Ukrainan konflikti/sota


Mielenkiintoinen määrä. Olen ihmetellyt sitä, miksi venjäjä on hyökännyt viimeisen vuoden aikana hyvin pienillä osastoilla, joten tullaanko näkemään ryssilltä kerrankin reilu ihmisaalto hyökkäys? Ei ole taidettu tuollaista nähdä sitten Irak-Iran sodan? Tätä ja ratsuväenrynnäkkö lukuunottamatta tässä on nyt melkein nähty kaikki muut yritykset.
 
Luulisi edes jostain alasammutusta löytyvän joskus valokuva, mutta eipä juuri koskaan… noi voi ohittaa ihan disinformaationa.
Tänään taas venäläiset väittävät tiputtaneensa Mig-29:n.
Air defense systems shot down a MiG-29 aircraft of the Ukrainian Air Force near the village of Koptevo, Donetsk People's Republic. Seven US-made HIMARS missiles were intercepted.
https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12484994@egNews
 
Kolmenpäivän jähinät ja alkaa kotosalla tuotanto yskiä....


Hyvin menee :ROFLMAO:

 
PUOLUSTUSMENOTpysyvät tuoreessa budjetissa likimain samoina kuin viime vuonna. Sotilasmenoihin kuluu enemmän rahaa kuin koulutukseen, sosiaalimenoihin ja terveydenhuoltoon yhteensä.

 
Paras jäynä ukrainalta tälle kaverille ikinä olisi oikeasti ollut maksaa se $1500 ukon tilille jostain veroparatiisitililtä ennen kuin laittaa tämän huhun liikkeelle.
Käyttäisivät FSB:tä salamurha-aseena siis?
Useamman ulottuvuuden shakissa vaikea pysyä mukana kun on nämä päivätyötkin.
En ole edes yrittänyt selvittää mikä vittertili esim tämä on, eikä sillä ole väliäkään, ole vitter tiliä itsellänikään.
Mietin vain yleisesti että kumpi on hyödyllisempää tässä kohtaa sotaa ja tästä eteenpäin sodassa, ryssiltä mahdollisesti rahalla ostettava tiedustelutieto vai yksittäisen ryssäupseerin suolaus ryssien sisäisen sekaannuksen ja epäluottamuksen lisäämiseksi esim. juuri petturijahdeilla.

Petturien osto rahalla on toki edelleen mahdollista vaikka henkilötiedot tulisivatkin yleiseen tietoon, jos siinä samalla tapahtuu koko perheen loikkaus niinkuin tässä yhdessä helikopteritapauksessa, mutta se on eri asia kuin loikkaamattoman ryssän suolaus heti kun isku on saatu onnistuneesti ostettujen tietojen perusteella tehtyä.

Mutta muutenkin koko juttu on itselleni epäselvä, mihin koordinaatteja tarvitaan telakalla seisovan laivan etsimiseen. Varsinkaan korkean upseerin toimittamia, satelliittikuvat ja paikallisen ukrainamielisen siviilin antama tietokin voisi riittää, ja toiseksi se että viitissä sanotaan että tällainen ryssä ampui raketteja siviilien sekaan, ja sitten päätti ansaita 1500 taalaa, mutta nyt se on paljastunut myös ryssille, "viktoria" ei kerro miten, mutta levittää sitä eteenpäin.
En sano ettei voisi olla todellinen tapahtumaketju, mutta itsellä on sellainen tapa että jos lukiessa tulee heti sellainen olo että mitä vittua? niin en ihan heti ota todesta ja mielestäni ihan mahdollista että todellinen tapahtumankulku on jotain muuta.

Sitten on toki vielä nämä kaikki muut mahdollisuudet mitä täällä mainittu kuten esim ryssän haluttomuus tunnustaa torjuntakyvyn olemattomuus ja kuitata kaikki ukrainan iskut mahorkkaonnettumuuksina ja petturien aikaansaannoksina. Ilmatorjunnan kyllä pitäisi toimia oli koordinaatit ukrainalla tai ei, ei pitäisi vaikuttaa.

Se että nauttii siitä että joku ryssäupseeri saa ehkä runtua tästä, vaikka ei olisi juuri tähän edes syyllinen, niin se on ihan ok, en ole keneltäkään viemässä sitä hyvänolontunnetta. Aina kun ryssä saa runtua niin se on hyvä asia.
Sama ajanpuute vaivaa minuakin. Tokihan on mahdollista vielä sellainenkin, että tapahtumaan liittyy oikea petturi ja ryssäkin tietää sen, mutta ei tiedä kuka se on. Silloin voisi olla fiksua osoittaa vähän toisaalle, voisi lyödä kaksi kärpästä suojelemalla tietolähdettä ja lähettämällä lojaalin ryssän kellarikuulusteluun.

No, ne saa tietää ketkä lukee historiatutkimuksia 50-100 vuoden päästä...
 

Haluaako putte sodan edes loppuvan kysyy venäläistutkija?
Kaikkihan loppujen lopuksi tähtää vallassa pysymiseen. Sodan jatkuminen on siinä suhteessa huomattavasti parempi kuin rauha tilanteessa jossa Ukrainan valloitus epäonnistui surkeasti. Puten vallassa pysymisen takia nyt sitten ihmisiä kuolee kuin kärpäsiä. Normi roisto kuten diktaattorit tuppaa olemaan.

Putin tuskin haluaa lopettaa sotaa nykyisessä tilanteessa. Putin on tehnyt sodan varjolla maastaan ihan tyylipuhtaan diktatuurin joten tämä sota loppuu vain Venäjän tai Putinin tuhoon. Muita vaihtoehtoja ei ole. Ukrainalaiset ovat ymmärtäneet tämän asian ihan alusta saakka mutta kaikissa länsimaissa sitä ei ymmärretä vieläkään :(
 
– Jalkaväkihän nyt pystyy kaikkeen, mutta suosittelen käyttämään tasku-dronea, josta voi olla hyötyä lyhyillä välimatkoilla. Olen säästänyt henkeni lukuisia kertoja, kun sen sijaan että olisin mennyt jalan, olen lennättänyt [dronea] muutama sata metriä edellä, Zmiy sanoo....

 
Rohkaiseva kommentti Hersonista. Ihmettelen edelleen missä ryssän reservit - matkalla Avdiivkaan? Vai onko ryssän komentajilla oma karttansa ja todellinen kartta on twitterissä mm. Romanovin ihmeteltävänä.

Ukrainian Marine Officer in Kherson:

Good morning: "Events on the left bank are gradually developing in our favor, we are making progress and there are great prospects for further development.
The presence of armored vehicles indicates that a bridgehead has been created for the one-at-a-time transfer of vehicles that can float (amphibious vehicles), it is too early to talk about pontoons.
P!dars do not bring up reserves, they fight back with what they have."

 
Väitetysti ryssä on saanut uuden Lancetin käyttöön, joka "ampuisi" räjähteen ennen törmäystä. Itse artikkelissa mielenkiintoista juttua käytetyistä taajuuksista yms.

The Russians have started using a new version of the Lancet drone, which anti-accumulative grids and anti-drone nets will not protect against.
mil.in.ua/uk/news/lantse…

 
Viimeksi muokattu:
Petrenkolta tuli varsin mielenkiintosta juttua iltalähetyksessä, mm. melko laajahko ukejen eteneminen Verboven luoteispuolella ja Novopokrovkan länsipuolella.

-Kupjanskissa ryssien puskut toistaseks saatu pidettyä aisoissa

-Bakhmutin pohjoispuolella ryssät yrittää aktiivisesti puskee Bohdanivkan ja Khoromoven välillä, toistaseks ei muutoksia

-Avdiivka aivan täyttä paskaa, ryssillä hallussa käytännössä koko junanrata AKHZ:n ja Stepoven välissä, ryssät saaneet pienen asuinalueen alueen haltuun radan itäpuolella, paska keli helpottaa ryssien hyökkäyksiä ja ukeilla tällä hetkellä hyvin heikot mahdollisuudet vastahyökkäyksiin. Aktiiviset puskut jatkuu myös Vodianesta pohjoseen, joskin Sjevernen puolustus on pitäny toistaseks

-Verboven suunnassa tosiaan etenemistä, uket on saanu oikeestaan kokonaan haltuun ryssien kiilan Verboven pohjoispuolella ja päässeet eteneen myös Novopokrovkan suuntaan

-Dneprin etelärannan tilanne kokonaisuudessaan hyvin epäselvä, joskin rintamalta on tullu huhuja että uket on päässy eteneen Krynkyn eteläpuoliselle mettäalueelle ja saaneet puskettua ryssiä useemmastakin asemasta, joskin tarkat alueet ei oo tiedossa. Myös huhua että uket olis päässy eteneen Antonovskin rautatiesillan suunnassa kohti Poimaa ja uket kaiketi tehneet myös jonkunlaisen maihinnousun Pidstepnen aurinkovoimalan ja Kozachi Laherin välissä, joskin tuosta ei sen enempää vielä tietoo ole


 
Viimeksi muokattu:
Britannian puolustusministeriö arvioi, että sota Ukrainassa heikentää Venäjän rajapuolustusta merkittävästi.

Ministeriön mukaan Venäjän on todennäköisesti siirrettävä ilmatorjuntaohjuksia sekä niiden ohjausjärjestelmiä maan kaukaisista osista säilyttääkseen kokonaisvaltaisen peittokapasiteetin Ukrainan alueella.

Ukraina on raportoinut tuhonneensa useita Venäjän pitkän kantaman SAM-järjestelmiä viime viikon aikana.

Viestipalvelu X:ssä julkaistussa tiedotteessa Britannian puolustusministeriö arvioi, että strategisesti tärkeiden torjuntajärjestelmien siirtäminen heikentäisi maan puolustuskykyä.

– Venäjän tarve siirtää strategisia ilmapuolustusresursseja osoittaisi, kuinka sota Ukrainassa jatkaa Venäjän armeijan ylikuormitusta sekä rasittaa sen kykyä säilyttää ja ylläpitää maan peruspuolustusta laajalla pinta-alallaan, puolustusministeriö kirjoittaa.

Venäjä on sijoittanut järjestelmiä strategisesti tärkeisiin paikkoihin, kuten maan rajoille. Järjestelmien poistaminen tai siirtäminen heikentäisi lähes varmasti Venäjän ilmapuolustusta maan reuna-alueilla.

-IL
 
Ajatus hiipi mieleen, että näitä romuraatoja näkyy nykyään pilvin pimein, mutta helikoptereista ei kukaan puhu mitään. Taisi olla kullan arvoiset ne kahden kentän ATACMS-osumat


Oisko tuo helikopteri kuitenkin aika kömpelö "ase". Kuuluu kaukaa, näkyy kauas, ja esim joku joukkojen pudottaminen lopulta aika hidasta, jos vihollisia lähellä. Jos nuo joltain olalla laukaistavalla saadaan alas, niin tuhottavaksi han ne vain vietäisiin. Hyötysuhde halvoilla torjunta-aseilla aika hyvä, vaika ei ihan joka toinenkaan laukaisu pääsis perille.

Voin olla väärässä, mutta tuntuu kyllä, että nuo on ihan yliarvostettuja kamppeita, toki paikkansa niilläkin, mutta ei ehkä etulinjassa.
 
Britannian puolustusministeriö arvioi, että sota Ukrainassa heikentää Venäjän rajapuolustusta merkittävästi.

Ministeriön mukaan Venäjän on todennäköisesti siirrettävä ilmatorjuntaohjuksia sekä niiden ohjausjärjestelmiä maan kaukaisista osista säilyttääkseen kokonaisvaltaisen peittokapasiteetin Ukrainan alueella.

Ukraina on raportoinut tuhonneensa useita Venäjän pitkän kantaman SAM-järjestelmiä viime viikon aikana.

Viestipalvelu X:ssä julkaistussa tiedotteessa Britannian puolustusministeriö arvioi, että strategisesti tärkeiden torjuntajärjestelmien siirtäminen heikentäisi maan puolustuskykyä.

– Venäjän tarve siirtää strategisia ilmapuolustusresursseja osoittaisi, kuinka sota Ukrainassa jatkaa Venäjän armeijan ylikuormitusta sekä rasittaa sen kykyä säilyttää ja ylläpitää maan peruspuolustusta laajalla pinta-alallaan, puolustusministeriö kirjoittaa.

Venäjä on sijoittanut järjestelmiä strategisesti tärkeisiin paikkoihin, kuten maan rajoille. Järjestelmien poistaminen tai siirtäminen heikentäisi lähes varmasti Venäjän ilmapuolustusta maan reuna-alueilla.

-IL
Vaikka ryssä siirtäisi joka ikisen ilmapuolustusjärjestelmänsä ukrainaan, ja kaikki tietäisi sen, niin hyökkäisikö/iskisikö/"ottaisi haltuun jotain alueita" kukaan tai mikään silti venäjälle? Kiina?
 
Back
Top