Ukrainan konflikti/sota

Operational information as of 10.00 on 15.06.2024 regarding the Russian invasion

Glory to Ukraine!

Eight hundred and forty-third day of large-scale armed aggression of the Russian Federation against Ukraine.

During the day, 112 combat clashes were recorded.

According to detailed information, over the past day, in total, the enemy launched 6 missile strikes on the positions of our troops and populated areas, using 17 missiles, 33 air strikes (in particular, dropped 56 anti-aircraft missiles), carried out more than 3,000 attacks, 104 of them from rocket salvo systems .

Over the past day, the Air Force and missile forces and artillery of the Defense Forces hit three anti-aircraft defense facilities, an unmanned aerial vehicle control point, three artillery facilities, two ammunition depots and 15 areas of concentration of personnel and ATS of the occupiers.

As a result, the total losses of the Russian invaders amounted to 1,090 people last day. Also, the enemy lost 20 tanks, 29 armored combat vehicles, 37 artillery systems, two anti-aircraft guns, four air defense systems, 51 operational-tactical BpLA, seven missiles, 57 vehicles and 12 units of special equipment.

Already today, 31 combat clashes took place. The occupiers carried out 12 airstrikes with the use of 19 air defense systems, 547 shelling of the positions of our troops. Russian terrorists also used 18 kamikaze drones for the attacks.

In the Kharkiv direction, since the beginning of the day, Russian terrorists have tried to push our soldiers from their positions three times. The attack was repulsed near Tychy. Fighting continues in two locations in the Vovchansk district.

According to updated data, the enemy lost more than 112 people killed and wounded in this direction yesterday. An armored combat vehicle, ten cars, three units of special equipment and three warehouses with ammunition were also destroyed. A tank, two artillery systems, five cars and a unit of special equipment were damaged.

Five skirmishes are currently ongoing in the Kupyansk direction. In the areas of Petropavlivka, Andriivka, Grekivka and Nevske settlements, the occupiers are trying to knock our units out of their positions. The situation is under control.
In the Seversky direction, the enemy is attacking our soldiers near Rozdolivka. The battle continues. The enemy has no success.

As in the previous day, the most tense situation remains in the Pokrovsky direction. There are currently three military clashes going on in the Novooleksandrivka, Yevgenivka and Novoselivka Persha districts. So many attacks have already been repelled. The defense forces continue to make efforts to stabilize the situation, inflict complex fire damage.

In the Kurakhiv direction, five attempts by the enemy to penetrate our defenses near Pobieda and Paraskoviivka were successfully repelled.

Since the beginning of the day in the Vremivsk direction, our soldiers have been repelling an attack in the Staromayorsky district. The situation is under control. Four skirmishes near Urozhany and Vodyany have already ended. The enemy has suffered losses and is regrouping.

In the Orihiv direction, the enemy made two unsuccessful attempts to dislodge Ukrainian soldiers from their positions in the area of Malaya Tokmachka and Robotyny. The losses of the occupiers are being clarified.

In the rest of the directions, the situation did not undergo significant changes.

Join the Defense Forces! Together we will win!
Glory to Ukraine!

 
Operational information as of 4:00 p.m. 15/06/2024 regarding the Russian invasion

Since the beginning of the day, 60 combat clashes have taken place on the front of the Russian-Ukrainian war. Our defenders stop the enemy, hold the lines and destroy the plans of the Russian aggressor. Basically, the occupiers continue to pressurize the Pokrovsky direction.

The aggressor increased the number of attacks in the Kharkiv direction to five today. Fighting continues in the Vovchansk region. Also in this area, the enemy used anti-aircraft missiles from the territory of the Belgorod region (Russian Federation).

In the Kramatorsk direction, the total number of attempts by the occupiers to advance is currently three, and there are currently no active hostilities.

In the Pokrovsky direction, nine clashes continue in the areas of Novooleksandrivka, Kalinovoy, and Novoselivka Pershoya. Today, the enemy tried to press in this direction 24 times with the support of aviation, in particular, they bombed the districts of Novogrodivka, Oleksandropol, Myrny, Zhelany, Yevgenivka, Novoselivka Pershoya and Karlivka with anti-aircraft missiles. The direction remains the hottest.

The battle continues in the Krasnohorivka area in the Kurakhiv direction. Currently, there have been seven clashes since the beginning of the day.
The enemy tried to attack eight times in the Vremivsk direction. All attempts to improve their tactical position were unsuccessful.

In the Dnieper direction, the aggressor's attempt to attack in the Krynok area ended in failure.

In the rest of the directions, the situation did not undergo significant changes.

Our troops control the situation and exhaust the forces of the aggressor along the entire line of battle.

Join the Defense Forces! We will win!
Glory to Ukraine!

 
Mark Krutovin teräviä huomioita tuossa ketjussa, mutta ehkä päällimmäisenä mainittakoon että ainakin yksi drooneista siellä Morozovskin kentällä iski läheiseen muuntajaan joka paloikin videolla samaisena yönä. Tietänee, että ko. kenttä voi olla pitkään poissa käytöstä, ensinnäkin siksi että koneet ja laitteet ovat siellä täysin droneuhkan armoilla ja toiseksi taitaa olla sähköverkko tupella mikäli viereinen muuntaja jäi käyttöön, jos sekin vaurioitui niin koko tienoo voi olla pitkään ilman sähköjä.

 
Nyt loppui ryssiltä Yuanitkin :ROFLMAO: Seuraavaksi mennään vaihdantatalouteen, kun ruplalla voi pyyhkiä perseensä.
Tähän liittyen. Olen pohtinut tuota ruplan arvoa. Dollariin kun sitä verrataan, niin se on pysynyt aika nätisti tuolla noin 90 pinnassa. Reaaliarvon kanssa tuolla nyt ei ole mitään tekemistä, mutta mietin vaan, että kauanko tuolla venäjän keskuspankilla on enää mahdollisuutta tukea sen arvoa? Ilmeisesti tuon arvon pitäminen näennäisesti tuolla tasolla, on kuitenkin niin tärkeä, että siihen satsataan ja paljon.


Ja, onkohan missään olemassa mitään arviota, paljonko tuo ruplan tukeminen maksaa yleensä venäjälle?
 
Kun näitä ryssän infovaikuttajia mietitään, on jotenkin helppoa viitata LePeniin ja muihin lähtökohtaisesti epämiellyttäviksi koettuihin tahoihin.

Mutta eipä taida tarvita Ranskaan asti katsella, kun löytyy ex-presidentti omista.

Tuo avaus on vielä monella tapaa kiero. Tietysti se toteutuessaan johtaisi siihen, että sota jäätyisi niille sijoilleen ja ryssä saisi juurruttaa ryöstämiään alueita.

Mutta lisäksi se häivyttää mielestä sitä, mistä sodassa on kyse. Yleensä rauhanturvaus toimii, kun on kaksi sotaisaa osapuolta, jotka pidetään erillään toisistaan, jotta alkuperäistä ongelmaa (sodan syy) voitaisiin käsitellä neuvotellen, kun molemmilla osapuolilla on legitiimejä intressejä.

Mutta nythän ei ole kyse siitä! On vain jumalauta yksi hyökkääjä, ryssälä. Joka yrittää ryöstää suvereenin Eurooppalaisen valtion alueita ja luinnonvaroja. Ja on siinä sivussa murhannut siviilejä, tuhonnut patoja ja ties mitä.

Ei ryssällä ole mitään oikeutta Ukrainan alueisiin ja resursseihin. Ja näin ollen ei pidä olla mitään neuvotteluprosessia, mitä rauhanturvaoperaatio tukisi. Sen sijaan sota loppuu, kun ryssä vetää joukkonsa omalle puolelle kansainvälisesti tunnustettuja rajoja.

Tuo Halosen ulostulo ei ollut mikään vahinko. Kieroutta alusta loppuun.
Haloshka on hyvä esimerkki poliitikosta, joka on ryssän taskussa. Tekee niin kuin kremlistä käsketään, varmaan kontakti luotu jo varhain 70-luvulla. Toivottavasti kaikki nämä kortit menevät viimeistään nyt vaihtoon ja Suomea vedettäisiin jatkossa niin, että mietittäisiin Suomen etua eikä näiden taustavaikuttajien kieroja pelejä. Ryssällähän on ollut Ukrainassa hallintoon ujutettuna moninkertaisesti vastaavia desantteja, josta se sisäinen korruptio ja kehityksen jarruttaminen kumpuaa. Tämä on Suomessakin hyvä ymmärtää, että jauhot eivät ehkä ole kaikilla aivan puhtaita vieläkään.
 
Haloshka on hyvä esimerkki poliitikosta, joka on ryssän taskussa. Tekee niin kuin kremlistä käsketään, varmaan kontakti luotu jo varhain 70-luvulla. Toivottavasti kaikki nämä kortit menevät viimeistään nyt vaihtoon ja Suomea vedettäisiin jatkossa niin, että mietittäisiin Suomen etua eikä näiden taustavaikuttajien kieroja pelejä. Ryssällähän on ollut Ukrainassa hallintoon ujutettuna moninkertaisesti vastaavia desantteja, josta se sisäinen korruptio ja kehityksen jarruttaminen kumpuaa. Tämä on Suomessakin hyvä ymmärtää, että jauhot eivät ehkä ole kaikilla aivan puhtaita vieläkään.
Se on ollut varmasti jo 1960-luvun lopulla KGB:n taskussa.

"Alma Median Helsingin toimitus on käynyt läpi 1970-luvun alussa toimineen DDR:n tunnustamiskomitean kokouspöytäkirjoja ja tullut siihen tulokseen, että presidentti Tarja Halosen toiminta entisen Itä-Saksan hyväksi DDR:n tunnustamiskomiteassa oli tähän asti tiedettyä aktiivisempaa."

 
Mitä tässä ite olen tätä sotaa seuraillut, niin siitä on tullut aivan potentiaalisesti kuollettava katastrofi Putinille. Hän haukkasi sellaisen palan, johon hän ja hänen kanssa samoilla linjoilla olevat saattavat tukehtua kuoliaaksi. Kuvittelivat Putin ja koko FSB aiemman menestyksen (Krim ja Georgia) sokaisemina, että kyllä näin paljon massiivisempi sota menee just niin kuin suunniteltiin ja eri mieltä olevat liittyi ikkunastamaahanlaskujoukkoihin, kun muutaman päivän erikoinen piti saada käyntiin.

Mikäli Venäjä häviää tän koko homman vielä niin, että se joutuu Krimin ja Donetskin palauttamaan, yhdistettynä venäläisten jäätäviin tappioihin ja mitä tämä sota tulee koko Venäjän kansalta viemään häviön myötä, Putin ja koko FSB tämän operaation takana tulevat kaikki kärsimään verisen ja kivuliaan lopun.

Venäjä ei tästä sodasta enää nouse ja palaudu läheskään sille tasolle maailmanmahtina, jota se oli vielä tammikuussa 2022.
 
Haloshka on hyvä esimerkki poliitikosta, joka on ryssän taskussa. Tekee niin kuin kremlistä käsketään, varmaan kontakti luotu jo varhain 70-luvulla. Toivottavasti kaikki nämä kortit menevät viimeistään nyt vaihtoon ja Suomea vedettäisiin jatkossa niin, että mietittäisiin Suomen etua eikä näiden taustavaikuttajien kieroja pelejä. Ryssällähän on ollut Ukrainassa hallintoon ujutettuna moninkertaisesti vastaavia desantteja, josta se sisäinen korruptio ja kehityksen jarruttaminen kumpuaa. Tämä on Suomessakin hyvä ymmärtää, että jauhot eivät ehkä ole kaikilla aivan puhtaita vieläkään.
Olen itse sotaveteraanilapsenlapsia, jotka tuntevat historiaa kylliksi luettuaan tervettä etäisyydentarvetta ryssään, mutta katsellessani omien eläkeläisvanhempieni ajatusmaailmaa huomaan, että se toden totta on erilainen. Samaa polvea kuin Halonen. Kokemukseni alkavat vuodesta 1989, jolloin olin välissä 7.-8.-luokkalainen. Tapanani oli käydä isäni kanssa silloin saunassa jutellen ”niitänäitä”. Kysyin silloin äijältä uskotko, että Saksat joskus yhdistyvät. Vuonna 1947 syntynyt vastasi ”en usko”. Mikäs siinä. Koko hänen elämänsä ajan oli ollut kaksi Saksaa. Tuskin minä silloin paremmin tiesin. Muutaman kuukauden päästä muuri kuitenkin murtui ja seuraavana vuonna oli vain yksi Saksa.

Toissa keväänä kun ryssä aloitti tämän laajemman paskan kyselin taas (tällä kertaa sohvalla makaillen, koska nykyään saunomme lähinnä vain kesäisin mökillä) mikä on sinun ”fiiliksesi”. Ukko oli taas niin kovin rauhan puolella, ”eikä Suurvaltaa voi määrättömästi vastustaa”. Olin eri mieltä ja kertasin kaiken mikä tekee tästä ryssästä eri asian kuin Neuvostoliitto. Oli skeptinen, mutta kevään edetessä nostin yhtä ja toista esille - ja yhä on Ukraina valloittamatta. Totta kai he äänestivät Heinäluomaa, vaikka ennen vaaleja haukuin sen. Kansalaisoikeus.

Mitä tulee Haloseen, niin minun kuvani hänestä on sama kuin vanhemmistani. Eivät he ole ryssän puolella, mutta he ovat niin indoktrinoituneet siihen kylmän sodan asetelmaan, että eivät he siitä eroon pääse eläessään. Voi siellä tietysti olla kompromaattiakin, jota rivikansalaisvanhempani eivät kanna. Mutta jos ajatellaan vain ideologisesti, niin ovathan polkumiinat itsestään saatanasta. Ymmärrän sinällään miksi Haloska vastusti niitä, koska siihen aikaan ajateltiin laajasti että pienikin voi toimia esimerkkinä. Olihan kylmä sota jo päättynyt. Tietysti se oli minunkin silmissäni turhaa idealismia, mutta minkäs teet - minun ääneni on yhtä vahva kuin eläkeläisenkin. Ja samoin ajattelevia oli Suomen politiikka pullollaan.

Kantava teemani kuitenkin on, että valtaosa 40-60-luvuilla syntyneistä suomalaisista näkee tämän tilanteen niin eri tavalla, kuin valtaosa sen jälkeen syntyneistä. En siis näe mitään syytä mihinkään ”Totuuskomissioon” Suomessa. Aika puhdistaa pöydän.
 
Viimeksi muokattu:
Olen itse sotaveteraanilapsenlapsia, jotka tuntevat historiaa kylliksi luettuaan tervettä etäisyydentarvetta ryssään, mutta katsellessani omien eläkeläisvanhempieni ajatusmaailmaa huomaan, että se toden totta on erilainen. Samaa polvea kuin Halonen. Kokemukseni alkavat vuodesta 1989, jolloin olin välissä 7.-8.-luokkalainen. Tapanani oli käydä isäni kanssa silloin saunassa jutellen ”niitänäitä”. Kysyin silloin äijältä uskotko, että Saksat joskus yhdistyvät. Vuonna 1947 syntynyt vastasi ”en usko”. Mikäs siinä. Koko hänen elämänsä ajan oli ollut kaksi Saksaa. Tuskin minä silloin paremmin tiesin. Muutaman kuukauden päästä muuri kuitenkin murtui ja seuraavana vuonna oli vain yksi Saksa.

Toissa keväänä kun ryssä aloitti tämän laajemman paskan kyselin taas (tällä kertaa sohvalla makaillen, koska nykyään saunomme lähinnä vain kesäisin mökillä) mikä on sinun ”fiiliksesi”. Ukko oli taas niin kovin rauhan puolella, ”eikä Suurvaltaa voi määrättömästi vastustaa”. Olin eri mieltä ja kertasin kaiken mikä tekee tästä ryssästä eri asian kuin Neuvostoliitto. Oli skeptinen, mutta kevään edetessä nostin yhtä ja toista esille - ja yhä on Ukraina valloittamatta. Totta kai he äänestivät Heinäluomaa, vaikka ennen vaaleja haukuin sen. Kansalaisoikeus.

Mitä tulee Haloseen, niin minun kuvani hänestä on sama kuin vanhemmistani. Eivät he ole ryssän puolella, mutta he ovat niin indoktrinoituneet siihen kylmän sodan asetelmaan, että eivät he siitä eroon pääse eläessään. Voi siellä tietysti olla kompromaattiakin, jota rivikansalaisvanhempani eivät kanna. Mutta jos ajatellaan vain ideologisesti, niin ovathan polkumiinat itsestään saatanasta. Ymmärrän sinällään miksi Haloska vastusti niitä, koska siihen aikaan ajateltiin laajasti että pienikin voi toimia esimerkkinä. Olihan kylmä sota jo päättynyt. Tietysti se oli minunkin silmissäni turhaa idealismia, mutta minkäs teet - minun ääneni on yhtä vahva kuin eläkeläisenkin. Ja samoin ajattelelevia oli Suomen politiikka pullollaan.

Kantava teemani kuitenkin on, että valtaosa 40-60-luvuilla syntyneistä suomalaisista näkee tämän tilanteen niin eri tavalla, kuin valtaosa sen jälkeen syntyneistä. En siis näe mitään syytä mihinkään ”Totuuskomissioon” Suomessa. Aika puhdistaa pöydän.
Mullakin suuriin ikäluokkiin kuuluva appiukko on syyllistänyt minua ja kaikkia ikäisiäni Suomen tuhoamisesta kun olemme menneet Natoon. Oli sitä mieltä, että Venäjä on meidän ystävä eikä sillä olisi ollut mitään syytä hyökätä Suomeen. Myös paikkakunnalle tulleet ukrainalaispakolaiset saavat häneltä paljon vihaa ylleen.
 
Back
Top