Ukrainan konflikti/sota

Joo, siis mä tiedän niiden narratiivin, mutta eikö nää idiootit ymmärrä, että Putler pistäisi jokaisen suomalaisen maaorjan Gulagille heti kun on vain mahdollista?
Kapon paikkakin kiehtoo monia.. kun katsoo Suomen putinisteja niin harvassa ovat poikkeukset; järjestään täysiä loosereita, MT tapauksia, juoppoja, neukkulasta unta näkeviä seniilejä... Nyt riitti OT mulle :)
 
2022 Gazprom teki voittoa 17 mrd. 2023 taas 3 mrd tappiota. Ihan suoraa viivaa ei voi vetää, mutta tulos laski samaa mittaluokkaa kuin nettomyynti.


Sitten maakaasun hintakäyrä. Selittää 2022 huipputuloksen. Nyt kolkutellaan myös 10 vuoden pohjahintoja taas.

Screenshot_20240328_064307_Samsung Internet.jpg

Neukkuarmeijan perintö romuttuu Ukrainaan. Ryssän talouden moottorit päästää käyntisavuja pihalle koko ajan. Kertokaa minulle, millä logiikalla ryssä on enää mikään mahti maailmassa 2030?

Tästä kiitos kuuluu 🇺🇦 Tästä syystä tuki ja jaksaminen ei saa loppua.

Edit. Lisäys. 2020 tulos ollut 1.8 mrd taalaa. Eli korkeammalla kaasun hinnalla 2023 tuli selvästi enemmän takkiin. Nautin tästä.
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoinen Hornet-keskustelu jatkuu ja jatkuu lipsuen jatkuvasti tarkoitushakuisestikin valheellisen uutisoinnin puolelle. Vaalit ovat selvästi tuloillaan. Aika näyttää kuka on se Kokoomus-poliitikko, joka parin vuoden päästä ottaa itselleen kunnian ajatuksesta antaa meiltä Hornetit Ukrainalle :)

Eihän Ukraina niillä ihmeitä tekisi, mutta jos homma on USA:lle ok, niin miksipä ei meiltä poistettuja koneita voisi ukrainalaisille antaa? Minä en ainakaan keksi yhtään syytä. Näen tämän kyllä olevan enemmänkin löylynheittoa, eli samaa sarjaa, kuin Leopard 2-keskustelu aikanaan. Ukraina tarvitsee joka tapauksessa hävittäjiä paljon nopeammin, kuin noin 2030, jolloin meiltä voisi tavaraa irrota.
 
Päivän luvut:
420300111_764226839223730_7270512169456139678_n.jpg
 

Tähän sopii ehkä uutinen että vaikka Tanska lahjoittaa 19 F-16 konetta Ukrainaan, se myös myy osan koneistaan Argentiinaan
 
Viimeksi muokattu:
Valko-venäjän polttoaineviennistä on vaikeaa löytää lukuja, paljonko venäjä pystyy sieltä tarvittaessa tuomaan?

Tähän on helppo vastata. Kaksi jalostamoa Naftan Novopolotsk:issa ja Mozyr. Molempien kapasiteetti 12 Mt (yhteensä 24 Mt) ja 240,000 bpd (yht. 480,000 bpd). Tyypillinen tuotanto 3/4 tuosta. Peruna työntää vientiin tuosta enemmän kuin puolet. Eli ehkä 15 Mt voisi tuolta irrota ryssälle.

"Belarus has two oil refineries - the Naftan oil refinery in Novopolotsk and the Mozyr oil refinery. Each has a capacity of 12 million tons per year (some 240,000 barrels per day), but they typically run at lower capacity, each refining about 9 million tons per year (some 180,000 barrels per day)"

"The needs of Belarus's domestic market for oil products total 7-8 million tonnes per year. "


Lisätään vielä, että olisi kyllä tosi harmi jos jommalle kummalle jalostamolle sattuisi jotain.
 
Viimeksi muokattu:
Eurocorpsin komentaja, joka oli vadtuussa NATOn sotilasavusta on joutunu epäilyksien kohteeksi, että olisi epäluotettava, mutta ei ole havaittu että olisi Venäjälle tietoi antanu.

#BREAKING Polish Lieutenant General Jaroslaw Gromadzinski, a commander of Eurocorps, a joint military group of some EU and NATO states, has been removed from his post after a counter-intelligence investigation found proof of his work for #Russia. He was responsible for NATO military supplies to #Ukraine.
 
Viimeksi muokattu:
Tässäpä karkea tarkastelu ryssän yleisiin tappioihin, perustuen Oryxin listan määrään eri ajankohtina. Ainoa syy tälle oli se että Tekniikka & Talous -nettisivun otsikot kiinnittivät huomion:

10 000 kpl tappiot ylittyivät 17.4.2023 LÄHDE
12 000 kpl tappiot ylittyivät 6.9.2023 LÄHDE
15 000 kpl tappiot ylittyivät 26.3.2024 LÄHDE

Tässä numerossa ovat siis tuhotut, vaurioituneet, hylätyt tai kaapatut kaikki laskettuna yhteen.

Tarkastelu on epätäydellinen koska myöhemmin saatujen todisteiden perusteella on voitu täydentää aikaisempana aikavälinä tulleita tappioita.

Lisäksi ne normaalit kommentit eli Oryx ei näe kaikkia tappioita ja ajoneuvon vaurioiden laatu sekä tunnistus voi olla väärin. On myös mahdollista että joitakin tappioita on laskettu kahteen kertaan, tosin pidän tätä epätodennäköisenä. Oryxin Jacub arvioi äskettäin että etulinjaa vastaan käytettävän kaluston (panssarivaunut, IFV+APC etc.) osalta heidän listansa voisi sisältää jopa 90% kaikista tappioista mutta kaukana etulinjan takana asia on toisin, niistä he näkevät kenties vain 50% tai jopa vähemmän. Hyvä myös muistaa että kaikki "tappiot" eivät ole välttämättä pysyviä tappioita vaan esim. "hylätty" ajoneuvo on saatettu saada kaapattua takaisin myöhemmin. Samoin "vaurioituneen" kohtalo ei ole välttämättä selvä.

Mitä numeroista nähdään:

1711615010454.png

Sama mikä on todettu jo aikaisemmin eli Oryxin listan kokonaistappioiden kasvu on hidastunut selvästi, jos verrataan ensimmäiseen 14 kuukauteen. Toisaalta viimeisen 200 päivän aikana kasvu on ollut nopeampaa kuin sitä edeltäneiden 140 päivän aikana eli tahti on kiihtynyt.

Näin karkea tarkastelu ei kelpaa juuri muuhun kuin omaksi viihteeksi, mutta kyllä siitä on nähtävissä samanlaiset trendit kuin mistä on saatu lukea muista lähteistä.
 
Back
Top