Ukrainan konflikti/sota

Ukraina vähä vähältä puhdistaa Vojchanskia. Tehtaan motti edelleen päällä. Kiinnostavaa miten tässä käy.

Vovchansk

The Defense Forces were able to push the enemy out of the northeastern part of the city a little more.

In the north-west, our soldiers do not allow the occupiers blocked at the aggregate plant to connect. They don't want to give up. Well, they were offered captivity in exchange for their lives.

In Starytsia, our soldiers control the south-eastern part, all other territory of the village is a gray zone, the enemy could not gain a foothold in the north-western part.

There, the battles continue on opposing courses, as well as in Burguvatka.

RFU:lta Vovchanskin viime päivien taisteluista. Nämä raportit tulevat aina muutaman päivän perässä.
Tässä spekuloidaan että Ukraina saattaisi suunnitella hyökkäystä kahdelta sivustalta, joukkoja on ilmeisesti suht paljon alueella.

Ukraina on nyt ainakin tilapäisesti saavuttanut suhteellista menestystä Vovchanskin vastahyökkäyksessä. Toivotaan tästä näyttävää alueellista voittoa lähiviikkoina. "Positiivinen huomio" saattaa johtaa myös huonoihin päätöksiin, että otetaan maata takaisin tarpeettoman nopeasti turhan kalliilla hinnalla.

 
Samoin olisin odottanut parempaa. Tosin Ukraina voi tuossa syöttää pajunköyttäkin.

Ukrainan ilmoittamilla Venäjän tappioilla 1:6 laskettuna Ukrainalla kuolee tai haavoittuu 150-200 taistelijaa/päivä eli noin 70 000 vuosivauhtia. Se on varsin paljon kun ei ole edes aktiivinen hyökkäysvaihe heillä käynnissä vaan lähinnä keskittyvät torppaamaan ryssän puskuja.

Muok. Me näemme videoilla varmasti ne ryssän suurimmat ja järjettömimmät tyrimiset. Kaikki suorittaminen ei ilmeisesti tarjoa samanlaista ”shooting gallerya” vaan taistelu on moninpaikoin sitten tasapäisempää.
Iltalehden juttu aiheesta.
"Samassa haastatellussa Zelenskyi otti myös kantaa Ukrainan ja Venäjän sodassa kärsimiin tappioihin.
– Tällä hetkellä kuolee yksi ukrainalainen kuutta venäläistä kohti. Meillä oli tilastot 1:4, ja nyt Harkovan ja Pokrovskin suunnassa luvut ovat 1:6."
Ja se että Ukrainalla olisi vain 31000 kaatunutta, niin veikkaan että on raakasti alakanttiin. Veikkaan jotain 60-70tuhatta olisi oikeampi luku.
 
Tuolla räiskimisellä on myös puolensa, pieni porukka vaikuttaa paljon suuremmalta, kun kuulaa lentää paljon, vetää huomion ja kohteen samalla puoleensa. Samaan aikaan toinen pieni porukka voi vaikka hiippailla sivulla vielä paljastamatta itseään. Mutta joo, kyllä Suomaliseen opetukseen kuuluu enemmän tuo tähdättyjen laukausten ampuminen.

Samaa opetetaan käytännössä kaikissa asevoimissa ympäri maailman. Suomi ei ole tässä poikkeus.
 
Kyllä tässä edelleen se vaara on, että ryssä saa tuotantonsa sellaiselle tasolle, että vaikka varastot loppuisi niin samaan aikaan alkaa uutta kalustoa tulemaan linjoilta samassa suhteessa kuin aiemmin saatiin korjattua vanhoista raadoista. Ja tästä vielä hetki eteenpäin ja alkaakin olemaan uustuotanto korkeammalla kuin aiemmin vanhojen korjauksesta saadut panssarivaunut.

Tämä olisi se paskin tilanne, että ryssä saisi tuotantonsa käyntiin ja tätä olen pitkään pelännytkin.

Toki ne vanhat raadot ja muu varastotavara on nyt "ilmaista" ottaa käyttöön.

Uudet maksaa resursseja ja rahaa.
 
Iltalehden juttu aiheesta.
"Samassa haastatellussa Zelenskyi otti myös kantaa Ukrainan ja Venäjän sodassa kärsimiin tappioihin.
– Tällä hetkellä kuolee yksi ukrainalainen kuutta venäläistä kohti. Meillä oli tilastot 1:4, ja nyt Harkovan ja Pokrovskin suunnassa luvut ovat 1:6."
Ja se että Ukrainalla olisi vain 31000 kaatunutta, niin veikkaan että on raakasti alakanttiin. Veikkaan jotain 60-70tuhatta olisi oikeampi luku.
No tuo 31k ei pidä paikkansa milläänkun Zelenski käytti jo joskus helmikuussa samaa lukua. En tosin usko, että piti silloinkaaa paikkansa. Tuolloin sanoi venäläiskaatuneiden määräksi 180k.
Edit: ah niin tuossa uutisessa helmikuuhun viitattiinkin.
 
Päivän luvut:
449433112_821875000125580_7743547771661823565_n.jpg
 
Kyllä tässä edelleen se vaara on, että ryssä saa tuotantonsa sellaiselle tasolle, että vaikka varastot loppuisi niin samaan aikaan alkaa uutta kalustoa tulemaan linjoilta samassa suhteessa kuin aiemmin saatiin korjattua vanhoista raadoista. Ja tästä vielä hetki eteenpäin ja alkaakin olemaan uustuotanto korkeammalla kuin aiemmin vanhojen korjauksesta saadut panssarivaunut.

Tämä olisi se paskin tilanne, että ryssä saisi tuotantonsa käyntiin ja tätä olen pitkään pelännytkin.
Tähän mennessä tiedetään että Kiinan tuki on ollut pääosin kaksikäyttötuotteita joiksi luetaan taatusti raskaan kaluston varaosat. Listalla on taatusti ollut kaikenlaista telaketjun pyörää, moottorin tiivisteitä yms. USA teki vierailun alkukesästä Kiinan ja samalla mätkäisi pienen kasan pakotteita tälläisen kaksikäyttötuoteviennin osalta. Nyt sitten viimeviikkoina Ukrainan antamissa luvuissa on alkanut näkyä tasaisten tankkitappioiden osalta notkahduksia vaikka ryssä hyökkää kiivaasti parissa paikassa. Joten todellisuus antaa kuvaa siitä että tankkia ja muuta panssarilaatikkoa ei päädy entiseen malliin rintamalle.

Rusin raporttikin perustuu aikaisemmin saatuun tietoon ja siinä tuskin vielä näkyy mahdollinen USA-Kiina pakottelu. Vaikeaa nähdä tilannetta niin että ryssä olisi yhtäkkiä saanut koko tuotantoketjun jiiriin kun se on nojannut vuosikymmenen länsiosiin ja nyt Kiinalaisiin. Jos teollista kapasiteetti olisi uustuotantoon niin miksi sillä kapasiteetilla ei syntyisi moninkertaisesti kunnostettua? Kunnostukseen kun tarvitaan jokin 1/5 uuden osista niin tuotannon pitäisi olla 5x. Eiköhän ryssä väännä sen minkä pystyy joten kun aihiot loppuu niin tuotanto tulee tippumaan sinne 1/5 jos Kiina jatkaa aikaisemmalla volyymillä. Isompaan volyymiin en usko ja tuen jatkumiseen yleensäkkin epäilen.

Tälläisen skenaarion tuloksia alkaa näkyä eli ilman panssaroitua kalustoa hyökkäyksen tappiot raketoi ja ylittää joukkojen tuotantokyvyn. Tässä tilanteessa se rintama alkaa luisua taaksepäin ja tämäkin alkaa näkyä paikoitellen. Länsiaseet auttaa Ukrainaa mutta ei niillä ole itsellään saatu paljoa ryssää perääntymään aikaisemmin. Miksi sitten nyt tilanne luisuisi ryssän käsistä muuten kuin siksi että uutta rautaa ei rintamalle tulekkaan.
 
Operatiiviset tiedot 30.06.2024 klo 22.00 koskien Venäjän hyökkäystä

Tähän mennessä on tapahtunut 124 taistelua. Pokrovsky oli päivän kuumin kohde. Vihollisuuksien alueilla tilanne on kuitenkin vaikea puolustajamme hallinnassa.

Päivän aikana vihollinen teki kolme ohjusiskua (neljä ohjusta) ja 46 ilmaiskua (pudotti yhteensä 63 ilmatorjuntaohjusta maaliin hakeutuvaa pommia) Ukrainan alueelle, käytti 401 kamikaze-dronea. Hän suoritti yli 3 300 hyökkäystä joukkojemme ja asutuille alueillemme käyttämällä erilaisia aseita.

Harkovin suunnassa tapahtui yhdeksän vihollisen hyökkäystä Vovchanskin ja Hlybokin alueilla. Näistä kaksi on vielä kesken. Tilanne on puolustusvoimien hallinnassa.

Kupyan suunta. Yhteenottoja oli kahdeksan. Miehittäjät hyökkäsivät Stelmakhivkan, Pischanyn ja Synkivkan alueilla. Kaikki hyökkäykset torjutaan.

Lymanskin suunnassa hyökkääjä yritti 16 kertaa päivän aikana murtautua puolustuksemme läpi Nevskin, Makiivkan, Ternin ja Torskyn alueilla. 10 hyökkäystä torjuttu, taistelut jatkuvat. Tilanne on hallinnassa.

Siverskin suunnassa puolustusvoimat torjuivat onnistuneesti kuusi vihollisen hyökkäystä lähellä Spirnyä, Verkhnyokamyanskya ja Vyimkaa. Yksi taistelu on vielä kesken.

Kramatorskin suunnassa hyökkääjät hyökkäsivät Puolustusvoimien yksiköiden asemiin Chasovoy Yarin alueella kahdeksan kertaa. Neljä hyökkäystä torjuttiin. Taistelut ovat käynnissä.

Päivän aikana miehittäjät toimivat myös Toretskin suuntaan. Kaiken kaikkiaan vihollinen yritti hyökätä kuusi kertaa Pohjois-, Etelä- ja Toretskin alueilla. Kaikki vihollisen hyökkäykset torjuttiin.

Tilanne Pokrovskin suunnassa on edelleen jännittynyt. Vihollinen ei lakkaa yrittämästä tunkeutua taistelukokoonpanoihimme Progressin, Novooleksandrivkan, Vozdvizhenkan, Jevgenivkan, Novoselivka Pershan, Yasnobrodivkan siirtokuntien alueilla. Tähän mennessä on tehty yhteensä 39 hyökkäystä, joista seitsemän on meneillään.
Alustavien tietojen mukaan hyökkääjän menetykset tähän suuntaan olivat 387 sotilasta, kolme tankkia, 10 BBM, 3 tykistöjärjestelmää, seitsemän yksikköä autovarusteita. 10 panssarivaunua, 10 itseliikkuvaa tykkiä, 10 tykistöjärjestelmää ja viisi autoa vaurioituivat.

Päivän aikana miehittäjät hyökkäsivät puolustusvoimien asemiin 17 kertaa Kurakhivin suunnassa. Kaksi yhteenotosta on edelleen käynnissä. Puolustusvoimat ryhtyvät toimenpiteisiin rajojen vahvistamiseksi ja vihollisen etenemisen estämiseksi.

Vremivskin suunnassa vihollinen ponnisteli Vodyanyin, Urozhaynyn, Kostjantynivkan ja Makarivkan alueilla. Kaikki hyökkäykset torjutaan. Vihollinen ei menestynyt.

Yksi hyökkäys torjuttiin Gulyaipilin suuntaan. Muita yhteenottoja ei ollut.

Orihivin suunnassa kolme vihollisen hyökkäystä torjuttiin Robotynyn ja Mala Tokmachkan alueilla.

Puolustusvoimien ilmavoimat sekä ohjus- ja tykistöyksiköt iskivät kesäkuun aikana yli 330 henkilöstön, aseiden ja sotatarvikkeiden keskittymisalueelle, 25 valvontapisteeseen, 62 ilmapuolustuslaitokseen, viiteen tukikohtaan ja polttoaine- ja voiteluainevarastoon. ja 20 ammusvarastoa.

Yleisesti ottaen vihollisen tappiot olivat kesäkuun aikana: 33 713 miehittäjää, 352 panssarivaunua, 589 BBM:ää, 1 393 tykistöjärjestelmää, 22 yksikköä ilmatorjuntatykkejä raketinheitintä, 58 ilmapuolustusjärjestelmää, kolme konetta, 997 ilmatorjuntaohjusta. 1 758 ajoneuvoa ja 284 yksikköä erikoisvarusteita.
Pannaan merkille Ukrainan asevoimien 108. erillisen aluepuolustusprikaatin sotilaiden taistelutyö. Suuntaansa he osoittavat innokasta taistelutyötä, ammattitaitoa ja esimerkillistä tuhottua vihollisen työvoimaa ja varusteita.

Kunnia ukrainalaisille sotilaille!
Taistelu jatkuu!
Kunnia Ukrainalle!


Mä käännän nämä tekstit Googlen kääntäjällä ja se ei tunnista joitain termejä. Yksi toistuva virhe on taistelijaa tarkoittavan sanan kääntäminen englanniksi attack aircraft, joka toistuu sitten suomeksi käännettäessä.. Toinen on lyhenteen РСЗВ (Реактивна система залпового вогню) kääntäminen ilmatorjuntatykiksi vaikka kyseessä on MLRS tyyppinen raketinheitin. Kolmas on termi КАБ (Корректируемая авиационная бомба), joka on maaliin hakeutuva pommi. Muitakin kummallisuuksia löytyy eli kannattaa ottaa huomioon, kun lukee näitä käännöstekstejä.
 
OSCE/PACE on tunnustanu Venäjän toimet Ukrainassa kansanmurhaksi ja kehoittaa jäsenvaltioita tekemään kaikkensa alueiden vapauttamiseksi.

Helsingin Sanomat ja John Helin tekevät näppärän narratiivivalinnan.
Keskustelu ohjataan Suomen valmistelemaan etniseen puhdistukseen 1940 luvulla.

 
RFU:lta Vovchanskin viime päivien taisteluista. Nämä raportit tulevat aina muutaman päivän perässä.
Tässä spekuloidaan että Ukraina saattaisi suunnitella hyökkäystä kahdelta sivustalta, joukkoja on ilmeisesti suht paljon alueella.

Ukraina on nyt ainakin tilapäisesti saavuttanut suhteellista menestystä Vovchanskin vastahyökkäyksessä. Toivotaan tästä näyttävää alueellista voittoa lähiviikkoina. "Positiivinen huomio" saattaa johtaa myös huonoihin päätöksiin, että otetaan maata takaisin tarpeettoman nopeasti turhan kalliilla hinnalla.

Virheistä oppii jos ei tehdä viimeistä virhettä. Näin maallikon näkökulmasta Ukrainalla voisi hiljalleen alkaa olemaan osaamista ja kykyäkin liikkuvaan kamppailuun jossa saadaan nopeilla joukkojen siirroilla vähemmillä joukoilla paikallinen painopiste johon ryssä ei ehdi tai kykene reagoimaan, sitten hyvin suunniteltu operaatio, kaivaudutaan ja etsitään seuraava painopiste jostain muulta. :unsure:

Jos näistä tulee egotrippejä kuten ryssillä Bakhmut, niin sitten huonompi juttu
 
Vanhana Valan myrkkynä sanoisin, että kaveri on saanut erikokoista hilpettä selkäänsä. Lämpöä on ollut jonkun verran, mutta massaa/voimaa ei tarpeeksi. Kaveri näyttäisi siikaverkolta jos voimaa olisi ollut lentävissä tarpeeksi. Haavareunat vaikuttaa siisteiltä ( kiinni palaneilta) isommissa kuopissa tumma väriero johtuu ehkä jostain ihon pinnalla olleesta takki tai paita ym. Joka on palanut matalammalla lämmöllä iholla. Iholla näkyy iskemien lisäksi eri asteisia palovammoja, infektiota ei vielä juurikaan. Selkä on liian siisti ja kuiva ollakseen infektoitunut vielä. Eihän tästä tietenkään tulla selviämään, selkärangan alue on saanut koko selän matkalta pientä nirhaumaa niin ei siinä paljon vastetta jalkapohjan piirtoon saada.
Humaani hoito olisi tietty morkun annostelu sopivasti tai jos ollaan oikeasti hoitamassa niin propoa pikkasen isompi ruisku ja putki pois nielusta. Halpa ratkaisu antaa K-konsentraattia ja ryssän ratkaisu on varmaan jättää siihen.
Kiitoksia näistä opettavaisista sanoista, tosiaan näytti maallikon silmiin että tulehdusta joka onkin palovammaa. Tällaisia kommentteja lukisi täällä mielellään useamminkin.
 

30 Jun: BRILLIANT OPERATION: Ukrainian Forces CLOSE IN on Hlyboke with Mechanized Assault!​

Today, there are a lot of updates from the Kharkiv direction.

Here, Ukrainians have consistently seized the initiative in all directions in the region, inflicting heavy losses on Russian forces not only in the city of Vovchansk but also through counterattacks north of Lyptsi. Following their successful recapture of lost positions southwest of Hlyboke, they began amassing additional forces around Lyptsi for the next steps in their plan to push the enemy back across the international border.

Firstly, the Ukrainian commanders initiated the deployment of fresh reinforcements, a move confirmed by frontline Ukrainian soldiers who reported that approximately two brigades had been assembled around Lyptsi in anticipation of future assault operations. Russian soldiers confirmed these statements, sharing with their military bloggers that they had noticed a buildup of equipment near the frontline and the reinforcement of second-echelon reserves over several days. Russian commanders provided further details, warning of a high concentration of Ukrainian strike battalion tactical groups along the entire front line. This buildup suggests that the Armed Forces of Ukraine are preparing a major counteroffensive in the coming days, supported by long-range artillery and Western multiple rocket launch systems. They also highlighted the recent arrival of new shipments of ATACMS missiles from Poland, totaling over 75 missiles, with at least half of them equipped with cluster warheads.

Secondly, the Ukrainians persisted with their audacious raids against Russian positions in and around Hlyboke, aiming to realign the frontline, push the Russians back to the southeast of the village, and simultaneously initiate storming operations. Leveraging the strength and quality of their forces in the region, the Ukrainians succeeded, with intense fighting erupting soon within the village itself. In response to these developments and the mounting signs of an imminent large-scale Ukrainian offensive, the Russian high command decided to intervene preemptively, attempting to disrupt the Ukrainian buildup before all forces could be fully assembled.

The initial Russian response was to escalate the use of loitering munitions systems, such as the Lancet drone, to target Ukrainian heavy equipment, which is crucial for any successful operations in the area due to the expansive open fields that favor mechanized offensives. A geolocated video released by Russian drone operators vividly illustrates the extent of Ukrainian penetration into Russian positions. The footage captures a Ukrainian Stryker armored fighting vehicle concealed in a tree line at the western entrance of Hlyboke, attempting a surprise flank attack to destabilize Russian defenses. The Lancet drone is shown successfully targeting the Stryker and setting it ablaze.

These Ukrainian assaults from the west of Hlyboke were aimed at distracting the Russians from the main push towards the village which came from the east as can be seen on this geolocated video shared by drone operators of the Ukrainian brigade Khartiia. The footage shows at least two Ukrainian armored vehicles maneuvering into position to storm a Russian holdout in a tree line. As they arrive, a Ukrainian BMP-1 infantry fighting vehicle opens fire with its main gun to suppress the Russian defenders, allowing the assault group to dismount from an M113 armored personnel carrier. The BMP-1 then begins to slowly advance to the other flank, continuing its suppressive fire to support the ground troops. Subsequently, another M113 arrives, delivering additional soldiers and evacuating the wounded. Notably, the Western-made vehicle is equipped with a cage to protect against FPV drones. This proves invaluable moments later when an enemy drone detonates, unable to penetrate the M113's defenses, ensuring the successful delivery of reinforcements to the battlefield. Complete uncensored footage of this Ukrainian counterattack can be found on our Telegram channel via the link in the description.

As a result of several coordinated operations, the Ukrainians successfully pushed the Russians back, leading to confirmed reports from soldiers on both sides that the fighting has now moved into the village of Hlyboke. The exhausted and heavily depleted Russian forces, facing imminent rotations, began mining the approaches to their positions in a bid to slow the Ukrainian advance...
 
Operatiiviset tiedot 30.06.2024 klo 22.00 koskien Venäjän hyökkäystä

Tähän mennessä on tapahtunut 124 taistelua. Pokrovsky oli päivän kuumin kohde. Vihollisuuksien alueilla tilanne on kuitenkin vaikea puolustajamme hallinnassa.

Päivän aikana vihollinen teki kolme ohjusiskua (neljä ohjusta) ja 46 ilmaiskua (pudotti yhteensä 63 ilmatorjuntaohjusta maaliin hakeutuvaa pommia) Ukrainan alueelle, käytti 401 kamikaze-dronea. Hän suoritti yli 3 300 hyökkäystä joukkojemme ja asutuille alueillemme käyttämällä erilaisia aseita.

Harkovin suunnassa tapahtui yhdeksän vihollisen hyökkäystä Vovchanskin ja Hlybokin alueilla. Näistä kaksi on vielä kesken. Tilanne on puolustusvoimien hallinnassa.

Kupyan suunta. Yhteenottoja oli kahdeksan. Miehittäjät hyökkäsivät Stelmakhivkan, Pischanyn ja Synkivkan alueilla. Kaikki hyökkäykset torjutaan.

Lymanskin suunnassa hyökkääjä yritti 16 kertaa päivän aikana murtautua puolustuksemme läpi Nevskin, Makiivkan, Ternin ja Torskyn alueilla. 10 hyökkäystä torjuttu, taistelut jatkuvat. Tilanne on hallinnassa.

Siverskin suunnassa puolustusvoimat torjuivat onnistuneesti kuusi vihollisen hyökkäystä lähellä Spirnyä, Verkhnyokamyanskya ja Vyimkaa. Yksi taistelu on vielä kesken.

Kramatorskin suunnassa hyökkääjät hyökkäsivät Puolustusvoimien yksiköiden asemiin Chasovoy Yarin alueella kahdeksan kertaa. Neljä hyökkäystä torjuttiin. Taistelut ovat käynnissä.

Päivän aikana miehittäjät toimivat myös Toretskin suuntaan. Kaiken kaikkiaan vihollinen yritti hyökätä kuusi kertaa Pohjois-, Etelä- ja Toretskin alueilla. Kaikki vihollisen hyökkäykset torjuttiin.

Tilanne Pokrovskin suunnassa on edelleen jännittynyt. Vihollinen ei lakkaa yrittämästä tunkeutua taistelukokoonpanoihimme Progressin, Novooleksandrivkan, Vozdvizhenkan, Jevgenivkan, Novoselivka Pershan, Yasnobrodivkan siirtokuntien alueilla. Tähän mennessä on tehty yhteensä 39 hyökkäystä, joista seitsemän on meneillään.
Alustavien tietojen mukaan hyökkääjän menetykset tähän suuntaan olivat 387 sotilasta, kolme tankkia, 10 BBM, 3 tykistöjärjestelmää, seitsemän yksikköä autovarusteita. 10 panssarivaunua, 10 itseliikkuvaa tykkiä, 10 tykistöjärjestelmää ja viisi autoa vaurioituivat.

Päivän aikana miehittäjät hyökkäsivät puolustusvoimien asemiin 17 kertaa Kurakhivin suunnassa. Kaksi yhteenotosta on edelleen käynnissä. Puolustusvoimat ryhtyvät toimenpiteisiin rajojen vahvistamiseksi ja vihollisen etenemisen estämiseksi.

Vremivskin suunnassa vihollinen ponnisteli Vodyanyin, Urozhaynyn, Kostjantynivkan ja Makarivkan alueilla. Kaikki hyökkäykset torjutaan. Vihollinen ei menestynyt.

Yksi hyökkäys torjuttiin Gulyaipilin suuntaan. Muita yhteenottoja ei ollut.

Orihivin suunnassa kolme vihollisen hyökkäystä torjuttiin Robotynyn ja Mala Tokmachkan alueilla.

Puolustusvoimien ilmavoimat sekä ohjus- ja tykistöyksiköt iskivät kesäkuun aikana yli 330 henkilöstön, aseiden ja sotatarvikkeiden keskittymisalueelle, 25 valvontapisteeseen, 62 ilmapuolustuslaitokseen, viiteen tukikohtaan ja polttoaine- ja voiteluainevarastoon. ja 20 ammusvarastoa.

Yleisesti ottaen vihollisen tappiot olivat kesäkuun aikana: 33 713 miehittäjää, 352 panssarivaunua, 589 BBM:ää, 1 393 tykistöjärjestelmää, 22 yksikköä ilmatorjuntatykkejä raketinheitintä, 58 ilmapuolustusjärjestelmää, kolme konetta, 997 ilmatorjuntaohjusta. 1 758 ajoneuvoa ja 284 yksikköä erikoisvarusteita.
Pannaan merkille Ukrainan asevoimien 108. erillisen aluepuolustusprikaatin sotilaiden taistelutyö. Suuntaansa he osoittavat innokasta taistelutyötä, ammattitaitoa ja esimerkillistä tuhottua vihollisen työvoimaa ja varusteita.

Kunnia ukrainalaisille sotilaille!
Taistelu jatkuu!
Kunnia Ukrainalle!


Mä käännän nämä tekstit Googlen kääntäjällä ja se ei tunnista joitain termejä. Yksi toistuva virhe on taistelijaa tarkoittavan sanan kääntäminen englanniksi attack aircraft, joka toistuu sitten suomeksi käännettäessä.. Toinen on lyhenteen РСЗВ (Реактивна система залпового вогню) kääntäminen ilmatorjuntatykiksi vaikka kyseessä on MLRS tyyppinen raketinheitin. Kolmas on termi КАБ (Корректируемая авиационная бомба), joka on maaliin hakeutuva pommi. Muitakin kummallisuuksia löytyy eli kannattaa ottaa huomioon, kun lukee näitä käännöstekstejä.
Tuuppaa teksti ChatGPT:hen. Tulee varmasti parempaa jälkeä: https://chatgpt.com/
 
On tuo sujuvampaa ChatGTP käännös tekstiä. Olisi tietysti voinut kääntää lyhenteen RSZV lyhenteeksi MLRS mutta ehkä tuo vielä senkin oppii.

ChatGTP käännös:
### Operatiivista tietoa 30.6.2024 klo 22.00 mennessä Venäjän hyökkäyksestä

Tähän mennessä on tapahtunut 124 taistelukosketusta. Päivän kuumin suunta on ollut Pokrovske. Taistelutilanne on vaikea, mutta puolustajiemme hallinnassa.

Päivän aikana vihollinen on iskenyt Ukrainaan kolmesti raketein (neljä rakettia) ja 46 kertaa ilmaiskuin (yhteensä 63 KAB:ta pudotettu). Vihollinen on käyttänyt 401 kamikazedronea. Yli 3300 iskua on tehty joukkojemme ja asutuskeskusten asemia vastaan erilaisilla aseilla.

Harkovan suunnalla vihollinen suoritti yhdeksän hyökkäystä Volchanskin ja Hlybokyen alueilla. Kaksi niistä jatkuu edelleen. Tilanne on Puolustusvoimien hallinnassa.

Kupjanskin suunta: Kahdeksan taistelukosketusta. Vihollinen hyökkäsi Stelmachivkan, Pishanen ja Synykkivkan alueilla. Kaikki hyökkäykset torjuttiin.

Lymanin suunta: Päivän aikana vihollinen yritti 16 kertaa murtaa puolustuksemme Nevskyen, Makiivkan, Ternyn ja Torsken alueilla. 10 hyökkäystä torjuttiin, taistelut jatkuvat. Tilanne on hallinnassa.

Siverskyn suunnalla puolustusvoimat torjuivat kuusi vihollisen hyökkäystä Spirnen, Verkhnyokamyansken ja Vyiimkan lähellä. Yksi taistelu jatkuu vielä.

Kramatorskin suunta: Valloittajat hyökkäsivät kahdeksan kertaa puolustusvoimien asemiin Chasovy Yar -alueella. Neljä hyökkäystä torjuttiin. Taistelut jatkuvat.

Toretskyn suunta: Päivän aikana vihollinen yritti kuudesti hyökätä Pivnichnen, Pivdennen ja Toretskin alueilla. Kaikki vihollisen hyökkäykset torjuttiin.

Pokrovskyn suunnalla tilanne pysyy jännittyneenä. Vihollinen ei lopeta yrityksiään murtautua puolustuslinjoihimme Progresin, Novooleksandrivkan, Vozdvyzhenkan, Yevhenivkan, Novoselivka Pershan ja Yasnobrodivkan alueilla. Tähän mennessä on tapahtunut 39 hyökkäystä, joista seitsemän jatkuu.

Ensimmäisten tietojen mukaan tällä suunnalla vihollinen on menettänyt 387 sotilasta, kolme tankkia, 10 panssaroitua ajoneuvoa, kolme tykistösysteemiä ja seitsemän ajoneuvoa. Vahingoittunut on 10 tankkia, 10 panssaroitua ajoneuvoa, 10 tykistösysteemiä ja viisi ajoneuvoa.

Kurakhivkan suunta: Päivän aikana vihollinen hyökkäsi 17 kertaa puolustusvoimien asemiin. Kaksi taistelua jatkuu edelleen. Puolustusvoimat vahvistavat asemiaan ja estävät vihollisen etenemisen.

Vremivkan suunta: Vihollinen painosti Vodyanen, Urozhaynen, Kostyantynivkan ja Makarivkan alueilla. Kaikki hyökkäykset torjuttiin. Vihollinen ei saavuttanut menestystä.

Hulyaipilkan suunta: Yksi hyökkäys torjuttiin. Muita taistelukosketuksia ei tapahtunut.

Orikhivin suunta: Kolme vihollisen hyökkäystä torjuttiin Robotynen ja Mala Tokmachkan alueilla.

Kesäkuun aikana puolustusvoimien ja raketti- ja tykistöyksiköiden ilmaiskut kohdistuivat yli 330 henkilöstön, aseistuksen ja sotilaskaluston keskittymiseen, 25 komentopaikkaan, 62 ilmapuolustusjärjestelmään, viiteen polttoaine- ja voiteluainevarastoon ja 20 ammusvarastoon.

Kesäkuussa vihollinen menetti yhteensä: 33713 sotilasta, 352 tankkia, 589 panssaroitua ajoneuvoa, 1393 tykistösysteemiä, 22 RSZV-yksikköä, 58 ilmapuolustusjärjestelmää, kolme lentokonetta, 997 dronea, 1758 ajoneuvoa ja 284 erikoiskalustoyksikköä.

Erityisesti korostetaan Ukrainan asevoimien 108. erillisen aluepuolustusprikaatin sotilaiden taistelutyötä. He ovat osoittaneet sinnikkyyttä, ammattitaitoa ja esimerkillistä vihollisen elävän voiman ja tekniikan tuhoamista.

Kunnia ukrainalaisille sotilaille!
Taistelu jatkuu!
Kunnia Ukrainalle!

 
Viimeksi muokattu:
Operatiivinen tiedotus klo 08.00 01.07.2024 koskien Venäjän hyökkäystä
Kunnia Ukrainalle!
On alkanut Venäjän federaation laajamittaisen aseellisen aggression kahdeksassadas viideskymmenesyhdeksäs vuorokausi Ukrainaa vastaan.

Viimeisen vuorokauden aikana on kirjattu 142 taistelukosketusta.
Täsmennettyjen tietojen mukaan vihollinen on viimeisen vuorokauden aikana tehnyt yhteensä kolme ohjusiskua joukkojemme ja asutuskeskusten asemiin käyttäen neljää ohjusta, 59 ilmaiskua (yhteensä 89 KAB:ta) ja melkein 4600 tykistökeskitystä, joista 94 raketinheitinjärjestelmillä.

Vihollisen ilmaiskut kohdistuivat seuraaviin asutuskeskuksiin: Starytsja, Vovtšansk, Gur'jev Kozatskok, Lypci, Tokarivka Druha, Vesele, Neskučne, Derhachi, Slobozhanske Harkovan alueella ja Harkovan kaupunkiin; Serhiivka, Raigorodka Luhanskin alueella; Serebrjanske metsänhoitoalue; Lyman, Jampil, New York, Zalisne, Toretsk, Vozdvyzenka, Myroliubivka, Zhelanne, Ivanivka, Staromaiorske Donetskin alueella; Burgunka Hersonin alueella; Tamaryno Mykolajivin alueella.
Valitettavasti Venäjän terroristihyökkäyksissä on kuollut ja haavoittunut siviiliväestöä. Useita kerros- ja omakotitaloja sekä muita infrastruktuurikohteita on tuhoutunut ja vaurioitunut.

Viimeisen vuorokauden aikana venäläisten miehittäjien kokonaismenetykset olivat: 1110 henkilöä, 19 tankkia, 26 panssaroitua taisteluajoneuvoa, 66 tykistöjärjestelmää, yksi raketinheitin, yksi ilmapuolustusjärjestelmä, 36 UAV:ta (Orlan-10), kaksi ohjusta ja 70 ajoneuvoa.
Viimeisen vuorokauden aikana puolustusvoimien ilma- ja raketti- sekä tykistöjoukot ovat tuhonneet kaksi komentopaikkaa, yhden ammusvaraston, yhden ilmapuolustusjärjestelmän ja 16 vihollisen henkilöstön keskittymiskohtaa.

Harkovan suunnalla vihollinen jatkoi hyökkäysoperaatioitaan, yhteensä 16 taistelukosketusta. Taistelut keskittyivät erityisesti Lipcin, Vovtšanskin ja Glybokken alueille.

Kupjanskin suunnalla oli kymmenen hyökkäystä vuorokauden aikana. Puolustusvoimat torjuivat vihollisen hyökkäykset Synkivkan ja Pishchanen alueilla Harkovan alueella; Stelmakhivkan alueella Luhanskin alueella.

Lymanskin suunnalla joukot torjuivat 16 hyökkäystä Nevskyn, Makijivkan (Luhanskin alue) ja Torsken (Donetskin alue) alueilla.
Siverskyn suunnalla puolustusvoimat torjuivat kahdeksan hyökkäystä Spirnen, Verhniokamjanske ja Vyimkan (Donetskin alue) lähellä.

Kramatorskin suunnalla puolustusvoimat pysäyttivät kymmenen vihollisen yritystä murtaa puolustus Klishchiivkan, Noven ja Chasiv Yarin (Donetskin alue) alueilla.

Toretskin suunnalla vihollinen teki seitsemän hyökkäystä Pivdennen, Pivnichnen ja Toretskin (Donetskin alue) lähistöllä.

Pokrovsken suunnalla puolustajat torjuivat 42 hyökkäystä Novoolesandrovkan, Vozdvyzenkan, Jevhenivkan, Progressin, Novoselivka Pershan ja Sokilin (Donetskin alue) alueilla, missä miehittäjät yrittivät ilmailun tukemana syrjäyttää joukkome asetuista asemista.

Kurakhivkan suunnalla puolustusvoimat jatkavat vihollisen pidättelemistä Nevelsken, Heorhiivkan, Krasnohorivkan, Paraskoviivkan ja Kostjantynivkan (Donetskin alue) alueilla, missä vihollinen yritti 17 kertaa murtaa puolustuksemme.

Vremivkan suunnalla aggressori teki 12 hyökkäystä asemamme lähellä Vodyanen, Kostjantynivkan ja Makarivkan (Donetskin alue) alueilla.

Huljajpilen suunnalla vihollinen yritti edetä Charyvnen (Zaporizzjan alue) lähellä.

Orikhivin suunnalla tapahtui kolme taistelukosketusta Malaa Tokmachkaa ja Robotyneä (Zaporizzjan alue) alueilla.

Volynin ja Polissian suunnilla operatiivinen tilanne on ilman merkittäviä muutoksia. Vihollisen hyökkäysryhmittymien muodostumisen merkkejä ei havaittu.

Tšernihivin ja Sumyn alueiden rajalla vihollinen säilyttää sotilaallisen läsnäolonsa, harjoittaa sabotointi- ja tiedustelutoimintaa, ampuu asutuskeskuksia Venäjän alueelta ja lisää miina- ja räjähde-esteiden tiheyttä Ukrainan valtakunnanrajan varrella.

Samaan aikaan sotilaamme jatkavat aktiivisilla toimillaan vihollisen elävän voiman ja kaluston tappioiden aiheuttamista ja kuluttavat vihollista koko taistelukosketuslinjan varrella.
Liity puolustusvoimiin!
Taistelu jatkuu!
Yhdessä voitamme!
Kunnia Ukrainalle!

[General Staff of the Armed Forces of Ukraine](https://t.me/GeneralStaffZSU/15858)

1. heinäkuuta 2004 Ukrainan asevoimien yleisesikunnan rakenteeseen perustettiin oikeudellinen yksikkö, jonka keskeisiin tehtäviin kuuluu oikeudellisen työn järjestäminen. Tämä työ on suunnattu lainsäädännön ja muiden säädösten oikeaan soveltamiseen, tiukkaan noudattamiseen ja rikkomusten ehkäisemiseen sekä oikeudellisen työn metodologiseen ohjaukseen ja koordinointiin armeijassa.

Sotilasjuristina oleminen on suuri vastuu ja jatkuvaa tarkkaa työtä.

Joka päivä Ukrainan asevoimien yleisesikunnan keskusjuridisen osaston asiantuntijat tarjoavat oikeudellista tukea paitsi Ukrainan asevoimien johdolle myös sotilasosastojen komentajille ja koko henkilöstölle. Lainsäädännön tiukka noudattaminen ja tehtyjen päätösten perusteltavuus ovat onnistuneen tehtävien suorittamisen ja järjestyksen ylläpitämisen edellytyksiä armeijassa sekä takaavat Ukrainan asevoimien sotilaiden ja työntekijöiden oikeudet ja vapaudet.

Vilpitön kiitos teidän vaikeasta, mutta niin tarpeellisesta työstä ja panoksestanne yhteiseen isänmaan puolustamiseen.
Toivotamme teille ehtymätöntä energiaa, kärsivällisyyttä, hedelmällistä työtä ja, mikä tärkeintä, voittoamme, joka tulee varmasti!

Kunnia Ukrainalle! 🇺🇦 🫡

[General Staff of the Armed Forces of Ukraine](https://t.me/GeneralStaffZSU/15856)
 
Back
Top