Näyttävä video kun vaunun konetykillä tulitetaan ryssän asema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tämän videon geolokaatio on tosiaan mielenkiintoinen. Ukrainan vaunu (sanotusti BTR-4E) ajaa ns. ryssän puolelta länttä kohti. Tuo takimmainen puskarivi pitää sisällään pienehkön joen, joten sieltä ei ryssä tosiaan voi juuri uhata. Tästä oli huhuja, että Ukrainalla olisi pieni vastahyökkäys menossa juuri Hlybokessa.Näyttävä video kun vaunun konetykillä tulitetaan ryssän asema.
No tästä yksiköitten paikantamisesta osint-menetelmillä lienee hyvä esimerkki ryssän viimeisin pusku Harkovan pohjoispuolelle. Kaikki yksiköt oli paikannettavissa osintilla mutta jostain kumman syystä Ukrainan yksiköitä oli paikoissa joissa niitä ei pitänyt olla. Tässä tautalla kun häärii eräs Budanov ja tältäosin Ukraina on osoittanut aika kovan luokan kyvykkyyttä jo pitemmän aikaa. Ainakin itselle on ollut jo selvää pari vuotta että Ukrainan liikkeelle laskema materiaali niin virallisia kuin "epävirallisia" kanavia pitkin on pääosin hyvin valikoitua materiaalia. Itse työ kun hyvin helppoa: aitoa videomateriaalia tulee kokoajan koska drone-videofiidit keskitetään. Tästä keskittämisestä johtokeskuksiin on julkaistu jopa kuvia. Loppu prosessointi on helppoa: otetaan halutun alueen videomateriaalia ja lätkäistää mukaan halutun yksikön tunnukset. Julkaistaan sitten joko virallisesta tai vaikka ruudulta kännykän kameralla kuvattuna epämääräisemmin someen. Ja kappas, meillä on täydellisen oloinen kuva Ukrainan yksiköitten sijoittelusta ja toiminnasta. Tässä vaiheessa kannattaa lukea vaikka Operation Fortitude:n historia.Sotaa vapaista lähteistä seuraava Pasi Paroinen on huolissaan siitä, kuinka helppoa Ukrainan joukkojen liikkeitä on paikantaa
Kun Ukraina aloitti pitkään odotetun vastahyökkäyksensä noin vuosi sitten, ilmassa oli lännessä paljon optimismia. Sotaa avointen lähteiden kautta suomalaisessa Black Bird -ryhmässä seuraava Pasi Paroinen oli kuitenkin skeptinen. Avointen lähteiden kautta oli muodostunut kuva siitä, että...www.sss.fi
Jälleen löytyi yksi pessimistinen Osint-”asiantuntija”.
Se mikä itseä yllätti, on tämä lausunto:
Itse on tuohon vaikea sanoa, kun en ryssämateriaalia aktiivisesti seuraa. Sodan alussa tilanne oli kuitenkin toisinpäin ja naureskeltiin örkkien lepsulle some-kurille.
Ukrainalaisten pitäisi saada taas radiohiljaisuus käskettyä, ei helppoja lapaan syöttöjä nyt.
Joitain positiivisia asioitakin Paroinen nosti, kuten iskut rajan taakse rysyryhmityksiin, mutta loppukaneetti melko tyly:
Helikopterista ammutaan meridrone.
Helikopterista ammutaan meridrone.
Venäjän mahtiyhtiö putosi polvilleen anelemaan Kremliltä palveluksia – Myöntää itse: 75 % komponenteista tuli lännestä ja raha lähti menemään – Nyt ollaan vaikeuksissa
Gazpromin tilaama raportti kertoo, miten yhtiö on kärsinyt Venäjän hyökkäyssotaa seuranneista pakotteista.www.tekniikkatalous.fi
"Raportin mukaan länsimaiden asettamien pakotteiden seurauksena venäläisellä energiateollisuudella ei ole pääsyä alan kannalta kriittiseen teknologiaan, kuten turbiineihin tai niiden varaosiin ja niiden korjaustöihin vaadittavaan osaamiseen.
Raportin mukaan 75 prosenttia turbiineissa käytetyistä komponenteista on tullut länsimaista. Jos Venäjä ei onnistu aloittamaan niiden kotimaista tuotantoa, maassa saatetaan joutua pysäyttämään tai sulkemaan voimalaitoksia.
Raportissa arvioidaan, että kotimaisen kaasuturbiinituotannon käynnistäminen maksaisi Venäjälle vähintään 100 miljardia ruplaa eli noin miljardi euroa ja veisi vähintään viisi vuotta. Gazpromilla olisi vaikeuksia rahoittaa investointeja ilman kaasutulojen nousua.
Käytännössä Gazprom näyttää pyytävän Moskovaa vapauttamaan kotimaisen kaasun hinnoittelun, rahoittamaan yhtiötä tai keventämään yhtiön verotusta"
Vanhoja uutisia, mutta hyvältä näyttää silti. Käytännössä venäjän valtion tärkein rahanlähde on ajautumassa valtion tukien varaan. Mielenkiintoista nähdä, miten tuo tulee vaikuttamaan venäläisten maksamaan kaasun hintaa ja miten se tulee vaikuttamaan ihmisten asenteisiin sotaa kohtaan.