Ukrainan konflikti/sota

78203e773f550451.avif


Kuva ei nyt lataa. Tuli siis vastaan että ryssälässä vammautuneiden miesten määrä nousi yli 500 000 kappaleella vuoden 2023 aikana. Siis pelkästään viime vuoden.

Tuosta voinee vetää johtopäätökset tappioista jotka lienevät ihan järkyttävän suuret.
Mielestäni tuosta oli jo aiemminkin tänä vuonna juttua
 
Venäläisetkin ovat ottaneet UGV:t käyttöön.

The use by the enemy of ground drones with AGS-17 automatic grenade launchers in the Bakhmut direction
IMG_3600.jpeg
 
Tästä mainiosta kartasta on julkaistu tuore versio, kannattaa ottaa talteen (toki kyseessä internet, joten jokainen klikkaa linkkejä ja lataa tiedostoja omalla vastuullaan):

Russian (and Belarusian) Military Installations 1.5.0 - Belarus Update

I've completed another update of my years-long project in Google Earth to map all possible-to-find Russian (and Belarusian) military and security-related facilities across the globe (integrated into order of battle to the fullest extent).

The database contains thousands of units and facilities from all branches of the Russian and Belarusian state apparatus, including Russian and Belarusian Armed Forces, Rosgvardiya, FSB, KGB, Ministry of Emergency Situations and Federal Protective Service.

The work on the project started in late 2019.

DOWNLOAD: https://mediafire.com/file/zx2niavoezwbgjp/RBMIv1.5.rar/file

Quick instruction:
1. Download the "RBMIv1.5.rar" file and open it with WinRAR.
2. Open "RBMIv1.5.kmz" with Google Earth.
3. Explore the database the way you like it.

You can find more detailed explanation of symbols used in the project in "OpenMe.txt" file.

Special thanks to @breakingcraft_ for sharing his work as it allowed me to correct and add many things. Other mentions included in "OpenMe.txt" file.

If you have any questions, corrections or criticism, feel free to hit me up.

RBMI 1.5 CHANGELOG:

- Added Belarusian units and facilities;
- Expanded Russia's FSB database;
- Added Russia's 8th Directorate of the General Staff (Main Directorate for the Protection of State Secrets);
- Northern Fleet Joint Strategic Command is now Leningrad Military District (minus Northern Fleet) while Western Military District is now Moscow Military District, in accordance with real decisions of the Russian leadership;
- The four Russian fleets (Baltic, Northern, Black Sea and Pacific), as well as the Caspian Flotilla are now subordinated directly to the Russian Navy command, in accordance with real decisions of the Russian leadership;
- Added the logistics centers of the Moscow, Leningrad, Southern and Eastern Military Districts;
- Added missing Radio-Technical companies and other units;
- Added the Topographical Service of the Armed Forces of the Russian Federation;
- Added the 104th Guards Airborne Division (data incomplete);
- Updated names of commanders;
- Hundreds of smaller corrections and updates.


 
Hirveästi puhutaan kahdesta asiasta: 1) Ukrainan ammuspula 2) Dronet muuttaneet taistelukentän.
Ammuksia Tsekki löysi, mutta ei ole loputtomasti ja valmistyslinjat kiihtyvät kuin "turboton Roosperi" . Valmistuskun ei ole simppeliä.

No kukaan ei ole puhunut Dronelinjastojen pystyynlaitosta lännessä. ,mietitäänpäs jos vaikka 15 euroopan maata kukin tekisi vaikka vain 50 dronea per päivä. Ja noihin "lahjapaketit" .
Toki olisi ehkä järkevää lyödä linjat pystyyn lähemmäs Ukrainan rajaa yhteisvoimin. Drone mittayksikkönä on huono, koko pitäisi olla luokkaa 100-200 km. Saataisiin länsivenäjä tukkoon .
Sepä se, sodankäynti on muuttunut parin viime vuoden aikana totaalisesti ja edelleen kuitenkin mennään entiseen malliin. Ukraina on edelläkävijä siinä mihin sodankäynti muuttuu seuraavan viiden vuoden aikana. Dronet, dronet, dronet siinä on se koko sodankäynnin pääasiallinen kuva. Panssareilla, ATGM:lla, jalkaväellä ei ole mitään jakoa kun sodankäynti muuttuu elektroniseksi. Toivon todellakin että Suomen ja sen kumppanit osaisivat nyt täysillä panostaa tuohon.
 
Ei tietoa, onko järjestelmä vielä samoissa koordinaateissa mutta Onyx-ohjuksia ei ole laukaistu hyvin pitkään aikaan (ainakaan niitä ei ole ollut Ukrainan tiedotteissa):

Bastion coastal missile system, which launches Onyx and Zircon missiles was deployed on these locations (27 Feb and 27 March 2024).
Satellite images attached.

27 February - 45.418113,32.56990
27 March - 45.412971, 32.572473


1711732825294.png

 
Lueppas nyt ihan ajatuksen kanssa toi uutinen uudestaan.
Kukaan Suomessa ei ehdottaisi hyökkäämistä puhtaalla panssarivaunukomppanialla, Toveri sanoo. Tai jos ehdottaisi, hyvin nopeasti joku kysyisi "mikä sinua vaivaa?".
"Suomessa on tahkottu vuosikymmeniä, että vahvennettu komppaniakin on jo pienoistaisteluosasto, johon kuuluu panssareita, jalkaväkeä, tykistöä, pioneereita ja jota tuetaan esimerkiksi ilmatorjunnalla ja huollolla."

Lue vastaukseni uudestaan, sanoin ihan selvästi että kaikki Toverin mainitsemat asiat ovat totta.
Mutta, sekään että kaikki elementit olisivat olleet koordinoidusti mukana, tuskin olisi riittänyt. Ukraina ei päässyt kiinni edes varsinaisiin pääpuolustuslinjoihin vaan jumiuduttiin ensimmäisiin suoja-asemien miinoitteisiin. Osaavammalla tekemisellä ja aselajien yhteistyöllä oltaisiin ehkä päästy ainakin noista ensimmäisistä tasoista läpi, mutta julkisuuteen annettujen tietojen valossa varsinaisia pääpuolustustasoja oli vielä useita edessä.

Emme tietenkään tiedä läheskään kaikkia yksityiskohtia, mutta mitä kuvista/videoista voidaan olettaa, niin siellä kentällä kyllä on ollut mukana tst-vaunuja, rynnäkkövaunuja ja pioneerivaunuja (koska kaikkia löytyi sitten kentältä tuhottuna). Eli ainakaan paikoitellen ei ole yritetty millään puhtaalla psv.komp:lla. Itselleni suureksi yllätykseksi siellä oli kentällä paskana mm. meiltä tulleita raivausvaunuja vieri vieressä, josta päästäänkin siihen melkein tärkeimpään kohtaan, millä ne tuhottiin? Kuvista sai vahvasti sen käsityksen, että kun ensimmäinen vaunu oli saanut jonkun osuman, niin takaa tuleva yritti vierestä ja sai sekin heti osuman (omaan silmään näytti jotenkin esim. meidän Leo-2R tapauksessa siltä että vaunun alla olisi jotain paukkunut, mikä lie sitten totuus kun ura/maasto vaunu luona oli auran kääntämänä vähän vaikea tulkittava...:unsure:), miksi raivausvaunu ei kykene kyntämään miinoja altaan pehmeässä peltomaastossa? :oops: Joko ryssä on ollut niin ovela/työteliäs että ansoittanut sekaan terästetyt paukut ja/tai syvemmälle mitä aura kykenee kyntämään tai sitten vaunut jäivät pst-tuleen.

Jos miinoite on niin fiksu ettei moderneinkaan raivausvaunu siihen kykene, niin eväät alkaa olla aika vähissä sen läpäisyyn ns. tulen alla.
Jos kyseessä oli pst-tuli (mikä sekin on mahdollista), niin sitten oma epäsuora ja savutus/yö olisi voinut auttaa asiaan, tätä jäin itse erityisesti kaipaamaan. Mehän emme varmasti tiedä käyttikö Ukraina näitä, itse epäilen että ei koska touhu vaatii harjoittelua/koordinaatiota eikä moisesta ole mitään merkkejä ollut missään vaiheessa. Eikä nuokaan välttämättä olisi mitään auttaneet jos ko. tapauksessa ne pst-ohjukset ammuttiin esim. tst-hekoista niinkuin on myös mainittu. Silloin paikalla olisi pitänyt olla kärjen suojana myös it-kykyä. Itse jäin kaipaamaan Gepardeja, mutta olisiko niidenkään kantama riittänyt jos tst-hekot pääsevät hyödyntämään max. a-etäisyyksiä tasaisessa/aukeassa maastossa lähempänä 10- kuin 5km:unsure: Raskaampaa it-ohjusta, mikä selviytymiskyky niillä etulinjan/painopisteen drone uhan alla:oops: Tuollaiset usean km kantiltaan olevat peltosuorakaiteet jonka keskeltä yritetään läpi on myös aika hankala pommittaa epäsuoralla ns. kaikilta sivuiltaan pst-aseista vapaaksi. Meillähän on esim. paljon helpompi keskittää epäsuora huomattavasti pistemäisemmästi metsän reunustaman uran varteen. Ukrainassa se "maali" on usein ohut metsäsoiro U-muodossa läpäistävän pellon(miinakentän) ympärillä, keskitä siihen kilometrien pituiseen soiroon sitten tehokkaasti tulta vaikka osaisitkin:unsure:

Eli, paremmalla osaamisella/yhteistyöllä olisi varmaan saatu enemmän aikaan, mutta epäilen vahvasti että tappiota olisi tullut jokaisen tasan läpäisyssä silti x-määrä, jolloin jokin kriittinen komponentti olisi kulunut loppuun hyvissä ajoin ennen läpimurtoa. Nythän ne auravaunut loppui heti kättelyssä ja homma oli käytännössä siinä. Normi vaunuilla ilman mitään raivauskykyä yrittäminen olikin jo sitten täysin tuhoon tuomittua. Olisin toivonut massamaista jyrien käyttöä niin monen tst-vaunun keulalla kuin mahdollista, tässä olisi voinut olla yksi avain:unsure: Jyrät kestää usemman perustelamiinan yliajon jolloin liikettä voidaan pitää yllä jos miinarivit kohtuu kapeita eikä mitään koko pellon kattavia.


Summasummarum, Toveri puhui ihan asiaa, mutta tuo jutun otsikko(tod.näk. toimittajan kynästä) on kyllä kokonaisuus huomioiden täyttä paskaa:

Pekka Toveri tietää, miksi Suomen sotilaat pystyisivät siihen, missä Ukrainan Leopardit ja Putinin tankit epäonnistuvat


Meillä on esim. pelkästään niin ohuet määrät erikoisvaunuja (pioneeri/IT), että tämän päivän droneympäristössä Ukrainassa niiden selviäminen 1-2 puolustustasaa pidemälle on täyttä utopiaa. Jo pelkästään se tekee tuosta otsikosta täysin epäuskottavan.

Jenkithän möyhensi -91 Gulf War:ssä ne Irakin puolustustasat jopa B-52 mattopommituksilla jo etukäteen ns. antautumiskuntoon ja ymmärtääkseni Irakin rajan pintaan eteentyönnetyt ps-kaivannot/miinoitteet olivat pääsääntöisesti täysin vartioimattomia ja ongelma raivattiin pois tieltä ennen varsinaista ps-joukkojen liikkeelle lähtöä + tietysti jatkuvasti 100% ilmaherruuden/tilannetiedon turvin. Tulivoimaa ilmasta käsin oli yksinkertaisesti niin poskettomasti/vapaasti käytettävissä ettei siihen mikään kaivautuminen oikein auttanut. Tähän päälle droneja ei vielä ollut (jos olisi ollut jenkit olisi varmaan häirinnyt ne mennentullen tukkoon, Irakin joukkojen viestiyhteydet saatiin ainakin täysin kumoon ja tilannetietoisuus nollaan). Lisäksi Irakin aavikkolla lienee ollut vieläkin enemmän tilaa manoovereihin, jolloin Ukrainan kaltainen ns. kaiken aukean kattava miinoittaminen ei liene ollut mahdollista (ja/tai sitten Ukrainan huollon kyvyt/sen suojaaminen ei yksinkertaisesti riitä alkuunkaan niin isoihin koukkauksiin jossa vahviten valmistellut linjat kierrettäisiin):unsure: Ainakin näistä seikoista muodostuu jo sellainen kokonaisuus eroavaisuuksia Ukrainaan että touhu oli Jenkeille leikin laskua ja Ukrainalaisille nyt täyttä tuskaa.
 
Viimeksi muokattu:

Painavia totuudensanoja :unsure:

"Matviichuk on vihainen lännen kyvyttömyydestä auttaa Ukrainaa. Hänestä länsimaat ovat halunneet auttaa Ukrainaa vain välttämään tappion, ei voittamaan.

Matviichukin mukaan tämä näkyy Ukrainan saamien aseiden laadussa, päätöksenteon hitaudessa ja pakotteissa.

– Eurooppa ei edelleenkään pysty sulkemaan takaoveaan, jonka kautta Venäjä voi tuoda sodassa tarvitsemaansa länsimaista teknologiaa ja ohittaa pakotteet."
Tämäpä se. EU:lla ei ole mitään moraalista oikeutusta mestaroida ketään missään mistään, jos valloitussota ja siviilien murhaaminen omalla takapihalla ei aiheuta sitä, että aivan kaikki mahdollinen uhrin avustamiseksi tehdään.
 
Kaikki tämä on varmasti totta, mutta se ei olisi silti riittänyt massiivisten miinakenttien läpäisemiseen, siitähän tuossa epäonnistumisessa oli lopulta kyse.
Minua harmitti henk.koht. se että en nähnyt ns. oikeaoppista yrittämistä edes pienessä mittakaavassa, jos olisi nähty esim. all in epäsuoran tulenkeskittäminen murtokohtaan, miinatasan tiedustelu jyrävaunu keulilla ja sitä seurannut aukean savutus + sen/pimeän suojassa miinoitteesta varsinaisilla raivausvaunuilla läpäisy yritys, niin voisi tyytyväisenä sanoa, että kaikki tehtiin mikä oli mahdollista, mutta sekään ei riittänyt. Nyt taidettiin vain yrittää vaunuilla keskenään yhdessä ryppäässä, jossain tapauksissa raivausvaunuja toki mukana oli, mutta sinnehän ne aukealle tuhottiin jos/kun mitään suojaa/häirintää ei vihollisen pst-kykyä vastaan saatu aikaiseksi.

Sitä miinakenttää oli kilometrikaupalla. Kuka muistaa että Tavjan suurin ulkopoliittinen saavutus ovat miinakielto? Minä muistan.

Miina on puolustajan etu. Suomen puolustusvoimat puolustavat.
 
Sitä miinakenttää oli kilometrikaupalla. Kuka muistaa että Tavjan suurin ulkopoliittinen saavutus ovat miinakielto? Minä muistan.

Miina on puolustajan etu. Suomen puolustusvoimat puolustavat.
Vastenmielisyyteni ja halveksintani Tavjaa kohtaan ei liene jäänyt epäselväksi mutta jaksan silti offtopicin uhallakin aina yhä uudestaan mainita: Tavja jää kyllä historiaan niin paskana presidenttinä ettei mitään rajaa
 
Viimeksi muokattu:
Sitä miinakenttää oli kilometrikaupalla. Kuka muistaa että Tavjan suurin ulkopoliittinen saavutus ovat miinakielto? Minä muistan.

Miina on puolustajan etu. Suomen puolustusvoimat puolustavat.
No telamiiinoja ei sentään kielletty ja puolustettua/valvottua miinoitetta ei kyllä jalkapelillä raivata vaikka jv-miinat sieltä seasta puuttuisivatkin. Täysin turha kielto toki kaikkinensa.

Ukrainan sodan suurin yllätys droonien ohella on kyllä ollut perinteisten ps-miinoitteiden teho kunhan käyttö on riittävän massamaista :oops:
 
Jossain youtube-videossa oli analyysiä siitä miinakentästä, johon hyökkäys pysähtyi. Arvioivat, että siihen 2km x 2km aukkoon oli kylvetty 20 000 telamiinaa, ja välillä 3kpl päällekkäin. Näihin pysähtyi raivausvaunut ja homma oli sitten siinä. Keskusteltiin vastikään saunaillassa tutun pioneerin kanssa tuosta. Melkein tekemätön paikka raivata uraa noin syvän miinoitteen läpi jatkuvan tulen ja tähystyksen alla.
 
Back
Top