Ukrainan konflikti/sota

Jos pitäisi kylmästi järkeillä niin Venäjä käyttää ydinasetta sellaista vihollista vastaan, jolla ei ole ydinaseita ja joka ei kykene ydinaseilla tehtävään vastaiskuun.

Venäjä ei varmaankaan iskisi ydinaseilla ydinasevaltaa vastaan koska siitä seuraisi Venäjän kaupunkien tuhoutuminen vastapuolen ydiniskussa.
Onko Venäjällä todellisuudessa muuta vaihtoehtoa kuin katsoa loppuun saakka. Olipa vastassa ydinasevaltio tai ei, niin Venäjä laukaisee ensimmäisenä taktisen, ja jää lännen vastuulle harkita tuhotaanko koko maapallo. Putinilla on puolellaan se, että hänen ei tarvitse välittää kansastaan vähääkään enkä usko että hän sitä tekeekään. Länsijohtajat joutuvat sentään pohtimaan jonkin verran, toivottavavsti etukäteen, ennen kuin täysilaidallinen lasketaan irti.

Tilanne voi kehittyä ihan helvetin vaaralliseksi jos Venäjä ei itse ratkaise ongelmaa, esim hajoamalla sisäisesti. Tätä lännen pitäisi yrittää edistää, onneksi öljyn hintakäyrä on oikean suuntainen.

Mouk: Nyt menee kyllä ketjut sekaisin, pahoittelut täältä
 
Putin yrittää häikäilemätöntä sotilaallista ratkaisua valtaamalla koko Ukrainan. Putin varmaankin pelaa kovaa peliä ja luottaa siihen, että läntiset poliitikot eivät ryhdy sotaan Venäjää vastaan. Putin laskee, että niin kauan kuin hän ei ylitä Naton rajoja sotilaallista vastaiskua ei ole luvassa.

Voisiko sanoa, että Ukrainassa on hyvää vauhtia kehkeytymässä Venäjän ja lännen proxysota. Länsi varustaa Ukrainan käymään suoraa sotaa suoraan Venäjää vastaan. Jossain vaiheessa Ukrainan pitänee pohtia iskeekö se Venäjän puolelle koska Venäjäkin koko ajan iskee Ukrainan puolelle, että ottaa tästä oikeutuksen.

Tässä Ukrainan tilanteessa voimme muistaa miten Suomi kävi taistelua Venäjän keisarikuntaa, kotimaan punaisia ja lopulta itse pääpirua Neuvostoliittoa vastaan. Muistamme kuinka vaikeassa oli ulkomainen apu ja mistä se otettiin ja kuinka Suomen pelasti ryssien taipumus ryssiä asiansa sillä, että tollot valitsevat johtajiksi vain tolloja koska älykäs voisi olla uhka tolloin vallalle.
 
Viimeksi muokattu:
Onko Venäjällä todellisuudessa muuta vaihtoehtoa kuin katsoa loppuun saakka. Olipa vastassa ydinasevaltio tai ei, niin Venäjä laukaisee ensimmäisenä taktisen, ja jää lännen vastuulle harkita tuhotaanko koko maapallo. Putinilla on puolellaan se, että hänen ei tarvitse välittää kansastaan vähääkään enkä usko että hän sitä tekeekään. Länsijohtajat joutuvat sentään pohtimaan jonkin verran, toivottavavsti etukäteen, ennen kuin täysilaidallinen lasketaan irti.

Tilanne voi kehittyä ihan helvetin vaaralliseksi jos Venäjä ei itse ratkaise ongelmaa, esim hajoamalla sisäisesti. Tätä lännen pitäisi yrittää edistää, onneksi öljyn hintakäyrä on oikean suuntainen.

Mouk: Nyt menee kyllä ketjut sekaisin, pahoittelut täältä



http://maanpuolustus.net/threads/valmistautuuko-venäjä-suursotaan.3842/page-62#post-204398

Pistin valmistautuuko Venäjä suursotaan ketjuun tämän mihin vastasit.
 
Viimeksi muokattu:
Siksi Suomen pitää liittyä Natoon, että poistamme tämän mahdollisuuden Venäjältä. Ilman Naton jäsenyyttä periaatteessa länsimailla ei ole velvoitetta tulla Suomen tueksi, jos Venäjä hyökkää maavoimilla tai ydinaseilla.
Se on kyllä ykkös asia.

Venäjän kehitys voi olla mitä tahansa tulevaisuussa, mutta minusta kaikki vaihtoehdot ovat aika huonoja. Vaikka kuin jotkut opposition edustajat, varsinkin ulkomailta, toivovat. Tätä on toivottu kohta sataa vuotta, ja aina se kaikki paras Venäjällä laitetaan ahtaalle. Luulisi että nykyinen sosiopaattin tavoin käyttäytyvä Venäjän hallitus on saavuttanut oman brutaalisuuten ja kyynisyyteen, mutta ei näy loppua. Venäjän foorumeilla jatkuu riekkuminen miten "вЯликие" eli suuria he kaiken puolin ovat, miten he kohta kurittavat ja opettavat tavoilleen paha läntä ja USA, koska lännessä ovat niin hengetön poruukkaa, ja miten "heidät topolit eivät pelkkää ja iskandereita naurattaa".
Siellä on oikeasti kasvanut sellainen sukupolvi, jota kutsutaan "bydlo:ksi", se on katsonut vain propaganda, opetettu tiettyyn ajattelutapaan, sitä on kasvatettu myös halveksimaan ympäröivän maailman, maat ja kansallisuudet, jopa pahemmin, paljon pahemmin kun NL:n aikana. Se on sellainen umpikieroon kasvanut sukupolvi joka elää kuten Putinkin rinnakkais todellisuudessa. Samalla tavalla he ajattelevat lännessäkin, ja jokainen sano kun zombi "jos ei putin, niin kuka sitten" tai tv:n katselemisesta "jos ei venäjän tv, niin mitä sitten". Ja jotkut menevät ihan hysteerisiksi kun sanot "no miksei suomen tv:ta". Jotkut repeävät sellaiseen vihaan ja huutamiseen tästä ehdotuksesta, että olen jo monesti ajatellut, ei kai heihin käytetty vain jotain teknikoita tv lähetyksissa, joita lännessä ei tunneta. Kuulosta kyllä huuhaalta, mutta ei sitä voi 100% kiistakaan. Liian samanlainen hysteeria, he alkavat kaikki huutaa jostain syystä, ihan kun heille ehdottaa jotain aivan sopimatonta..vaikka katosta alas hyppimistä. Olen aika skeptinen ihminen muuten.

Uskonnollinen ortodoksinen fasismi siellä on ilmiö erikseen, valitettavasti olen nähnyt tämänkin läheltä, joten tiedän, mikä se on, ne ovat melko avoimesti rotupuhdistus asialla ja aika väkivaltaista porukka.
 
Ei ole.

Asioita ei voi vetää näin yksioikoisesti ja yhteen. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjällä toimittiin hyvin rationaalisesti ja asioita järjesteltiin poliittisten realiteettien mukaisesti. Useimmissa tapauksissa ilman agressioita.
Esim. Ukraina julisti itsensä itsenäiseksi 24.8.1991 ja saman vuoden lopulla päätettiin Neuvostoliiton lakkauttamisesta yhdessä Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän kanssa. Tämä jälkeen elettiin näissä maissa aivan normaalia rauhallista elämää 10 vuotta. Esimerkiksi Neuvostoliiton peruina ollut Mustanmeren laivasto jaettiin kaikessa yksimielisyydessä ja rauhassa Ukrainan ja Venäjän kesken v. 1997.

Taidat hiukan silotella tota historiaa. Jo 1996 nähtiin sellainen episodi, että Venäjän duuma hylkäsi Neuvostoliiton hajoamisen aloittaneen sopimuksen ("Belavezha accords"). Ei se Venäjän ja Ukrainankaan sopimus, joka lopulta 1997 tehtiin, ollu mitenkään "yksimielisyydessä ja rauhassa" tehty (jos sillä tarkoitetaan sitä, että kummatkin osapuolet ois siihen jotenkin laajalti erityisen tyytyväisiä). Venäjän duuma ei suostunu ratifioimaan sitä sopimusta pariin vuoteen. Jeltsinin toimien rationaalisuudesta voi olla aika montaa mieltä. Se itsekin ilmeisesti tuli ajan mittaan katumapäälle.
https://ukraineanalysis.wordpress.com/2007/04/24/boris-yeltsin-and-ukraine/

Itä-Ukrainassa taistelevien venäläisten / venäjämielisten joukossa on mun nähdäkseni ollu aika paljon sellasta neuvostohenkistä porukkaa, joiden motiivit tulee aika suoraan Neuvostoliiton historiasta.

Nykyiset tapahtumat Krimillä ja Itä-Ukrainassa ovat Putinin hallinnon kehittämiä jatkonäytöksiä. Näissä kamppailuissa on ehkä ulkoisia valloituksia enemmän kysymys vallan säilyttämisessä Venäjällä.

Krimin separatismipyrkimykset alkoi kyllä ainakin jo joskus 1994. Meinaatko että esim. joku Juri Meshkov poppoineen on Putinin hallinnon kehitelmä? Ja noiden Itä-Ukrainan suunnalla ahkeroivien kasakoiden yms. joukkojenkin historia ja tavoitteet on kyllä aika paljon kauempana kuin Putinin valtaantulossa.

Sitäpaitsi Putinin omatkin touhut kumpuaa pitkälti Neuvostoliiton hajoamisesta. Aika paljonhan Putin näyttä pyrkivän sellaisen uudelleenrakentamiseen, mitä Jeltsinin aikakaudella (lähtien Neuvostoliiton hajoittamisesta) revittiin rikki.

Eli pidän vielä kiinni siitä kannasta, että Neuvostoliiton hajoamisen jälkipyykeistä näissä eniten on kyse.
 
Ehkä hienoin kommentti ikinä serbialaiselta, että taistelevat imperialismia vastaan. Varmastikaan koulutus kaverilla ei riitä tietämään mitä imperialismi tarkoittaa, mutta kai nyt jotain johtopäätöksiä voisi vetää vaikka Venäjän keisarikunnan (Rossiyskaya Imperiya) ja kyseisen sanan yhtäläisyyksistä, että käsitteen taustasta on edes jotain hajua.

Fasismin ja lännenvihaamisen nyt jotenkin ymmärrän vielä, että propagandalla saadaan maalattua musta valkoiseksi, mutta kyllä alueen laajentaminen suuremman valtakunnan luomiseksi pitäisi olla sen verran yksiselitteinen käsite, että vain yhtä valtiota kyseisessä konfliktissa voidaan siitä syyttää.

Onhan sitä käsittämätöntä tyhmyyttä täällä Suomessakin ihan muille jakaa, mutta kyllä nämä aseisiin tarttuneet slaavit ovat ihan omaa luokkaansa tyhjine iskulauseineen. Melkein mennään jo Daeshin barbaarien kanssa samassa mittakaavassa, mitä tulee itsenäiseen ajatteluun ja rationaaliseen syy- ja seuraussuhteiden ymmärtämiseen.

Vaikka en usko aseellisiin ratkaisuihin kuin äärimmäisissä tilanteissa ja Lännen sekoilut Irakissa ja Libyassa (Afganistan nyt oli jotenkin edes perusteltavissa) ovat vieneet osaltaan kunnioituksen lännen korkeampaan moraaliseen ymmärrykseen, niin Daeshin lisäksi tässä on kyllä yksi porukka, jotka pitäisi aseellisesti palauttaa takaisin maan pinnalle tai alle. Ärsyttää munattomuus silloin kun oikeasti olisi joku paha, jota vastaan sitä kuuluisaa Lännen ylivoimasta sotakonetta pitäisi käyttää, eikä joku kaukainen hiekkakeisari, jolla nyt sattuu olemaan öljyä tai tärkeä strateginen sijainti. Jos tuolla vielä alkaa paukkumaan, niin oma ymmärrys alkaa olla kyllä isosti koetuksella Lännen kykyyn seisoa arvojensa takana.

Olisivat slaavitkin edes rehellisiä itselleen ja sanoisivat taistelevansa Äiti Venäjän alueiden palauttamisen takia ja yhtenäisen ortodoksi-valtion perustamisen puolesta. (Tämä edelleen suurella osalla tuntemistani serbeistä haaveena) Tuolloin voisi edes jotenkin ymmärtää, että mitä helvettiä ne itä-Ukrainassa tekevät vapaaehtoisina.
 
Ei venäläisetkään sentään niin pullossa asu, etteikö länsimaisista oloista ois runsaasti tietoa. Kyllä tossa vaikuttamisen suurin este taitaa olla venäläisten oma asenne.

Tuli vaan mieleen kuinka esim. nää monet amerikassa pelaavat venäläiset jääkiekkomiljonäärit on esittäny kovasti samanlaisia elkeitä kuin ihan Venäjällä asuvakin väki, vaikka ovatkin eläneet keskellä länsimaista uutisointia ja mielipideilmastoa. Siitähän Euromaidanpress vähän yritteli herättä kohua: http://euromaidanpress.com/2014/09/01/nhl-stars-support-the-war-against-ukraine/



Ehkä toi Neuvostoliiton hajoaminen oli näennäisesti rauhallinen ja nopea juttu, mutta ihan hyvin vois sanoa, että niin Ukrainan nykykriisi kuin vaikkapa Tsetsenian, Georgian, Transnistrian ja Vuoristo-Karabahin sodat on Neuvostoliiton hajoamisen jatkonäytöksiä.

Ilman muuta Ukrainan kriisissä on Neuvostoliiton hajoamisen jälkimaininkeja. Tarkoitan sitä, että kun Neuvostoliitto hajosi, niin Venäjän sisälle ei syntynyt kilpailevia yksityisiä armeijoita ja Neuvostoliiton alueella päästiin hyvinkin nopeasti sopuun siitä, kuka pitää huolta ydinaseista. Tilanne olisi voinut olla paljon pahempikin.

Johannes
 
No jospa tuossa kotiuttamisessa on kyse vain vaihdosta. Vuoden palvelleet kotiin ja uudet tilalle. Onko mainittu että joukkojen määrä pienenee?
Tekee hyvää kun 30-tuhatta rintamalla vuoden sotinutta kaveria levittäytyy pitkin Ukrainaa kertomaan näistä "kapinallisista"
 
Sillä lailla. Ukrainan puolustusministeriön mukaan se aikoo kotiuttaa 33.300 sotilasta toukokuuhun mennessä.

http://www.kyivpost.com/content/ukr...-demobilization-starts-in-ukraine-383805.html

Kuitenkin puolustusministerin mukaan kokonaisvahvuus nousee 250000 ukkoon kuukauden kuluessa?

Olisikohan kellään maksettuna Kyiv Postin vuosimaksua tai muutoin pääsyä tuon sivuston maksulliselle puolelle? Olisi mukava lukea noita "paikallisuutisia" tälläkin langalla...

http://www.kyivpost.com/content/ukr...000-within-month-defense-minister-383817.html
 
Moskova osasi kyllä pyöritellä venäläismielistä massaa siihen suuntaan, että pahimmillaan voitiin puhua suorastaan joukkohysteriasta, ehkä jopa joukkopsykoosista.

Tosiasioilla ei ole mitään merkitystä, kun fasistit tulevat ja tappavat kaikki



Pahinta tuollaisessa hysterian lietsomisessa on että pelko ja viha kulkevat aina käsi kädessä...



Tilannetta ei suinkaan helpottanut se että Ukrainassa ei ole ikinä luotettu Kiovan vallanpitäjiin, kaikkein vähiten juurikin Krimin ja Donbassin alueella. Siihen on ollut hyvät syyt ja edes Janukovitsh ei noussut eikä varsinkaan pysynyt vallassa siksi että sitä olisi pidetty luotettavana, rehellisenä ja hyvänä johtajana.

Moskovalla oli otollinen tilaisuus tehdä monta maalia putkeen ja niin se myös teki. Uskon ihan helposti että näillä venäläismielisillä alueilla jopa ukrainalaismielisillä ukrainalaisilla oli vaikeuksia hahmottaa maailmaa, kun toisella puolella oli Kiovan fasistit ja toisella puolella Moskovan provokaattorit. Kiovan mellakat jatkuivat pitkään, mutta vallanvaihto tuli silti yllättäen. Maassa oli hetken aikaa poliittinen ja sotilaallinen tyhjiö ja kun oikeaa maltillista tietoa ei saanut mistään, niin siihen väliin Venäjän oli helppo iskeä. Ihan kun olisi vienyt lapselta tikkarin.



Jos minulta kysytään niin yllättävän nopeasti Ukraina nousi (heikoille) jaloilleen ja voi hyvinkin olla, että se tuli suurena yllätyksenä myös Putinille ja kumppaneille.

Jonkin sortin peinimuotoinen joukkohysteria alueella kyllä saatiin aikaan, vaikka se ei suoranaisesti kanavoitunut kymmeninä tuhansina vapaaehtoistaistelijoiden kymenä "kansantasavaltojen" riveihin eli tässä suhteessa propaganda ei alkuun tuottanut tulosta. Mutta ennenkaikkea Moskovalle oli varmasti tärkeää, että alueen kaupungeissa myös paikallisia lähti kaduille - joskin vain tuhansien suuruisina joukkoina suurimmissakin kaupungeissa (esim. maalis-/huhtikuussa 2014 suurimpiin Donetskissa järjestettyihin mielenosoituksiin otti osaa vain jokunen tuhat venäläismielistä ja heistäkin osa oli Ukrainan kommunistisen puolueen kannattajia, joista osa oli liikkeellä ennemminkin vastustaakseen Kiovan uutta johtoa).

Nyt sodan jatkuessa tilanne on sikäli pysynyt Kiovalle epäsuotuisana, että voimakkaan propagandan ansiosta Moskova on onnistunut luomaan kansantasavaltoihin ilmapiirin, jossa ongelmat (palkkojen puute, elintarvikkeiden vähyys, sähkökatkot tms) ovat Kiovan syytä ja etenkin kouluttamattomat ja eläkeläiset ovat tämän tarinan nielleet koukkuineen päivineen - eipä siellä kohta enää muita asukaan (josta omassa viestissä lisää). Ja osa ns. neuvostohenkisistä näkee Kiovan nyt vihollisena, koska kiovalaiset ovat "fasisteja" - sen yhden sanan leima on todella voimakas etenkin vanhemman väen keskuudessa, sellaisten jotka ovat kasvaneet sodan aikana tai syntyneet hyvin pian sen jälkeen ja joilla on voimakkaampia omakohtaisia kokemuksia fasisteista ja sodan kauhuista. Toki neuvostoyhteiskunnan propaganda kantoi pitkälle 80-luvulle saakka ja sanalla fasisti oli oma synkeä leimansa, jota Putin oivallisesti hyödyntää.

Sanotaanko, että Krim oli alue jolla oli ristiriitaisin suhtautuminen Kiovan vallanpitäjiin, mutta historian saatossa sen suhteet Moskovaankin ovat olleet ongelmallisia - lähinnä alueen nykyisten vähemmistöjen kokemien kauhujen myötä. Donbass on taasen ollut osa historiallista "Novorossijaa" eli aluetta, joka oli hetken olemassa 1800-luvulla ylettyen Mustanmeren rannikolla jonnekin Odessan seudulle saakka (Krim ei kuulunut alueeseen) ja tätä tekijää Venäjällä on toisinaan korostettu ja muistettu korostaa sitä, kuinka Donbassin alueella on ollut luontevat yhteydet Venäjään "kautta historian". Mutta ns. Ukrainan alueeseen Donbass on kuulunut tavalla tai toisella jo melkoisen kauan aikaa - osa siitä kuului ns. Sloboda-Ukrainan rajaseutuihin 17-/1800-luvuilla. Mutta eihän se voi olla näkymättä elämässä, että sukupolvien ajan yhteyksiä on ollut itään huomattavan paljon, hetkittäin enemmän mitä länteen.

Janukovitshin paon jälkeinen aika osoittaa oivallisesti se, mitä pahimmillaan valtakunnalle voi tapahtua sen ajautuessa poliittisen ja sotilaallisen tyhjiön tilaan - on aika jolloin kokonaisuus ei ole täysin kenenkään hallinnassa. Valtatyhjiö pyritään aina tavalla tai toisella täyttämään, näin teki Venäjä - teko on ehdottoman tuomittava mutta samalla Ukrainan tilanteesta Venäjän muiden naapureiden tulisi ottaa opiksi.

vlad.
 
Euroopan johtajat voisivat näistä lähtökohdista alkaa tilannetta selvittämään ja tehdän sen vaatimia toimenpiteitä ellei ole jo liian myöhäistä:


19:01 Mar. 18, 2015

Putin: 'I regard Ukrainians and Russians as one nation'


Russian President Vladimir Putin denies Ukrainian national identity during Crimea annexation speech



Russian President Vladimir Putin has reiterated his belief that Ukrainians and Russians are 'one nation'. According to a report on Russia's Dozhd TV, Putin told Moscow crowds celebrating the one-year anniversary of Russia's annexation of Crimea on 18 March that he did not recognize a separate Ukrainian nation.

"We always used to think that Russians and Ukrainians were one nation - I still think so," Putin said during his Red Square speech.

This is not the first time the Russian leader has engaged in 'Ukraine Denial'. Since taking office in 2000, Putin has repeatedly stated that he regards Ukrainians and Russians as one nation, and has refused to acknowledge a separate and unique Ukrainian national identity

http://uatoday.tv/news/putin-we-always-consider-ukrainians-and-russians-are-one-people-416180.html
 
Huomasin että hyvin moni donetsikainen sitä porukasta, joka ei halunnut kuulla yhtään mitään, oli reippästi siirtynyt asumaan Krimiin, heillä oli yhtäkkiä verkosto jopa ostaa siellä asunnot, ja vaikka mihin. Esimerkkeja on lukuisia. Yksi foorumin aktiivisimmasta vaikuttaijista Tiraspolista, joka oli ihallut Tsarevin, Bondarenkon, koko Janukovichin Alueiden puoluetta avoimesti, sekin kiljui riemusta "krimi-on-meidän", ei hänkään peitellyt sitä, miten onnellinen hän nyt kun pääsee matkustamaan sinne ja nauttimaan täysirinnoin Krimista. Mitä häntä estänyt matkustamista aikaisemmin? Kun esittelin heille näitä epämukavia kysymyksiä, sai heiltä raivoa ja bannia.

Mitä kaikkea heille on luvattu, voin vain arvailla, mutta tuskin ne ovat tehneet tätä vain siksi,koska venäjän tv kertonut heille thrillereita "ukrainalaisista fasisteista".

En yhtään epäile etteikö osa Krimille muuttaneista ole saanut tavalla tai toisella avustusta muutolleen Moskovan tai kansantasavaltojen suunnalta jos ovat riittävän ahkerasti palvelleet heitä ja levittäneet heidän propagandaa - tavallaan voisin jopa ymmärtää asian siten, että Venäjän kannalta on jopa kannattavaa maksaa kymmenillekin muutot ja muut kulut ja sen jälkeen he ovat vieläkin tiukemmin sidoksissa Moskovaan ja välillisesti osana rikosta.

Toisaalta osa on voinut laskea sodan jatkumisen myötä tilanteen sellaisena, että elämä Donetskissa (tai Donbassin alueella) ei välttämättä olekaan turvallista jos kansantasavallat eivät voita Venäjän kanssa sotaa ja tästä ovat sitten tehneet sen johtopäätöksen, että muuttavat Krimille (tai osa Venäjälle, kuten on tehnytkin) turvaan ja rakentamaan elämää sinne. Ovat siis paenneet kuin rotat uppoavasta laivasta.

vlad.
 
Verhovnaja Rada tunnusti osan Donbassia miehetetyksi alueeksi. Sinne tulee erikois hallinnollinen status, kunnes kaikki aseelliset ryhmittymät , mm Venäjän armejan joukot, koko heidän tekniikkaa, kaikki rosvot poistuvat sieltä, ja kunnes rajan kontrollii on Ukrainan taas. Eli maksakoon omat kulunsa ja elämänsä itse siihen saakka.

Vlad, kertoisitko lisää tästä?

Minulla on käytännössä 1½ viikon paussi loman ja sairastelun jälkeen joten on hiukan perehdyttävä asiaan tarkemmin, yritän saada jotain selkoa - mutta jos näin on Verhovna Radassa päätetty, niin minusta päätös on looginen.

L:n sisko oli maininnut jotain Jatsenjukin puheesta, eli ilmeisesti kyseiseen Radan päätökseen puheessa oli viitattu ja samalla paljastui se, että DNR (eikä ilmeisesti LNR) ole kyennyt maksamaan "palkkojaan" neljään kuukauteen. L:n sisko kun on päiväkodissa töissä - eläkeläisenä - ja viimeksi neljä kuukautta sitten hän sai DNR:n palkan, sen jälkeen ei ole tullut mitään korvausta tehdystä työstä. Ukrainan hallinto on helmikuun loppuun saakka maksanut eläkkeet, mutta ne saadakseen on ollut matkustettava pois "kansantasavaltojen" alueelta Ukrainan puolelle, jossa on toimivat pankit. Jatkossa matkustaminen Donetskista pois ja sinne takaisin vaikeutuu entisestään, käytännössä lupia ja maksuja alkaa olla niin paljon, että ne tekevät matkustamisesta vaikeaa joten entistä useampi matkustaessaan Donetskista pois hankkii vain menolipun.

vlad.
 
Onko Venäjällä todellisuudessa muuta vaihtoehtoa kuin katsoa loppuun saakka. Olipa vastassa ydinasevaltio tai ei, niin Venäjä laukaisee ensimmäisenä taktisen, ja jää lännen vastuulle harkita tuhotaanko koko maapallo. Putinilla on puolellaan se, että hänen ei tarvitse välittää kansastaan vähääkään enkä usko että hän sitä tekeekään. Länsijohtajat joutuvat sentään pohtimaan jonkin verran, toivottavavsti etukäteen, ennen kuin täysilaidallinen lasketaan irti.

Tilanne voi kehittyä ihan helvetin vaaralliseksi jos Venäjä ei itse ratkaise ongelmaa, esim hajoamalla sisäisesti. Tätä lännen pitäisi yrittää edistää, onneksi öljyn hintakäyrä on oikean suuntainen.

Mouk: Nyt menee kyllä ketjut sekaisin, pahoittelut täältä
En ole varma onko täällä jossain ketjua jo ydinsodasta, mutta pakko pistää tähän väliin, että on väärin puhua ydinsodasta koko maapallon tuhoavana katastrofina. Täysimittaisella ydinsodalla ei saataisi edes sivilisaatiota hävitettyä, puhumattakaan koko ihmiskunnasta. Toki satoja miljoonia ihmisiä kuolisi jo välittömästi räjähdyksissä, ja varmaan miljardeja aiheutuvissa nälänhädissä sun muissa vitsauksissa. Kuitenkin jos ydinsota käytäisiin huomenna, olisi vuosisadan loppuun mennessä maailmassa enemmän ihmisiä kuin tällä hetkellä.
 
En ole varma onko täällä jossain ketjua jo ydinsodasta, mutta pakko pistää tähän väliin, että on väärin puhua ydinsodasta koko maapallon tuhoavana katastrofina. Täysimittaisella ydinsodalla ei saataisi edes sivilisaatiota hävitettyä, puhumattakaan koko ihmiskunnasta. Toki satoja miljoonia ihmisiä kuolisi jo välittömästi räjähdyksissä, ja varmaan miljardeja aiheutuvissa nälänhädissä sun muissa vitsauksissa. Kuitenkin jos ydinsota käytäisiin huomenna, olisi vuosisadan loppuun mennessä maailmassa enemmän ihmisiä kuin tällä hetkellä.

No en ole tästä todellakaan samaa mieltä. Melkoinen siittola pitäisi jossain olla, että ihmiskunta yltäisi kolmessa sukupolvessa samaan väestömäärään, mikä tällä hetkellä on. Otitko huomioon, että elämme vuotta 2015. Koitapa ihan oikeasti laskea itse, minkälaista syntyvyyttä tuo sinun ylläoleva väite tarkoittaisi?

Johannes
 
Mietin Maidan-liikkeen tavoitteiden ja toiveiden toteutumista. Voisinpa kysyä jotain. Kumpi haittaa enemmän Ukrainan taloutta, korruptio vai sota?

Lähtisin tarkastelemaan kysymystä kahdelta kantilta - jos tarkastellaan lyhyellä tähtäimellä niin tuolloin suurempi ongelma talouden ja maan kehittämisen kannalta on sota, mutta jos ryhtytään tarkastelemaan Ukrainan tulevaisuutta vuosikymmenten ajanjaksolla niin tuolloin ehdottomasti korruptio ja sen tuomat oheisongelmat ovat ne suurin Ukrainan taloutta ja koko yhteiskuntaa rasittava ongelma.

Tällä hetkellä tilanne on se, että ensin olisi saatava aikaan rauha, jotta yhteiskunnan kokonaisvaltainen kehittäminen voi alkaa ja sitten kun se yhteiskunnan kokonaisvaltainen kehittäminen voi alkaa (jos se alkaa), niin se kehittäminen tulisi ulottaa yhteiskunnan ja talouden kaikille portaille - eli ulottaa myös niiden oligarkkien toimien perkaamiseen jotka nyt omaisuudellaan rahoittavat vapaaehtoisjoukkoja. Sotaan osallistuminen ei minusta saa olla perusteena sille, että välttyy jatkossa oikeustoimilta jos niihin on aihetta. Jos joku taho jätetään rauhaan korruption ja rikollisuuden vastaisessa taitelussa sen tähden, koska hän uhrasi miljoonia maan itsenäisyyden puolesta tullaan mielestäni unohtamaan osa EuroMajdanin hengestä.

vlad.
 
Back
Top