Ukrainan konflikti/sota

Vuodelta 2011. Näinköhän olisi mieli muuttunut tällä välin.
Minulle tuo on vain osoitus, että ovat olleet isosti ja kiihkeästi vaarallisen väärässä. Jos mieli tuossa on muuttunut ei muuta sitä faktaa miksikään. Jos ei vieläkään mieli muutu, niin ovat toimineet tarkoituksella eivät vain tyhmyyttään.

Sama koskee ydinvoimaa, maahanmuuttoa ja ”meillä ei ole katujengejä” julistuksia jne. Todella suurissa asioissa voidaan jälkikäteen todeta menneen kalliisti ja peruuttamattomasti metsään ja lista todennäköisesti kasvaa sitä mukaa kun uusia julistuksia tulee.
 
Itse kun en näistä tiedä, kommenteissa: First time I have seen South African ammunition in Ukraine.

Edit:
At the end of the year, an interesting find in AHS #Krab .They can be found online as 1MM HE M4 A155 ERFB/BB on the website of the Ukrainian importer (arms dealer?) "Production" 2023.IMO it looks like a repainted South African M1A1 from RDM. The same plastic ring under the guide ring.

Taitaa nuo videon nubsilliset ammuskuoret olla tehty Intiassa. Toki on mahdollista, että alkuperäinen kuoren suunnittelu on alunperin etelä-afrikkalaisen Denel:n ammuskuorikonstruktio (~1990 - luvuita), kun he Intiassa tykkikauppoja tuolloin hieroivat ja jäivät korruptiosta jumiin kuten melkein kaikki Intian kanssa ase- asejärjestelmäkauppoja takavuosina yrittäneet.
Ohessa linkki uutiseen, jossa bulgarialaisten tietojen mukaan viiiteviestin videolla näkyvät ammukset ovat Intiasta:

Ohessa ensin ukrainalaisen Ares Mili välittäjän/maahantuojan esitesivut vastaavista ammustyypeista:
Onteloperä BT: https://en.aresmaxima.com/produit/1mm-he-m4-a155-erfb-bt-shell/
Perävirtaus BB: https://en.aresmaxima.com/produit/1mm-he-m4-a155-erfb-bb-shell/

Intialaisiin esityksiin linkit, joista edellä olevat kuvat ja tiedot löytyvät:
Ehkä "yleinen" Intian a-tarv esite: https://munitionsindia.in/wp-content/uploads/2-Artillery-Ammunition.pdf
Ehkä "tehtaan/yrityksen" esite: https://www.yantraindia.co.in/Yantra India Limited Brochure.pdf

Nykyisin Rheinmetall Denel munitions RDM 155 mm Assegai-ammukset ovat sileitä, ilman NUBS:ja nykysuuntauksen ammussuunnittelun mukaisesti.
Myös kuoren väri on länsiammuksissa oliivin vihreä ja sisällön laji näkyy tekstin väristä (keltainen), joka tarkoittaa räjähdysainetäyttöä (HE).

Kannattaa myös muistaa, että ryssä teki viime viikolla sopimuksen myös Intian kanssa yhteisestä sotateollisuudesta. Tietää lisää ongelmia.
Tuo tekee tilanteen mielenkiintoiseksi: Ammuksia Intiasta Ukrainaan ja samaan aikaan sopimus Venäjän kanssa sotateollisuudesta?
Intian militaari-yrityksillä on lokoisat ajat.

Jäsen @ido59 ehtikin jo viestissään #211,428 korjata todenäköisen ammustoimittajan olevan Intiasta, joten olen myöhässä, mutta olkoon.
 
Zelenskyi vertasi The Economistin haastattelussa Putinia eläimeen - "Hän haistaa veren ja tuntee oman voimansa" https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010049524.html?post=291310

Zelenskyi vertasi The Economistin haastattelussa Putinia eläimeen - "Hän haistaa veren ja tuntee oman voimansa"
Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan länsi on kadottanut kiireellisyyden tunteen ja moni ukrainalainen eksistentiaalisen uhan tunteen sodan jatkuessa. The Economistille antamassaan uudenvuoden haastattelussa hän kertoi yrittävänsä nyt sytyttää uudelleen kummankin.

- Ehkä me emme menestyneet [vuonna 2023] kuten maailma olisi halunnut. Ehkä kaikki ei ole niin nopeaa kuin jotkut kuvittelivat, Zelenskyi sanoi.

Hänen mukaansa ajatus Venäjän presidentin Vladimir Putinin voitosta ei ole muuta kuin "tunne". Zelenskyi muistutti, että venäläissotilaita kuolee edelleen massoittain rintamalla, esimerkiksi pitkään kiivaiden taisteluiden kohteena olleessa Avdijivkassa.

- Tuhansia, tuhansia tapettuja venäläisiä sotilaita, joita kukaan ei ole edes hakenut pois, hän sanoi. Haastattelussa Zelenskyi korosti, että Ukrainan tukeminen sodassa auttaa Eurooppaa suojaamaan itseään Venäjän aggressiolta.

- Antamalla meille rahaa tai aseita te tuette itseänne. Pelastatte omia lapsianne, ette meidän, hän sanoi.

Jos Ukraina häviää sodan, Putin tuo sen Zelenskyin mukaan lähemmäs länttä.

- Putin vaistoaa heikkouden kuin eläin, koska hän on eläin. Hän haistaa veren ja tuntee oman voimansa. Ja hän syö teidät illalliseksi EU:n, Naton, vapautenne ja demokratianne ohella.

Zelenskyin mukaan ei ole nähtävissä minkäänlaisia todellisia merkkejä siitä, että Putin olisi valmis neuvottelemaan rauhasta. Ja jos olisi, niiden tarkoituksena olisi hänen mukaansa saada Venäjälle lisää aikaa varustautumiseen.

Zelenskyin mukaan miehitetystä Krimin niemimaasta sekä Mustallamerellä käydyistä taisteluista on tulossa sodan painopiste. Hän sanoi Krimin eristämisen ja Venäjän sotilaallisen kyvykkyyden rapauttamisen olevan Ukrainalle "äärimmäisen tärkeää", sillä se auttaa vähentämään alueen suunnalta Ukrainaan tulevia iskuja.

Ukrainan suunnitelmista tulevalle vuodelle Zelenskyi ei halunnut kertoa kovin yksityiskohtaisesti. Hänen mukaansa tavoitteena on puolustaa maan itäosia ja suojata keskeisiä kaupunkeja.

Mobilisaatio on Zelenskyin mukaan elintärkeä, sillä se on "ainoa keino suojella valtiota ja vapauttaa maitamme".
 
Tämän mukaan Mordor on joko P-Korean tai Venezuelan tiellä.



Jakovlevin mukaan Venäjän vaihtoehdot ovat joko Pohjois-Korean malli tai Venezuelan tie. Edellinen johtaa hänen mukaansa nopeaan sosiaaliseen räjähdykseen ja uuteen sekasorron aikaan. Toinen vaihtoehto on hitaampi vajoaminen ensin taloudelliseen ja sitten poliittiseen kaaokseen, Venezuelan tapaan.

KOLMAS vaihtoehto on Jakovlevin mukaan yhä olemassa. Siinä Venäjä vetäytyisi sodasta ja ryhtyisi muuttamaan sitä poliittis-taloudellista järjestelmää, joka oli voimassa ennen täysimittaista hyökkäystä Ukrainaan. Tällainen kehitys edellyttäisi eliitin ”täysjärkisten jäsenten” kääntymistä presidentti Vladimir Putinia vastaan.

Tämä vaihtoehto on professorin mukaan suunnilleen yhtä todennäköinen kuin että kolikko jäisi kruunaa ja klaavaa heitettäessä kyljelleen.
 
Shahedit tippuneet hyvin mutta Ilmeisesti myös ohjuksia lentelee/lennellyt joista ei vielä tietoa.

DESTROYED 35 IMPACT UAVS

On the night of January 2, 2024, the occupiers attacked with 35 "Shahed-136/131" type UAVs from Cape Chauda - Crimea and the Primorsko-Akhtarsk region - Russian Federation.

All enemy attack UAVs were destroyed by the forces and means of the Air Force and Defense Forces of Ukraine.
 
Päivän luvut:
414483406_715025790810502_2075155542623776103_n.jpg
 
Päivän luvut:
414483406_715025790810502_2075155542623776103_n.jpg
Tykistöä vaiennut taas kiitettävästi. :love:

Ja taas "kiintiö" ilmatorjuntajärjestelmä, joita on viime kuukausina mennyt ehkä keskimäärin 2kpl/päivä! Kuinkahan paljon venäjällä ilmatorjuntajärjestelmiä on kaikkiaan? Ja onko kukaan esittänyt arvioita minkä verran niitä on Ukrainan lähistöllä milläkin painopistealueella?
Vaikuttaa joka tapauksessa varsin mukavalta taistelukentän muokkaukselta; pääsevät Falconit heti tositoimiin kun saapuvat. :alien:
 
Tämän mukaan Mordor on joko P-Korean tai Venezuelan tiellä.



Jakovlevin mukaan Venäjän vaihtoehdot ovat joko Pohjois-Korean malli tai Venezuelan tie. Edellinen johtaa hänen mukaansa nopeaan sosiaaliseen räjähdykseen ja uuteen sekasorron aikaan. Toinen vaihtoehto on hitaampi vajoaminen ensin taloudelliseen ja sitten poliittiseen kaaokseen, Venezuelan tapaan.

KOLMAS vaihtoehto on Jakovlevin mukaan yhä olemassa. Siinä Venäjä vetäytyisi sodasta ja ryhtyisi muuttamaan sitä poliittis-taloudellista järjestelmää, joka oli voimassa ennen täysimittaista hyökkäystä Ukrainaan. Tällainen kehitys edellyttäisi eliitin ”täysjärkisten jäsenten” kääntymistä presidentti Vladimir Putinia vastaan.

Tämä vaihtoehto on professorin mukaan suunnilleen yhtä todennäköinen kuin että kolikko jäisi kruunaa ja klaavaa heitettäessä kyljelleen.
Taitaa tämäkin proffa puhua höpöjä mutta lähivuosinahan asian näemme.

Mun on vaikea eli mahdoton uskoa P-Korea vaihtoehtoon. Vaikea uskoa siis että ehkäpä mikään muukaan maa pystyisi samanlaiseen systeemiin. Joo, henkilöpalvonta jne. onnistuu mutta kaikesta huolimatta P-Korea pyörii, siis ohjusta ja atomipommia syntyy jne. vaikka kansa nälkää näkeekin. Putlerin jälkeen ei liene myöskään näkyvissä mitään kimien tapaista henkilöpalvonnan kohdetta. Korealaiset ovat aika omanlaisensa kansa, Kaukoidän mittareillakin, ja ennen kaikkea aivan erilaisia kuin zenäläiset, mm. kovia tekemään töitä.

Venezuelakin on hyvin erilainen maa. Siellä sosialismiin siirtymistä ilmeisesti elähdytti kansan varsin suuri tuki asialle ja varsin kehnot edelliset hallinnot. Sitten kun oli siirrytty ei asiaa enää kysyttykään, paitsi jakorinkiläisiltä. Normaalia sosialismia siis josta zenäjällä ei ole näkynyt mitään merkkejä aikoihin.

Zenäjä on pikkuhiljaa muuttunut klassiseksi diktatuuriksi, toki maan erityisyydet huomioiden. Suuri Johtaja, vähemmistön mielestä ehkä vain siedettävä johtaja, ohjaa yksin laivaa karilta toiselle taviszenäläisten koittaessa pärjätä miten kukin. Putlerin päästäessä viimeisen pierun alkaa "täysjärkisen eliitin" välillä valtataistelu jossa hopea ei ole häpeä vaan kuolema. Mitä sitten seuraavaksi tapahtuu onkin jo mahdotonta nähdä. Tuskin kuitenkaan mitään kovin vakaata saati järjellistä.
 
Ryssälle on leimallista se, että kaikki pitää naamioida mukamas laillisuuden kaapuun. Vaikka tosiaan todellisuudessa vallanpitäjät mistään laillisuudesta paskat välittävät. Lakejahan pystyy aina muokkaamaan mieleiseen suuntaan. Ihme että edes viitsivät itse tehdä enää tuota pelleilyä. Eikö olisi vaan helpompaa julistaa Putler elinikäiseksi diktaattoriksi.
Putte kuitenkin saa vähemmän ääniä kuin "Isä Aurinkoinen" aikanaan. 1949 vaaleissa viiksivallu sai 99,7%, mutta 1947 vaaleissa kannatus oli peräti 131%.
 
Mun on vaikea eli mahdoton uskoa P-Korea vaihtoehtoon. Vaikea uskoa siis että ehkäpä mikään muukaan maa pystyisi samanlaiseen systeemiin.
Proffahan sanoo, että se malli johtaa sosiaaliseen räjähdykseen ja sekasortoon, eli ei olisi pysyvä tai ainakaan niin stabiili olotila kuin PKssa. Enemmän lainausta jutusta Venäjän sisällisota-ketjussa.
Jakovlevin mukaan Venäjän vaihtoehdot ovat joko Pohjois-Korean malli tai Venezuelan tie. Edellinen johtaa hänen mukaansa nopeaan sosiaaliseen räjähdykseen ja uuteen sekasorron aikaan.
 

Marraskuun puolivälin jälkeen verkossa on kiertänyt video venäläisestä panssarintorjuntajärjestelmästä, jossa ohjuksia näytetään ammuttavan työajoneuvon nosturivarresta.

Videolla venäläiset ovat pysäköineet metsään kahmarinosturin, oletettavasti jossain miehittämällään alueella Ukrainassa. Nosturin varsi on kohotettuna puunlatvojen tasalle, ja panssarintorjuntaohjus on kiinnitettynä nosturin kauhaan.

Jos venäläisten uudessa aikaansaannoksessa puutteita, ne ovat luultavasti samoja puutteita, jotka vaivasivat aiempia vastaavia nosturiajoneuvoja: vakauden puute ja ylimääräinen aika, joka kuluu nosturin uudelleensijoittamiseen

Edit: itse video löytyy tältä sivustolta:

 
Taitaa tämäkin proffa puhua höpöjä mutta lähivuosinahan asian näemme.

Mun on vaikea eli mahdoton uskoa P-Korea vaihtoehtoon. Vaikea uskoa siis että ehkäpä mikään muukaan maa pystyisi samanlaiseen systeemiin. Joo, henkilöpalvonta jne. onnistuu mutta kaikesta huolimatta P-Korea pyörii, siis ohjusta ja atomipommia syntyy jne. vaikka kansa nälkää näkeekin. Putlerin jälkeen ei liene myöskään näkyvissä mitään kimien tapaista henkilöpalvonnan kohdetta. Korealaiset ovat aika omanlaisensa kansa, Kaukoidän mittareillakin, ja ennen kaikkea aivan erilaisia kuin zenäläiset, mm. kovia tekemään töitä.

Venezuelakin on hyvin erilainen maa. Siellä sosialismiin siirtymistä ilmeisesti elähdytti kansan varsin suuri tuki asialle ja varsin kehnot edelliset hallinnot. Sitten kun oli siirrytty ei asiaa enää kysyttykään, paitsi jakorinkiläisiltä. Normaalia sosialismia siis josta zenäjällä ei ole näkynyt mitään merkkejä aikoihin.

Zenäjä on pikkuhiljaa muuttunut klassiseksi diktatuuriksi, toki maan erityisyydet huomioiden. Suuri Johtaja, vähemmistön mielestä ehkä vain siedettävä johtaja, ohjaa yksin laivaa karilta toiselle taviszenäläisten koittaessa pärjätä miten kukin. Putlerin päästäessä viimeisen pierun alkaa "täysjärkisen eliitin" välillä valtataistelu jossa hopea ei ole häpeä vaan kuolema. Mitä sitten seuraavaksi tapahtuu onkin jo mahdotonta nähdä. Tuskin kuitenkaan mitään kovin vakaata saati järjellistä.
Näin se on. Jonkin sortin poliisivaltio venäjästä on tulossa, jos se ei jo sitä ole, mutta ilman ideologiaa tai henkilöpalvontaa. Suurimmalla osalla venäläisestä keskiluokasta on kuitenkin varsin hyvä kuva siitä, mitä ns vapaa elämä länismaissa on. Joten on aika vaikea uskoa, että ihmiset alistuisivat täysin vapaehtoisesti p-korean malliin. Mutta, se vanhan yhteiskuntasopimuksen mukainen aikakausi on ohi.

Tuleva (ja jo ehkä nykyinen) malli perustunee uhkailuun, pelotteluun ja lahjontaan. Kysymys siitä, palaako Stalinin ajan valttionterrori työkalupakkiin, niin se on vielä auki.
 
Back
Top