Ukrainan konflikti/sota

Niissä köyhän Korean konteissa voi olla osittain myös ilmaa. Ei kukaan ole niin tyhmä, että kuljettaa kaikissa sateliiteissa näkyvissä junissa jotain räjähtävää ja varsinkin jokaisessa kontissa kun on jo tiedossa, että niitä on seurattu purkupaikalle saakka. Tyhjiä välejä jätetään tai niissä voi olla jotain ei räjähtävää sisällä.

Mutta aika näyttää kauanko tuo jatkuu, mitä Korea saa vastineeksi ja auttaako lopulta ryssää juuri mitenkään. Valko-Venäjän varastot on koluttu, Iran on antanut mitä sieltä liikeni, NL varastoilla on käyty jo muutama vuosikymmen ja alkaa loppu häämöttää. Alkoi olla viimeisiä arpalippuja tuo Koreassa käynti.

Siinä Tatarigamin twiittiketjussa joku muuten huomautti, että kaikissa väitetysti Korealta saaduissa ammuksissa kuvissa näkyvät tekstit olivat normaaleilla kirjaimilla eikä Korealaisilla kirjoitusmerkeillä, sinänsä outoa koska aniharva Koreassa osaa lukea niitä joten olisi varsin erikoista, että Korea tekee ammuksensa ryssien merkinnöillä ja arabialaisilla numeroilla.
 
Päivän luvut:
398301198_681041657542249_1723616424343746304_n.jpg
Heh. Ennustin 18.9, että 600:n päivätappioilla 300 000 saavutetaan 31.10. :cool:
 
Sanovat ettei suurvalta ajan Ruotsi voinut lopettaa sotimista koska suuren ja väkivallan käyttöön tottuneen armeijan kotiutukseen ei ollut varaa. Ryöstö tulot olisivat loppuneet, asetuotannon työpaikat kadonneet ja elintarvike tuotanto käynyt riittämättömäksi. Ryssän yhteiskunta ja talous lienee melko heikoilla vastaavassa tilanteessa. Tapattaako putin loppu viimeksi joukoistaan suurimman osan jottei synny maata kierteleviä rosvo & juoppo jengejä siis oligarkkien, miliisin, sotilaiden, poliitikkojen, byrokraattien ynnä muiden lisäksi.
No miten kävi - Kaarle XII:a puri omat koirat ja uskon edelleen, että niin käy lopulta myös Putinille.

(Henk. koht kannan kaunaa Kaarle XII:lle, sillä esi-isäni kornetti Lundberg menetti hänen vuokseen nenänsä Pultavassa. Nykyisessä Ukrainassa.)
 
Se aikaisemmin nähty virolainen arvio oli hieman yli 300 000 tykistön laukausta tuhannessa kontissa joten tässä mielessä 2 000 konttia voisi sisältää reilut 600 000 laukausta.

Toki näin ei ole välttämättä, koska konteissa voidaan kuljettaa muutakin kuin pelkkiä 122mm ja 152mm tykistön laukauksia (esim. 122mm, 220mm tai 300mm raketteja, kranaatinheittimien kranaatteja yms.)

Muistanko oikein, että EU:n lupailema määrä olisi uustuotantoa? Vai kuuluiko siihen myös varastoista otettuja laukauksia? Vai kenties ei ole kerrottu julki, mitä tarkoitetaan?

Joka tapauksessa oletan että Pohjois-Korean osalta kyseessä on varastojen tyhjennys eikä uustuotanto, joten tässä mielessä nopea tahti ei yllätä (2 000 konttia kahdessa kuukaudessa vai onko jopa kaksi ja puoli kuukautta?). Toki voidaan miettiä, millainen määrä heillä on myytävää eli miten kauan konttien toimitukset jatkuvat. Jossakin menee se raja, jonka yli eivät ole valmiita menemään koska omissa varastoissa pitää olla tarpeeksi ammuttavaa.

Määrä on tietenkin iso, mutta vielä Bakhmutin taisteluiden aikoihin ryssän sanottiin ampuvan 20 000 kranaattia päivässä (joka tippunut huomattavasti sodan alkupuolen 60 000 kranaatista). Tällä tahdilla Pohjois-Korean "naapuriapu" riittäisi vain kuukaudeksi, jos olisivat ainoat ammukset (mitä eivät luonnollisesti ole).

Isompi ongelma on, mikäli pöö-Korealla on suuri uusituotantokapasiteetti, jonka ovat valjastaneet ryssän avuksi. Kuvissa nähdyt pöö-Korean kranaatit ovat olleet uusia, muistaakseni 2022. Ei sinänsä todista kokonaisuudesta.

Tällä hetkellä ei ole merkkiä, että tästä kuviosta olisi saatu erityistä piristysruisketta. Esim. Avdiivkan ryssäkommentaattorit valittelevat heikkoa tykistön tulitukea. Kenties tämä on vain suhteellista valitusta (ei yllä kultaisten muistojen SD-Lysyn määriin), meriselitystä "mutku tykistö ei tukenut" tai sitten toimitukset eivät vielä ole yltäneet täysillä rintamalle asti. Tai sitten ryssä kerta kaikkiaan raapi jo niin pohjia että nämä toimitukset meni suoraan peiton jatkoksi.

Paska juttu joka tapauksessa, ei vaan tiedetä kuinka paska.
 
Kriegforscherilta uutta kuvakollaasia ryssän menetyksistä Avdiivkan eteläpuolella.
Muutama kymmenen purkkia lokakuun aikana tuhottu, ilmeisesti vain tämän tietyn prikaatin
dronetiedustelun dokumentoimana.

 
Scneiderilta lyhyt kommentti Avdiivkasta. Tämän mukaan Terrakon olisi taas Ukrainan "hallussa".

Oma kommentti: voisiko olla seurausta Ukrainan huhutusta vastahyökkäyksestä alueella?

Tämän jätemäen hallinta on ilmeisesti kuitenkin suhteellisen vähämerkityksellistä. Se on kivihiilituotannon (koksaamon?) jätekasa, lähinnä tuhkaa yms. Siihen ei pysty helposti linnoittautumaan (vaatii paikalle tuotuja betonirakenteita?). Joidenkin kommenttien perusteella Ukrainalla oli siellä vain tarkkailupositioita (ja ehkä jokunen ATGM-ryhmä alkuun?).


---
According to local commanders, the so-called garbage dump near Avdiivka is completely under Ukrainian control. But it is under Russian fire. The Russians attacked west of Krasnogorivka and were repelled.

 
Kaikesta huolimatta tällä terroristimafian johdolla on ilmeistä päätellen pahoja vatsavaivoja tai ainakin kova krapula... :ROFLMAO:





Ja btw. Mitä Mustanmeren laivaston komentaja amiraali Sokolov tekee nykyään?
Häntä ei ole näkynyt YHTÄÄN yli kuukauteen sen jälkeen, kun ryssälä näytti kyseenalaisen videon hänen oletettavasti elossa olostaan.
 
Kaikesta huolimatta tällä terroristimafian johdolla on ilmeistä päätellen pahoja vatsavaivoja tai ainakin kova krapula... :ROFLMAO:





Ja btw. Mitä Mustanmeren laivaston komentaja amiraali Sokolov tekee nykyään?
Häntä ei ole näkynyt YHTÄÄN yli kuukauteen sen jälkeen, kun ryssälä näytti kyseenalaisen videon hänen oletettavasti elossa olostaan.
Mä alan kohta avaamaan shampanja pulloa. Tärisevä kamera lierovista ja muista mulkuista. Pikainen kuvaus putlerin suuntaan, mutta ei kunnon lähikuvaa. Kuollu se on!!!

Ja sitten heräsin ja päästin kissan pihalle.
 
Myroshnykovilta puolestaan ikävä kommentti Avdiivkan suunnasta. Tämä lienee se viimeisin tilanne sitten. Nyt yritetään aivan väkisin mistään menetyksistä piittaamatta.

Joku toinenkin kommentaattori sanoi, että ryssä olisi tuonut uusia prikaateja alueelle.

---
Avdiyivka

The occupiers managed to roll over the railway to the west. Now they are trying to break through directly in the direction of Stepovoy.

Also, the enemy is present near AKHZ and its surroundings. They are not yet at the factory.

Our art and drones work non-stop. A lot of enemies are mowing down.
The orcs are constantly retreating, but new groups are coming in for assaults. Almost non-stop.

Occupants there are like cockroaches. In addition, they brought a fresh army there.

It was difficult, but it will be even more difficult.

Please do not ask if we will keep Avdiivka.

First, no one knows it. And he can't guarantee even more.

Secondly, this is disrespect to our military, who are now holding back a veritable horde there.

 

Ukraina: Venäjä alkanut taas hyökätä Bahmutissa

Venäjä on koonnut joukkojaan ja siirtynyt puolustuksesta hyökkäysvaiheeseen Bahmutin kaupungin ympäristössä, kertoo Ukrainan maavoimien komentaja, kenraali Oleksandr Syrskyi Telegram-kanavalla.

Venäjä valtasi kuukausien raskaiden taisteluiden jälkeen Bahmutin viime vuoden alussa. Kaupunki on täysin raunioitunut.

Myös Ukrainan maavoimien esikunnan yhteyspäällikkö Volodymyr Fityo sanoo venäläisten aktivoituneen Bahmutin seudulla.

– Me näimme sen, tiedustelu kertoi kaiken. Me olemme valmistautuneet, rakentaneet puolustusasemia, vahvistaneet linnoitteita ja koonneet reservejä. Tämä ei tullut yllätyksenä, Fityo sanoi puhelimitse uutistoimisto Reutersille.

Molemmat upseerit kertovat Venäjän olevan erityisen aktiivinen koillisessa, Kupjanskin kaupungin suunnalla, missä venäläisillä on määrällinen ylivoima.

Ukraina on kuitenkin valmistautunut torjumaan kaikki hyökkäykset, upseerit vakuuttavat.

Lähde: Reuters, Yle
 
Suurin osa venäläisistä ei tue valloitetuista alueista luopumista
Jos tuosta kyselystä jotain mielenkiintoista on äkkiseltään havaittavissa, niin vaikkapa se, että niinkin moni kuin 41% ei aloittaisi "erikoisoperaatiota", jos voitaisiin palata ajassa taaksepäin. 43% aloittaisi. Joten aika tasan... Ja kun huomioidaan tietyt "varaukset" ja "vinoumat", niin oletettavasti suurin osa ei aloittaisi...

If respondents had the opportunity to go back in time and influence the decision to start a SVO, then 41% would cancel such a decision, and 43% would support it.

Tässä Levadan julkaisu kokonaisuudessaan:

 
Saattaa tämäkin kömpiäinen muuttaa tilannetta taistelukentällä. Miettikää yöllä kököttää vartiossa kun tusina tuollaisia tulee hiljalleen ei kenenkään maan ylitse vajaan kilometrin leveydeltä kohti ennalta tiedusteltuja pesäkkeitä ja samaan aikaan parikymmentä FPV droonia pörrää asemien yläpuolella, tiedusteludroonit ohjaavat epäsuoraa seuraavalle tasalle niin että vahvistuksia ei tule. Voi löysää laskeutua lahkeeseen.

 
Sitähän tässä on sodan alusta asti odoteltu, että Putin kuolee/syrjäytetään, ja kyllähän sekin päivä vielä JOSKUS koittaa.

Mutta on suuri pettymys, ettei näin ole VIELÄ tapahtunut, eikä vallankaappaus edelleenkään kovin todennäköiseltä näytä lähiaikoina. Toisaalta se voi tapahtua mikä päivä tahansa. Mutta suurimmat odotukset sen asian suhteen oli kyllä jo heti sodan alussa. Jos Putin aloittaa näin älyvapaan sodan eikä edes menestynyt siinä, niin olisi luullut, että Putinin lähipiiri olisi viheltänyt pelin poikki. Kun näin ei kuitenkaan käynyt, niin ei se kovin todennäköiseltä näytä huomennakaan.

Ukraina ja/tai läntiset kaverit olisi kyllä voineet punoa juonen Putinin neutraloimiseksi jo aikoja sitten. Se on riski, mutta elämä on. Paljon isompi riski on miehen pysyminen elossa...
Joo, olisin itsekin odottanut vallankaappausta jo huomattavasti aikaisemmin, mutta kuten tuo juhannuskapina osoitti, niin harva riensi putinia suoraan tukemaan. Mitä itse tässä nyt odotan, niin maaliskuisia vaaleja. Perinteisesti presidentinvaalit ovat olleet sellainen tapahtuma, joka saattaa triggeröidä hyvinkin herkästi sponttaaneja mielenosoituksia. Ja kun tähän yhdistetään vaikea taloudellinen tilanne, sekä kansan yhä heikkenevä taloustilanne, niin jotain voi tapahtua. Tai sitten joku taho voi käyttää tilannetta hyväksi.

Mutta, kuten nuo Dagestanin tapahtumat osoittivat, niin pinnan alla kuohuu jo kovasti.
 
Toisaalta, eikö myös sisäinen syy tai kriisi riittäisi, kunhan se ei kuitenkaan tosiasiallisesti uhkaa Kremliä? Esim. Dagestanin kapinointi voisi riittää siihen, että Venäjän valtionjohto saa kasvot omien edessä säilyttävän tekosyyn Ukrainasta vetäytymiseen "selkäänpuukottajien" vuoksi, samalla siis myös syyllisen tappiolle. Se toisaalta vaatisi sitten kostotoimia tuolla suunnalla, ja siinä olisi potentiaalisia vaaratekijöitä sisäisen yhtenäisyyden suuremmastakin rakoilusta.
Taas tässä maallikko spekuloi, mutta voisi olla että venäjällä on neljän vaiheen suunnitelma irtautua sodasta.
Vaihe 1: Pyritään saamaan rintamalla pieni läpimurto, tai jonkin sortin rintamana siirtyminen, välittämättä yhtään kustannuksista. Avdiivkan hyökkäys todistaa tämän.
Vaihe 2: Aloitetaan hyvin aggressiivinen painostus kolmansien osapuolien kautta, että tulitauko saadaan päälle ja saadaan pidettyä ne saavutetut asemat.
Vaihe 3: Jos tämä ei onnistu, niin venäjällä järjestetään iso sisäinen kriisi, jonka putin ratkaisee. Ja jotta tämä kriisi toimisi, niin sen pitää tapahtu reilusti ennen vaaleja. Sopiva ajankohta voisi olla esim. uusivuosi. Kriisin varjolla joukot vedetään pois ukrainasta kaikessa hiljaisuudessa, kun kansan huomio on jossain muualla.
Vaihe 4: Vaaleissa sitten keskitytään vain ja ainoastaan tähän kriisiin ja kuinka putin oli se, joka pelasti venäjän. Ukrainan sota unohdetaan käytännössä kokonaan

Tämä voi kuulostaa aika absurdilta, mutta toisaalta venäjä voi kärsiä jo niin pahasta sotaväsymyksistä, että tuo voi mennä läpi, vaikka jokainen tietää mikä on todellinen tilanne. Ja jos tuo kriisi hoidetaan sopivasti, niin voi olla että esim. sen varjolla voidaan kiristään vaikka nettisensuuria ja muuta valvontaa. Tällöin putin voi varautua sitten mahdollisiin mellakoihin ja muihin levottomuuksiin.
 
Back
Top