Ukrainan konflikti/sota

Avdiivkan alueelta tullu enemmän kuvamateriaalia pihalle ja nuo ryssien tappiot yksistään tuolla sektorilla on ollu aivan järjettömät ja taistelut kaikesta päätellen ollu täysin ykspuolista teurastusta. Ja nyt pitää huomioida että tuo ei tosiaan oo se ainoo alue missä ryssät hyökkää, samaa settiä niin Verboven, Staromaiorsken, Novomikhailovkan, Bakhmutin ja Kupjanskin alueilla joskin pienemmässä mittakaavassa.

Porukka puhu tän viimesimmän Avdiivkan puskun alkupäivinä että tässä nähdään "Vuhledar 2.0", mutta viimeset 10 päivää on ollu ryssille jotain todella paljon katastrofaalisempaa ku Vuhledar tai Bilohorivka viime vuonna ikinä oli. Jos nää ukejen ilmottamat tappiolukemat on edes sinne päin, ni ryssät on polttanu näihin täysin järjenvastasiin hyökkäyksiin melkein divisioonan verran kalustoo ja miehistöö alle kahessa viikossa. Hope they keep it up.

On se soigu vaan aikaansaava mies.
 
Ja tähän ryssän reaktio on varmaan Speden sketsistä tuttu "MITÄ SITTEN ?"



– Olemme hiljattain kyenneet vahvistamaan Venäjän iskeneen siviilikohteisiin kuten asuinrakennuksiin, juna-asemaan, kauppoihin sekä siviilikäytössä olevaan varastorakennukseen. Iskuissa kuoli useita ihmisiä, YK:n raportissa sanotaan.

Venäjä on itse kiistänyt syyllistyneensä sotarikoksiin ja iskut siviilikohteisiin. YK:n nimittämä selvitysryhmä onnistui kuitenkin dokumentoimaan lukuisia venäläisten tekemiä raiskauksia Venäjän haltuun päätyneillä alueilla.

– Useimmat raiskaukset tapahtuivat venäläisten murtauduttua uhrien koteihin. Uhrit ovat kertoneet raiskausten tapahtuneen aseella uhkaamalla, sekä uhkaamalla vahingoittaa heidän läheisiään.

YK:n komissio onnistui lisäksi toteamaan 31 uutta tapausta, jossa lapsia on siirretty laittomasti Ukrainasta Venäjälle.
 
TOS on myös lyhyen kantaman ase (max. kantama 10km) joten niiden käyttäminen tarkoittaa helposti tappioita.


Venäläisillä on tapana uutisoida uskomattomia määriä tuhottua ukrainalaiskalustoa sen jälkeen kun omaa kalustoa on mennyt isosti. Tänään venäläiset väittävät ampuneensa alas 7 kappaletta Mig-29:ä vuorokauden sisällä! Viikon sisällä väittävät tiputtaneensa 10xMig-29, 2xSu-25 ja 2XMi-8, lisäksi mm. 35 kpl Himars ja 6xJDAM. Koko sodan saldoksi kerrotaan esim. 500 lentokonetta 12778 panssaroitua ajoneuvoa ja 6837 tykkiä.

https://iz.ru/1592704/2023-10-20/sistemy-pvo-rf-za-sutki-sbili-sem-ukrainskikh-mig-29
Valhe, kalavalhe, emävalhe, ryssän totuus.
 
Poisto
 
Viimeksi muokattu:
Entinen neuvostomaa Kazakstan kieltää 106 ”sotilaallisen” tuotteen viennin maastaan Venäjälle, kertoo uutistoimisto AFP.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan kielto koskee nimenomaan ”sotaan liittyviä” tuotteita, kuten "drooneja, niiden elektronisia komponentteja, erikoislaitteita sekä siruja”. Media kertoi asiasta torstaina.


 
Ukrainalla nähtävästi vielä jalansija Dnipron etelärannalla Krynkyssa.

Kartan perusteella tuossa kohtaa Konka joki tulee aivan lähelle asutusta, eli veneellä pääsee suoraan pelipaikoille.
Eri asia kestäisikö isompaa logistiikkaa pyörittää.

 
Tämä ukrainalainen puhuu kyl Mariupolin kohdalla sen verran kammottavista lukemista kuolleita ihmisiä, että en kyllä itsekkään usko (180k-250k) tällä hetkellä. Yli 100k kyllä mitä ne aiemmat hurjimmat arviot on niin voikin olla todellinen lukema. Mutta katsotaan, olisi kiva tietää lähde noin suurille arvioille.
 
Hyvin mahdollista että ryssä menetti yhden hävittäjän / lentokoneen lisää:

Unidentified object crashed in the Mariinsky district of the Kemerovo region of the Russian federation.

High probability that the object was a Russian military aircraft.


Tuo Kemerovon alue on Siperiassa, joten tämän menetys ei sinällään liity tähän sotaan mitenkään, mutta yksi ryssän sotilaslentokone ja mahdollisesti myös pilotti pois pelistä on vaan hyvä asia.
 
GeoConfirmed-twitter-tili arvioi että ryssä olisi menettänyt jopa 21 kpl koptereita ATACMS-iskuissa. Satelliittikuvat eivät kerro muuta kuin ne ilmiselvät tapaukset mutta kun katsoo tätä "sirpaleiden" tiheyttä, helppo uskoa että valtaosa kentän satelliittikuvissa näkyvistä koptereista olisi vaurioituneita ja siten ei lentäisi enää koskaan.

#Berdyansk airfield.

A side view of Russian Ka-52 after hit by an #ATACMS.


 
Back
Top