Ukrainan konflikti/sota

JR49

Respected Leader
Miehitys tyhjensi Venäjän varastot - ilmavoimat ja laivasto lamaantuneet
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ukraina_varaosat-39364

Venäläinen sotilaskalusto on perinteisesti luottanut ukrainalaisiin toimittajiin. Krimin miehityksen ja Itä-Ukrainan kriisin myötä osia ei kuitenkaan enää saa, mikä on lamaannuttanut kalustotuotannon.

  • 0d2bc8691e7a3325d03b956c73d25a8afabe22620f4aef92e52e616f5d0efb03

    Myös Venäjän laivasto kärsii toimitusongelmista.
Puolustusalan yritykset Venäjällä ovat uusien ongelmien edessä, kertoo BBC. Neuvostoliiton ajoilta perinteenä ollut puolustusmateriaalituotantoyhteistyö tiiviine siteineen Ukrainan kanssa on katkennut. Syynä ovat luonnollisesti Venäjän omat toimet Krimillä ja Itä-Ukrainassa, jonka seurauksena Ukrainan presidentti Petro Poroshenko lopetti kaiken sotilasyhteistyön maan kanssa.

Toimitusongelmat uhkaavat nyt peräti 186 erilaista Venäjän armeijan käyttämää sotilaskalustoa. Ongelmissa ovat niin maan käyttämät Antonov-kuljetuslentokoneet, taisteluhelikopterit, kuin laivastokin. Silmissä vanhenevaa lentokuljetuskalustoa ei saada uusittua, helikopterit eivät saa uusia moottoreita ja kolme Amiraali Gorshkov -luokan fregattia odottaa edelleen turbiineita.

Nopeita ratkaisuja ei ongelmiin ole näköpiirissä, sillä sotilasmateriaalitoimituksia ei ole luvassa myöskään Venäjän pakotelistalle asettaneilta Yhdysvalloilta tai Euroopan unionilta. Maa jäi samoista syistä myös ilman ranskalaisvalmisteisia Mistral-tukialuksia.

Venäjän varapääministerin mukaan materiaalitoimitusongelmien korjaaminen saattaa venyä jopa vuoteen 2018 saakka.
Tämähän on hienoa. Hillitsee rajojen yli hyppimistä.
Tai sitten ei Ukrainan suhteen, valtaavat vielä tehtaat itselleen :confused:.
 

Moose

Kersantti
Vaikuttaa siltä että kolme BTR-80 jalkaväkineen törmää hyökkäyksessään yhteen Ukrainalaiseen t-64 ja huonosto menee ryssällä...
Jotain epäsuoraakin vaikuttaa olevan toiminnassa mukana mutta sitä tippuu niin eri paikkoihin niin vaikee sanoa että onko puolustajan vai hyökkääjän :) ties vaikka molempien.

Toiminta vaikuttaa aivan järjettömältä niin itse hyökkäys niinkuin vetääntyminenkin. Jos se Ukrainalainen t-64 olis lähtenyt työntää perässä niin ei ois moni noista selvinnyt.
 
Viimeksi muokattu:

JR49

Respected Leader
Vaikuttaa siltä että kolme BTR-80 jalkaväkineen törmää hyökkäyksessään yhteen Ukrainalaiseen t-64 ja huonosto menee ryssällä...
Jotain epäsuoraakin vaikuttaa olevan toiminnassa mukana mutta sitä tippuu niin eri paikkoihin niin vaikee sanoa että onko puolustajan vai hyökkääjän :) ties vaikka molempien.

Toiminta vaikuttaa aivan järjettömältä niin itse hyökkäys niinkuin vetääntyminenkin. Jos se Ukrainalainen t-64 olis lähtenyt työntää perässä niin ei ois moni noista selvinnyt.
Menettivät kolme BTR:ää. Ei kyllä näyttänyt jv:n toiminta vakuuttavalta.
Olisi hauska tietää, mitä pojat tuossa solkottaa. Varsinkin kohdassa 4:00 lähtien, kun taistelupanssarivaunu tulee näkyviin...
 

Xwell

Kersantti
"Terijoen" hallitus on nyt perustettu Moskovassa eli varjohallitus on valmiina astumaan remmiin Ukrainassa jos käsky käy...

Elokuu saapuu Moskovaan

7 Elokuu 2015
Perinteisesti elokuu koittaa venäläispolitikan ja talouden painajaiskuukautena. Aivan jokaisena vuotena painajaisia ei sentään koeta, mutta mikäli jotain kauheaa elokuussa tapahtuu, järisyttää se koko valtion poliittista ja taloudellista järjestelmää perin pohjin. Mitä tuo mukanaan vasta alkanut elokuu?

Kuten muistamme, vuoden 1991 elokuussa tapahtui Moskovassa vallankaappauksen yritys jonka seurauksena Neuvostoliitto romahti. Vuoden 1998 elokuussa Venäjän talous syöksyi taantumaan ja söi kansalaisilta varat. Vuoden 2008 elokuussa Venäjä aloitti sotatoimet Georgiassa ja sai näin aggressorin maineen. Vuoden 2014 elokuussa Vladimir Putin määräsi vastapakotteet länsimaita vastaan, joka johti inflaation kiihtymiseen huomattavasti entisestään.

Emme selaa kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja tämän vuoden elokuulle (muuten mukaan voisi lukea alienien hyökkäksenkin). Sen sijaan yritämme arvioida olemassa olevien uhkien toteutumismahdollisuuksia.
Aloitetaan Ukrainan sodasta. Itse en näkisi mahdollisiksi minkäänlaisia uusia suuria tuhoavia käänteitä, mutta Donbassin konfliktin jälleen kiihtymiseen on hyviä mahdollisuuksia. Moskovassa perustettiin juuri Ukrainan kansallispelastuslautakunta, joka on käytännössä varjohallitus. Vaikka Kreml kieltää oman osallisuutensa lautakunnan perustamiseen, on syytä huomata, että nyky-Venäjällä tuskin voi järjestää mitään vastaavaa ilman Moskovan siunausta. Lautakunnan perustamisen syynä lienee se, että Minskin sopimuksen toteuttamisessa Moskovan ja Kiovan välille aukeni erittäin vakava ristiriita. Moskovan näkökulmasta Ukrainan federalisaatio edellyttää niin laajaa Donbassin autonomiaa, että alueesta tulisi käytännössä (vaikkei virallisesti) itsenäinen valtio. Kiova taas ei suostu muuhun kuin pienimittaisen hajautuspolitiikan toteuttamiseen. Presidentti Petro Porošenko on valmis järjestämään asiasta kansanäänestyksen, sillä hän toivoo Ukrainan kansan hylkäävän federalisaation.
Ukrainan kansallispelastuslautakunnan perustaminen Moskovaan on merkki Kiovalle: ellette jätä Donbassia rauhaan, joudutte kohtaamaan ihmisiä jotka ovat valmiina ”pelastamaan” koko maanne. Tällä hetkellä moinen lautakunta on tietenkin kulissi, joka voidaan korjata nurkkaan milloin vain. Mutta mikäli Kiova ei tahdo ottaa huomioon tätä erittäin selkeää merkkiä, Moskova voi pumpata lautakuntaan sen verran resursseja, että Ukrainan kansallissota käynnistyisi uudistunein voimin.

Entäpä sitten devalvaatio ja valtion vararikko? Valtion täyttä vararikkoa ei lähiaikoina ole odotettavissa, sillä valtion velat eivät ole kovin suuria. Toisaalta, rupla heikkenee nyt nopeammin. Tämä kutsuu kyseenalaistamaan valtion viranomaisten lausuntoja koskien kriisin ”pohjan” koskettamista, minkä jälkeen alkaisi välitön nousu. Ruplan heikkenemisen takia talous voisi valua pohjankin läpi. Sitä näkökulmaa vahvistavat myös teollisuuden kehitykseen liittyvät synkät tilastot.

Ruplan heikkeneminen heijastaa öljyn hintojen laskua. Laskun käynnisti Iraniin kohdistuvien pakotteiden purku. Mikäli Iran kasvattaa öljyn tuontia maailman markkinoille, tarjonta ylittää kysynnän ja öljyn hinta romahtaa. Ruplan ja öljyn hintojen kehityksen ennustaminen lyhyissä ajanjaksoissa ei käytännössä ole mahdollista. Mutta pitkällä tähtäimellä öljyn hinta tuskin romahtaa dramaattisesti, joten ruplankaan asema ei merkittävästi heikkene.
Maailmantaloudessa on sisäänrakennettu mekanismi, joka aina palauttaa öljyn hinnat ennalleen. Sen mekanismin vaikutusta emme aina ota huomioon. Se toimii seuraavasti: mitä alhaisempi öljyn hinta, sitä edullisempaa on tavaroiden tuotanto. Tuotteiden halpeneminen taas edistää kulutusta ja kasvattaa ostosvoimaa. Kulutuksen kasvaessa maailmantalous kasvattaa tuotantoa ja kasvava tuotanto alkaa jälleen vaatia enemmän energiaa, sitten lisääntynyt energian kysyntä vuorostaan kasvattaa öljyn hintaa. Rupla vahvistuu heti öljyn hinnan noustessa.
Tämä kuvaus maailman talouden erään periaatteen toiminnasta on tietenkin varsin pelkistetty, sillä todellisuudessa siihen vaikuttavat lukuisat muut tekijät. Kuitenkin pääperiaate on, että alhainen (alle 50 dollaria) öljyn hinta käynnistää aiemmin tai myöhemmin talouden kasvun, etenkin Kiinassa sekä muissa itä-Aasian maissa, jotka ovat erikoistuneet edulliseen tuotantoon.

Seuraava kysymys koskee uusien pakotteiden asettamista. Luulisin, että tämän asian suhteen huoli on pienempi kuin muiden yllämainittujen asioiden kohdalla. Vastakkaisten tahojen viime vuonna asettamat pakotteet ovat yltyneet jo tasolle jonka ylityksen jälkeen alkaisi maailman taloussuhteiden hajoaminen. Kukaan ei enää muista keskustelua Venäjän pois sulkemisesta kansainvälisestä SWIFT -verkostosta. Venäjän puolelta hyökkäykset McDonaldsia ja muita kansainvälisiä yrityksiä vastaan ovat myös hiipuneet. Kansainväliset yritykset tarjoavat maan kansalaisille työpaikkoja, joiden hävittäminen keskellä taantumaa on yksinkertaisesti tyhmää. Siksi pakotteiden laajentaminen tarkoittaa nyt ei-toivottujen henkilöiden sekä yritysten lisäämistä mustille listoille. Tämä tilanne on tietenkin erittäin epämiellyttävä Kremlin lähipiirille, mutta tavalliseen Venäjän kansalaiseen nämä pakotteet eivät enää paljon vaikuta.

Tilanne muuttuisi täysin, jos Ukrainan konfliktin kiihtyminen sekä Minskin sopimuksen epäonnistuminen pakottaisi länsimaat lanseeraamaan Venäjää vastaan todella tuntuvia toimenpiteitä. Tämä on kuitenkin mahdollista vasta seuraavan vuoden alussa, jolloin käsitellään Minskin sopimuksen täytäntöönpanon tulokset. Lopuksi pari sanaa mahdollisesta vallankaappauksesta. Tästä voi oikeastaan olla täysin huoleti vaikka Putin lentäisi lomalle Kuuhun.
Mihail Gorbatševin kohtalo ei uhkaa häntä missään tapauksessa. Kun Gorbatšev oli suosionsa huipulla, kukaan ei yrittänyt syöstä häntä vallasta. Vasta silloin, kun Neuvostoliiton talouden rappeutuminen eteni viimeiseen vaiheeseen ja Perestroikan isästä tuli kaaoksen kummisetä, hänen entisten kannattajiensa ryhmä päätti asentaa maan valtakoneiston uudestaan. Venäjän talouden luhistuminen on tällä hetkellä vasta alussa, eikä täydellistä romahdusta ole edes odotettavissa. Edessämme on suurella todennäköisyydellä pitkäaikainen stagnaatio. Nykytilanne muistuttaa enemmän Brežnevin, kuin Gorbatševin vallankautta. Kukaan ei myöskään aikonut syöstää Brežneviä vallasta vaikka hän vaipui dementiaan.

Venäjän elämäntavalle ominainen kaikkivaltainen ”dementia” on kaikille tuttu ja jotenkin jopa kiehtova piirre. Moni korkean tason viranomainen käyttää ympäröivää absurdiutta vaikutusvallansa vahvistamiseksi. Kansalaisista sen sijaan tuntuu, että kansa ja vallanpitäjät kaikessa hulluudessaan lähestyvät toisiaan entistä enemmän. Siksi elokuun vallakaappaus ei meitä lähiaikoina uhkaa, sen aika ei ole vielä koittanut.
Dmitrii Travin, professori, Pietarin Eurooppalainen yliopisto

http://suomi.fontanka.fi/articles/548/
 

Moose

Kersantti
Oliko tyyliin "kaivosmiesten hyökkäys?"...mutta jos oli Venäjän "vapaaehtoiset sotilaat" niin ei kannattaisi nauhoittaa...

Luulis olevan jotain roskajoukkoja jota heitetty Ukrainalais suuntaan osana strategisen tason pelejä. Ryssä haluaa pitää konfliktin käynnissä ja vähän lämpimänä että se myös Ukrainalaisille maksaa jotain ja että saa neuvotteluissa vähän vahvuutta. Jos siellä separatistit ei hyökkää niin parissa kuukaudessa tilanne alkaa tuntua rauhottuneelta ja tämä ei tue ryssän peliä joten aina parin kuukauden välin heitetään jotain roskaa myllyyn sama niinkuin Marinkan hyökkäys.
 
Viimeksi muokattu:

artti

Eversti
"Terijoen" hallitus on nyt perustettu


Tuohan oli hyvä idea, se pitää kopioida heti! Lännen pitäisi vastauksena Venäjän perustamaan Ukrainan kansallispelastuslautakuntaan perustaa Venäjän kansallispelastuslautakunta. Sen tehtävä olisi tehdä Venäjästä maa, joka kunnioittaa naapurimaiden suvereniteettia ja tekee Venäjästä toimivan demokratian ja markkinatalouden.

Sitä sanotaan, että Venäjällä ei ole oppositiota, kyllä siellä kohta on, jahka kleptokraattien politiikkaan tyytymättömien määrä laajenee. Oleellinen asia on kuitenkin, että haluaako länsi, että Venäjä vahvistuu. Venäjää heikkouden tilassa pitävä valtiojohto johtamassa Venäjää voi sekin olla lännen lähiajan tavoitteiden kannalta hyödyllinen juttu.
 
Viimeksi muokattu:

vlad

Respected Leader
Oliko tyyliin "kaivosmiesten hyökkäys?"...mutta jos oli Venäjän "vapaaehtoiset sotilaat" niin ei kannattaisi nauhoittaa...

Aksentin perusteella miehet olivat mitä suurimmalla todennäköisyydellä paikallisia - Donbassin alueelta - tai sitten aivan rajanpinnasta Venäjän puolelta, jossa kanssakäynti on runsasta Donetskin ja Luhanskin oblastien välillä sukupolvien ajan eli voidaan sanoa, että kyseessä oli joukko "kaivosmiehiä". Arvio on L:n tekemä, ja sitä vaikeutti hiukan se, että ns. normaalia puhetta esiintyi suhteellisen vähän - suurin osa kommunikoinnista oli komentamista ja sitten kiroilua ja negatiivisia slangi-ilmaisuja.

vlad.
 

KymJP1/96

Kersantti

Tuollaistako se sota on? Kävellään pellolla petterin takana, räiskitään vähän joka suuntaan ja ilmaistaan oma sijainti kaikille kuuroillekin. Sitten tulee tankki vastaan, jota vähän räiskitään ja sitten kävellään takaisin omien pettereiden kivasti loimottaessa taustalla. Oliko tuo nyt vain joku näytös? Miten tuolta pellolta kukaan käveli elävänä takaisin? Miksi se tankki kyllästyi sotimiseen kun oli tuhonnut petterit? Etenkin kun janarit vain seisovat tuolla kaikkien näkösällä.

Koko ajan alkaa ihmetyttämään enemmän ja enemmän.

5:20 kohdassa tankki ilmeisesti ampuu kuvaajaa kohden, mutta ties minne meni kuula.
 
Viimeksi muokattu:
Skiltin tarinoita ei kannata kuunella hän ei ole muuta kuin narsistinen valehtelia. Sinkomieheltä voi varmaan kysellä lisää tästä.

Älä hyvä mies tuomitse! Etkö lukenut juttu loppuun? Skilt aikoo pyrkiä Ukrainan parlamenttiin vuonna 2019. Natseilukin on entistä elämää ja kuka nyt ei nuorena (38 vuotiaana) omaisi jyrkkiä mielipiteitä? Nyt kaikki ikävät natsiajatukset on pois pestyjä ja mies on uudestisyntynyt nationalisti.

Täytyy tuon artikkelin jälkeen todeta, että kyllä Azov osaa sotilaskoulutuksen. Itse en pystyisi kouluttamaan kahdessa viikossa rintamakelpoisia sotilaita.

Ehkä maanpuolustusnettiläiset voisi laatia sellaisen netti-AUKin azovilaisille?
 

Vääpeli

Respected Leader
En ymmärtänyt kanssa tota tankin puuhaa. Jalkaväkeä aukealla pellolla mitä tappaa mielin määrin kk:lla, mutta eih...
 

Drontti

Korpraali
Tuollaistako se sota on? Kävellään pellolla petterin takana, räiskitään vähän joka suuntaan ja ilmaistaan oma sijainti kaikille kuuroillekin. Sitten tulee tankki vastaan, jota vähän räiskitään ja sitten kävellään takaisin omien pettereiden kivasti loimottaessa taustalla. Oliko tuo nyt vain joku näytös? Miten tuolta pellolta kukaan käveli elävänä takaisin? Miksi se tankki kyllästyi sotimiseen kun oli tuhonnut petterit? Etenkin kun janarit vain seisovat tuolla kaikkien näkösällä.

Koko ajan alkaa ihmetyttämään enemmän ja enemmän.

Tuollaista se on nykyään monessa paikassa. Eipä tuossa mitään ihmeellistä, johtunee siitä ettei kukaan organisoi suuremmalla kuviolla hyökkäyksiä. Räiskitään sinnepäin suojasta ja toivotaan että osu tai joku muu hoitaa homman, hoituu se adrenaalin saanti tuolla tavallaki. Olisihan tuo ollut aikamoinen itsemurha, ei siellä kukaan halua turhaan kuolla. Sitte vaan ammutaan tykeillä pari viikkoa tuonne ja käydään uudestaan kurkkaamassa josko nyt olis turvallista edetä.

Se tankki tuhottiin, ei siitä enää sotimaan ollut.


En ymmärrä minkä takia se tankki pellolle tuli? Miksei kauempaa suojasta ampunut nuita?
 

BlackFox

Ylipäällikkö
No pääasia että separisteja lähti jalat edellä takaisin.

Perin outo näytös kyllä :o
 

Moose

Kersantti
Se tankki tuhottiin, ei siitä enää sotimaan ollut.


En ymmärrä minkä takia se tankki pellolle tuli? Miksei kauempaa suojasta ampunut nuita?

Eivät he sitä tankkia tuhonneet mitä videolla näkyi.

En ymmärtänyt kanssa tota tankin puuhaa. Jalkaväkeä aukealla pellolla mitä tappaa mielin määrin kk:lla, mutta eih...
Asemasota ei varmaan saa oma aloitteisesti lähteä perään, saa vain toimia rajatulla alueella niinkuin on käsketty. Hyökkäyssuuntaa kun katsoo (kameramiehen silmistä) niin vaunu siirtyi oikealta vasemmalle ja sitten hyökkääjää päin saavuutti sillä liikkeellä korkeamman maaston ja pystyi sillä sitten tuhoamaan ainakin kaksi BTR vaunua ja sai torjuttua vihollishyökkäyksen. Se on erittäin hyvä suoritus kun katsoo mikä on lähtökohta (peruskoulutustaso etc).

Epäilen että saattaa olla jopa niin että osuivat siihen vaunuun jollain siina alussa (täten iso savupilvi) mutta savupilven seasta näkee että vaunu sitten jatkaa tulittamista ja aiheuttaa sitten ne tappiot jota videossa nähdään.
 
Viimeksi muokattu:

aj77

Respected Leader
Luulin että tankki tuhosi kaikki pyörävehkeet.. Paloi siellä täällä. Tankin tykin laukauksia en oikein kuullut. Singon laukaukset kylläkin.

Vähän sitä toivoi että olisi venäjän vakinaista. Meillä ei olisi täällä mitään hätää.
 

adam7

Respected Leader
Aksentin perusteella miehet olivat mitä suurimmalla todennäköisyydellä paikallisia - Donbassin alueelta - tai sitten aivan rajanpinnasta Venäjän puolelta, jossa kanssakäynti on runsasta Donetskin ja Luhanskin oblastien välillä sukupolvien ajan eli voidaan sanoa, että kyseessä oli joukko "kaivosmiehiä". Arvio on L:n tekemä, ja sitä vaikeutti hiukan se, että ns. normaalia puhetta esiintyi suhteellisen vähän - suurin osa kommunikoinnista oli komentamista ja sitten kiroilua ja negatiivisia slangi-ilmaisuja.

vlad.
Eli normaalia venäläistä kanssakäymistä ;)
 

Vääpeli

Respected Leader
Singoilla noi räiski ihan hulluna kun havaitsivat sen tankin. Oisko se saanut sit osuman alussa, tosiaan iso savu pilvi/patsas. Ja siksi vain tuhosi vaunut. Silti se vaunu ajo kyllä aika lähelle.
Omituinen pätkä tosiaan...
 
Top