Ukrainan konflikti/sota

Putinin Venäjä on rakentunut hyvin pitkään yhden miehen ympärille. Toki hänellä on lähipiirinsä ja sen ympärillä lisää vaikuttajia, mutta lopulta kyse on Putinista itsestään.

Jos Putin kuolee, sota ei lopu, mutta se nopeuttaisi Ukrainan voittoa, sanoo Mykhailo Podolyak.

Minä olen samaa mieltä: vaikka Putinin lähipiirissä onkin samanmielisiä, se ei tarkoita että seuraajasta olisi yksimielisyyttä tai että siitä olisi välttämättä edes keskusteltu. Putin on toistaiseksi korvaamaton. Jos Putin kuolee, ei voida olla varmoja etteikö siitä seuraisi valtataistelua ja sisäisiä järistyksiä. Arvaan että tsaariksi tsaarin paikalle olisi useampi pyrkijöitä kuin yksi mies. Mikä tarkoittaa että kullakin ehdokkaalla on oma tukiverkkonsa ja kannattajansa.

Joku voisi sanoa että "Venäjä on niin hyvin johdettu mafiavaltio että tällaisista asioista kyetään sopimaan" mutta en olisi tuosta niin varma. Perinteisesti, olipa kyse kuningaskunnista tai perheyrityksistä, vallanvaihtoa on vaikea järjestää ja sopia ilman että siitä tulisi riitaa.

Tästä syystä olen kannattanut sitä että Putin tulisi salamurhata. Helpommin sanottu kuin tehty, tämä on totta, mutta mikään ei ole koskaan mahdotonta. Salamurhan seuraukset voisivat hyvinkin olla suuri Venäjän sisäinen sekasorto ja osaksi sen takia Ukrainan sodan nopeampi päättyminen. Ehkä näin, ehkä ei, mutta kokeilemisen arvoinen juttu, sanoisin.

If Putin dies, the war will not end, but it will accelerate Ukraine's victory, said adviser to the head of the Office of the President of Ukraine Mykhailo Podolyak

"This will trigger certain coup processes in Russia: elites will start killing each other in the struggle for power."


En minä näe mitään ongelmaa pudottaa putlerin niskaan sapeliohjusta. Kaikki sekasorto, joka moskovassa tapahtuu, on hyvä maapallolle. 1420 videoissa ihmiset puhuvat moskovasta ja venäjästä, koska moskova on niin erillinen valtio valtiossa. Tuohon moskovaan kun saisi iskettyä, niin maailma olisi hetken parempi paikka..
 
Vuosikaudet on peloiteltu sillä, että jos Putin syrjäytetään, niin seuraaja voi olla VIELÄ PAHEMPI. Tämä on selvästi ollut Venäjän propagandaa, jota se on melko menestyksekkäästikin levittänyt lännessä.

Itse olen aina ollut sitä mieltä, että muutos on mahdollisuus, ja todennäköisesti asiat ei ainakaan huonommiksi mene vallan vaihtuessa. Ukrainan sota on ollut pitkälti Putinin oma projekti, eikä ole mitenkään selvää, että muut ovat lähtökohtaisesti ihan yhtä innostuneita tästä projektista. Lisäksi Putinin kaltaisen henkilökultin luominen ei ole mikään "kolmen päivän erikoisoperaatio", vaan siinä kestäisi VUOSIA tai VUOSIKYMMENIÄ, ja sillä välillä kyllä tällainen pyrkyri ehtisi jo helposti tippua ikkunasta.

Putinin jälkeen voi siis tapahtua mitä vaan, mutta varmasti jotain muuttuu.

Jokerivaihtoehto: Putinin kaksoisolennot jatkaisivat "putinina" toistaiseksi... Ja todellinen valta olisi jossain kulissien takana. Mutta pysyisikö tuollainen salassa pitkään? Jaa-a. Ehkä vain siirtymävaiheen ratkaisu.
Itsekkin ole miettinyt tätä vaihtoehtoa että onko saman näköinen kaveri samalla nimellä vielä pyörimässä kuvioissa joskus 2050 luvulla.
 
Sierra Leone ja Ghana liittyny Ukrainan tukijoihin

Two more countries – Sierra Leone and Ghana – join the “Crimean Platform”
“We are here to demonstrate: we stand together with Ukraine, with Crimea. And we know the injustices they face. We are here to show our support for people who have been unfairly denied their rights,” Andrew Amoako, Second Deputy Speaker of the Parliament of Ghana.
He noted that the occupation of the peninsula and the full-scale invasion of the Russian Federation in Ukraine directly affect African countries.
“We import grain from Ukraine, food prices are rising, and this affects food security in Africa,” added the representative of Ghana.
 
Sierra Leone ja Ghana liittyny Ukrainan tukijoihin

Two more countries – Sierra Leone and Ghana – join the “Crimean Platform”
“We are here to demonstrate: we stand together with Ukraine, with Crimea. And we know the injustices they face. We are here to show our support for people who have been unfairly denied their rights,” Andrew Amoako, Second Deputy Speaker of the Parliament of Ghana.
He noted that the occupation of the peninsula and the full-scale invasion of the Russian Federation in Ukraine directly affect African countries.
“We import grain from Ukraine, food prices are rising, and this affects food security in Africa,” added the representative of Ghana.
Järkevää puhetta, ymmärretty hyvin russki mirin leviämisen seuraukset. Toivon mukaan ajattelu saisi jalansijaa muuallakin Afrikassa.
 
Otetaanpa talteen: tiettyjen BMD-vaunujen eli VDV:n vaunujen valmistusmäärät:

#1 BMD-3 with 30mm main gun (137 piece produced by the Volgograd tractor factory)

#2 BMD-4 (aka BMD-3M) with Bakhcha turret (20 piece produced by the Volgograd tractor factory). It using BMD-3 hull.

#3 BMD-4M (250 piece produced by KMZ). Its chassis is based on the BMP-3 chassis.



-

Lainaan wikipediasta pätkän: LÄHDE

The vehicle is designed by the Volgograd tractor factory and the armament was developed by the KBP Instrument Design Bureau unitary enterprise located in Tula. Kurganmashzavod is the official manufacturer of the vehicle. The BMD-4 entered service in late 2004 and has been produced ever since then. In 2008, a modernized version, designated as the BMD-4M, was introduced with significant contributions from Kurganmashzavod, the designer of the BMP.

-

MUOKKAUS: Oryxin listalta ei löydy toistaiseksi BMD-3 tai BMD-3M / BMD-4 vaunuja, mutta BMD-4M löytyy runsaasti: LÄHDE

1698238858201.png

Jos oletetaan että nämä on tunnistettu oikein JA jos oletetaan että twiitissä kerrotut 250 kpl olisi tuore numero (mitä se ei välttämättä ole, jos vaunu on tällä hetkellä tuotannossa, kuten se vaikuttaisi olevan), niin todennettujen menetysten osuus kokonaismäärästä on:

90 / 250 = 0,36 eli 36%

Reilu kolmasosa siis menetetty todennetusti, varsinainen menetettyjen vaunujen määrä on tietysti tätä numeroa suurempi.

Montako uutta vaunua Kurganmashzavod valmistaa tällä hetkellä, se on hyvä kysymys. Wikipediasta lainatun tekstin mukaan BMD-4M olisi ollut tuotannossa vuodesta 2008 alkaen ja riippuen siitä, mihin mennessä tuo väitetty 250 kpl on valmistettu, kertoisi montako vaunua valmistetaan keskiarvoisesti per vuosi. Kokeillaan huvin vuoksi, missä kokoluokassa voitaisiin liikkua:

2009 - 2021 eli 13 vuotta: 250 / 13 = 19,23

2008 - 2021 eli 14 vuotta: 250 / 14 = 17,86

2008 - 2023 eli 16 vuotta: 250 / 16 = 15,625

Oletan että tuotantomäärät olisivat olleet pienet ainakin aikavälillä 2008-2012 ja suurempiin numeroihin olisi päästy 2013-2023 eli karkeasti ottaen viimeisen kymmenen vuoden aikana (eli sama aikaväli, jolloin Venäjän armeijan muidenkin osien modernisointi on tapahtunut eli viimeiset kymmenen vuotta).

Kuulostaa shokeeraavan vähäiseltä määrältä, mutta jos uskotaan Andrey Frolovin numeroita, niin tässä BMD-4M valmistusmäärät per vuosi tiettyjen vuosien osalta: LÄHDE

2012: 0
2013: 2
2014: 8
2015: 12

Hänen numeroidensa mukaan näyttää selvältä että vanhan kaluston modernisointi oli tärkeämpää vielä tuohon aikaan (tosin poikkeuksiakin on: BMP-3 ja BTR-82/82A/82AM).

Joten jos toistetaan sama laskelma mutta oletetaan että aikavälillä 2008-2013 valmistui ainoastaan muutama vaunu ja valtaosa tai "todellinen massatuotanto" aikavälillä 2014-2021 tai 2014-2023, saadaan seuraavat vuosituotantomäärät:

2014 - 2021 eli 8 vuotta: 250 / 8 = 31,25

2014 - 2023 eli 10 vuotta: 250 / 10 = 25
 
Viimeksi muokattu:
Herson huhuja. Ukraina jälleen härkkimässä Pidstepnen kylää. Näitä rantautumispaikkoja on useita.

Tässä mainitaan aamusumu, josta on ukrainalaisille hyötyä. Joen jokainen metri lienee jatkuvassa dronevalvonassa rantaan asetettujen valvontalaitteiden lisäksi. Yöllä kenties on paremmat mahdollisuudet liikkua.

 
Venäläisten väitteet pudotettujen ukrainalaiskoneiden määrästä jatkavat kasvuaan. Shoigun mukaan uusi ilmatorjuntaohjus tiputti 24 ukrainalaiskonetta viidessä päivässä, ilmatorjuntaohjuksen tuyyppiä ei kerrottu.

https://iz.ru/1594736/2023-10-25/sh...rk-kotorye-za-piat-dnei-sbili-24-samoleta-vsu
Taitaa shoigulla nyt mennä pari asiaa sekaisin. Nimittän se määrä, mikä olisi teoriassa VOITU tiputtaa tuona aikana. Ja sitten se oikeasti tiputettu määrä.
 
å
Taitaa shoigulla nyt mennä pari asiaa sekaisin. Nimittän se määrä, mikä olisi teoriassa VOITU tiputtaa tuona aikana. Ja sitten se oikeasti tiputettu määrä.
Mites lähellä on Venäjän ilmoittamat pudotukset Ukraina lentovälineille. Ajatuksena tunnustavat omat tappiot käänteisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Mistä sitä tietää, mutta olisivat VOINEET havaita 25 lentotehtävää Ukrainan ilmavoimien suoritteena. Mikä sitten seryozhan logiikalla muuntuu pudotetuiksi koneiksi, kun on tarve kertoa tsaarille hyviä uutisia.
Pitäydyn kannassani, että tuohon itäiseen örkkilaumaan uppoaa mikä tahansa täysin järjetön satu. Ei näitä lukemia muuten kerrottaisi. Yksinkertaisinkin vatnikki voisi käydä wikipediasta lukemassa Ukrainan konemäärät, lisätä lahjoitetut ~30 miggiä ja todeta, että luvut on ylitetty pariin kolmeen kertaan jo viime vuonna.. jos olisin örkki, niin pitäytyisin viime vuoden luvuissa loppuun asti, Kiovan pohjoispuolen taistelussa flankereita ja muita varmasti putosi runsaasti, sittemmin hyvin vähän, olettaen, että Ukraina puhuu totta lentokonetappioistaan.. ja miksi ei puhuisi, kun tarve on ollut kertoa avoimesti, jotta f16 päätös on saatu aikaiseksi..
 
Tänään on taas Venäjän puolustusministeriön rapotin mukaan tiputettu 2xMig-29, 1xSu-25 ja 1xL-39. Ohjuksiakin on tiputeltu reilusti: 2xATACMS, 1xS-200, 2xHARM ja 2xHIMARS. Jostain syystä venäläiset ovat ottaneet L-39:n mukaan tiputuspalettiinsa viime päivinä.
Russian air defence units intercepted two MiG-29 aircraft, one Su-25 ground-attack aircraft, and one L-39 combat training aircraft of Ukrainian Air Force close to Krasnoarmeysk (Donetsk People's Republic), Kazachyi Lageri (Kherson region), and Sinelnikovo (Dnepropetrovsk region).

Over the past 24 hours, two U.S.-made ATACMS operational-tactical missiles, one S-200 anti-aircraft missile converted to hit ground targets, as well as two HARM anti-radiation missiles and two U.S.-made HIMARS projectiles were intercepted.

In addition, 51 Ukrainian unmanned aerial vehicles were intercepted close to Zolotaryovka, Nyrkovo, Topolevka (Lugansk People's Republic), Novosyolkovka (Donetsk People's Republic), Ingenernoye, Mirnoye (Zaporozhye region), Peschanovka (Kherson region), Tavolzhanka, and Olshana (Kharkov region).
https://eng.mil.ru/en/special_operation/news/more.htm?id=12482913@egNews
 
Eli salamurhat on OK kun Yhdysvallat tai Israel suorittaa niitä, mutta jos Ukraina on samoissa hommissa niin tulee vaikeuksia.

Tottakai. Valtiollisen tiedustelupalvelun tekemällä salamurhalla ja muilla erikoisoperaatioilla on aina poliittinen tavoite. Poliittiset tavoitteet ja sille alisteiset hyväksytyt keinot eivät välttämättä ole yhteneviä, tässä tapauksessa, Ukrainalla ja Yhdysvalloilla.

USA, näkyvänä Ukrainan tukijana, joutuu välillisesti Ukainan sooloilun mahdollisten syytösten kohteeksi. Ennenkaikkea USA lähes väistämättä joutuu Ukrainan tekojen geopoliittisten riskien kantajaksi ja seurausten osapuoleksi. Siksi USA:lla on intressi pitää Ukrainan langat käsissään.

Mainitsemasi CIA ja Mossad taasen, luonnollisesti, suorittavat maidensa poliittisten tavoitteiden ja valtiollisen tehtävänannon erikoistehtäviä. Tällöin teko on maan etujen näkökulmasta harkittu hyötyjen ja riskien osalta.


Jos Putin kuolee, sota ei lopu, mutta se nopeuttaisi Ukrainan voittoa, sanoo Mykhailo Podolyak.

putlerin kuolema saattaisi ainakin hetkellisesti sekoittaa ryssän taistelevien joukkojen ajatukset ja motivaation. Siinä olisi Ukrainalla tuhannen taalan paikka info-operaatiolle epävarmuuden kylvämiseksi.
 
Back
Top