Ukrainan konflikti/sota


Враг готов наступать. А мы?
Jury Kasjanov


"Mikään tulitaukoa Donbassissa 1,5 vuodessa ollutkaan. Unohtakaa Minskit, 1,2. Tulitauko on edullinen vain Putlerille, sotilasvoimien uudelleen järjestämisen , ajan voittamisen, omien polittisten pyrkimysten ratkaisemiseksi ja sanktioiden lieventämiseksi. Minskin sopimukset eivät toimi. Minsk2 on vain tallentanut uusi todellisuus Debaltseven miehettämisen jälkeen, josta oli "luvattu" että joskus Ukraina saa palauttaa miehetetyt aluet, sen jälkeen kun siellä vietetään "demokraatiset" vaalit. Tämä oli ja on edelleen saavuttamatta. Ei tulee mikään demokraattisia vaaleja. Kukaan ei anna meille rajat haltuun. Koska tätä ei Putin eikä hänen ympärillä olevat satellitit haluakaan. Ja tämän pitää ymmärtää.

Nyt, Pariisin terrori-iskujen jälkeen ja G20 jälkeen Putinilla on uudet ässät käsissä. Lännellä tänään ei ole aika Ukrainalle, ja siihen mitä nyt Ukrainassa tapahtuu kansainvälinen yhteisö kiinnittää yhä vähemmän huomiota. Toistuu sama mitä oli Tsetsenian sodan aikana. 11.9.2001 USA sitoutui terrosmi vastaisen sotaan ja olivat laskeneet Putia liitolaiseksi. Sitä seurasi että koko sivistynyt maailma sulki silmänsä siihen hirvittävyyteen mitä venäläiset joukot tekivät Tsetseniassa. Nyt tilanne toistuu. Tapapahtumien kulku saman skenaarion mukainen."

 
Näihän se on monesti tainnut olla!
Sopimus! Se palvelee niin kauan kun se palvelee vahvemman osapuolen etua" Ei kunnian kukko laula! jos jätätte meidät huonosti varustettuna tänä aikana jolloin nähdään ympäri eurooppaa ja sen rajojen ulkopuolelle että usein neuvottelu, se ei ole mistään kotoisin! samalla kerralla samaan aikaan kun neuvotellaan ja kilistettään shamppania laseja, ampuu tarkka-ampuja tähdätyn laukauksen ja nauraa kun saa hyvän osuman. se on sillä tavalla että kun ne sopimukset,paperit mitä tehdään ovat usein arvottomia. "

 
POLITIIKKA
Heidi Hautala varoittaa Venäjä-liennytyksestä – "Hintana voi olla Ukraina"
KASPERI SUMMANEN
8 tuntia ja 59 minuuttia sitten
Europarlamentaarikko Heidi Hautalan (vihr.) mukaan yhteistyön lisääminen Venäjän kanssa voi pahimmillaan maksaa Euroopalle Ukrainan.

  • 5e8ef25b92a352cea3b45601007f07f5991786183dafad9d109d139f9e245ee3

    Heidi Hautala.

    (Lehtikuva/Roni Rekomaa)
Heidi Hautala arvioi Verkkouutisille asenteiden Venäjää kohtaan lieventyneen viime aikoina. Hautalan mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on onnistunut tavoitteissaan.

– Hän on palannut kansainvälisiin neuvottelupöytiin aktiivisena toimijana. EU:n on pidettävä Ukrainan puolta tästä huolimatta. Meidän on löydettävä sellainen ratkaisu, jolla saadaan Venäjän rakentava panos Syyrian kriisin ratkaisemiseen ja silti pidetään kiinni siitä, että Minskin sopimus pannaan kaikilta osin täytäntöön.

Hautalan mielestä Ukraina on unohtunut. Viime aikoina esimerkiksi Etyj on raportoinut uusista väkivaltaisuuksista ja molemminpuolisesta joukkojen keskittämisestä separatistialueiden rajoille. Uutisissa tämä ei ole pahemmin näkynyt.

– Meillä ei ole tietoa siitä, mitkä ovat sitten Venäjän seuraavat siirrot. Tilanne on epävakaa, Hautala toteaa.

Hänen mukaansa tilanne vaatii luovaa diplomatiaa.

– Mikäli Syyrian sopu on edes ylipäätänsä mahdollinen, ei sitä saa maksattaa Ukrainalla.

Hautala uskoo Venäjän sotilaallisen väliintulon Syyriassa johtaneen tilanteeseen, jossa presidentti Putin on pakko ottaa osaksi Syyrian tilanteen ratkaisemista.

– On varmaan ainakin väliaikaisesti pakko hyväksyä, että Syyrian presidentti Bashar al-Assadin kanssa on neuvoteltava jollain tavalla. Tästä on varmaan pakko tinkiä - mieluummin kuin Ukrainasta.

"Venäjän pelisuunnitelma"
Heidi Hautalan mukaan Venäjä pyrkii hajottamaan monin tavoin Euroopan unionin sisäistä yhtenäisyyttä.

– Heillä on varmasti melko tarkka pelisuunnitelma siihen, miten sitä jatkossakin tehdään.

Hautala kertoo pyrkimyksien näkyvän Euroopan parlamentissakin.

– Äärioikealla, kuten esimerkiksi Ranskan kansallisrintaman (Front Nationale -puolue), piireissä puolustetaan Venäjää jopa kirjaimellisesti sanottuna raivokkaasti, hän toteaa.

Hautalan mukaan "koetuksen paikkoja" nähdään, kun EU-maat joutuvat seuraavan kerran päättämään Venäjä-pakotteista.

– Vielä tällä hetkellä yhtenäisyys pitää, mutta kyllä sitä yritetään monella tavalla hajottaa."Ukrainaa ei saa unohtaa"

"Mitä maksaisitte?"
Heidi Hautala muistutti Ukrainasta perjantaina Eurooppatiedotuksen meppikahveilla Helsingissä.

Siirtolaistilanteeseen ja turvallisuuspolitiikkaan keskittyneessä tilaisuudessa puhuivat Hautalan lisäksi europarlamentaarikot Liisa Jaakonsaari (sd.), Miapetra Kumpula-Natri (sd.) ja Sirpa Pietikäinen (kok.).

Liisa Jaakonsaari varoitti EU:n saattavan ajautua ”yhteistyöhön diktaattorien kanssa”. Tällä hän viittasi EU:n pyrkimyksiin padota pakolaisvirtoja niiden lähtömaissa.

– Kun Venäjä ja Turkki ja muut ovat mukana tässä, niin mikä sen hinta sitten on. Sen hinta saattaa olla Unkari tai sen hinta saattaa olla Turkin ihmisoikeuskehityksen hidastuminen. Tätä kannattaa miettiä, Jaakonsaari totesi.

– Tästä voi ottaa suoraan kopin. Se hinta voi myös olla Ukraina, Heidi Hautala vastasi.

– S&D-ryhmällä (EU-parlamentin sosiaalidemokraattinen ryhmä) on ollut viime viikolla iso kokous, jossa lämmiteltiin Venäjän ja EU:n suhteita. Olisi kiinnostavaa kuulla, mitä te olisitte valmiita maksamaan siitä, että suhteet lämpenevät, Hautala kysyi.

Lähde. Verkkouutiset
 
Samalla kun Ranska meni täysillä Putinin säkkiin, Donbasissa aletaan pikkuhiljaa laittaa ammusta liikkeelle kohti Ukrainan asemia.

Krasnohorivkassa ja Mariinkassa ainakin tapellaan juuri nyt.
 
Samalla kun Ranska meni täysillä Putinin säkkiin, Donbasissa aletaan pikkuhiljaa laittaa ammusta liikkeelle kohti Ukrainan asemia.
Ranska teki niinku jonkinlaiset Ribbentropit? Tuo edellä ollut Hautalan viesti on tavallaan saman suuntainen; jotkut eurooppalaiset sopivat jotain Venäjän kanssa ja joku maantieteellinen nurkka silloin jää ilman tuolia kun musiikki pysähtyy, niinkö?
 
Ranska teki niinku jonkinlaiset Ribbentropit? Tuo edellä ollut Hautalan viesti on tavallaan saman suuntainen; jotkut eurooppalaiset sopivat jotain Venäjän kanssa ja joku maantieteellinen nurkka silloin jää ilman tuolia kun musiikki pysähtyy, niinkö?

Ranska yrittää vetää nyt, ja totta kai ISIS on tuhottava. Mutta samalla se käyttää hyväkseen tilannetta monella tavalla - kuten Venäjäkin. Ranska ei ole sillä tavoin uhri.

Kyllä Ukrainan tilannetta pitää seurata nyt tarkkaan, vaikka en usko että Venäjä hajottaa voimiaan.
 
Lietuan, Latvian ja Estonian presidentit ilmoittaneet etteivät heidän maat tule osallistumaan laajassa koalitiossa, jota ehdottu perustaa ISIS terrorismi vastaisessa taistelussa, jos yhdeksi sen jäseneksi tule Venäjä.сообщаетDelfi.Ee.

Tänään Venäjä miehetti yhden maan aluen ja käy sotatoimia kahden maan alueella - Ukrainan ja Georgian, - Dalja Gribauskaite. Toomas Ilves myönsi saman ja kutsui Venäjän agressori maaksi. Samaten Latvian presidentti.

Toivottavasti Ranska ei menee kyyniseen kaksinaamaisuuteen. Isä ei tule sotimaan poika vastaan! Venäjä ei tulee sotimaan ISISta vastaan! ISIS ei ole uhka Putinille! Putin, tämä maailman vaarallisin paskiainen, joka valehtelee sekä omalle kansalle että euroipalaisille on vain ja ainostaan Assadia tukemassa.

Iso EI umpikieroille hullulle diktaattorille chekisti-rikolliselle botoksipäälle! Lopettakaa pitämään ihmisiä idiootteina!

 
Viimeksi muokattu:
Joku jenkki joskus totesi että Ottaa mielummin eteensä komppanian verran saksalaisia kun patalijoonan verran ranskalaisia selän taakse.
Tätä on monenkin hyvä miettiä mielessään että jos suomi olisi Ukrainan tilanteessa, kuinka paljon voisi luottaa ranskan tai esim espanian apuun?
Se apu voi olla juuri päinvastaista. Miettikää jos oltaisiin ukrainan tilanteessa, meillä olisi sama sota päällä. Ei varmasti tunnu hyvältä ukrainalaisissa.
USA:nkin apu on ollut aika pientä, koulutus tietysti on tärkeää mutta muuten homma on ollut puolukan varpuja.
Nyt Ranska on etunenässä ajamassa meidän aseiden bannaamista.
 
Krim ilman sähköä:
"Krimin niemimaalle on julistettu hätätila, koska liki kaksi miljoonaa ihmistä on ilman sähköä. Venäjän hätätilaministeriö ei kertonut sähkökatkoksen syytä, mutta venäläismedian mukaan ukrainalaisnationalistit ovat katkaisseet voimalinjat räjäyttämällä pylväitä Khersonin alueella Krimin pohjoispuolella.
Venäjän viranomaisten mukaan muun muassa sairaalat ja poliisiasemat saavat sähköä varavoimasta. Alueelle ollaan toimittamassa toistakymmentä suurta kaasuturbiinigeneraattoria.
Voimalinjaa vahingoitettiin ensimmäisen kerran jo toissa päivänä. Eilen voimalinjan luona ottivat yhteen nationalistisen Oikean sektorin mielenosoittajat ja Ukrainan puolisotilaalliset joukot.
Venäjä liitti Krimin niemimaan omavaltaisesti itseensä viime vuoden maaliskuussa osana Ukrainan sotaa."
http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/krimille-hatatila-kaksi-miljoonaa-ilman-sahkoa/712949/
 
Ranska yrittää vetää nyt, ja totta kai ISIS on tuhottava. Mutta samalla se käyttää hyväkseen tilannetta monella tavalla - kuten Venäjäkin. Ranska ei ole sillä tavoin uhri.

Kyllä Ukrainan tilannetta pitää seurata nyt tarkkaan, vaikka en usko että Venäjä hajottaa voimiaan.

Kuten jo aiemmin totesin, asetelma on nyt sellainen jossa Venäjän on mahdollista entistä enemmän hajoittaa läntistä rintamaa ja etenkin synnyttää epäsopua eri maiden välillä. Ranskalla on nyt kova intressi taistella tosissaan ISIS:ä vastaan (ja olen samaa mieltä kuin sinä, mitä nopeammin ISIS tuhotaan sen parempi) ja tämä Ranskan halu taistella tosissaan yhdistettynä Venäjän tarjouksiin tullee jakamaan läntistä yhteisöä, tai itse asiassa jakaa jo kun ainakin Balttian maat suhtautuvat hyvin negatiivisesti (ts. kielteisesti) koalitioon jossa Venäjä on mukana. Jos Venäjä jätetään nyt yksin, se pallo tulee palautumaan lännelle hyvin nopeasti - toisaalta jos Venäjä otetaan mukaan läntiseen rintamaan se hajoittaa läntistä yhteisöä entistä enemmän ja Venäjä tulee "hakkaamaan kiilaa" läntisen yhteisön maiden välille. Ja taustalla piilee myös pelko siitä, että (lupauksista huolimatta) Ukrainasta tehdään kauppaa ja sen myötä yritetään päästä johonkin sopimukseen puheista huolimatta. Sanktioita ehkäpä jatketaan mutta mitä tapahtuu kulisseissa?

Asetelma ei olisi näin ikävä jos Yhdysvallat olisi toiminut määrätietoisemmin viimeisen reilun vuoden aikana eli voidaan sanoa, että Obaman politiikka osaltaan mahdollistaa sen, että Venäjän on mahdollista toimia tällä tapaa. Määrätietoisempi toiminta Ukrainan suhteen, määrätietoisempi toiminta Syyriassa ja Irakissa ISIS:n suhteen (tuntuu hämmentävältä, että Obama on kieltänyt 3/4 ilmaiskuista ISIS:ä vastaan).

En minäkään usko, että Venäjä ryhtyy fyysisesti hajottamaan voimiaan, sen sijaan tämänhetkinen asetelma tekee mahdolliseksi sen, että poliittisen kaupankäynnin kannalta Ukrainan puolesta sovitaan jotain (tai lupauksista huolimatta sanktiota puretaan joiltain osin). Ja tietenkin maailman katse on kohdistettu Syyriaan, joten Itä-Ukraina voi jäädä piiloon katseilta ja sen myötä Venäjän on mahdollista toteuttaa siellä laajemmin "hajoita ja hallitse" -politiikkaa.

vlad.
 
Samalla kun Ranska meni täysillä Putinin säkkiin, Donbasissa aletaan pikkuhiljaa laittaa ammusta liikkeelle kohti Ukrainan asemia.

Krasnohorivkassa ja Mariinkassa ainakin tapellaan juuri nyt.

Eilen Itä-Ukrainassa oli yhteenottoja useammallakin alueella, kaksi ukrainalaissotilasta kuoli miinaräjähdyksessä Kryms'ken lähellä (Luhanskista luoteeseen). Yksi sotilas haavoittui yhteenotoissa.

Luhanskin alueella ainakin Seversky Donets'issa käytettiin 82 millin krh:ta UA:n joukkoja vastaan.

Donetskin suunnalla aktiviteettia olikin enemmän: Marinkassa ja Krasnohorivkassa ammuttiin 82 millin krh:lla. Horlivkan laitamilla UA:n joukkoja tulitettiin myös 82 millisillä. Zaitsevessa separatistien suorittamia provokaatioita oli eniten. Avdiivkassa poliisit pidättivät separatisteja, jotka yrittivät piiloutua kaupungin alueelle.

Mariupolin suunnalla Shyrokynessä separatistit käyttivät 82 millin krh:ta ja olivat aktiivisia, Chermalykin* kylää tulitettiin Kalmius joen vastarannalta.

*: n. 25 km kaakkoon Mariupolista.

Voisin sanoa, että ikävällä tavalla "tavallinen päivä" alueella - samaa on ollut viimeiset kolmisen viikkoa.

(lähteenä ATO:n raportti 22.11. - mediarnbo.org).

vlad.
 
ukrainians-accused-of-plunging-crimea-into-darkness-by-blowing-up-two-electrical-towers-1448210196.jpg


UKRAINE

Anti-Russian Saboteurs Plunge Crimea Into Darkness by Blowing Up Electrical Towers
By Jack Losh

November 22, 2015 | 7:15 pm
Authorities in Crimea have declared a state of emergency after anti-Russian saboteurs blew up major electrical transmission towers, cutting power to almost 2 million people amid escalating tensions around the Black Sea peninsula.

The blackout struck just after midnight on Sunday. "Crimea is completely cut off," said Viktor Plakida, the director of Crimea Energy.

Ukrainian nationalists are suspected of detonating explosives on two electricity pylons, plunging Crimea, which was annexed by Russia last year, into darkness. Photos of the damage showed the flag of Crimean Tatars attached to one of the wrecked masts.

The incident comes more than two months after exiled Crimean Tatars — an ethnic, minority group native to the region — began blocking an important trade road between Ukraine and Crimea in a protest against discrimination and continued Russian rule.

Related: Vladmir Putin Went Deep-Sea Diving in a Miniature Submarine Off the Crimean Coast

While the blockade is not officially condoned, activists have been allowed to halt trucks and other commercial traffic with relative impunity. Ukrainian President Petro Poroshenko has shifted from a position of neutrality on the issue to offering some support for the campaign.

Former Soviet dictator Joseph Stalin deported the entire population of Crimean Tatars to Central Asia in 1944, and the group's historical grievance with Russia remains strong to this day. Up to 15,000 Tatars are estimated to have left Crimea since Russia seized the peninsula from Ukraine in a mostly bloodless invasion in February and March 2014.

anti-russian-saboteurs-plunge-crimea-into-darkness-by-blowing-up-electrical-towers-body-image-1448213524.jpg


A pile of broken power lines near Chaplynka village of Ukraine's Kherson region. (Photo via Hromadske TV/EPA)

The Organization for Security and Cooperation in Europe recently confirmed "numerous credible, consistent and compelling accounts of human-rights violations" amid repeated allegations that Crimean Tatars have become the target of extra-judicial arrests, disappearances, murder, and violence.

Members of Ukraine's Right Sector, an ultranationalist militia, have since joined the Tatar-led blockade, which some have feared could strangle the peninsula's economy and invite a forceful response from Moscow. Despite the Russian rule, the region still relies on Ukraine for supplies of water and electricity.

Related: Crimea: March of the Tatars

If confirmed that Ukrainian nationalists launched the attack, it is likely to further increase tensions between Russia and Ukraine at a time of escalating violence on the front line around the rebel-held cities of Donetsk and Luhansk. The incident would also likely strain relations between the government in Kiev and the country's independent, and often well-armed, activist groups.

On Saturday, activists and masked, far-right paramilitary members clashed with Ukraine's national guard as officers attempted to seal the area around the downed electrical towers. Right Sector members reportedly tried to prevent repairs to the damaged pylons, which local police said had been brought down by "explosive devices."

Activists running the Crimea blockade, including members of the Right Sector's ultra-nationalistic paramilitary, clash with Ukraine's national guard as officers attempt to seal the area around the downed electrical towers on Saturday.

Russian authorities said the state of emergency in Crimea will remain until power is fully restored. A system of rolling blackouts has been imposed and people have been told not to use electrical appliances. Russia's Energy Ministry said 1,896,000 people had been left without power, while local authorities rushed to connect hospitals in the wake of the apparent sabotage attack.

The outage hit Russia's naval port of Sevastopol, which plays a key role in supporting the country's military campaign in Syria. The Black Sea Fleet was switched to a back-up power source, the city's governor said.

The bombing is the second such attack in a matter of days. Early on Friday morning, two of the four pylons connecting Crimea were brought down in similar circumstances. Last night's attack put all power lines out of use.

Lähde: Vice news
 
Back
Top