Ukrainan konflikti/sota

Hyt harkitaan syytteiden nostoa Suomessa:
Tutkinta alkaa:
 
Kertokaas nyt joku asiaa tunteva mitä me noissa kuvissa nähdään ja mikä on minkin merkitys?
Mulle ne on vaan ruutitankoja, sähköpiuhaa ja lankaa... :rolleyes:
"Ruutitangot" ovat jotain sopivaa räjähdysainetta. Aiemmin aine oli kordiittia, joka on käytännössä nitroselluloosaa, nykyään jotain muuta. Kuparilangan käsittääkseni tarkoitus on höyrystyä laukaisuvaiheessa ja se päätyy putken sisäpintaan voiteluaineeksi. Tykkimiehet korjatkoot, jos olen väärässä.
EDIT: Ja sehän korjattiin. Lanka on kuparin poistoainetta.
 
Viimeksi muokattu:

Venäjä tehostaa hyökkäystään lähiviikkona, sanoo Viron sotilastiedustelu​

Venäjä on aloittanut joukkojensa uudelleenryhmittelyn, joka kielii entistä voimakkaammasta hyökkäyksestä tulevina viikkoina, sanoo Viron tiedustelukeskuksen komentaja, eversti Ants Kiviselg Viron yleisradioyhtiö ERR:n mukaan.

– Venäjä yrittää saada aloitteen takaisin kaikilla rintamalinjoilla. Rintamalla ei ole siitä huolimatta tapahtunut suuria muutoksia, Kiviselg sanoi puolustusministeriön tiedotustilaisuudessa.

Kiviselgin mukaan Avdijivka on edelleen venäläisten hyökkäyksen tärkein painopiste.

– Venäjä painostaa myös Bahmutin ja Marjinkan rintamilla. Etenemistä on kuitenkin tapahtunut vain vähän.

Kiviselgin mukaan venäläiset ovat nyt siirtyneet käyttämään pitkän kantaman aseita suorien jalkaväkihyökkäysten sijaan, mikä on ”vaikeuttanut merkittävästi ukrainalaisten yksiköiden ryhmittymistä, puolustusasemien luomista ja vahvistamista”.
 
Ukrainassa sähköverkko kipuilee suuren kulutuksen kanssa, koska sää ja ryssä. Kiovassa viitisen astetta pakkasta. 500 alueella sähkökatkoja kuormatilanteen vuoksi. Kaikki tuotantokapasiteetti on käytössä, eikä reserviä ole. Tuonti Puolasta ja Romaniasta paikkaa minkä pystyy.

Hetkellisen lämpönousun nollan vaiheille jälkeen, joulun alle ennuste näyttää pakkasta Kiovaan melkein kymmenen. Koska tilanne on jo valmiiksi hankala, ja joulu; en ihmettelisi, jos lähipäivinä näemme talven suurimpia ryssän infraiskuja.

Ukraine's power grid operator Ukrenergo said Thursday that cold weather had pushed power usage 2.7% above forecast levels, causing a deficit in the power system.​
Ukrainian energy consumption hovered near record highs on Friday, increasing strains on the fragile power sector as nearly 500 settlements faced blackouts due to Russian shelling, air strikes and bad weather, officials said.​
Ukraine, an exporter of electricity before Russia's February 2022 invasion, has been forced to turn to emergency power imports from neighboring Romania and Poland this week to meet demand, grid operator Ukrenergo said.​
 
Mitä tapahtuisi jos jenkit sanois, että nyt tää paska riittää ja keräis euroopan halukkaista maista yhteisen koalition ja lähtis Ukrainaan poistamaan örkit kertaheitolla? Luulis, että ryssillä ei ois mitään saumaa ja homma olis muutamassa kuukaudessa taputeltu.
Ei se kyllä olisi ihan noin helposti tehty. Riittävän laadukkaasti varustellun, riittävän ison, porukan kasaaminen kestää kuukausia ja vaatii laajan ja yksimielisen poliittisen päätöksen useassa eri maassa. Esimerkkinä nyt vaikkapa Bush vanhemman Persianlahden sota, jossa koalition keskittämisvaihe kesti puolisen vuotta. Sitten ilmakampanja, joka kestäisi Ukrainassa ehkä pari viikkoa- kuukauden, jonka jälkeen alkaisi maavoimien ryntö. Kaatuneita tulisi koalitiolle tässäkin tapauksessa roisi määrä.
 
Useiden venäläisten kaupunkien viranomaiset ovat peruuttaneet uudenvuoden ilotulitukset ja luvanneet lähettää sen sijaan rahaa rintamalle, raportoi Kyiv Independent.

Muun muassa Sotšin pormestari Aleksei Kopaigorodski sanoi, että ilotulitteisiin varatut rahat ohjataan Venäjän armeijalle. Hän myös kehotti paikallisia yrityksiä ja asukkaita toimimaan samoin.
Eli pormestari esikuntineen vetää rahat omiin liiveihin?
 
Putin yritti avata toisen rintaman Saksaan, mutta tämäkin ryssittiin. Ilmeisen lähellä kuitenkin käytiin. Mutti-Merkelin toveri Putinin kanssa luoma troijalainen!

Lehti: Venäjä oli vähällä syöstä Saksan energiakaaokseen – juonen onnistuminen olisi kylmentänyt miljoonien kodit ja työpaikat
 
Back
Top