei olleet kiinni paineaallon iskiessä, löi hampaat yhteen niin että niitä särki 15min sen jälkeen. Ilman eareita menisisi varmuudella tärykalvot 1. laakista.

((ja klyyvare kannattaa olla etukäteen niistetty tyhjäksi, jotta pystyy hengittämään nenän kautta, muuten on kaikki oravaa pienempi p*ska suussa lähialueelta))

(apilas paljon mukevanpi, kun sen kanssa ei tarvitse olla kavereita samoissa kaivannoissa kärsimässä ja kunhan ampujalla on tiukka hali aseen kanssa niin kenellekään omista ei käy kipeää... ((kunhan eivät ole suoraan takavaara-alueella))
t. pieni ukkeli jonka kaverit eivät uskoneet pysyvän poterossaan ensinkään apilaksen lauetessa)

at agentorange
Kun olin intissä 1991, esim pyssykylässä treenautettiin porukkaa ottamaan mittaa kajaanin pst porukasta. Eipä vähän sotahulluja ja kilpailuviettisiä raaterova ja kumppanit. Toki mustin kanssa lenkkeillessä ei tarvinut pysähtyä sitä haukkua kakittamaan, se selvä etu. Toisaalta kotihaukun kanssa sai vapaaehtoisesti kantaa kaljakassia, sodankylän mustin kanssa piti olla 2-4 tellua mukana per mies, muistelen. (ihme että marssimurtumia ei tullut kuin kahdelle meidän porukassa, ehkäpä siksi että ohjusjoukkue oli "vain kirittäjänä" ja päästiin helpommalla kuin täyspäiväiset mustimiehet)
 
Viimeksi muokattu:

vlad

Respected Leader
Ukraina armeijan puolella sotaa käyvissä vapaaehtoisjoukoissakin on sisäisiä kiistoja. Jotkut ovat huomanneet, että kun he Maidanilla osoittivat mieltään oligarkkeja vastaan, niin nyt he käyvätkin sotaa heidän rahoillaan. Ja sotaa miksi?
Sen lisäksi, että vapaaehtoisjoukkoissa on sisäisiä kiistoja on myös huomioitava se, että eri oligarkkien rahoittamien joukkojen välillä on myös kiistoja ja intressieroja - tavoite voi olla samansuuntainen mutta silti merkittäviä eroja voi olla siinä mitä keinoja halutaan käyttää ja mitä alueita pidetään ensiarvoisen tärkeinä ja kuinka tavoitteeseen pitäisi pyrkiä. Samalla tietty oligarkeilla on omia intressejä suhteessa poliittisiin päättäjiin ja kenties liian usein se oma intressi asettuu etusijalle vrt. Ukrainan tai Donbassin alueellinen etu.

Igor (Ihor) Kolomoiskyn ja Rinat Akhmetovin välillä on ollut ristiriitoja kriisin aikana ja toisaalta vielä keväällä 2014 spekuloitiin voimakkaasti sen puolesta, että Rinat Akhmetov tukisi salaa "kansantasavaltoja" etenkin DNR:ää mutta viimeistään Mariupolin tapahtumat ja Metinvestin "työläisprikaatien" osallistuminen separatistien häätöön Mariupolin alueella käänsi kurssin ja riitti monelle todisteeksi Akhmetovin puolenvalinnasta. Ja eiköhän tämän teon seurauksena Akhmetovin ystäviin kuulunut Boris Kolesnikov joutui ongelmiin separatistien hyökättyä (ryöstöksi lavastettu tapaus) Donbass Donetskin kotiareenalle (Druzhba-areena) ja sytytettyä siellä tulipaloja, jotka sitten tuhosivatkin huomattavan osan areenasta.

Tavallaan on hyvä, että oligarkit osallistuvat maan puolustamiseen ja rahoittavat vapaaehtoisjoukkoja, mutta näen eräänä ongelmana sen, että jatkossa (tämän tähden) oligarkkien painoarvo entisestään kohoaa Ukrainan päätöksenteossa ja sillä voi olla negatiivinen vaikutus maan kehittymiseen aidoksi kansalaisyhteiskunnaksi ja se voi myös olennaisella tapaa vaikuttaa haluun tutkia isänmaan ystäviksi miellettyjen tahojen taustoja, mahdollisia rikoksia, osallisuutta laajassa korruptiossa tms. Seuraus voi olla pahimmillaan se, että Majdanin idea ja ajatus kuolee eikä lopulta mikään muutu - kunnes tulee seuraava Majdan - vallankumous (kuka sen takana sitten onkaan).

vlad.
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
Kun Putinin vaatimukset ovat tiedossa, Merkelin ja Obaman täytyy herätä siihen, että tässä ei voi kaksi voittaa. Joko Putin onnistuu ja Ukraina häviää tai sitten Ukraina onnistuu ja Putin häviää. Joko Merkel ja Obama ovat Ukrainan puolella tai sitä vastaan. Muita vaihtoehtoja Putin ei jätä.
Sitten on se kolmas vaihtoehto, eli sodan paisuminen Syyrian tapaan vuosia kestäväksi lihamyllyksi koko Ukrainan alueelle ja osin myös naapurien puolelle. Silloin suurin häviäjä on Ukraina. Myös Venäjä ottaa takkiinsa raskaasti ja varmasti myös EU saa osansa. Yhdysvalloissa ei välttämättä oltaisi pahoillaan tällaisesta kehityksestä. Saksan sekä Venäjän johto tämän asian toki tiedostaa ja siksi riski on pieni.

Nähdäkseni toistaiseksi ei ole edellytyksiä tilanteen rauhoittumiselle. Vielä ei löydy Venäjältä tai Saksasta riittävää sisäpoliittista painetta sodan päättämiseksi ja siten kummankaan osapuolen ei ole pakko luovuttaa. Ukrainan mielipidettä ei kysytä.
 

vlad

Respected Leader
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1423458073722

"Obama huomautti maanantaina myös, että Ukrainan armeija ei voi voittaa Venäjän armeijaa sotilaallisesti. Hän sanoi, että mahdollinen aseapu auttaisi ukrainalaisia vain puolustautumaan."

No shit. Minä kun luulin, että Javelineilla oli tarkoitus lyödä koko Venäjän asevoimat ja edetä Moskovaan asti.
Minulle tulee näistä ja vastaavista lausunnoista välittömästi sellainen mielikuva, että näin pedataan lopulta perustaa sille toteamukselle ettei ole järkevää ryhtyä aseistamaan Ukrainaa, koska katsotaan ettei aseistaminen kuitenkaan ratkaise sotaa suuntaan tai toiseen - ettei minimaalisella aseistamisella Ukrainan asema muutu miksikään vaan Venäjä lisää tarvittaessa sen verran "painetta", että annettu aseapu menettää merkityksensä. Ja kun ei ole halua ryhtyä laajamittaiseen Ukrainan tukemiseen - sodan eskaloitumisen pelossa - ei nähdä järkevänä mitään "pienimuotoista puuhastelua" ja tulos on lopulta se, että Ukraina ei saa aseapua ainakaan lähitulevaisuudessa. Katsotaan sitten kun valta Washingtonissa on vaihtunut - jollei se ole jo sitä ennen vaihtunut Kiovassa.

vlad.
 

tviiru

Alikersantti
Taikka sitten olet aliarvioinut Venäjän propagandalahjat. Venäjähän on yrittänyt työntää kiilaa näiden muutaman viimeksi kuluneen vuoden lisäksi ihan täysillä aikaisemminkin toisen ja viimeisen maailmansodan välissä.

Tervetuloa mukaan! Oletkin ensimmäinen havaitsemani tulokas pitkään aikaan joka ei haiskahda jo heti ekassa viestissä Putlerin koiralta.
...
 

Guderian

Kapteeni
Valitettavasti en usko tuota.

Ajatellaan vaikka sellaista tapausta, että rahan takana muutama panssariprikaatia ryhmittyy hyökkäykseen. Lentoliikennettäkin lisättäisiin ja olisi ilmatilaloukkauksia. Tuossa tilanteessa Suomi ehkä kutsuisi reserviläisiä kertaamaan ja ryhmittäisi niitä rajan tälle puolelle. Ja samalla hetkellä Suomi Oyj:n talous alkaisi rapautua. Sitten johonkin toiseen kohtaa piiiiitkää rajaa ilmaantuisi muutama prikaati lisää. Ja Suomi asettaisi sinne myös reservejä. Venäjä purkaisi joukkojensa ryhmityksen ja väittäisi sitä harjoitukseksi. Ja ei kun kuukauden päästä uudestaan. Ja sekaan jotain epämääräistä rahaloukkausta, jotka lopettaakseen, Suomen pitäisi iskeä Venäjän alueelle. Ja sitähän ei tehdä. Uutisissa pukkaisi tulemaan viestintää siitä, miten Suomi loukkaa ja provosoi. Ulkolaiset investoinnit Suomeen romahtaisivat. Suuri yleisö EU:n alueella olisi ulalla eikä tietäisi mitä tehdä.

En usko, että Suomen talous kestäisi tuota menoa kovin pitkään. Usein puhutaan siitä, että Suomi pystyy mobilisoimaan niin-ja-niin paljon reserviläisiä. Kääntöpuolena on se, että ne ovat kaikki poissa työstä, jossa tehdään BKT:tä tälle maalle. Aivan sama asia, kun poliitikot puhuvat sitä, että Suomen talous (rauhan aikana) ei kestä jos työttömiä on vaikkapa 300 000 - 500 000. Nekin kaikki ovat poissa BKT:tä tekemästä ja lähinnä kuluttavat. Miten sota-aika olisi erilainen?

Johannes
Jos kerran Ukraina saa "sotalainaa" ja kaikenlaista avustusta niin miksei Suomikin.
Niin ja sais työttömät töitä
 

Paavo

Luutnantti
Puola: Aseiden toimittaminen Ukrainaan viimeinen vaihtoehto
Julkaistu: 10.2.2015 9:21
Puolan puolustusministerin Tomasz Siemoniakinmukaan aseiden toimittaminen Ukrainalle on vasta viimeinen vaihtoehto. Ministerin mukaan tämä vaihtoehto olisi hyvä välttää, sillä se saattaa johtaa kriisin laajenemiseen.

Ukrainan sotaan on määrä hakea huomenna keskiviikkona ratkaisua Ukrainan, Venäjän, Ranskan ja Saksan johtajien tapaamisessa Minskissä.

Yhdysvallat on väläyttänyt mahdollisuutta aseistaa Ukrainaa, jos neuvotteluissa ei edistytä. Presidentti Barack Obama tapasi eilen Saksan liittokanslerin Angela Merkelinkeskustellakseen Ukrainan tilanteesta. Obama ei ole selkeästi paljastanut omaa kantaansa Ukrainan auttamiseen aseviennin avulla. Saksa vastustaa Ukrainan armeijan aseistamista.

Obaman ja Merkelin maanantaisen tapaamisen lopputulema oli, että Ukrainan tilanteeseen pitää löytää ratkaisu diplomatian avulla.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1423543594390.html?pos=ksk-trm-uutu-ostu
 

Guderian

Kapteeni
Tässä kohdin olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi, vihollisen aliarviointi (olipa hän kuka tahansa) on suuren luokan virhe ja se voi johtaa kohtalokkaaseen lopputulokseen. Sodankäynnin historia on täynnänsä esimerkkejä joissa vihollinen on tavalla tai toisella karkealla tapaa aliarvoitu ja siitä harvoin seuraa positiivista tulosta taholle joka syyllistyy aliarviointiin.

Kuten aiemmin viittasin, suurimpana uhkana en pidä perinteistä konventionaalista sodankäyntiä vaan vaikkapa hybridisotaa, jossa Suomen rajan tuntumassa ja osin Suomen alueella aiheutetaan sotilaspoliittisia ongelmia ja Suomeen ilmaantuu operoimaan "separatisteja" tai muita tunnuksettomia taistelijoita - joskin, kuten viittasin, näen tällaisen uhkan kohdistumisen Balttiaan vieläkin todennäköisempänä. Jos Suomessa asuvasta venäläisvähemmistöstä saadaan prosentti yllytettyä separatismin tukijoiksi tarkoittaisi se sitä, että Suomessa saataisi polkaistua ilmoille noin 500-600 miehen suuruinen "viides kolonna" - veikkaan määrän kuitenkin olevan ylimitoitetun. Mutta jo muutama sata (300) "separatistia" Etelä-Karjalassa saisi melkoista hämmennystä aikaan etenkin jos heille virtaisi tavalla tai toisella apua rajan yli ja alueella on paljon venäläisomistusta, jota voidaan hyödyntää toiminnassa - taloja, tontteja, saaria tms.

En kuitenkaan epäile sitä etteikö Suomi tällaisesta ongelmasta ajastaan selviäisi, täällä ei ajauduttaisi Ukrainan kaltaiseen tilanteeseen, mutta ongelmallinen tilanne kaikesta huolimatta olisi ja Suomen asema kv. yhteisössä voisi muuttua kohtalaisen paljon ja etenkin osa suomalaisista poliitikoista saattaisi olla valmis "lehmänkauppoihin" venäläisten kanssa jotta rauha saataisi pidettyä yllä (mikä varmasti sopisi venäläisille, koska se pelaisi heidän pussiin kaiken aikaa).

vlad.
Hetkinen!
Mitä ihmettä ne täällä separois? Ei Lappeenranta tai mikään itä-Suomen alue millään väestöllisellä eikä historiallisellakaan perusteella kuulu Venäjään sen enempää kuin Suomikaan. Viron Narva on sentään väestöllisesti Venäläisvaltainen. Ei Suomessa ole alueita joissa olisi Venäläisenemmistö.
 

letkuspede

Eversti
Interfax: Venäjä aloitti isot sotaharjoitukset Ukrainan ympärillä

Venäjän sotaharjoitukset järjestetään maan eteläisessä sotilaspiirissä ja Krimillä.

Venäjä on jälleen aloittanut yhdet uudet sotaharjoitukset, kertoi uutistoimisto Interfax tiistaina. Sen mukaan Etelä-Venäjällä harjoituksiin on kutsuttu 2 000 miehen vahvuinen armeija tiedustelujoukkoja.

Venäjän eteläinen sotilaspiiri on osittain lähellä Ukrainan rajaa. Interfaxin haastatteleman armeijalähteen mukaan tiistaina alkaneet harjoitukset kestänevät noin kuukauden, kertoi Reuters.

Sen lisäksi uutistoimisto RIA kertoi, että Krimille sijoitetut Venäjän joukot ovat myös aloittaneet sotaharjoitukset. RIA:n mukaan Krimin Mustanmeren laivaston harjoituksiin osallistuu 600 venäläissotilasta. Venäjä otti Krimin niemimaan haltuunsa Ukrainalta vuosi sitten maaliskuussa.

Samaan aikaan Valko-Venäjällä Minskissä valmistellaan keskiviikoksi suunniteltuja Ukrainan rauhanneuvotteluja. Saksan ja Ranskan johdolla käytäviin neuvotteluihin osallistuvat sekä Ukraina että Venäjä.
http://m.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1423544942968.html?utm_content=m.iltasanomat.fi&utm_medium=social&utm_campaign=twitter-share&utm_source=t.co
 

vlad

Respected Leader
Hetkinen!
Mitä ihmettä ne täällä separois? Ei Lappeenranta tai mikään itä-Suomen alue millään väestöllisellä eikä historiallisellakaan perusteella kuulu Venäjään sen enempää kuin Suomikaan. Viron Narva on sentään väestöllisesti Venäläisvaltainen. Ei Suomessa ole alueita joissa olisi Venäläisenemmistö.
Veikkaanpa, että moni venäläinen on sitä mieltä, että "jollain historiallisella perusteella" voidaan perustella Suomen kuulumista Venäjään - muistakaamme se, että Suomi on ollut osa tsaarin-Venäjää (suurruhtinaskuntana) ja että on venäläisnationalisteja jotka pitävät Suomen itsenäisyyttä virheenä ja että virhe on korjattava, tietenkin em. ryhmä on pieni mutta olemassa oleva.

Esimerkilläni ei kuitenkaan ollut tarkoitus osoittaa sitä, että historiallisten perusteiden tähden joku vaatisi Suomea liitettäväksi Venäjään tai että sen tähden "separatisteja" lähetettäisi operoimaan Suomeen vaan esimerkin on tarkoitus osoittaa se, että konventionaalista sotaa merkittävämpi uhkatekijä voi olla se, että pienimuotoisella operoinnilla rajan tuntumassa saadaan olennaisella tapaa Suomen yhteiskuntaoloja järkytettyä ja Suomen poliittisen johdon painostaminen voi tällaisten toimien myötä olla helpompaa ja näin voidaan rajoittaa (poliittista) liikkumavapautta Suomessa. Tähän ei tarvita venäläisenemmistöä tai edes merkittävää venäläisvähemmistöä - tähän tarvitaan vain ja ainoastaan poliittista tahtoa Kremlin suunnalta ja jokin tarkoitus miksi toimia (tarkoitus/syy voi olla meidän kannalta katsoen täysin päätön mutta Kremlille hyvinkin looginen).

Ja kuten kirjoitin, todennäköisemmin tällainen skenaario toteutuu Balttiassa esim. juuri Narvan seudulla, jossa venäläisväestön osuus on reilut 80% ja venäjänkielisten osuus yli 90% väestöstä. Mutta Suomessa ei pidä tuudittautua siihen tunteeseen, että olemme nyt ja aina herrankukkarossa ja suojassa pahalta maailmalta.

vlad.

edit: korjattu muotoon "venäläisväestön".
 

Mikoyan

Ylipäällikkö
Interfax: Venäjä aloitti isot sotaharjoitukset Ukrainan ympärillä

Venäjän sotaharjoitukset järjestetään maan eteläisessä sotilaspiirissä ja Krimillä.

Venäjä on jälleen aloittanut yhdet uudet sotaharjoitukset, kertoi uutistoimisto Interfax tiistaina. Sen mukaan Etelä-Venäjällä harjoituksiin on kutsuttu 2 000 miehen vahvuinen armeija tiedustelujoukkoja.

Venäjän eteläinen sotilaspiiri on osittain lähellä Ukrainan rajaa. Interfaxin haastatteleman armeijalähteen mukaan tiistaina alkaneet harjoitukset kestänevät noin kuukauden, kertoi Reuters.

Sen lisäksi uutistoimisto RIA kertoi, että Krimille sijoitetut Venäjän joukot ovat myös aloittaneet sotaharjoitukset. RIA:n mukaan Krimin Mustanmeren laivaston harjoituksiin osallistuu 600 venäläissotilasta. Venäjä otti Krimin niemimaan haltuunsa Ukrainalta vuosi sitten maaliskuussa.

Samaan aikaan Valko-Venäjällä Minskissä valmistellaan keskiviikoksi suunniteltuja Ukrainan rauhanneuvotteluja. Saksan ja Ranskan johdolla käytäviin neuvotteluihin osallistuvat sekä Ukraina että Venäjä.
http://m.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1423544942968.html?utm_content=m.iltasanomat.fi&utm_medium=social&utm_campaign=twitter-share&utm_source=t.co
Vittu mitä suomalaisen roskalehden trollaamista.

Uutisen otsikko on erittäin harhaanjohtava. 2600 osallistujaa olisi kooltaan erittäin pieni sotaharjoitus jo Suomenkin mittakaavassa.
 
Viimeksi muokattu:

Coffee Man

Ylipäällikkö
Samalla tietty oligarkeilla on omia intressejä suhteessa poliittisiin päättäjiin ja kenties liian usein se oma intressi asettuu etusijalle vrt. Ukrainan tai Donbassin alueellinen etu.
Seuraavaksi Venäjän Ääni :D

Näyttää siltä, että Ukrainassa on jo unohdettu euromaidanin iskulauseet. Yksi niistä kuului, että on välttämättä lopetettava oligarkkien harvainvalta maassa, mutta todellisuudessa on tapahtunut päinvastoin. Suklaakeisari Poroshenkosta tuli presidentti ja muista oligarkeista maaherroja. Loput näistä superrikasta omistavat edelleen yhtiöiden osakkeet, sekä kahmivat niitä lisää.

http://finnish.ruvr.ru/2014_07_24/Oligarkkien-sota-Ukrainassa-1633/

Kyseessä ovat olleet tyypilliset oligarkkien väliset sodat, jonka aikana muodostettiin alkupääomat, jaettiin neuvosto-omaisuutta ja koko ukrainalaisen eliitin muodostuminen tapahtui alueellisten klaanien olemassaolon kautta. Viimeisiin aikoihin asti, Janukovitshin valtakautena, Donetskin klaani määritteli harjoitetun politiikan. Kun tämä järjestelmä romahti ja näiden samojen oligarkkien toimesta, alkoi jälleen alkeellinen omaisuuden uudelleen jako.

Suhtaudun tuollaisiin lähteisiin hyvinkin kriittisesti, mutta ei Venäjän Ääni taida tässä asiassa ihan väärillä jäljillä olla.

Tuossa ei tosin kerrota esimerkiksi sitä että Donetskin klaani on venäläistaustainen klaani jolla on ihan suorat suhteet Putiniin ja Kremliin. Sama pätee muihinkin venäläismielisiin klaaneihin ja tuossa on taas yksi naru mistä Putin on kiskonut jo kauan. Klaanit tekevät maasta heikon ja pitävät olot epävakaina. Tämä politiikka osui Kiovan mellakoiden kautta Putinin omaan polveen ja sekös jätkää vieläkin harmittaa :)
 

Honcho

SMLNKO M/83
Vittu mitä suomalaisen roskalehden trollaamista.

Uutisen otsikko on erittäin harhaanjohtava. 2600 osallistujaa on kooltaan varsin pieni sotaharjoitus jo Suomenkin mittakaavassa.
"2 000 miehen vahvuinen armeija tiedustelujoukkoja" :D

Suomikin siis pystyy varustamaan SA-vahvuudestaan yli 110 ARMEIJAA...
 
Top