Ukrainan konflikti/sota

Joo. Ukrainassa ovat päivittäneet jo muutama vuosi sitten wanhan kunnon S-125 Petshoran käytännössä kokonaan uusiksi.
Tähän järjestelmään saattaa olla myös puikkoja ns. riittävästi, noita kun valmistettiin kymmenissä tuhansissa olevia luku jo Vietnamin sodan aikoihin. Eli vaikka puikko on vanhentunut niin valmista runkoa riittänee varikoilla niin Ukrainassa kuin Puolassakin. Helpompi sitten vain vaihtaa ajoaineet ja katsoa että elektroniikka pelaa. Tutkan kautta ohjattunahan se kaikki äly on laukaisualutassa, ei puikossa.
 
Vielä riittää telatykkejä ryssillä, mutta yksi kertaansa ne vähenevät, tässä menee 2S19 MSTA-S

Drooneja oli liikkeellä tässäkin useampi samaan maaliin, eli pelkkä vaurioittaminen ei ole enää kovin todennäköinen vaihtoehto vaan lähes poikkeuksetta drooneja tulee kunnes kohde on tuhottu, varsinkin tuon tyypin kohteissa. Helpottuu jv-miesten elämä heti kerralla jollakin sektorilla.

 
Puoli vuotta sitten venäläinen rekkakuski löysi kaatopaikalta "Sotilaalliseen erikoisoperaatioon" tarkoitettuja lääkintätarvikkeita ja lasten kirjeitä sotilaille. Ilmeisesti löytö ja sen julkaisu ei miellyttänyt kaikkia joten häntä on tutkittu tiiviisti.

Kahdessa kotietsinnässä löytyi lopulta 18 vanhaa metsästyskiväärin ammusta jotka olivat jääneet miehen haltuun hänen myytyään laillisen aseensa, häntä syytetään ammusten laittomasta säilyttämisestä.

https://lenta.ru/news/2024/06/30/sk...mosch-dlya-boytsov-svo-v-chem-ego-obvinyayut/
Perus venäläinen ratkaisu rangaista kyllä viestin tuojaa ja olla tekemättä itse ongelmalle mitään.

Kansan valmistelua isompaan koitokseen:
 
Vielä riittää telatykkejä ryssillä, mutta yksi kertaansa ne vähenevät, tässä menee 2S19 MSTA-S

Drooneja oli liikkeellä tässäkin useampi samaan maaliin, eli pelkkä vaurioittaminen ei ole enää kovin todennäköinen vaihtoehto vaan lähes poikkeuksetta drooneja tulee kunnes kohde on tuhottu, varsinkin tuon tyypin kohteissa. Helpottuu jv-miesten elämä heti kerralla jollakin sektorilla.

Nyt halutaan kaikki arvokkaat maalit totaalisesti pois pelistä eikä antaa mahdollisuutta tuoda tuota vehjettä 6kk päästä takaisin etulinjaan tai edes varaosiksi muihin. Helpompi ajaa ne 2 dronea extrana vielä varmuuden vuoksi kylkeen ja tietää, ettei kyseistä telatykkiä tarvitse koskaan enää kenenkään muun metsästää. Vaikutus sekä välitön että pitkäaikainen ja tämä on mahdollista, koska tiedetään dronetuotannon olevan a, omissa käsissä ja b, niiden tasaisesti valuvan etulinjaan asti.
 
Kyllä tässä edelleen se vaara on, että ryssä saa tuotantonsa sellaiselle tasolle, että vaikka varastot loppuisi niin samaan aikaan alkaa uutta kalustoa tulemaan linjoilta samassa suhteessa kuin aiemmin saatiin korjattua vanhoista raadoista. Ja tästä vielä hetki eteenpäin ja alkaakin olemaan uustuotanto korkeammalla kuin aiemmin vanhojen korjauksesta saadut panssarivaunut.

Tämä olisi se paskin tilanne, että ryssä saisi tuotantonsa käyntiin ja tätä olen pitkään pelännytkin.

Jos uskotaan RUSI-raportin numeroita niin ryssän pitäisi kyetä kuusinkertaistamaan nykyinen uustuotantonsa jotta päästäisiin samoihin numeroihin kuin mitä tällä hetkellä "valmistetaan" uustuotantona + varastoja tyhjentämällä.

Sotaa on käyty yli kaksi vuotta ja neljä kuukautta ja he ovat kaataneet rahaa sotakaluston tuotantoon sen minkä kykenevät koko tämän ajan.

Joten ei, en odota että kykenisivät kuusinkertaistamaan nykyisen "tuotoksen" lähivuosina enkä edes kymmenessä vuodessa, vaikka sama meno jatkuisi sen ajan.

-

MUOKKAUS: se mitä odotan on tämä: jossain vaiheessa kaluston osalta ryssällä tulee ns. punaraja vastaan eli varastot on tyhjennetty aktivoitavissa olevasta kalustosta ja jäljellä ovat ne mitä on Ukrainassa käytössä sekä se kalusto, joka on erilaisilla armored repair plant pajoilla korjattavana. Viimeistään tässä vaiheessa oletan että pyrkivät muuttamaan taktiikkaa ja strategiaa sellaiseksi että jäljellä olevan kaluston tappiot kyettäisiin minimoimaan.

Mikä tarkoittaa että ko. kalustoa käytetään vähemmän ja varovaisemmin. Kenties pyritään siitä huolimatta hyökkäämään, mutta eri menetelmin. Ehkä tosiaan mopedit, Desertcross ATV:t sekä kaikenlaiset muut viritykset ovat jo esimakua tästä "muutoksesta"? Tai kenties mennään enemmän ja enemmän pelkän jalkaväen hyökkäyksiin? Jossain vaiheessa näidenkin keinojen rajat tulevat kenties vastaan, jolloin oletan että taktiikan ja strategian muutos johtaa siihen että kaivaudutaan, miinoitetaan, linnoitetaan ja pyritään pitämään nykyiset asemat.

Eli en odota että ryssä saisi sotakaluston tuotannon nostettua sille tasolle kuin mitä nykyinen kulutus vaatii. Koska tuohon ei kyetä, oletan että joutuvat tekemään "muutoksia" ennen kuin viimeinen panssarivaunu, IFV ja APC on menetetty Ukrainan pelloille.
 
Viimeksi muokattu:
BTR-70:ä vedetään varastoista käyttöön, mikä tietenkin merkitsee sitä, että uustuotanto on saavuttanut kaikki esitetyt tavoitteet, muuten noihin ikäloppuihin surmanloukkuihin ei miehiä tungettais, mutta voittanee golfkärryn ainakin talvisessa käytössä.

En ole siitäkään ihan varma voittiko... kinkkien "haitek tuontirenkailla" saattaa golfkärrykin liikkua pitempään....
 
⁨⁨💭 Putinin täytyy muistaa Adolf Hitlerin kohtalo. Hän on valinnut väärän tien, joka johtaa hänet tappioon. Tästä kertoi legendaarinen amerikkalainen kenraali Wesley Clark Espresso-kanavan haastattelussa.
💙StratCom tarjoaa seitsemän avainlausetta eläkkeellä olevalta kenraalilta.

🟢Ukrainalle tarvitaan voittokonsepti:
“Ilman voittokonseptia on tukijoidenne lännessä vaikea muotoilla vaatimuksia toimitusvoimille ja vahvistuksille. Joten olennaista on kehittää voittokonsepti… Tarvitsetteko 15, 50 vai 500 F-16-konetta? Se riippuu voittokonseptistanne.”

🟢Putinin tulisi muistaa Hitlerin kohtalo:
“Heiluttaessaan ydinasekorttia Putin on tunnustettava myös vastapuolen ydinasepotentiaali. Jos hän väittää haluavansa mennä loppuun asti, hänen on muistettava, mitä tapahtui Adolf Hitlerille… Jopa Hitler vuonna 1945 etsi ulospääsyä toivoen säilyttävänsä Saksan. Hän ei ollut valmis taistelemaan loppuun asti, ennen kuin se loppu tuli hänelle todellisuudeksi.”

🟢Kreml on valinnut väärän tien:
“Ukraina ei koskaan ollut sotilaallinen uhka Venäjälle. Ukrainan kansa halusi vain saada valita oman tiensä… Hän valitsi väärän tien, joka perustuu väärään historiaan ja Venäjän imperialistisen houkutukseen, jolle ei ole paikkaa 2000-luvulla.”

🟢Pohjois-Korea tai Iran eivät pelasta Putinia tappiosta:
“Kääntyessään Pohjois-Korean, Kiinan ja Iranin puoleen Putin tekee valtavan virheen. Tämä koalitio vain entisestään etäännyttää länttä ja kansainvälistää Ukrainan taistelua Venäjän aggressiota vastaan, kannustaen länsimaita antamaan vielä enemmän apua Ukrainalle. Tämä on suuri virhearvio hänen puoleltaan.”

🟢Venäjän Harkovan hyökkäyksen epäonnistuminen:
“Me lännessä, jotka seuraamme sodan kulkua tarkasti, ihailemme joustavuutta ja nopeaa reagointia Harkovan alueen hyökkäykseen, jota kenraali Syrskyi ja Ukrainan johto osoittivat. Venäjä laski sen varaan, että se onnistuisi murtautumaan ja valtaamaan Harkovan, mutta nopea reagointi, vahva johto ja sotilaiden uhrautuvaisuus estivät sen tapahtumasta.”

🟢Ukrainan asevoimien johtamisesta:
“Olla ylipäällikkönä, kuten kenraali Syrskyi on, on äärimmäisen tärkeä tehtävä… Ette voi edes kuvitella, millaista on olla hänen asemassaan. Hänen on tehtävä kaikki nämä tärkeät päätökset ja toimittava oikein. Oikeellisuuden osoittaa vain aika.”

🟢Ukrainan sydän sykkii yhä voimakkaammin:
“Putin on päättänyt jättää syvän jäljen historiaan ja siksi hän voi olla heltymätön. Kuitenkin… Ukrainan kansan sydän sykkii yhä voimakkaammin, vuosisatojen taistelujen jälkeen, vuoden 1918 pettymysten jälkeen, 1900-luvun ongelmien, vallankumousten, Krimin menetyksen vuonna 2014 jälkeen – kaikki tämä on osa evolutiivista prosessia taistelussa oman itsensä puolesta.”

@AFUStratCom


IMG_4717.jpeg
⚔️ Venäläiset eivät vetäydy Vovchanskista ja Hlybokesta, mutta vihollisen karkotus jatkuu

👤 BpAK "Akhilleksen" yksikön komentaja kommentoi tilannetta Harkovan alueella Espresso-kanavalla näin:
Nyt leviää tietoa siitä, että miehittäjät olisivat vetäytymässä Vovchanskista ja Hlybokesta. Haluan korostaa, että viimeisen vuoden aikana en muista yhtään ajanjaksoa, jolloin vihollinen olisi vetäytynyt. Kaikilla alueilla, jotka olemme onnistuneet palauttamaan ja vapauttamaan, on käyty raskaita ja vaikeita taisteluita. Jokaisella rintamalohkolla käymme vastataisteluita. Jokaisen vallatun aseman jälkeen vihollinen hyökkää aina takaisin yrittäen palauttaa menetetyt asemat. Vihollisella on enemmän voimia ja välineitä. Joten kun kuulette, että tilanne on vakiintunut tai että puolustusvoimilla on taktinen aloite, on ymmärrettävä, että samaan aikaan käydään edelleen erittäin vaikeita taisteluita.


Venäläisillä on droneja, jotka käyttävät uutta taajuutta ohjaukseen ja tämä aiheuttaa ongelmia ukrainalaisille.
Venäläisillä on FPV-droneja Pokrovsken suunnalla, jotka toimivat 500 MHz:n taajuudella, mikä on meille todellinen katastrofi, koska suurin osa olemassa olevista elektronisen sodankäynnin (EW) välineistä kattaa 700-1000 MHz:n taajuusalueen, ja joillakin ei ole edes tätä.

Kyllä, aiemmin on kohdattu vastaavia venäläisiä droneja, mutta viime päivinä on havaittu uskomatonta aktiviteettia tämän tyyppisistä droneista Ocheretynen alueella. En tiedä, ovatko ne menneet sarjatuotantoon, mutta niitä tulee selvästi enemmän kuin 1-2 kerrallaan, ja ne tuhoavat ajoneuvojamme, mikä on erittäin suuri ongelma, koska ei ole riittävästi välineitä, jotka voisivat vastustaa niitä.

Serhiy Flesh kuvasi mahdollisen tavan taistella näitä droneja vastaan, omine yksityiskohtineen.

Upseeri ✙


Pojat 🛡59. erillisestä moottoroidusta jalkaväkiprikaatista löysivät venäläisen FPV-dronen, joka toimi 500 MHz:n taajuudella, eikä yltänyt taloille Novohrodivkan laitamilla Pokrovskin suunnalla, mikä on vähintään 15 km etulinjasta. Tämä tarkoittaa, että tällaisia droneja ei ole kovin paljon, jotta niitä voisi käyttää kulutustavarana jalkaväkeä vastaan; ne etsivät meidän takalinjoillamme mehukkaita kohteita. Kuitenkin, kun he ymmärtävät, kuinka tehokasta tämä on, ja uskon, että he ovat jo tajunneet sen, massatuotanto on vain ajan kysymys.

Upseeri ✙

Vihollinen jatkaa etenemistään Pokrovsk-Kostiantynivka-tielle, saavuttaen pieniä mutta asteittaisia edistysaskeleita. Te ymmärrätte, että tien toiminnan täydelliseen pysäyttämiseen heille riittää pääsy panssarintorjuntaohjuksen kantaman päähän, joten ei olisi pahitteeksi tehdä suojavalleja tien varrelle.

Vaikka SBU suositteli jo kauan sitten rajoittamaan liikennettä tällä tiellä, joten käytännössä se on jo pitkään ollut rajoitettu säännöllisen joukkojen huollon väylänä.

Upseeri ✙ | Tilaa

 
Kohta alkaa ihan pakosti jauhelihan haku moskovasta ja lenskistä (kummatkin pienellä ja pietari on mulle lenski.) Sitte alkaa paska konkretisoitumaan normi ryssällekkin.. Sitä odotellessa... Haluun ihan henk.koht. tavata sen ekan ryssän joka Prisman pihalla kyörää ladaansa silityslautoja ja partateriä, jopa koittaa multa ostaa puhkiajetut talvirenkaat "kjyllä njoilla kesä yjyks ajaa vbiellä".... kattellaan kohtaamista ;)
Minulle Pietari on Nevanlinna 😉
 
Back
Top