Ukrainan konflikti/sota

Medvedevin mukaan ensi vuonna on tarkoitus perustaa Venäjän armeijaan täysin uusi armeijakunta jossa on 7 divisioonaa, perusteena tietenkin Venäjän turvallisuuden takaaminen. Mistäköhän Dima aikoo repiä n.100000 tuoretta miestä tähän projektiin?

Medvedev announced plans to form an army corps and flotilla in the Russian Federation in 2024​

In Russia, in 2024, it is planned to increase the size of the Armed Forces (AF), for which, in particular, another army corps and a flotilla will be created. Deputy Chairman of the Security Council of the Russian Federation Dmitry Medvedev announced this on October 25.

“To effectively protect the independence and security of our state, a set of measures will be taken to expand, increase the size of the Armed Forces, and strengthen them. In particular, next year it is planned to form another army corps, seven divisions, 19 brigades, 49 regiments and one flotilla,” he said at a meeting with members of the Security Council.

He noted that a set of measures to expand the Russian troops will contribute to the effective protection of the country's independence and security.

As the Deputy Chairman of the Security Council emphasized, the situation in the world and around Russia remains tense. This also applies to the zone of special military operation (SVO) to protect Donbass, and neighboring countries where NATO is constantly increasing its military potential.
https://iz.ru/1595095/2023-10-25/me...v-rf-armeiskii-korpus-i-flotiliiu-v-2024-godu
 
Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyi mukaan Venäjän varhain keskiviikkoaamuna Hmelnytskyin alueelle tekemä isku oli todennäköisesti suunnattu seudulla sijaitsevaan ydinvoimalaan.

Ukraina kertoi aiemmin keskiviikkona ilmavoimiensa tuhonneen kaikki 11 dronea, jotka Venäjä laukaisi Hmelnytskyin alueelle. Ilmapuolustuksen työskentelystä seuranneet räjähdykset aiheuttivat paineaaltoja, jotka rikkoivat Ukrainan energiaministeriön mukaan ikkunoita ydinvoimalan hallinto- ja laboratoriorakennuksista.

Sähkölinjoja vaurioitui ja noin 1 800:lta lähikaupunkien asukkaalta katkesi sähköntulo. Lisäksi räjähdykset aiheuttivat vaurioita kaupunkien rakennuksiin. 20 ihmisen kerrottiin loukkaantuneen.

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA sanoi, etteivät räjähdykset vaikuttaneet millään tavoin voimalan toimintaan tai sen sähköverkkoyhteyksiin. Sähköt katkesivat kauempana olevilta säteilyn tarkkailuasemilta.

Zelenskyi sanoi keskiviikkoillan videopuheessaan, että dronehyökkäys oli jälleen yksi todiste siitä, että Venäjää vastaan nostettujen pakotteiden kiristäminen on tarpeen.

- On todennäköisintä, että näiden dronejen kohteena oli Hmelnytskyin ydinvoimala. Räjähdyksen paineaalto rikkoi ikkunoita, myös ydinvoimalan alueella, Zelenskyi sanoi.

Myös IAEA:n johtaja Rafael Grossi sanoi ikkunoiden rikkoutumisen voimalan alueella osoittavan, kuinka lähellä iskun osuminen oli.

- Ensi kerralla emme ole välttämättä yhtä onnekkaita, Grossi sanoi Reutersin mukaan.

Ukrainan länsiosissa kaukana etulinjoista sijaitseva Hmelnytskyin alue on ollut toistuvasti Venäjän ohjus- ja droneiskujen kohteena. Asiantuntijoiden mukaan syynä tähän voi olla alueella sijaitseva sotilaslentokenttä.

IS
 
Avdiivkan tilanteesta. Myroshnykovin tuore raportti on vähemmän uhkaava kuin Ukikaskin, joka kuvaa tilannetta aamulla. Ryssällä uusia reservejä ja iso tulivalmistelu. Ukraina torppasi ilmeisesti pahimman.

Ukrainan kannalta tuossa ei ole mitään vaihtoehtoa, tuo rautatielinja on pakko pitää.

---
Avdiyivka

The enemy is trying to develop success on the railway and seize as many sections as possible along the canvas.

They also try to move west as fast as possible if they can cross the railroad.

Our military did not appreciate this and forced the enemy to retreat to their original positions.

Terikon is not controlled by anyone. Attempts of the enemy to gain a foothold, as before, are prevented from various calibers.

But you have to watch the railway, that is the most dangerous direction on the northern flank.
From Vodiany-Opytny to the north, the enemy had little success.

No changes in Nevelsky district.

One of the most significant battles of the entire war continues.



 

Ihan mielenkiintoinen dokumentti. Taustoittaa asioita ja keskittyy Yhdysvaltojen virheisiin jotka ovat omalta osaltaan johtaneet tähän sotaan.

Noin kun tuon aikajanan näkee selvänä yhden dokumenttipätkän muodossa, niin tuntuu niin käsittämättömältä kuinka vapaasti Länsi - jopa Yhdysvallat on antanut uudelleen ja uudelleen tämän yhden maan häärätä ympäriinsä monenlaisilla tavoilla ja vastapainona on vain ollut pääasiassa kevyitä toimia taikka vielä pahempaa sidottu itseä vapaaehtoisesti vain lujemmin riippuvaiseksi tuosta maasta ja täten rahoitettu erinäisiä asioita. Tästä räikein esimerkki on kenties EU:n talousmahti Saksa. Tuo dokumentti tuo jo yksistään niin monta varoitusmerkkiä esiin jossa olisi pitänyt reagoida eri tavalla. Ja kun se toistetaan uudelleen ja uudelleen.

Näiden valossa tuntuu entistä käsittämättömämmältä ne esillä olleet uutiset, että Lännen ja myös Yhdysvaltojen tuki saattaisi hiipua eli toisin sanoen taas toistettaisiin sama virhe jolla olisi nyt vain ollut paljon traagisemmat seuraukset.

En oikein löytänyt tälle ketjua, mutta liittyy tähänkin sotaan joten eiköhän tämän tänne voi laittaa.
 
Siis mitä wattua! Näenkö oikein, että tuossa on telamiina nauha pintaan asennettuna, eikä jalkautua miehistö edes yritä raivata diihen aukkoa ajoneuvoille 😂
Niillä on sellainen doktriini, ei sitä aivan helposti muuteta.

Vakavasti ottaen telamiinojen teho kuluttavana, hidastavana ja pysäyttävänä puolustusaseena on ainakin omissa konsepteissa noussut toiseen potenssiin. Niiden väliin ja sekaan kun vielä saa tähysteisiä kylkimiinoja ja viuhkapanoksia sekä mm. pohjamiinoja, panostettuja tierumpuja, sillankaiteita, jne. ja valvoo edes osaa aluetta tähystyksellä sekä drooneilla, jolloin on mahdollisuus tilata epäsuoraa tulta parhaimpiin liikennesumppuihin vieraaksi niin onhan siitä hiukan hankala tulla läpi ilman massiivisia tappioita. Toki on muistettava sekin, että tuota tavaraa meneekin sitten aikamoista kyytiä eli isompi kysymys on, että miten miinoitteita uusitaan, täydennetään tai korjataan, koska se on aika riskaabelia hommaa. Siihen pitää olla suunnitelma jo valmiina tai miten toimintaan muutetaan kun siihen alkaa tulemaan aukkoja väistämättä.
 
Niillä on sellainen doktriini, ei sitä aivan helposti muuteta.

Vakavasti ottaen telamiinojen teho kuluttavana, hidastavana ja pysäyttävänä puolustusaseena on ainakin omissa konsepteissa noussut toiseen potenssiin. Niiden väliin ja sekaan kun vielä saa tähysteisiä kylkimiinoja ja viuhkapanoksia sekä mm. pohjamiinoja, panostettuja tierumpuja, sillankaiteita, jne. ja valvoo edes osaa aluetta tähystyksellä sekä drooneilla, jolloin on mahdollisuus tilata epäsuoraa tulta parhaimpiin liikennesumppuihin vieraaksi niin onhan siitä hiukan hankala tulla läpi ilman massiivisia tappioita. Toki on muistettava sekin, että tuota tavaraa meneekin sitten aikamoista kyytiä eli isompi kysymys on, että miten miinoitteita uusitaan, täydennetään tai korjataan, koska se on aika riskaabelia hommaa. Siihen pitää olla suunnitelma jo valmiina tai miten toimintaan muutetaan kun siihen alkaa tulemaan aukkoja väistämättä.
Jos vihu tuohon tapaan suu auki ajaa noin yksinkertaisiin telamiinotteisiin huolimatta siitä, että siihen tasalle oli jo edellisen hyökkäyksen vaunuja tuhoutunut ja jalkauttaa jalkaväen niin se ei kummoista tulikomentoa tarvitse kun vihollinen on tuhottu. Tuossa voi puolustavat jääkärijoukkueet paistella makkaraa kun krh-joukkue tekee tehtävänsä puhumattakaan jos on raskaampaa epistä käytettävissä.
 
Kyllä ne sen verran on älynneet, ettei tuo raketti pääsisi ehjänä maahan mitenkään, kun ovat huolissaan ryzzälään putoavasta paskasta.. jos icbm toimisi noin, voisivat ampua ilman re entry vehiclejä ja saisivat vaikka 500 megatonnia tavaraa kyytiin kerralla.. aivan mätäkuun juttu, siellä taitaa kokaainin toimitus vielä pelata moskovan konnille hyvin..
Jokainen itärajan tällä puolen oleva varmaan tajuaa, miten käy kappaleille, jotka tulevat avaruudesta maan ilmakehään. Siinä rysyn raketti muuttuu meteoriksi ja sataa sitten paloina mihin sattuu. Varmaan ne tuolla rakettipuolellakin sen tajuaa mutta pomoille ei vaan voi sanoa suoraan, että "paskin idea ikinä". ;)

Jonkun raketin mukana menevän kapselin ne voisi saada putoamaan suunnilleen oikeaan lääniin laskuvarjoilla varustettuna, kunhan joku yltiöisänmaallinen kosmonautti löytyy sitä "ohjaamaan". Siihen kaverin penkille ei tosin kovin paljoa tenttua mahdu. Ehkä joku taktinen tai pari voisi mahtua kyytiin mutta ei siitäkään tule kuin vähän normia isompi kraateri ja Ukelandia on niin peltoa täys, että kyllä sinne yksi kraateri lisää mahtuu. Melkein semmosen kantsisi antaa laskeutua sensijaan, että BUKittaisi sen ilmassa, ei menis kännykät ja telkut lähialueella pimeeksi.

Ps. noista pinta-asennetuista tellu-riveistä: kyllä niin korpeaa se kaikki INTin treeni missä kaivettiin telluja maahan ja naamioitiin niitä tukka märkänä. Ihan turhaa puuhaa. :confused:;)
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top