Ukrainan konflikti/sota

Joku täällä kyseli, ettei enää näy manpadeilla pudotuksia Shahedeista. Ei välttämättä enää ole niin tarviskaan kun on paljon halvempia keinoja.

Siellä on nyt satoja jos ei tuhansia It-tykkejä, tutkallisia ja tutkattomia, tuhansia It-konekiväärejä sekä 14 kpl näitä Vampireja, joilla pudotuksen hinta on murto-osa manpadin ohjuksesta, jopa alle Shahedin sekä hiljattain on uutisoitu, että merkittävä osa noista Shahedeista tulee alas EW:llä.


 
Kuten huomaatte ei se ryssä ole mihinkään perääntymässä. Kuluttaa samaan tahtiin kalustoa ja ukkoa, etenee kuitenkin paikoin metri metriltä. Linnoittaa ja miinoittaa. Tehtaat suoltaa ammusta, lennokkia ja muuta paskaa. Putin ja Kreml ei välitä tappioista se nyt pitäs olla kaikille selvää.

Vaikka itsekin naureskelen noille ryssän älyttömille itsemurha hyökkäyksille on siinä kyllä Ukrainan tulevilla hyökkäys joukoilla tekemistä jos meinaavat Azovanmeren rantaan päästä tai Krimin kannakselle asti tänä vuonna.

Mielenkiintoista nähdä millä suunnitelmalla seuraava Ukrainan hyökkäys lähtee käyntiin ja saako Syrskyi tulosta aikaan. Ammuksia nyt pitäis olla tulossa kohtuullinen määrä jotta saadaan homma roilottamaan.

shutterstock_1914789118.jpg
 
...jatko-osa Macronin doktriilille:
Kremlin järjestäytyneen rikollisryhmän mykistyneet huippuvirkailijat alkoivat refleksiivisesti huutaa "sarmatoistaan" ja "poseidoneistaan". Macron ei ryhtynyt keskusteluihin amatöörien kanssa. Hän sanoi vain lyhyesti: "Ranskassa on myös ydinaseita." Aihe suljettiin.
"No mutta miksi Macronin törkän puheen jälkeen Ranskaan ei ole vielä kohdistettu murskaavia iskuja, ainakaan toistaiseksi upeilla tavanomaisilla aseillamme?!" - patriottinen Z-redneck-bydlo nykinyt epilepsiakohtauksissa päiviä kaikilla YouTube- ja Telegram-kanavilla.
Mutta koska tällaisessa tapauksessa kostoiskut kohteisiin ei vain Ukrainassa, vaan myös syvällä Venäjän alueella suoritetaan ilmailun ja pitkän kantaman ohjusten yhdistetyllä tulivoimalla Ranskasta, Isosta-Britanniasta, Ruotsista, Puolasta, Suomesta ja mahdollisesti useat muut NATO-maat. Ja kukaan ei kysy isoisä Bidenin lupaa. Euroopalla ei ole jalkaväen divisioonaa, jotka olisivat valmiita korvaamaan ukrainalaisia etulinjassa tänään. Mutta tulivoimaa on enemmän kuin tarpeeksi, jotta Euroopan armeija voi voittaa Venäjän.
Miten Kreml suhtautuu Macronin oppiin? Tietysti Patruševin-Rjazanskin oppia käyttäen.
Varmasti venäläisten erityispalveluiden hallitsemien "islamiterroristien" nukkuvat solut toimivat kuumeisesti Ranskassa. Kuulemme niistä pian.
Mitä tulee Venäjään, länsimaisten diplomaattien ystävällisistä paniikkivaroituksista päätellen Platonich on jo levittänyt jauhetta ja sarja "Rjazanin hyökkäyksiä" on suunniteltu lähipäivinä. Ensimmäinen pilotti "islamiterroristeja" neutralisoitiin eilen Kalugan alueella. Legendan mukaan he suunnittelivat tietysti hyökkäystä Moskovan synagogaan. Heidän nyrkkinsä, kuten Putininkin, puristui närkästyksissä Israelin armeijan rikoksiin.
Valmisteltavana olevan vakioprovokoinnin tavoitteita ovat sotatilan käyttöönotto, laajamittainen mobilisointi ja armoton puhdistaminen paitsi sodan vastustajilta, myös kaikista viranomaisilta epämiellyttäviä kysymyksiä esittäviltä ihmisiltä. Mitä tulee Z-bydloon (cattle) niin ehkä ne ovat ensimmäisellä sijalla.
* * *
Euroopan armeijalle on Macronin suunnitelman mukaan taattava Venäjä ennen 21. tammikuuta 2025.
 
Ryssät taas tupakoinu.


Öljynjalostamolla Nizhni Novgorodissa on syttynyt tulipalo varhain tiistaiaamuna.


Öljynjalostamolla on syttynyt tulipalo lennokki-iskun jälkeen, aluekuvernööri Gleb Nikitin kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan.
Öljynjalostamo sijaitsee Kstovon kaupungissa Nizhni Novgorodin alueella noin 400 kilometriä Moskovasta itään.
Uutinen päivittyy.
 
Ryssät taas tupakoinu.


Öljynjalostamolla Nizhni Novgorodissa on syttynyt tulipalo varhain tiistaiaamuna.


Öljynjalostamolla on syttynyt tulipalo lennokki-iskun jälkeen, aluekuvernööri Gleb Nikitin kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan.
Öljynjalostamo sijaitsee Kstovon kaupungissa Nizhni Novgorodin alueella noin 400 kilometriä Moskovasta itään.
Uutinen päivittyy.

Varsin mainiota, tässä kuvia Orelista.

 
Päivän luvut:
417523791_755150373464710_7630029762674005178_n.jpg
 
Onko? Mistään tietämättä, mutta Ukrainan tykistö nojannee uusiokamasta huolimatta ihan yhtälailla 122mm kaliiperiin. Samaa patarautaa NL ajoilta. Kelpasivat ne täältäkin moottoroituna jopa baarin pihalta sinne vuosi pari aikaa.
Varastosaldojen mukaan 122 kalustoa on aika liki sama määrä kuin 152sia, mutta tilastossa on 2c19 vehkeiden kohdalla pienoinen kysymysmerkki, kun niitä pitäisi olla ylettömästi ja ovat käsittääkseni viimeisin malli..
 
Joku tietänee tarkemmin millaista tuhoa tämä palo tehnee jalostamolle mutta näyttää hyvälle.
Tämä jalostamo yksinään on tehnyt noin 5 % Venäjän nestepolttoaineista, että se on aivan massiivinen menetys.

Jos osui samaan osaan tislauskolonnissa kuin ne aiemmat niin vaihtotyö on rauhan aikana sellainen 500 miljoonan euron homma ilman tulipalon vaurioita ja ryssillä ei ole siihen materiaaleja eikä osaamista omasta takaa.

Edit: artikkelin kuva taitaa olla juurikin tuon palavan kolumnin viereisestä otettu, antaa hyvin mittakaavaa. Jos laitos seisoo päivän niin ryssillä on noin 47 miljoonaa litraa vähemmän polttoaineita ja voiteluaineita käytettäväksi sekä samoin mm. rikkihappoa, jota teollisuudessa yleensä tarvitaan.

On yksi ryssien moderneimmista ja suurimmista jalostamoista, joten olihan se harmi että kävi näin.



Sen verran laajasti on isketty viime yönä, että hyviä uutisia saattaa tulla muualtakin ja rajan lähellä vielä pientä vipinää legioonan kanssa. Tulihan sitä jännää värinää ennen vaaleja.

 
Viimeksi muokattu:
Oon kattonu sarjan "Pannsarivaunujen historia" netistä... ja aina on povattu kuin kuollu ja vanhanaikanen aselaji on kyseessä... Missään sodassa se ei kuitenkaan ole ollu vanhanaikainen....aina se aselaijina on uudestaan noussut....Tässä käy kuten aikaisemminkin, keksitään dronetorjunta ja taas tankit on taistelukentän kingejä ;) sano mun sanoneen :D
Itse olen katsonut tuon myös. Mutta näkövinkkeli siinä oli kuitenkin se, että I maailmansodan jälkeen vanhat kenraalit puhuivat tyyliin, että "kyllä ratsumies ja hevonen vielä palaavat kun tämä häpeällinen tankkihömpötys unohdetaan". Ts. virhe oli siinä että ei tajuttu muutosta mihin suuntaan sodankäynti on menossa. Alla yksinkertaistettu animaatio salamasodasta ja sen periaatteesta.


Droneaikakaudella ongelma on siinä, että tämän tyyppistä voiman keskitystä ei voida tehdä (ilman täydellistä ilmaherruutta ja siinä ilmaherruudessa ei sitten edes tarvitse keskittää voimaa tällä tavalla). Kaluston keskittäminen vie päiviä ja vastustaja voi tuhota niitä dronella pitkällä syvyydessä. Salamasodassa möyhennetään vastustaja murtokohdasta massiivisella tykistökeskityksellä. Droneaikakaudella vastustaja on syvyydessä niin laajalti, ettei niin isoa aluetta voi tykistöllä möyhentää.
 
Viimeksi muokattu:

Ilmeisesti EU-lippu käytössä***. Scholz varmaan kuolee paskahalvaukseen.

Tämäkin on sodan järjettömiä piirteitä. Mikäli Ukrainalle olisi sallittu iskeä ryssän alueelle sodan aikana länsiasein ("kamalaa", "eskalaatio sotatilassa") niin tuolta Harkovan rajalta olisi helposti saanut lohkaistua ison alueen (useampi sata km2) ja siirtää taistelun yhdessä nurkassa ryssän maaperälle.

EDIT: viittaan "helpolla" siihen, että vapaaehtoispataljoonan ensimmäisen vierailun yhteydessä noin vuosi sitten (?) tuo ryssän raja oli käytännössä miehittämätön. Silloinhan ne ottivat muutaman kylän haltuunsa ja etenivät luokkaa 10 km rajasta.

*** EDIT2: korjataan sen verran, että kyllä tuo on joku legioonan oma lippu, näyttää vain kaukaa EU-lipulta. Näkyy tämä lippu videossa seuraavalla sivulla.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top