Ukrainan konflikti/sota

2 konetta?


GGsNUECWAAAyiVx

Tässä pari-kolme viikkoa sitten oli juttua, että yksi uusi Patriotti olisi tuotu Saksasta.
Kenties siitäkin tehtiin kiertävä versio. Ehkä näitä etulinjojen lähellä käytettäviä olisi nyt kaksi, toinen etelässä (nämä) ja toinen idässä (Avdiivkan viime päivät).
 
Musikkaa riittää koska maata hallitseva eliitti ei tarvitse väestöä oikeastaan mihinkään muuhun kuin tykinruoaksi. Luonnonvaroilla rahastamiseen riittää aika pieni porukka, muut on ylijäämää.
Tämä. Kaksi vuotta intensiivistä sotaa ja 0,4M mobikkia nurin. Paljonko vielä joutaisi? 4M? 8M? 16M? Tässä valossa miettimään koska se zenäjä kaatuu..
 
19.1. oli uutinen, jotta Ukraina on allokoinut €500M linnoittamiseen. Eiköhän tuossa rakennusalaa tule mobilisoitua "to attract additional resources that are not currently used". Aika myöhään päätös toki tehty, vasta kk sitten. Vaikka asemasota on jatkunut jo tovin ja Ukrainan suhteellisen voiman heikentymisriskit olleet nähtävillä.

Voisiko tässä olla sellainen kuvio taustalla, että usko voittoon oli niin kova, että olettivat homman jyräävän länsikaluston tuella itää kohti, resurssit pistettiin hyökkäykseen ja unohdettiin puolustus?

Taustaulla kuitenkin 2022 torjuntavoitto, 2022 onnistunut laajoja alueita vapauttanut Harkovan alueen vastahyökkäys, 2022-2023 alkanut yhä voimistuva tuki lännestä ja kaukovaikuttamiskyvyn myötä saavutettu menestys. 2023 vastahyökkäys kuitenkin kuivui käytännössä lähtöasemiin ja ryssän odotettua romahdusta ei tullut. Tunnelmat vaikuttivat olevan hyvinkin synkät venäjän johdossa kesällä 2023, mutta syksystä 2023 lähtien ryssä sai lopulta mobilisaationsa rullaamaan ja kalustoakin taas riviin ja on sen jälkeen jatkuvasti nipistänyt aloitetta itselleen. Nyt sitten on Ukrainassa herätty siihen, että venäjä saattaakin pystyä iskemään takaisin, eikä olekaan lyöty ja samaan aikaan tuki lännestä hiipuu, eikä sen jatkuvuuden ja riittävyden voikaan laskea.
 
Tass uutisoi että Adjivkasta on löytynyt ruumiita joiden univormuissa on amerikkalaisia ja puolalaisia natsoja!

Bodies of soldiers with American and Polish chevrons on their uniforms were found in Avdeevka​

DONETSK, February 19. /TASS/. The bodies of servicemen, whose uniforms had American and Polish chevrons sewn on them, were found during the cleansing of liberated Avdiivka. Advisor to the head of the DPR Igor Kimakovsky told TASS about this.

“The cleansing of Avdiivka revealed many interesting nuances. In this case, we are talking about bodies abandoned by the armed forces of Ukraine, on whose uniforms American and Polish chevrons are emblazoned,” Kimakovsky said.

On February 17, Russian Defense Minister Sergei Shoigu informed Russian President Vladimir Putin about the transfer of Avdeevka in Donbass to the full control of the Russian army. The Russian Ministry of Defense emphasized that information about the advance of Russian troops was not made public until the complete defeat of the Ukrainian forces.

According to the department, after the capture of Avdeevka, located 13 km north of Donetsk, the troops of the Center group continue further offensive operations in the DPR.
https://tass.ru/voennaya-operaciya-na-ukraine/20023617
 
Miten ne voidaan lähettää Ukrainaan kun Moscow Mikellä neliraajajarrutus päällä?

On se Bidenkin yks vätys lopulta. Kyllä jenkeillä olisi keinoja aseistaa Ukrainaa, mutta mitään ei saada aikaiseksi.
En tiedä. Mutta presidentin asetuksella voi tehdä monia asioita, vaikka parlamentissa tapahtuisi mitä. Ja tässä tapauksessa pelkkä poliittinen suostuttelu voisi riittää. Ja mikäli vientilupa pitäisi käsitellä parlamentissa, niin ei kai edes Moscow Mike kehtaisi vastustaa jonkin yksittäisen asejärjestelmän vientilupaa!? Silloinhan hän alleviivaisi nimenomaan olevansa Moscow Mike. Tämän rahoitusasian vastustamisenhan he kertovat johtuvan siitä, että Demokraatit eivät suostu kompromissiin etelärajan suhteen.
 
Viimeksi muokattu:
Miten ne voidaan lähettää Ukrainaan kun Moscow Mikellä neliraajajarrutus päällä?

Tuossa Junailijan postauksessa samasta kerrotaan, että pitkät puikot toimittaisi kumppanimaa. Bidenin hallinto voinee sopia, että aseet lähtevät kumppanin varastosta ja sen kompensaatioksi jokin ei-sotilaspoliittinen kauppa- tai muu sopimus.

Bidenhän julisti 2020 ultimatumin ryssälle seurauksista, jos Navalnyi tapetaan vankeudessa. Onhan tässä pieni toivon kipinä, että Bidenin pallien tilavuus on yht'äkkiä kasvanut, ja Navalnyin johdosta Ukraina saa kyvyn ja luvan iskeä Krimin sillalle. Tai ainakin parempaa aseistusta, siltä osin kuin se Kongressijumissa mahdollista.
 
John “Jackie” Roberts kertoo palvelleensa aikaisemmin muun muassa Irakissa, Afganistanissa ja Etelä-Koreassa.

Hän kertoo sosiaalisessa mediassa kiertävässä kirjeessä, kuinka hän hiljattain siirtyi Ukrainan asevoimien 3. rynnäkköprikaatin kanssa asemiin Itä-Ukrainan Avdijivkan rintalohkolle suojaamaan ukrainalaisjoukkojen vetäytymistä kaupungista.

Ukrainan asevoimien komentaja Oleksandr Syrskyi ilmoitti viikonloppuna Ukrainan joukkojen vetäytymisestä Avdijivkasta sen jälkeen, kun he olivat pitäneet asemansa Venäjän lokakuussa 2023 uudelleen aloittaman hyökkäyksen jälkeen.

– Taistelijamme tuhosivat nopeasti kaksi venäläistä prikaatia ja pitivät käytävän auki, jotta Avdijivkassa olevat ukrainalaiset pääsivät vetäytymään, Roberts kertoo.

Alivoimaiset ja tykistöammuspulasta kärsivät ukrainalaiset jättivät asemansa kaupungissa neljä kuukautta kestäneiden rajujen taisteluiden jälkeen. Roberts syyttää Yhdysvaltain kongressin republikaaneja avun estämisestä Ukrainalle.

– Tunsimme Amerikan nykyisen politiikan tulokset täydellä voimalla Avdijivkan taistelukentällä. Lisää:

 
Näitä moderneja hävittäjiähän tippuu nyt kun kärpäsiä sateella. 6 kolmeen päivään.
Jos Ukrainan puolelta tukeviin huhuihin on luottaminen, barbaarien suristimet olivat aktivoituneet huomattavasti etulinjassa Avdiivkassa. Ilmeisesti uskaltavat hetkellisesti kuluttaa ilma-asettaan paikallisten saavutusten tukemiseksi, ehkä toivoen oikeaa läpimurtoa. Jonkinlainen all-in. Jos oletetaan että pudotuksia tulee samaa tahtia lisää edes jotenkin suhteessa vallattuun maa-alaan ja Ukrainan linjat pitävät ja joustavat, niin kaikki lentokelpoinen kalusto on kulutettu loppuun jo Slovjanskin kohdalla. Oletettavasti siis hyvin hetkellinen ilmiö.

2 Jos ryssä lyödään niin että se romahtaa sisäisesti ja se ei todellakaan jakaannu mihinkään staneihin vaan on edelleen yksi iso ryssä. Se romahtaminen ei todellakaan välttämättä tarkoita yhtään mitään parempaa. Se että haikaillaan jopa lehdistössä demokraattista yms settiä osoittaa vain täyttä ymmärtämättömyyttä ryssän perimmäisestä luoneesta. Heidän tapa toimia ja ajatella on vuosisatoja vanha ja ei ne edes halua muuttaa sitä, koska silloin joutuisi ottamaan liikaa vastuuta itsestään (lue: syödään kaalia ja paskannetaan keittiöön, kuhan joku kertoo mitä pitää tehdä eli ollaan "epäpoliittisia").
Tämä. Pitkän päälle vain sama käsittely kuin Saksalle voi johtaa todelliseen muutokseen. Kaikki muu on viivyttelyä ja tuo korkeintaan hetken rauhaa kunnes imperialistinen tunkio taas herää omaan haisevaan mahtavuuteensa ja yrittää "lunastaa oikeutun paikkansa" maailmassa. venäläinen kansallinen omakuva ei ole kasvanut tai muuttunut mihinkään sitten 1800-luvun.

Samassa hengessä kuin preussilaisuus kitkettiin pois Saksan johdosta, on imperialistinen moskovalaisuus kitkettävä pois venäjän johdosta. Ainoa lohtu on että "koko maailma on meitä vastaan" on aina itsensä toteuttava profetia. Tämän narratiivin lopputulema on joko perikato tai Pohjois-Korea, mutta tässä voi kestää vielä kauan.



Ja sitten vielä että myö on hävitty tää... eikun... On kaikki syyt uskoa että Ukrainan puolustus pysyy yhtenäisenä vaikka takapakkia tulee. Digiaikakaudella huonot uutiset ja huhut leviävät nopeammin kuin koskaan, eli sodankäynti tahtojen taisteluna pätee kaikkialla rintamilla samaan aikaan. Mutta Ukrainan moraali ei romahtanut paljon epätoivoisemmassa tilanteessa 24.2.2022 kun barbaari pääsi jotakuinkin kaikkialla vapaaseen läpimurtoon, miksi siis nytkään. Jos possujunat pääsevät vapaaseen läpiajoon niin vastassa ovat ihan samat tehokkaat Javelin- ja NLAW-partiot kuin viime kerralla, ja lennokkeja sitäkin enemmän. Bayraktarkin pääsisi jälleen hommiin heti kun siat ovat rynnänneet oman IT:nsä ulkopuolelle.

Lisäksi väitteeseen siitä että Ukrainalla ei ole reservejä en usko. Rintamalla toimintamalli on ollut jo pitkään ilmeisimmin minimimiehitys joka tekee etulinjan elämästä tukalaa ja jatkuvaa helvettiä, mutta varmistaa vaadittavan tappiosuhteen vihollista kohtaan jolla on edelleen ylivoima tyhmää rautaa ja lihamassaa.

Tähän kuuluu reservien tuskallinen panttaaminen kunnes niitä on aivan pakko käyttä (ks. ilmoitus uuden prikaatin saapumisesta Avdivkaan mahdollistamaan hallittu vetäytyminen.) Jos reservit kulutetaan epäedullisessa puolustuksessa barbaarien tulijyrän alla heti kun jossain tilanne vähänkään vaikeutuu (viimeiset kaksi vuotta on ilmoitettu kaikilla suunnilla että "tilanne on vaikea") niin kohta niitä ei enää ole, ja hätätilanteisiin tarvittava vastahyökkäyskyky ja tulevaisuuden hyökkäyskyky on poltettu.

Jos ja kun Ukrainan tavoite on palauttaa 1991 rajat vallitsevassa kulutussodassa, vaatii tämä pitkäjänteistä joukkotuotantoa ja kivuliasta reservien panttaamista 2-3 vuoden tähtäimellä pitäen samalla rintaman kasassa. Viime kesän hyökkäysyritys meni hätiköidyksi alivarustelluksi räpeltämiseksi monesta syystä, ja monia varmasti kyvykkäita joukkoja poltettiin itsepäisesti muutaman kilometrin vuoksi. Verdun opettaa. Ukrainalla ei ole varaa toistaa samaa uudestaan, edes puolustuksessa.

Ammustilanne asia erikseen. Ilman riittävää tulenkäyttöä tilanne happanee nopeasti ja kiinteä rintama saattaa sulaa pois. Hetkellinen dramaattinen huonontuminen voi valitettavasti olla juuri mitä Euroopassa tarvitaan että päät irtoavat takamuksesta. Jos Ukraina uhkaa romahtaa, hetkelliset voimasuhteet ovat barbaarien eduksi ja jenkkien tuki ei olekaan kivenkovaa ja luotettavaa... miksi he pysähtyisivät? Jos Euroopan sotatuotanto ei käynnisty ja yhtenäisty riittävän pian, kuka meitä auttaa? Vastassa ei ole ydintulta ennen Saksan rajaa, ehkä ei silloinkaan. NATO:n ilmaylivoima on kiva mutta mikä on olemassaoleva kapasiteetti korvata väistämättömiä tappioita pommitustehtävissä? Paljonko sitä täsmäpommia on oikeasti käsillä iskemään kahden viikon pikakoulutettuja örkkiryhmiä vastaan? Kaikki viittaa siihen että ei läheskään tarpeeksi niinkuin ei mitään muutakaan.

moskovan johtamat barbaarit tulevat aina ottamaan irti niin paljon kuin saavat kunnes he ovat itse oikean uhan alla. Riskin toteutuminen voi olla epätodennäköistä, mutta varautumisen on lähdettävä mahdollisista seurauksista joihin lukeutuu niin Itä-Euroopan romahdus kuin NATO:n poliittinen romahdus.

Asioista aletaan onneksi jo puhumaan niiden oikeilla nimillä. Ukrainan on voitettava, ja jos näin ei käy kohdistuu muualle Eurooppaan ihan oikeasti hyökkäyksen uhka. Näin ilmaistaan jo briteissä ja pohjoisessa ministeritasolla, ja jopa kaljukanzler alkaa heräilemään todellisuuteen haavetoiveistaan vanhaan normaaliin palaamisesta. Muutoksen tahti on edelleen aivan liian hidas, mutta se on koko ajan kiihtynyt ja kaikki viittaa siihen että tahti edelleen kiihtyy. Kukaan vakavasti otettava päättäjä Euroopassa ei enää julkisesti vaadi dialogia, tulitaukoa, tai putikan ymmärtämistä. Jos Ficon kelkka kääntyi yhdellä vierailulla, kaatuu orban ennemmin tai myöhemmin omaan mahdottomuuteensa ellei sydänkohtaus hoida asiaa ensin.

moscovia delenda est.
 
Viimeksi muokattu:
Väite että oma ilmatorjunta olisi ampunut alas Su-34 ja Su-35 hävittäjät:

Source: Russian. Unconfirmed.

Russian Su-34 and Su-35 planes were shot down allegedly due to the drunkenness of the S-300 crew. All pilots (2+1) died.


1708352728962.png


-

Tämä ei tietysti ole mahdoton ajatus mutta vastaavia väitteitä on nähty joka kerta kun ryssä on menettänyt lentokoneitaan.

Kuinka monta kertaa kyseessä voi olla oman ilmatorjunnan mokaus?
 
Tässä annettu kaksi muuta suuntaa, joille ryssän sanotaan keränneen voimiaan:

These Russian force deployments are worth watching

-

#Avdiivka’s fall in itself isn’t strategically consequential.

But RUS has massed forces elsewhere on the 600-mile crescent-shaped front.

Two places to watch:

1) The northeast: Synkyka, pathway to Kupiansk & eventually Kharkiv;

2) The south: the areas abutting Rabotyne & Verbove.


 
Ukraina toimii Patriottien kanssa vissiin periaatteella valaistaan S-300 kompleksin tutkalla jolloin ryssän lentäjälle tulee turvallinen olo tietäessään olevan kantaman ulkopuolella. Sitten tutkaan ilmestyykin PAC-2 ohjus. Sitten on myöhäistä. FrankenSAM on ryssien kauhu. Nyt niitä voi olla jo useampi piinaamassa lentäjien yöunia
 
Täytyy hämmästellä sitä tappiomielialaa mitä tänne aina ilmestyy kun sota vähän muuttaa muotoaan
Itse olen nähnyt enemmän turhautumista, etenkin Yhdysvaltain kongressin päätöksentekoon. Realistista keskustelua on ollut myös Euroopan tuotannosta. Pojat haluavat vauhtia masiinaan.

Tietenkin mielialamielessä perinteinen propaganda tyyliin motivoitunut maanpuolustaja (jota Eurooppa yhtenäisenä avokätisesti tukee) vastaan ryysyläismobikki, joka juoksee isoisän isän aikaisen Sotkan rinnalla hyökkäykseen, on välillä paikallaan.

Yksittäisillä voitoilla on sijansa. "Tolvajärvi" nostaa aina uskoa. Myös aluemenetyksillä on sijansa, vaikka nyt Avdijiivkassa oikeastaan vain rintama lyheni.

Tänä vuonna ratkeaa matematiikka aivan kuin se ratkesi 1942-1943. Syksyyn mennessä. Kyse on siitä, kumpi kykenee korvaamaan menetetyn kaluston ja tappiot. Se ei ole mielipidekysymys. Se on aritmetiikkaa. Demokratian puolella olevilla mailla on enemmän, mutta ne eivät ole avoimessa sodassa. Vielä. Niiden olisi syytä jatkaa tukeaan tai vuosikymmenen sisällä ne ovat.
 
Back
Top