Ukrainan konflikti/sota

Itse uskon että sota loppuu viimeistään kun Venäjällä on pidetty vaalit.

Mielelläni uskoisin venäläisen selvänäkijän lausuntoon. Syksyllä hän kertoi että sota loppuu maaliskuussa. Perusteluja hän ei kertonut , se oli vain selvä näky.

Oma optimistinen toiveeni on siis että sota loppuu maaliskuussa. Syitä voi olla monia , mutta jotain Venäjällä tapahtuu, pelkkä aseavun lisääminen ei tuo noin nopeaa ratkaisua.
 
Viimeksi muokattu:
Nämä viimeaikaiset ohjussalvot ovat täysi PR-temppu kotiryssiä varten. Uusi vuosi, ryssien tammikuun pitkät juhlapyhät ja lähestyvät vaalit pakottavat runkkari-vovan täyttämään uutiskanavat lööpeistä massiivisista ohjusiskuista jotta musikat, imbesiilit, durakit ja muut 'politiikasta kiinnostumattomat' luulevat että kaikki menee suunnitelmien mukaan ja että ainostaan englanti, USA ja muu NATO vaatii taistelemaan viimeiseen ukrainalaiseen.

Ryssän viimeisiä painalluksia tyhjiin käyvistä palkeista. Jospa jopa ryssä-Muskin pää kääntyy kun Kievin Tesla myyntipisteeseen osui
 
10/10 kinzhalia kertoo kyllä karua kieltä! Perkeles, alappa ryzzä ampumaan niitä wunderwaffejas johonki, missä ne vois mennä läpi.. huikee suorite taas.
Jos miettii Yhdysvaltojen asekehitystä, niin voiko enään olla herkullisempaa tilanetta. Päästään kehittämään järjestelmiä suoraan venäjän parhaita vehkeitä vastaan. Voin kuvitella, että ei Raytheonilla ole lomia pidetty, vaan tuotekehitys painaa ympäripyöreitä päiviä. Ja samalla tehtaalta pusketaan uutta, parannettua ohjusta pikarahtina kohti Kiovaa.

Eihän tästä tietenkään julkisesti huudella, mutta näin se homma vaan menee ja jenkit ei todellakaan käytä tätä tilaisuutta käyttämättä. Kiinalle tämä tilanne on taas todella huono, koska nuo samat hypersoniset ohjukset ovat olleet ehkä se heidän suurin valtti länttä vastaan.
 
Terrori-isku on raporttien mukaan tältä erää ohitse. Rysyjen tarkkuusaseet onnistuivat mm. iskemään omaan kylään.

Kyseessä oli "lentokoneammusten epänormaali purkautuminen" ainakin googlen kääntäjän mukaan eli normaali meno Venäjällä. Puolustusministeriön mukaan kuusi taloa vaurioitui, kuvernöörin mukaan seitsemän.

Abnormal discharge of Russian aircraft ammunition occurred in the Voronezh region​

TASS, January 2. An abnormal discharge of aircraft ammunition occurred during the flight of an aerospace force aircraft over the village of Petropavlovka in the Voronezh region; there were no casualties. This was reported to the Russian Ministry of Defense.

“On January 2, 2024, at about 9:00 Moscow time, during a flight of an aerospace forces aircraft over the village of Petropavlovka in the Voronezh region, an abnormal discharge of aircraft ammunition occurred. There were no injuries,” the statement said.

The ministry noted that six private buildings were damaged as a result of the incident. An investigation into the circumstances of the incident is underway. A commission is working on site to assess the nature of the damage and assist in the restoration of houses.

This information was also confirmed by the regional governor Alexander Gusev in his Telegram channel .

“Today, an emergency discharge of our ammunition was recorded in the Ostrogozhsky district. There were no casualties, but destruction was previously recorded in seven households. The glazing, roofing and load-bearing structures in them may be damaged,” he wrote.

Gusev also said that residents of the village were sent to temporary accommodation centers.

“Residents of several streets in the village of Petropavlovka are being transported to temporary accommodation centers, including a boarding house in Korotoyak. After ensuring maximum security at the scene of the incident and the completion of the work of special agencies, an assessment of the damage caused will begin,” he wrote.

Gusev clarified that he set the task for the government of the Voronezh region to solve the problems with the payment of compensation and the construction of new housing as soon as possible. “We will not leave anyone behind, I ask citizens to remain calm,” added the head of the region.

The village of Petropavlovka, Ostrogozhsky district, Voronezh region, is located approximately 120 km from Voronezh and 800 km from Ukraine.
https://tass.ru/proisshestviya/19666383
 
Jaoin 29.12.2023 laskelman ryssän jäljellä olevien ohjusten määristä, laskelma perustui GUR:n Skibitsky 6.11.2023 kertomiin numeroihin (ohjusten määrät ko. päivänä sekä ohjusten uustuotanto lokakuussa 2023), linkki lainattuun viestiin: LINKKI

Laskelma sai kritiikkiä, johon vastasin toisessa viestissä. Se taustoittaa hieman sitä, miksi koen että tätä kannattaa tehdä ja mitä päätelmiä näistä numeroista voi tehdä (olettaen toki että olisivat oikein edes suuntaa-antavasti): LINKKI

Päivitin kyseisen laskelman tuoreimpien tietojen perusteella:

Katso liite: 90179

Pari kommenttia numeroista:

1) Iskander-ohjusten määrä voi olla suurempi, mutta ei voida olla varmoja. Nytkin Ukraina ilmoitti "12 kpl S-300 / S-400 / Iskander-M ballistisia ohjuksia". Koska ei tiedetä tarkkaa jakoa ohjusten kesken, en merkinnyt näitä 12 kpl Iskander-kategoriaan ja siten ne puuttuvat tästä. Sama juttu aikaisempien vastaavien tapausten osalta.

2) lisäsin tähän taulukkoon oikeaan reunaan huomautuksen Kh-101 risteilyohjusten määrän osalta. Oma laskelmani sanoi jäljellä olevien ohjusten määräksi 122 kpl 29.12.2023 kun taas ukrainalainen vishun_military OSINT-ryhmä arvioi määrän vaihteluväliksi 120-180 kpl 29.12.2023. Täten otin heidän arvionsa ylärajan mukaan eli lisäsin +58 kpl omaan laskelmaani.

3) tämänkin tuoreimman tämänpäiväisen iskun osalta Ukraina kertoi Kh-101 ohjusten laukaisumääräksi "+70 kpl" kun taas 29.12.2023 kerrottiin "+90 kpl" - eli todellinen määrä voi olla suurempi kuin kerrottu, mutta koska ei ole muuta numeroa, käytin näitä kerrottuja määriä eli 70 ja 90.

-

Tämän talven suurimmat iskut, joissa käytetty suuri määrä risteilyohjuksia:

29.12.2023
2.1.2024

Näiden lisäksi ovat käyttäneet muutamana päivänä suuren määrän pelkkiä Shahed-136/131 / Geran-2 droneja (näiden lisäksi muutama ohjus, mutta ei merkittävää määrää):

25.11.2023 - 75 kpl
1.1.2024 - 100 kpl

-

Nyt kun ryssä on intoutunut käyttämään risteilyohjuksia pitkästä aikaa, päätin seurata tarkemmin. JOS tämä trendi jatkuu JA jos tuo minun laskelma pitäisi paikkansa, niin ryssän ei pitäisi kyetä tekemään montaa suurempaa iskua Kh-101 risteilyohjuksia käyttäen - 1 x 60 kpl tai 2 x 60 kpl olisi maksimi, riippuen mitä numeroa käytetään.

Toki jos nähdään esim. 2 x 70 kpl tai 2 x 90 kpl seuraavien muutaman viikon sisällä, se kertoisi että laskelmani on pielessä. Mikä puolestaan kertoisi että GUR:n Skibitskin arvioissa oli jotain pielessä: joko kokonaismäärä tai uustuotannon kapasiteetti tai molemmat olivat arvioitua suuremmat 6.11.2023 tai sitten uustuotanto on kasvanut selvästi lokakuun 2023 jälkeen.

-

MUOKKAUS: lisään tämän tiedonmurusten, joka voi olla tieto tai pelkkä spekulaatio. Sanavalinnat eivät kieli varmuudesta. Tarkoitan tällä ryssän Kinzhalien laukaisuun modernisoitujen MiG-31K hävittäjien määrää. Tässä kirjoitetaan että "mahdollisesti koko hävittäjämäärä käytössä" eli MiG-31K koneita voisi olla 10 kpl. Tämä puolestaan rajoittaa Kinzhalien käyttöä, koska yksi tällainen hävittäjä kykenee kantamaan yhden Kinzhalin.

One of Russia's feared Kinzhal aeroballistic missiles falls into water in Kyiv after being hit, probably by a Patriot air defense missile. Russia fired 11 Kinzhals at Kyiv on Jan. 2 - the highest number yet, probably using its entire fleet of MiG-31K warplanes in the attack.

Latest reports are that 10 Kinzhals were fired - all shot down.



Pitäisin myös ihmeenä jos tuota molskahduskohtaa ei ole jo ukrainalaiset sukeltajat / pioneerit kaivelemassa.
Tuosta Kinzhalista saa jenkeiltä hyvää tavaraa vastineeksi... :solthum:
 
Tuleva (ja jo ehkä nykyinen) malli perustunee uhkailuun, pelotteluun ja lahjontaan. Kysymys siitä, palaako Stalinin ajan valttionterrori työkalupakkiin, niin se on vielä auki.
Valtioterrori on jo kauan sitten ollut nykyhallinnon työkalupakissa, ollut jo silloin kun FSB räjäytteli kerrostaloja lavastaakseen tsetseenejä ja pönkittäen nykyhallinnon nousua valtaan. Paremminkin voisi kysyä onko meillä mitään perusteltua syytä olettaa että sitä ei olisi jatkettu koko ajan? Nythän jo mm sananvapauslainsäädäntöä jne käytetään vahvasti valtionterrorin välineinä voiden tuomita kenet tahansa kenen naama ei miellytä ja varmasti kaikki sikamaisuudet nykyhallinnon tekemisistä ei edes välity meille länteen.
 
Viimeksi muokattu:
Luultavasti näin. Mutta, pitää muistaa että Ukraina on iso maa ja rakennukset voidaan aina rakentaa uudelleen. Ihmisiä kuolee, mutta silti uudet sukupolet astuvat esiin. Kyllä nämä ilmaiskut ja nuo Avdijivkan tappiot kertoo ennen kaikkea venäjän epätoivosta. Se venäjän maksama hinta on vain liian kova, kun vastineeksi ei ole saatu oikeastaan yhtään mitään. Ja toinen asia on se, että ehkä vain 10-20% venäjän rintamalle tuomista varusteista on uudistuotantoa, loput on sitä mitä kaivetaan ja kunnostetaan varastoista.

Joten, jotain tuon putinin pitää keksiä, jos meinaa sotaa jatkaa. Vieläkö vaalit puskee päälle ja niiden jälkeen tulevat tiukat päätokset, jotka eivät ainakaan kasvata sodan tai putinin kannatusta.
Oletetaan että ryssä saisi ilmaterrorillaan tapettua vaikka 100 000 ukrainalaista, kaiken ikäisiä ja kokoisia. Vastaava määrä rakennuskantaa menee samalla.

Väestötappioilla ei ryssä sotaa voita, kun sotilaallisestikaan siihen ei pysty. Rakennuskanta, entistä uudempi ja parempi, polkaistaan pystyyn taloutta vetämään heti kun pommit lakkaavat putoamasta. Paskaksi pommitetut kylät ja pikkukaupungit hylätään. Neuvostohämärästä siirryyään pois dynaamisempaan ja länteen suuntautuneeseen yhteiakuntaan ja infraan. Kaikki toiveet ryssän suuntaan siirtymisestä haudataan ikuisesti, riippumatta siitä mihin raja vedetään. Ja jos konflikti jää kytemään, en suosittele käyttämään Kerchin siltaa tai Moskovan metroa.

Zenäjä toteuttaa Ukrainan rakennemuutoksen ja tuhoaa samalla oman tulevaisuutensa. Näin näen ryssän toiminnan optimistisesti.
 
Valtioterrori on jo kauan sitten ollut nykyhallinnon työkalupakissa, ollut jo silloin kun FSB räjäytteli kerrostaloja lavastaakseen tsetseenejä ja pönkittäen nykyhallinnon nousua valtaan. Paremminkin voisi kysyä onko meillä mitään perusteltua syytä olettaa että sitä ei olisi jatkettu koko ajan? Nythän jo mm sananvapauslainsäädäntöä jne käytetään vahvasti valtionterrorin välineinä voiden tuomita kenet tahansa kenen naama ei miellytä ja varmasti kaikki sikamaisuudet nykyhallinnon tekemisistä ei edes välity meille länteen.
Jäi ehkä tarkentamatta, mutta kyse oli nimen omaan Stalinin ajan tasoisesta valtionterrorista, jolloin kukaan ei ollut turvassa. Toki nykyinen hallinto harjoittaa sitä, mutta taso on huomattavasti "kevyempi".
 
Back
Top