Ukrainan konflikti/sota


Delirium Dima taitaa puhua tässä kohtaa ihan kokemusasiantuntijana... Ainakin virtsasta :ROFLMAO: :ROFLMAO:

"Ihmisillä on erilaisia sairauksia. Joillakin on virtsankarkailua. Toisista, jotka ovat alttiita hätiköityihin reaktioihin sanotaan, että heillä "nousi virtsa päähän".
 
Viimeksi muokattu:
Minulla on nyt toiveikkuutta ryssän tuhoamisesta Ukrainassa. Lännen tuki on mennyt jotensakin niin, että ryssän suurhyökkäyksen alettua ei lännessä uskallettu lähettää Ukrainan avuksi kuin myötätuntoa, laastareita ja 5000 kypärää. Kaikkea sotilasmateriaalin antamista ja sotilaiden antamista paheksuttiin ja niiden pelättiin johtavan eskaloitumiseen (sota oli jo alkanut, joten eskalointipuheet ovat vain vastuun pakoilua). Avun anto on kehittynyt jotenkin näin:
*joku möläyttää, että vois antaa aseita
>hetki yleistä paheksuntaa
>pari viikkoa ja annetaan mm. suomesta 3000 rynkyn patruunaa ja kevyitä kertasinkoja

*joku möläyttää, että vois antaa enemmän aseita ja peräti tykkejä
>hetki yleistä paheksuntaa
>pari viikkoa ja annetaan

*joku möläyttää, että vois antaa ohjuksia
>hetki yleistä paheksuntaa
>pari viikkoa ja annetaan

*joku möläyttää, että vois antaa parempia ohjuksia ja raketinheittimiä ym.
>hetki yleistä paheksuntaa
>pari viikkoa ja annetaan

*joku möläyttää, että vois antaa panssaroituja ajoneuvoja haavoittuneiden kuljetukseen
>hetki yleistä paheksuntaa
>pari viikkoa ja annetaan

*joku möläyttää, että vois antaa taistelupanssarivaunuja
>hetki yleistä paheksuntaa
>pari viikkoa ja annetaan T-sarjalaisia ja aloitetaan koulutus länsivehkeille, joita annetaan myöhemmin

*joku möläyttää, että vois antaa ohjuksia ja aseita joilla yltää ryssän maalle asti
>hetki yleistä paheksuntaa
>pari viikkoa ja annetaan

*joku (suomen pääministeri) möläyttää, että vois antaa taistelulentokoneita
>hetki yleistä paheksuntaa
>pari viikkoa ja annetaan itäkalustoa ja aloitetaan Ukrainalaisten kouluttaminen länsikalustolle joita luvataan antaa myöhemmin

*joku möläyttää, että vois antaa sotilaita Ukrainan avuksi ja lyötäisiin porukalla ryssä pois Ukrainasta
>hetki yleistä paheksuntaa
>toivottavasti nyt vihdoinkin annetaan tätäkin apua ja saadaan sota loppumaan

Voisiko olla niin, että lännen aselähetykset Ukrainaan on vähentyneet siksi, että länsiarmeijat varautuvat täyttämään aselähetysten vajeen omien sotilaidensa kera. Tätä mä niin toivon. Ja lähden itsekin jos suomen armeijan osaston sotilaana tuonne pääsen.
 
Presidentti Vladimir Putinin hallinto on liittänyt Venäjän Punaisen Ristin osaksi valtiollista propagandakoneistoaan, vaikka avustusjärjestön tarkoituksena on toimia kriisialueilla riippumattomasti ja puolueettomasti.
Linkkinä Kremlin ja Venäjän Punaisen Ristin välillä toimii avustusjärjestön 29-vuotias johtaja Pavel Savtšuk. Hän on ollut aktiivinen myös Putinia tukevassa Yleisvenäläisessä kansanrintamassa (ONF), joka on EU:n pakotelistalla. Järjestön tavaramerkki on hyökkäyssodan symboli Z ja se varustaa venäläissotilaita Ukrainassa.

Kansainväliselle Punaiselle Ristille esiin tulleet tiedot ovat kiusallisia,....

Vuodetut asiakirjat: Putin kaappasi Punaisen Ristin sotapropagandan aseeksi​

Punaisen Ristin kansainvälinen liitto alkaa selvittää julkisuuteen vuodettuja väitteitä, kertoo Suomen Punainen Risti Ylelle.

Laatikoissa Punaisen Ristin logo ja tekstiä venäjäksi.


Venäjän Punaisen Ristin vapaaehtoiset keräsivät Donin Rostovissa avustusta Itä-Ukrainasta Venäjälle evakuoiduille siviileille vain päiviä ennen suurhyökkäyksen alkua helmikuussa 2022. Kuva on Venäjän valtiollisen uutistoimiston Tassin välittämä. Kuva: Erik Romanenko / TASS
SAKARI NUUTTILA


Presidentti Vladimir Putinin hallinto on liittänyt Venäjän Punaisen Ristin osaksi valtiollista propagandakoneistoaan, vaikka avustusjärjestön tarkoituksena on toimia kriisialueilla riippumattomasti ja puolueettomasti.

Asia selviää Kremlin asiakirjoista, jotka on vuodettu virolaiselle uutissivusto Delfille ja julkaistu useissa eurooppalaisissa medioissa, kuten Expressenissä ja Vsquaressa.

Venäjän Punainen Risti on saanut tänä vuonna 6,7 miljoonan euron rahoituksen valtiolta. Sillä rahalla aiotaan perustaa neljä alueellista ja 62 paikallista järjestöä Venäjän miehittämille alueille Itä-Ukrainaan.

Venäjän suunnitelmat rikkoisivat Kansainvälisen Punaisen Ristin (ICRC) periaatteita. Liikkeen kansalliset järjestöt saavat toimia toisessa maassa vain kyseisen maan luvalla. Ukraina ei ole antanut Venäjän Punaiselle Ristille lupaa toimia Venäjän valtaamilla alueillaan.

Lisäksi konfliktialueilla saa toimia ainoastaan kansainvälinen ICRC. Vuodettujen asiakirjojen mukaan Venäjän tarkoituksena onkin syrjäyttää omalla Punaisella Ristillään ICRC:n avustustyö Donbasissa.

Venäjän Punainen Risti toimisi siellä eurooppalaismedioiden mukaan propagandan välineenä ja hyökkäyssodan tukijana. Useat sen johtohahmot ovat puhuneet avoimesti sodan puolesta.

Linkkinä Kremlin ja Venäjän Punaisen Ristin välillä toimii avustusjärjestön 29-vuotias johtaja Pavel Savtšuk. Hän on ollut aktiivinen myös Putinia tukevassa Yleisvenäläisessä kansanrintamassa (ONF), joka on EU:n pakotelistalla. Järjestön tavaramerkki on hyökkäyssodan symboli Z ja se varustaa venäläissotilaita Ukrainassa.

Savtšuk on toiminut myös Punaisen Ristin kansainvälisissä tehtävissä. Vuodettujen asiakirjojen mukaan Venäjän Punainen Risti on hänen kauttaan pyrkinyt saamaan kansainvälistä vaikutusvaltaa. Toisin kuin ICRC luuli, näyttää siltä, että Savtšuk toimii yhä myös ONF:ssä.

Kansainväliselle Punaiselle Ristille esiin tulleet tiedot ovat kiusallisia, ja järjestö kommentoi niitä eurooppalaismedioille vain niukasti. Yle pyysi kommenttia myös Suomen Punaiselta Ristiltä, joka korosti, että kansallisten järjestöjen on noudatettava liikkeen periaatteita.

– Punaisen Ristin kansainvälinen liitto (IFRC) alkaa nyt selvittää tietoon tulleita väitteitä. IFRC:llä on olemassa käytännöt, joiden avulla periaatteiden rikkomuksiin liittyviä epäilyjä voidaan selvittää ja todetuista rikkomuksista asettaa seuraamuksia, SPR viestittää Ylelle.

 
Ei riitä toistakymmentä vaan kolmattakymmentä. Sopiva pätkä ukrainalaisille tuo tie, toivottavasti ryssä käyttää vielä useinkin.
Jotenkin tältä arvelinkin "läpimurron" näyttävän. Miten hyödyntää tykistön ja ilmavoimien avustamia lihahyökkäyksiä, kun siitä aukosta pitäisi päästä etenemään kalustolla?

Luulisi tässä vaiheessa sotaa jo staattisten linjojen olevan historiaa, ja ennalta maalitettujen reittien ja dronesaturaation olevan tätä päivää. Ei se ryssä lyhyillä syöksyillä Englannin kanaalille pääse.
 
Ei pelätä mutta halveksutaan ja inhotaan sitäkin enemmän.

”On politiikkaa ja olosuhteita, joihin emme pysty vaikuttamaan. Kansainvälistä jääkiekkoliittoa johdetaan tällä hetkellä suomalaisvoimin. Ja me tiedämme, millainen heidän asenteensa jääkiekkoamme ja maatamme kohtaan on nyt”, Rotenberg kommentoi. ”Tämä ei ollut yllättävää, vaan odotettua. He pelkäävät meitä, eivätkä halua pelata meitä vastaan. He pelkäävät häviävänsä ja tekevät kaikkensa estääkseen vahvaa joukkuetta pelaamasta. Se on epäurheilijamainen periaate.”
En nyt tiedä. Sitten se olisi epäurheilijamaista jos kiekon säännöistä poistettaisiin koukkaamisen rangaistavuus, se kun on perinteisesti aika hyvin ryssään tepsinyt.
 
Kuluneen kuun kpl määrät ja saldo jos ja kun näissä on menty laskuissa sekaisin
In February, 10 Russian airplanes and 1 helicopter became scrap metal. They were worth almost $900 million. And February is not yet over...

"Negative takeoff" chronicles:

🔷️ On February 7, fighters of the Tavria operational-strategic group destroyed a Ka-52 Alligator attack helicopter with the crew onboard using MANPADS.

🔷️ On February 17, Air Force units destroyed three aircraft at once in the Eastern direction: 2 Su-34 fighter bombers and 1 Su-35 fighter.

🔷️ On February 18, another Su-34 was shot down.

🔷️ On February 19, Ukrainian Defenders downed a Su-34 and a Su-35C.

🔷️ On February 21, another Su-34 made a successful "negative landing".

🔷️ On February 23, Russia lost its A-50 flying radar, of which only six remain, according to the data by the Defense Intelligence of Ukraine.

🔷️ On February 27, the downing of the Su-type vessels continued. +2 Su-34 fighter bombers under the belt of the AFU.

Result: 7️⃣ Su-34s, 2️⃣ Su-35s, 1️⃣ Ka-52, and 1️⃣ A-50.

Approximate value of the shot-down Russian military scrap metal:
🚁 Ka-52 - $16 million.
🛬Su-34 - $50 million.
🛬Su-35 - $100 mln.
🛬A-50 - $330 million.

Total: almost $900 million.

Linkki
 
Saksa pottuilee Ranskalle.



Saksan varaliittokansleri Robert Habeck korosti tänään muun Saksan valtionjohdon tapaan, että maa ei aio lähettää sotilaitaan Ukrainaan.

Habeck myös kuittaili Ranskan presidentti Emmanuel Macronille, joka sanoi maanantaina, että Nato-joukkojen lähettämistä voisi harkita.

– Olen iloinen, jos Ranska pohtii, miten se voisi tukea Ukrainaa vahvemmin. Mutta jos saan antaa Ranskalle neuvon, lähettäkää Ukrainalle lisää aseita, Habeck sanoi.

– Tehkää, mitä voitte tehdä nyt heti, ja lähettäkää Ukrainalle aseistusta ja panssarivaunuja, jotka voidaan antaa heti, Habeck sanoi.

Saksa on tukenut aseellisesti Ukrainaa huomattavasti avokätisemmin kuin Ranska.
 
Pokrovskin menetys olisi jo paha. Se on Kramatorskin tasalla. Katsokaa kuinka syvälle länsi olisi antanut kiilan edetä Ukrainan lailliselta rajalta. Se on yli puolivälissä vanhaa rajaa ja Dnepriä.

Eikö lännen paskahousut oikeasti käsitä tilannetta siinä mielessä? Ei ryssä välitä tappioistaan. Eikä länsi Ukrainan. Kunhan oma perse ei menetä kermaansa. Saa*anan tunarit.

Nyt sitä rautaa sinne ja vähän äkkiä.

Sehän tässä on jos 🇺🇦 puolustus murtuu useasta paikasta ja ei ole mitä heittää vastaiskuun, saatikka pysäyttämään näitä ryssän hyökkäyksiä.

Kunnon tykistön sulkutuli uupuu käytännössä kokonaan!
 
Odottaako se länsi kuuta nousevaa vai Putinin uudelleen valintaa ja ryssän lkptä että voi sitten lyödä omaa jokeri korttia pöytään. Vai että ryssä saa murron puolustuslinjojen läpi ja länsi tulee Ukrainan avuksi.

Kaksi helvetin vuotta ollaan kuultu että ryssä on pysäytettävä. Scholtz nynnyilee Tauruksien kanssa että eihän sitä Kertsin siltaa saa tuhota, Jenkit yskähtelee aseavun kanssa, tykistöammuksien toimitus päin helvettiä.

Jotain helvetin peliä tässä taustalla pelataan.
 
Lyhensin lainausta.
Voisiko olla niin, että lännen aselähetykset Ukrainaan on vähentyneet siksi, että länsiarmeijat varautuvat täyttämään aselähetysten vajeen omien sotilaidensa kera. Tätä mä niin toivon. Ja lähden itsekin jos suomen armeijan osaston sotilaana tuonne pääsen.
mä kävin eilen omassa aluetoimistossa kysymässä/tarkistamassa oman SA-sijotuksen.
samalla toivoin ja ehdotin että Koiviston lohko kiinnostaa (ois maita ja pari tönöä perittävänä takas). Sanoivat että siihen ei voi nyt vaikuttaa, harmittelin kiitin ja poistuin.
 
Viimeksi muokattu:
Eiköhän Gripeniä Ukrainaan mene, mutta kuukausien-vuoden projekti lienee sekin. Muuta mielenkiintoista artikkelissa on mm. uuden Carl-Gustav tuotantolinjaston perustaminen Intiaan ja lisää väkeä värvätty ja värvätään Gripen tuotantoon. Ja GLSDB-jatkotoimitukset on jumissa USA:n kongressissa nekin tietty.

 
Saksa pottuilee Ranskalle.



Saksan varaliittokansleri Robert Habeck korosti tänään muun Saksan valtionjohdon tapaan, että maa ei aio lähettää sotilaitaan Ukrainaan.

Habeck myös kuittaili Ranskan presidentti Emmanuel Macronille, joka sanoi maanantaina, että Nato-joukkojen lähettämistä voisi harkita.

– Olen iloinen, jos Ranska pohtii, miten se voisi tukea Ukrainaa vahvemmin. Mutta jos saan antaa Ranskalle neuvon, lähettäkää Ukrainalle lisää aseita, Habeck sanoi.

– Tehkää, mitä voitte tehdä nyt heti, ja lähettäkää Ukrainalle aseistusta ja panssarivaunuja, jotka voidaan antaa heti, Habeck sanoi.

Saksa on tukenut aseellisesti Ukrainaa huomattavasti avokätisemmin kuin Ranska.
Hieno on tilanne, kun ollaan jo saavutettu jalo julkinen vittuilu naapurille ja liittolaiselle 🤔
 

Jotain poikkeuksellista tosiaan menossa, kun koneita on pudotettu näin paljon (Ukrainan väittämän mukaan) - aikavälillä 17.2.2024 - 27.2.2024:

7 kpl Su-34 / Su-34M
2 kpl Su-35S
1 kpl A-50U

TOSIN ryssä on kiistänyt osan pudotuksista ja muistaakseni osan kohdalla väitetty että "laskeutui onnistuneesti" eli olisi selvinnyt takaisin kenties vaurioituneena.

Toisaalta Alexander Kovalenkon mukaan ryssä käytti helmikuussa 2024 suurimman määrän ohjautuvia liitopommeja kuin aikaisempina kuukausina, mikä puolestaan tarkoittaa suurempaa määrää pommituslentoja ja siten enemmän tilaisuuksia ampua ohjuksia hävittäjiä vastaan:

According to KAB...

The intensity of KAB strikes, despite the loss of Russian Su-34 and Su-35, is not critically reduced. Over the past 24 hours, the enemy used 121 KAB, most of which were deployed in the Avdeevka direction. The day before, the rate of KAB use was not particularly lower – 119.

As of now, in February, ROVs have already used an absolute record of KABs - more than 1,200 units, with an absolute daily record from February 16 to 17 - 151 of which 94 were sent to Avdievka and its outskirts.

That is, the losses of Russian aviation, especially their Su-34, do not stop the intensity of the use of these aircraft. On the one hand, this will allow us to continue to catch carriers of KABs, on the other hand, the proportionality of the strikes carried out by the ROV and the destruction of the Su-34 is not balanced. To increase the efficiency of intercepting KAB carriers, more appropriate tools are needed, but in these matters we continue to depend on our partners, who are just itching with ammunition, and air defense systems are like salt in the wound...



-

Hänen mukaansa kuukauden aikana oli käytetty enemmän kuin 1 200 kpl erilaisia ohjautuvia liitopommeja, mainitsee 17.2.2024 suurimpana jolloin käyttivät 151 kpl joista 94 kpl Avdiivkaa vastaan. Sanoo myös että viimeisen 24 tunnin aikana olisi käytetty 121 kpl ja edellisenä päivänä noin 119 kpl.

HUOM: nämä kolme mainittua päivää yhteensä tekevät: 151 + 121 + 119 = 391 kpl joten näiden numeroiden perusteella helmikuun muille 24 päivälle jää 1 200 - 391 = 809 kpl eli keskiarvoisesti 809 / 24 = 33,7083 kpl.

Arvatenkin on siis hiljaisempia päiviä ja kiivaampia päiviä - pakko ollakin, koska muuten ohjautuvia liitopommeja olisi käytetty selvästi suurempi määrä, jos joka päivä käytettisiin "noin 120 kpl tai enemmän".

Hänen mukaansa ryssän ilmavoimien tappiot eivät ole toistaiseksi näkyneet liitopommien käytön vähenemisenä - mistä vedän sellaisen johtopäätöksen että isokenkäisille on asetettu tavoitteet jotka pitää saavutta ennen "presidentinvaaleja" eli seuraavan 2,5 viikon sisällä.

Tämä saa käyttämään kaikkia resursseja "tappioista piittaamatta" koska oma leipäpuu ja sen jatkuvuus lienevät vaakalaudalla.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top