Ukrainan konflikti/sota

Kirjoittamasi on tilanne miten haluaisit asian olevan ja uskot siihen kovasti mutta mikä on se asian todellinen laita? Tiedän että sitä ei pysty kovin hyvin hahmottamaan epämääräisestä propagandasta jota molemmat puolet puskee ihan tarkoituksella. Faktaa on hyödyllisempää lukea kuin unelmia toiveita ja haaveita.
Haaveita, toiveita, ideologiaa , propagandaa... Totuutta , sitä on montaa eri lajiketta liikkeellä. Huomasit varmaan nuo pari NYT painotusta, ne juuri siksi että muutoin keikahtaa pitkäski taistoksi, pitää saada venäjän paatti " hörppäämään" , selkeä notkahdus , muutoin venäjä saa pidettyä toivoa yllä ja tuotantoa syntyy, olkoon sitten pulla-uazia tai vanhanmallista kuormuria tai vaikka T-sarjan peruskamaa, siihen ei teknologiaboikotit iske , materiaalinen määrä on saatava korkkaamaan, koska silloin ei auta mobikkimäärät, kun ei ole millä kuljettaa a-tarviketta tai mobikkia. Samoin laukaisualustat, venäjän kaukovaikutuskykyä on kyykytettävä. Kaikkea ei saada pois, koska on pitkän kantaman, jopa mannertenvälistä, ohjusta, tulevat kaukaa, mutta niiden määrät ovat rajoitetut. Ilmeisti perus a-tarviketta saa nyt sieltä sun täältä , ajoneuvoja ja vaunuja vain varikolta ja uustuotannosta samoin tykkejä. Ei ole hyötyä a-tarvikkeesta jos a) ei saa kuljetettua b) ei ole millä ampuu.
 
Video jossa ukrainalaiset vastaa maailman suosituimman twitch- striimaajan puheisiin Ukrainasta. Aiheina Sodan alkamisen kieltäminen ennen sotaa, Donbasin venäläisyys, Krimin kaappaus, Azov pataljoonan vertaaminen Mujahideihin, Kertsin sillan pommituksen kutsuminen sotarikokseksi, rauhanneuvottelut, Ukrainan armeijan etiikka, käykö USA prozy sotaa Ukrainassa ja Minskin sopimukset. Puhuvat muumuassa siitä, että haluaisivatko elää nykyisessä sotaa käyvässä Ukrainassa vai rauhallisesti Venäjän alla, eivät tietenkään ja kutsuvat Venäjää vankilaksi ja että Ukrainasta tulisi vain iso keskitysleiri ukrainalaisille. Yhdysvaltojen/liittolaisten motiiveista, on se sitten energiavarojen haluaminen, NATO:n laajentuminen, tai länsimaiden vaikutusalueen laajentaminen tai liittolaisten oma turvallisuutensa sanovat, että eivät oikeastaan välitä motiivista, koska joka tapauksessa se merkitsee sitä, että Venäjän laajeneminen estyy ja Venäjä ei pysty hävittämään Ukrainaa ja todellakin haluavat elää mielummin sellaisessa "imperialismissa" jossa Mäkkäri leviää uusiin maihin kuin että ihmiset on palasina parvekkeilla.
 
Ei tässä tarvita muuta kuin tarpeeksi vahva hyökkäyskiila läpimurron tekemiseen. Tykistö mikä jauhaisi ja pehmittäisi puolustusasemat.

Se olisi hyvä uutinen. Kuitenkin nykyisillä voimasuhteilla läpimurto todennäköisesti jäisi melko paikalliseksi. Aukosta kun pitäisi perässä tulla hurja määrä lisävoimaa ja logistiikkaa levittäytymään murrosta. Ja siinä piilee myös tappion riski. Hetkellinen ylivoima läpimurtoon kun ei jatkune kuin sen hetken.
Ukraina on osoittanut olevansa melko varovainen. Säästääkseen voimaansa, mutta myös välttääkseen epäonnistumistensa julkisuutta. Toisaalta läpimurrot ovat sodankäynnin perusasioita ja ilman riskejä ei Ukrainakaan voi mitään saavuttaa. Toivotaan parasta, vaikkapa Hersonin alueen osalta.


En osta tätä vielä. Kerchin silta putoaa tavalla tai toisella tänä talvena ja siitä alkaa huollon romahdus etelään ja rintama kaatuu. Voi toki ottaa vaikka vuoden tai pari, mutta kyllä kykenee, lopulta.
Tällä vauhdilla loppu tulisi viimeistään parissa vuodessa.

EU ja USA voivat jatkaa tätä tahtia vaikka ikuisesti, mutta ryssä ei voi.

Teet arviossasi oletuksen, että Ukrainan voima ja kyky säilyy vähintään nykytasolla ja ryssän voima tuhoutuu nähdysti ja ehtyy. Toivottavasti. Varmaa se ei ole. Tämäkään sota tuskin on lineaarinen alusta loppuun.

Pari vuotta tätä sotaa pidemmälle on kova rutistus Ukrainalta. Mikä lie esim heidän panssarikalustonsa kunto ja saldo tällä hetkellä. Ilman niitä hyökkäysoperaatiot ovat hankalia. Euroopan liikenevät varastot taitavat olla aika lailla tyhjennetty. USA:n monisatamääräiseen panssariapuun en nähdyn perusteella luota.


Täällä naureskeltiin vuosi sitten että tällämenolla ryssä joutuu kaivamaan T55:set ja pulla-uazit kehiin että pystyy jatkamaan sotimista. No näinhän siinä kävi, sotaa jatketaan Neuvostoliiton kukoistuksen romuilla.

Oleellista tietenkään ei ole millaisilla romuilla osapuolet taistelevat - vaan niiden romujen suhteellinen voima vastustajaan nähden. Nyt näyttää siltä, että T55:llakin ryssä pystyy estämään Ukrainan etenemisen. Jos ryssällä on sata isoisän kirvestä ei se - tai sille naureskelu - Ukrainaa auta, jos taistelussa Ukrainalla on vain kymmenen komposiittivartista fiskarssia.


En muista viime aikoina kuulleeni f16 toimituksista että koska alkaa joskus oli puhe että niiden toimitus alkaa Ens vuoden alussa tätä vuotta ei ole enää kovin paljoa jäljellä niin toivotaan että ne nähdään Ukrainan taivaalla mahdollisimman pian. Mutta en lähtis tuossakaan asiassa henkeä pidättämään.

Viikolla taisin lukea väitteen, että Puolasta olisi osissa kuljetettu muutama F-16 Ukrainaan kasattavaksi. Niiden käyttöä sotatoimissa ehkä harjoitellaan aluksi suht varovaisesti. Kyseessä on uusi, monimutkainen asejärjestelmä. Koneita tullee tipoittain ja määrät lienevät vielä ensi vuonna pienehköjä - joten se tuskin on käänteentekevä, mutta hyvä lisä Ukrainan taisteluun.
 
Viimeksi muokattu:
Tottakai tiedetään että tulee tappioita. Miksei niistä voi laittaa tilastoja? Miksi ukrainan tekemät virheet ja viat ovat tabuja? Korruptio rehottaa ja neukkulan perintönä tullut asenne ei katoa parissa vuodessa. Se vaikuttaa isolta osalta sodan kulkuun.

Ihan turhaa vikiset. Pelkät ukrainan onnistumiset ja ryssän tappiot ei ole kokonaiskuva. Mitä olen ennustanut tai analysoinut?

Ei ne ole tabuja, mutta et voi vaatia muita todistamaan sinun väittämiäsi. Sinulla on nyt todistustaakka sanomistasi. Faktoja penätään lähteiden kera.
 
En halua puhua rauhasta, en edes välirauhasta koska kuulostaa lopulliselta. Mutta jäätynyt tilanne. Pystyisikö Ukraina hyötymään sotilaallisesti.. ?

Se on tietty varmaa että ryssät jatkavat varustautumista, ohjuksia, mopodroneja ja murkulaa tehtäisiin mitä pystyttäisiin.. tai mitä nyt valmistuisi kun iso osa rahoista uppoaisi huviloihin, kokaiiniin ja huorien perseisiin. Saisiko ryssä oikeasti koulutettua päteviä joukkoja vai olisiko sotilaiden koulutus normiryssän tasoa missä pääpaino on simputuksella ja ryyppäämisellä ?

Jäätynyt tilanne voisi mahdollistaa Ukrainaille yhteiskunnan tasantumisen, paremman sotilaskoulutuksen järjestämisen joko Ukrainassa tai lännessä, tehokkaamman sotilasavun koordinoinnin (mitä, mistä ja kuinka paljon) jotta päästään myöhemmin tavoitteisiin eli 1992 rajojen saavuttamiseen.

Se on varma ettei ryssä lopeta, mutta kun aloittavat uudestaan vastassa onkin vielä paremmin varustettu, koulutettu ja motivoitu Ukrainan armeija.

Suuri kysymys onkin kumpi hyötyy "erätauosta " enemmän, Ukraina vai ryssät ?

Vai oliko tämä pelkkää märkää unta autosotamiehen suusta joka ei sotimisesta mitään ymmärrä..? :D :D
 
Ukraina tulee voittamaan, vaikka se ei tule oleman helppoa. Mikään muu ei ole vaihtoehto, ei heille, eikä Euroopalle. Tappioita tulee, mutta tyhmäkin näkee, että Ryssän tappiot miehistössä ja kalustossa ovat moninkertaiset. Mobikkia ja kalustoa tuntuu vielä riittävän, mutta loppuu aikanaan. Venäjän sotatalous ei asiaa muuta, vaan nopeuttaa talouspuolen kurimusta, ja sitä kautta epävakautta koko valtiota. Viime kesällä arvioin että vuosi vielä, nyt kaksi. Ukrainan tappioita ei täällä vähätellä, vaikkei niitä paljon jaetakkaan. Miksi pitäisi, en minä ainakaan niitä videoita paria enempää katso. Alkaa liikaa vituttamaan. Pidetään moraalia yllä ja tuetaan jokainen osaltamme Ukrainalaisia heidän kutimuksessaan. Kukin parhaalla kyvyllämme.
 
Kyllä minäkin olen sitä mieltä että ensisijaisesti se on kunkin maan jokaisen miehen ja myös naisen asia puolustaa ja rakentaa rauhan aikanakin omaa maataan, ja vasta sen jälkeen muiden maiden.
On aivan järjetöntä että vaikka Suomi ottaa velkaa maksaakseen jonkun kreikan ja portugalin menoja vaikka niillä on kultaa jonka voisivat myydä. Jos ei spartalaisuus innosta niin miksi muiden maiden pitäisi innostua?

"Entä jos kaikki myytäisiin?
Tavallisen kansalaisen ymmärrystä vastaan sotii rajusti se, miksi maat eivät voisi luopua ainakin osasta varannoistaan, kun niille samaan aikaan suunnitellaan valtavia tukipaketteja.
Vaikka kaikki myytäisiin, kullasta ei silti olisi tilanteen pelastajaksi, mutta helpotusta se ainakin maalaisjärjellä ajateltuna toisi: Portugalille sovittu kolmivuotinen apupaketti on kooltaan 78 miljardia euroa.
Kullan myyntiä on perusteltu sillä, että sen hinta on lähes historiallisen korkealla. Toisaalta on huomautettu, että nopea tarjonnan kasvu painaisi markkinahinnan laskuun. Vuosittain myytävän kullan määrä on myös säädelty.
Joka tapauksessa asia on nyt noussut poliitikkojen puheisiin.
- Kaikkien maiden tulisi hyödyntää ensin omat varantonsa, ennen kuin ottaa vastaan muiden maiden apua, sanoi Saksan parlamentin talousvaliokunnan jäsen Frank Schaeffler Bloomberg Businessweek -lehdessä joitakin päiviä sitten."

Messusi ei liity ketjun aiheeseen mitenkään ja viestini pointtikin meni vissiin ohi kuin venäläinen täsmäase.
 
Teet arviossasi oletuksen, että Ukrainan voima ja kyky säilyy vähintään nykytasolla ja ryssän voima tuhoutuu nähdysti ja ehtyy. Toivottavasti. Varmaa se ei ole. Tämäkään sota tuskin on lineaarinen alusta loppuun.

Pari vuotta tätä sotaa pidemmälle on kova rutistus Ukrainalta. Mikä lie esim heidän panssarikalustonsa kunto ja saldo tällä hetkellä. Ilman niitä hyökkäysoperaatiot ovat hankalia. Euroopan liikenevät varastot taitavat olla aika lailla tyhjennetty. USA:n monisatamääräiseen panssariapuun en nähdyn perusteella luota.

Totta, nämä ovat oletukseni. Osittain ryssän voiman ehtyminen näkyy jo. Kerjuumatkat Iraniin ja P-Koreaan ovat tästä osoitus, kuten myös valitus tykistötuen puutteesta sekä T-5x -kalusto ja pulla-Uazit rintamalla. Lentokaluston tuotanto ei lähellekään korvaa menetuksiä. Tankkituotannosta tällä palstalla paras käsitys lienee Antares:lla ja jos olen ymmärtänyt oikein, asiantuntijoiden näkemys olisi, että varastot ovat ehtymässä parissa vuodessa. Sotilaista eliittiyksiköitäkin on käytetty surutta ja mobikkien koulutus on vähintään kyseenalaista.
--> En näe, miten ryssän voimat voisivat muuta kuin hiipua.


Ukrainan kohdalla luotan siihen, että tuotanto kasvaa pikkuhiljaa länsimaissa. Ja kun tuotantoa on, sitä voidaan paitsi antaa myös myydä. Markkinaehtoisesti asiat tapahtuvat hitaasti, mutta tapahtuvat kuitenkin. Ja nyt alkaa jo tapahtua.

Ilmeisesti Ukraina myös itse kunnostautuu mm. dronejen tuotannossa, joista on muodustumassa kettumainen ase vihollisen kannalta. Niin poteroissa kykkiville mobikeille kuin panssaroidulle kalustolle ja lähelle tuodulle tykistölle.

Luotan myös siihen, että silta tosiaan otetaan alas. Ja kun niin tapahtuu, on Krimin alue mutta erityisesti Hersonin rintama ryssältä ongelmissa. Asovanmeren rannan kautta huolto ei liene mahdollista tarvittavassa määrin. Jos silta saadaan alas talvella 2024, tulee talvesta 2025 jo todella kylmän ja nälän täyttämä ryssälle, kun kaikesta on pulaa.

Ei Ukrainan ehkä edes kannata lähteä puskemaan miinoitteisiin ennen kuin Kenraali Talvi saa näyttää voimansa huoltamatonta vihollista vastaan. Tai vaihtoehtoisesti ryssän tykistö saadaan jostakin alueelta niin loppuun, että miinoitteet päästään purkamaan rauhassa. Voimaa vastaan väkisin puskeminen tuottaa hurjan määrän ruumiita niin kuin Avdiivkassa.
 
Ei ole "parempaa" tietoa. Siitä lähtien kun ryssä hyökkäsi ukrainaan jos joku uskalsi laittaa jotain negatiivista ukrainasta oli heti lynkkaus käynnissä. Kukaan ei halunnut tietää ikävistä asioista ja pahan uutisen tuojat ammuttiin heti alas. Tämä mahorkka ja kaalisoppa-jahti on "jalostanut" tänne laitettavan sisällön sellaiseksi joka on vääristänyt tilannekuvan.

"Täällä ei kaivata tietoa ukrainan tappioista, kaikki tietää että sitä tapahtuu"

Älä höpötä. Jos oikeaa tietoa on saatu, kyllä sitä on voinut aina jakaa täällä. Myös Ukrainan vastoinkäymisistä.
Ei ole kenenkään tarvinnut lynkkaustaan pelätä.

Ukrainan sodanjohto tekee kuitenkin kaikkensa, että sodan voittamisen kannalta oleelliset tiedot pysyvät salaisina tai toisaalta jaetaan kun nähdään tarpeellisena.
Omat tappiot ovat keskeisintä informaatiota, jota ei ryssien anneta tietää.

Jos minä joudun nyt "mahorkka ja kaalisoppajahdin" kohteeksi tai minut ammutaan alas niin minkä sille voi.
Tässä sinulle kuitenkin kaipaamaasi negatiivistä "tietoa" Ukrainasta, ole hyvä. Tulee suoraan ryssälän sodanjohdolta, joten pitäisi olla täysin "jalostamatonta"... :p



"Summary of the Ministry of Defense of the Russian Federation on the progress of a special military operation (for the period from October 28 to November 3, 2023)

From October 28 to November 3, 2023, the Armed Forces of the Russian Federation carried out fifteen group strikes with precision weapons and unmanned aerial vehicles on warehouses of rocket and artillery weapons, places of storage of weapons and military equipment, as well as temporary locations of Ukrainian servicemen, nationalists and foreign mercenaries.

Enemy losses during the week in this direction amounted to over 755 servicemen, seven tanks, eight armored combat vehicles, 17 vehicles, 16 field artillery guns, as well as two MLRS combat vehicles.

In the Krasnolimansky direction, 20 attacks by assault detachments of the 24th, 63rd and 67th mechanized brigades of the Armed Forces of Ukraine in the areas of the settlements of Vodiane, Leninskoye and Yampolovka of the Donetsk People's Republic were repelled by the skillful actions of units of the Center group of troops, air strikes, artillery fire and heavy flamethrower systems.

The enemy's losses during this period amounted to more than 920 servicemen, three tanks, 14 armored combat vehicles, 19 cars and five guns.

In the Donetsk direction, Russian units of the "Southern" grouping of troops repelled six attacks and defeated units of the 28th, 67th and 93rd mechanized brigades of the Armed Forces of Ukraine in the areas of the settlements of Kurdyumovka, Kleshcheyevka and Maryinka of the Donetsk People's Republic.

The enemy's losses amounted to more than 1,340 servicemen, seven tanks, 22 armored fighting vehicles, 22 vehicles, 19 field artillery guns and four MLRS combat vehicles.

In the South Donetsk direction, Russian units repelled four attacks by assault detachments of the 72nd Mechanized Brigade of the Armed Forces of Ukraine and the 118th Territorial Defense Brigade in the areas of the settlements of Vodiane and Staromayorskoye of the Donetsk People's Republic.

During this period, the enemy's losses amounted to over 1,110 military personnel, seven tanks, 11 armored combat vehicles, 28 vehicles, nine field artillery guns, as well as a MLRS combat vehicle.

In the Zaporozhye direction, units of the Russian troops conducted an active defense, during which they repelled eight attacks by the 33rd mechanized and 71st Jaeger brigade of the Armed Forces of Ukraine in the areas of the settlements of Verbovoye and Workino of the Zaporozhye region.

The enemy's losses in this direction during the week amounted to more than 760 military personnel, four tanks, 26 armored combat vehicles, 27 vehicles, 14 field artillery guns, as well as a MLRS combat vehicle.

In the Kherson direction, as a result of artillery fire raids, preemptive actions of Russian troops, the enemy's attempts to land and gain a foothold on the left bank of the Dnieper were thwarted.

As a result of the fighting, the enemy's losses amounted to up to 550 servicemen killed and wounded, 11 field artillery guns, 40 cars and 35 different swimming facilities.

Fighter aircraft of the Russian Aerospace Forces and air defense systems destroyed 10 aircraft of the Ukrainian Air Force and one helicopter during the week, including: five Mig-29, three Su-27, one Su-25 attack aircraft, one L-39 combat training aircraft, as well as a Mi-8 helicopter.

In addition, four ATACMS tactical missiles, three JDAM guided aerial bombs, three HARM anti-radar missiles, 51 HIMARS multiple launch rocket systems and 274 unmanned aerial vehicles were intercepted.


During the week, 28 Ukrainian servicemen voluntarily surrendered to Russian troops.

In total, since the beginning of the special military operation, 525 aircraft, 254 helicopters, 8586 unmanned aerial vehicles, 441 anti-aircraft missile systems, 13135 tanks and other armored combat vehicles, 1177 multiple rocket launchers, 6967 field artillery and mortars, as well as 14923 units of special military vehicles have been destroyed."
 
Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Jatkakaa valitsemallanne tiellä.
Mene sinne russiandefenceen jos noin ahdistaa.

En pysty ymmärtämään mitä nämä ainaiset pahanilmanlinnut tällä halajaa. Jos luet ketjua 2022 alussa, kun täällä uskottiin me kaikki, että sota on ohi hetkissä ja kauhisteltiin tulevaa massatuhoa, niin miten ihmeessä me ollaan jotenkin pää puskassa? Jos nuo ryzzän ilmoittamat tappiot pitäisi puoleksikaan paikkansa, olisi Ukraina jo vallattu. Kyllä mun on hyvin hyvin helppo uskoa, että tappiosuhde tämän vuoden osalta Bahmutissa ja Adviivkassa on Ukrainan ilmoittama 1:7 tai jopa 10. Pidä minua tyhmänä, mutta katson vain ja ainoastaan sitä, että örkkejä kuolee kasoittain. Örkkien mediakerho julkaisi aiemmin täysin ilmiselviä lavastuksia 100 kuolleen Ukrainalaisen sotilaan kasasta tukkipinojen viereisellä tiellä, mitä nyt sotilailla on ryssien univormut ja paskaisissa maastopuvuissa uutuuttaan kiiltävät Ukrainan liput. Miksi ryzzä tekisi niin, jos olisi tarjolla samanlaista matskua, kuin mitä Ukrainan videoissa näkyy Adviivkan pelloilla?

Ei kukaan ole väittänyt, että tämä helppoa olisi. Kieltämättä Leopardeihin luotto oli kova, mutta ryssän miinoitukset ratkaisi sen pulman ryssiltä nopeasti. Ei niitä pst aseilla kasoihin tuhottu, eli varsinaisesti ei oltu väärässäkään. Ja ainakin kertoman mukaan miehistö selvisi noistakin, myös KA-52 ohjuksilla tuhotuista vaunuista hengissä.

Ihan vain Oryxin listoja seuraamalla, voi todeta, että Ukrainan ilmoittamat ryssän tappiot ovat täysin uskottavat.

Veli Merten sheriffi on pitänyt Ukrainan tappioita aivan riittämiin pinnalla, eikä kukaan täällä kuvittele, etteikö tappioita tulisi. Ukraina ei halua tappioitaan julkistaa, eikä muuten zenäjäkään, mikä siinä on niin outoa? Olen nähnyt Kiovan muistomerkin, jossa on 20cm korkea lippu jokaista kuollutta sankaria kohti ja lippuja on valtavasti. Miksi tätä pitäisi hieroa meidän naamaan? Mitä se hyödyttää? Miten tätä keskustelua pitäisi edes käydä? Ripotella tuhkaa päälle ja räytyä tappimielialassa? Murha.infossa on tarjolla ryssän videoita ja ylistystä myös, jos russiandefence tuntuu liian hapokkaalta, ei kukaan estä sinne siirtymästä?

Sota on voitettu, kuten edellä on mainittu, enää on kyse siitä, koska linja murtuu ja päästään tyhjentämään vieraslajia Ukrainan maaperältä lopullisesti. Tähän voi mennä kauankin, mutta lopulta niin tulee käymään. Jos tämä on liian optimistinen näkökanta niin _keskustelussa_ on lupa myös esittää oma eriävä näkemys ja perustella sitä. Ei siitä kukaan ole nenään lyönyt, jos viestissä on muutakin, kuin tämän viestin kaltaista _keskustelua_.

Kaikkea hyvää vaan jatkoon, ehkä tämä palsta ei vain ole sinua varten.
 
Ei ole kysymys edes siitä kuka voittaa sodan, tai mikä katsotaan voitoksi ja mikä sen aikataulu lopulta tulee olemaan. vaan siitä että Ukrainalla ei ole mitään saavutettavaa luovuttamisessa vaan pelkästään hävittävää ja sama koskee myös kaikki Ukrainan liittolaisia enemmän tai vähemmän. Sama koskee kaikkia neuvoteltuja rauhoja missä ryssällä on yhtään mitään sanomista lopputulokseen. Se johtaa vain uuteen hyökkäykseen myöhemmin. Paras lopputulos kaikkien kannalta olisi jonkinlainen pysyväluonteinen stoppi ryssimiselle, eli maan jako saksan tapaan ja miehitys jne. Saksa ja saksalaiset ja maailma muutenkin oli vaan toisen maailmansodan loppuessa erilaiset kuin ryssänmaa ja ryssät. En usko että tällaista tulee tapahtumaan, vaan ryssä vetäytyy ja luovuttaa jossain vaiheessa, näin on käynyt kaikissa viimeaikaisissa sodissa, hyökkääjä on lopulta poistunut maasta.
Tätäkin sotaa käydään monella eri rintamalla, Ukrainan alueella fyysinen sota on näistä varmaan helpoimmin hahmotettavissa ja on aika hankala alle romaanin mittaisella tekstillä kuvata kaikkea, mutta jos ajatellaan vaikka taloutta, niin jokainen päivä kun ryssä ei pysty käymään normaalia kauppaa länsimaiden kanssa, ryssän tappiot kasvaa.
Se että haittaako ryssäoligarkkia se, että omaisuutta ei olekaan enää 100 miljardia vaan vain 10 miljardia niin se on tietysti oma kysymyksensä. Ns. normikansalaisen asiathan ei ryssien valtaapitäviä kiinnosta.
 
Viimeksi muokattu:
En halua puhua rauhasta, en edes välirauhasta koska kuulostaa lopulliselta. Mutta jäätynyt tilanne. Pystyisikö Ukraina hyötymään sotilaallisesti.. ?

Se on tietty varmaa että ryssät jatkavat varustautumista, ohjuksia, mopodroneja ja murkulaa tehtäisiin mitä pystyttäisiin.. tai mitä nyt valmistuisi kun iso osa rahoista uppoaisi huviloihin, kokaiiniin ja huorien perseisiin. Saisiko ryssä oikeasti koulutettua päteviä joukkoja vai olisiko sotilaiden koulutus normiryssän tasoa missä pääpaino on simputuksella ja ryyppäämisellä ?

Jäätynyt tilanne voisi mahdollistaa Ukrainaille yhteiskunnan tasantumisen, paremman sotilaskoulutuksen järjestämisen joko Ukrainassa tai lännessä, tehokkaamman sotilasavun koordinoinnin (mitä, mistä ja kuinka paljon) jotta päästään myöhemmin tavoitteisiin eli 1992 rajojen saavuttamiseen.

Se on varma ettei ryssä lopeta, mutta kun aloittavat uudestaan vastassa onkin vielä paremmin varustettu, koulutettu ja motivoitu Ukrainan armeija.

Suuri kysymys onkin kumpi hyötyy "erätauosta " enemmän, Ukraina vai ryssät ?

Vai oliko tämä pelkkää märkää unta autosotamiehen suusta joka ei sotimisesta mitään ymmärrä..? :D :D
Jäätynyt konflikti on Ukrainalle parempi kuin mikään huono virallinen rauha. Jäätynyt konflikti ei lyö mitään lukkoon lakiteknisesti kuten huono rauha varmaan tekisi, vaan kaikki olisi vielä mahdollista joko sotilaallisesti tai poliittisesti.

Sen sijaan huono rauha löisi rajat melko lopullisesti lukkoon Ukrainan näkökulmasta, mutta ei varmaankaan Venäjän kannalta, kun se ei mistään sopimuksista välitä.
 
Zele kutsui Trumpin vierailulle Ukrainaan.



Ukrainian President Volodomyr Zelenskyy, in an exclusive interview with “Meet the Press” that aired Sunday, invited Donald Trump to visit Ukraine after the former U.S. president promised he could end the war between Russia and Ukraine in 24 hours if he is re-elected in 2024.

Zelenskyy doubted Trump’s claim. “Former President Trump said that [in] about 24 hours, that he can manage it and finish the war. For me, what can I say? So he’s very welcome as well. President Biden was here, and he — I think he understood some details which you can understand only being here,” Zelenskyy told NBC News’ Kristen Welker. “So, I invite President Trump.”

“If he can come here, I will need 24 minutes — yes, 24 minutes. Not more. Yes. Not more — 24 minutes to explain [to] President Trump that he can’t manage this war” in that time frame, Zelenskyy said. “He can’t bring peace because of [Russian President Vladimir] Putin.”
 
Back
Top