Ukrainan konflikti/sota

Saksa puolestaan julkisti toimittavansa yhden Patriot-patterin lisää. Lisäksi sopivat Sveitsin kanssa Leopard 2 vaunujen ostamisesta, tosin niitä ei sellaisenaan voi antaa Ukrainalle, mutta spekulaatio toki käynnistyi heti: antaisivatko vastaavan määrän omistaan vai kentien joku Leopard 2A4 vaunuja omistava maa ja saisivat Sveitsin vaunut tilalle.

Rahamäärässä mitattuna Saksan apu alkaa olemaan sieltä suurimmasta päästä, taitaa olla vain Yhdysvallat edellä? Vai muistanko väärin? Merkittävää apua ovat antaneet joka tapauksessa, vaikka moittimiselle onkin aihetta.

Nyt sitten kaksi suurinta tukijaa haluaisivat lopettaa sodan ja solmia häpeärauhan, jotta päästäisiin hieromaan kauppoja Venäjän kanssa? Pitäisikö siis uskoa että moisesta sovittaisiin sopivasti ennen Venäjän seuraavia presidentinvaaleja? Ajankohta on vähintäänkin epäilyttävä.

Ryssä ja Putin itse ovat toki viestineet että "rauhasta voidaan neuvotella", mutta tämä tarkoittaisi tietysti sitä että ryssä saisi kaiken vaatimansa ja enemmän. He eivät olisi valmiit minkäänlaisiin myönnytyksiin. Ei ihme että Ukraina ei ole kiinnostunut tällaisista "neuvotteluista".

Luin muutama päivä sitten topwar.ru sivulla julkaistun artikkelin jossa pohdittiin "sodan loppumista" ja Ukrainan roolia "rajavyöhykkeenä idän ja lännen välissä". Artikkelin kirjoittajan mukaan "riittäisi" että Venäjä saisi kaiken Dnipron itäpuolelta sekä Mustanmeren rannan Transnistriaan asti. En tietysti usko että artikkelin kirjoittaja olisi Putin itse tai että kirjoittajalla olisi mitään tietoa siitä, mitä Kremlissä juonitaan mutta otin sen sisällön "arvauksena siitä mitä johtaja voisi haluta". Puhutaan siis täysin samoista tavoitteista, jotka Venäjällä olivat hyökkäyksen alussa - kenties ainoa mitä jää pois on Kiovan valtaaminen ja Ukrainan johtajien vaihtaminen. Artikkelissa vaaditut alueet ovat hyvin paljon enemmän kuin mitä Venäjä on kyennyt sotavoimalla valtaamaan, vaikka vastaavatkin alkuperäisiä väitettyjä tavoitteita.

MUOKKAUS: Joku voisi toki kommentoida että näinhän kävin Suomen talvisodassakin eli rauhasta oli pakko neuvotella ja tuloksena menetettiin enemmän kuin mitä Neuvostoliitto kykeni valtaamaan. Suomi joutui tietysti neuvottelemaan hyvin huonoista asemista koska armeijan voimat olivat loppu eikä ulkomaista merkittävää apua ollut tiedossa.

Lisäisin myös että talvisotaa seurasi hyvin nopeasti jatkosota, kun lähdettiin hakemaan menetettyjä alueita takaisin. Olisiko lähdetty ilman Saksan hyökkäystä? Sopinee epäillä, mutta tilaisuuden tultua lähdettiin innolla mukaan.

Epäilemättä, jos vastaavanlainen häpeärauha solmittaisiin Ukrainan ja Venäjän välille, se ei tulisi olemaan kestävä. Eihän mikään 2014-2015 kiivaimpien taistelujen jälkeenkään sovittu "rauhansopimus" pitänyt vaan niitä seurasi jatkuva asemasota ja lopulta Venäjän suurhyökkäys.


Kyllä on Ukrainalla vielä pelimerkkejä eikä ole peli pelattu. :solthum:


"Jos jotkut vatnikit odottivat, että Ukrainasta loppuisi taisteluhaluiset ihmiset ja Venäjä voisi purra palan Ukrainasta, minulla on sinulle huonoja uutisia:
"Kevään sota tulee olemaan erilainen kuin nyt. Siitä tulee enemmän robottien ja droonien sotaa ja niin edelleen."

"Naapurini Ukrainassa työskentelee uusien työntekijöiden kanssa ja keskustelee säännöllisesti rekrytoijien kanssa. Heidän on edelleen käännettävä ne pois, sillä tällä hetkellä on liian monta koulutettavaa ja varustamista kunnolla."

"Monet tuntemani ihmiset oppivat nyt drone-operaattoreiksi. He tietävät mitä on tulossa. Emme ole Venäjä.
Emme vain heitä ihmisiä taisyeluun pelotellaksemme venäläisiä pelkällä määrällä."





 
Viimeksi muokattu:
Otetaanpa tämä datapiste talteen: Ukrainan ilmavoimien mukaan ryssällä olisi "melkein 900 ohjusta" varastoituna talven / tulevia iskuja varten. Toki tätä pehmustetaan käyttämällä sanaa may have eli on saattanut, mutta näinhän nämä menevät aina - mistään ei voi olla 100% varma.

Ukraine’s Air Force: Russia may have stoсked up nearly up to 900 missiles for future strikes on Ukraine’s energy grid


-

MUOKKAUS: Ukrainan ilmavoimien numero on linjassa sen kanssa mitä GUR:n Skibitsky kertoi 6.11.2023, katso alla olevan taulukon oikean reunimmainen sarake:

1700857887855.png

Ryssä on käyttänyt tuon jälkeen jokusen Iskanderin ja Kh-31P sekä Kh-59 ohjuksia, lisäksi muistaakseni muutaman Kh-22 yms. mutta määrät ovat silti olleet pieniä. Edelleen viime viikkojen aikana pääasiallinen ase on ollut Shahed-136/131 drone.

Täten valtaosa marraskuun 2023 ohjusten uustuotannosta on käyttämättä ja samalla taulukon numerot ovat väistämättä tällä hetkellä suuremmat. Näin ollen "noin 900 kpl" lienee tällä hetkellä varastossa olevien ohjusten määrä (taulukossa mainitut kategoriat, tästä tietysti puuttuvat mm. S-300/S-400, Onyx, Kh-35 yms. lyhyen kantomatkan aseet). Nyt puhutaan strategisesta iskukyvystä - pelkät ohjukset, ei Shahed-136/131.

Huomaa myös yllä olevassa taulukossa: sieltä löytyvät Reznikovin kertomat numerot 18.11.2022 eli melko tasan vuosi sitten. Silloin näiden ohjuskategorioiden kokonaismäärä oli noin 800 kpl - tosin silloin he olivat hyökänneet Ukrainaa ja sen energiainfraa vastaan hyvin tiuhaan ainakin kuukauden, ehkä puolentoista ajan (eikä sovi unohtaa niitä lukemattomia risteily- ja ballistisia ohjuksia jotka olivat käyttäneet ennen "lämmityskauden" iskuja). Nyt vastaavia iskuja ei ole toistaiseksi nähty, tarkoitan suurempia hyökkäyksiä joissa laukaistaisiin kymmeniä risteilyohjuksia per isku / per päivä.
 
Viimeksi muokattu:
Mulla on sellainen tunne että rysyjen hybridisodankäynti on nyt voimissaan.

Eihän tässä nojatuolikenraali pysty valvomaan kaikkia rintamia yhtäaikaa.

Kaasuputket poksahtelee, geelitukat hyökkää Suomeen, Gaza… niin ja se isoin ja nyt vähimmälle huomiolla jäänyt v*tun hyökkäys Ukrainaan!

Tälle loppu! Katse palloon! Rysyt kuriin!

Slava Ukraini!

Juuri näin. Tuo Bildin roskaposti on hyvä esimerkki, siihen on tarttunut moni isompi lehti.
 
Mistä ryssä "neuvottelisi?" Niillä ei ole tuoda mitään pöytään.
No juuri näin.
Tämä lehti on saavuttanut tällä jutulla sen mitä se halusi: näkyvyyttä, lainauksia, kommentointia jossa viitataan tähän lehteen. Tämä tarkoittaa nykyisen digimaailman mittareilla rahaa tälle alustalle ja ainoastaan tällä on merkitystä tässä lehdessä työtään tekeville.:facepalm:
 
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi perjantaina, että Ukrainan on saavutettava kolme keskeistä ”voittoa” ulkomailla, mukaan lukien Yhdysvaltojen kongressin ja Euroopan unionin suurten avustuspakettien hyväksyminen sekä muodollinen liittymisneuvottelujen aloittaminen EU:n kanssa.

Tarvitsemme kolme voittoa. Ensimmäinen on voitto Yhdysvaltain kongressissa. Se on haaste, eikä se ole helppoa, mutta Ukraina tekee kaikkensa, Zelenskyi sanoi tiedotustilaisuudessa Kiovassa perjantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Toinen on, että tarvitsemme EU:n apua 50 miljardin euron paketissa, Ukrainan johtaja sanoi. Ja kolmas on vuoropuhelun avaaminen tulevasta jäsenyydestämme, Zelenskyi kommentoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa Latvian presidentin Edgars Rinkevicsin kanssa.
 
Mihin tuo väite perustuu jos ajatellaan vaikka Norjaa, Viroa ja Puolaa ?
Tuo väite perustuu maantieteeseen,tokikin jos ajatellaan että ruvetaan uhraamaan ns kantaryssiä on fiksua sulkea suomenkin raja

Mutta jo nähdyn perusteella ensin menee ns vähemmistöt jotka sijaitsevat lähempänä joidenkin muiden maiden rajoja

En minä ole mikään ryssien ajatusten lukija eikä kiinnostakaan pääasia on että suomi ja suomalaiset pärjää
 
Tää alkaa kyllä vähän näyttää siltä että Ukrainan on keväällä ehkä pakko pelata "upporikasta ja rutiköyhää".
Puheet avun hiipumisesta ei varmaan ole ihan savua ilman tulta.
Menestys keväällä saisi tukijoiden kukkaron nyörit pysymään avoinna.
 
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi perjantaina, että Ukrainan on saavutettava kolme keskeistä ”voittoa” ulkomailla, mukaan lukien Yhdysvaltojen kongressin ja Euroopan unionin suurten avustuspakettien hyväksyminen sekä muodollinen liittymisneuvottelujen aloittaminen EU:n kanssa.

Tarvitsemme kolme voittoa. Ensimmäinen on voitto Yhdysvaltain kongressissa. Se on haaste, eikä se ole helppoa, mutta Ukraina tekee kaikkensa, Zelenskyi sanoi tiedotustilaisuudessa Kiovassa perjantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Toinen on, että tarvitsemme EU:n apua 50 miljardin euron paketissa, Ukrainan johtaja sanoi. Ja kolmas on vuoropuhelun avaaminen tulevasta jäsenyydestämme, Zelenskyi kommentoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa Latvian presidentin Edgars Rinkevicsin kanssa.
Sanoisin että nämä kolme ovat ns. varmoja voittoja, kaikki nämä tulevat toteutumaan. Epävarmuus on vain aikataulussa. Ryssällä on toki mahdollista pyristellä vielä muutama vuosi ennen vetäytymistään.
 
Back
Top