Ukrainan konflikti/sota

vlad

Respected Leader
Ovat viellä Venäjän sotilaita kuulemma.
Saa nähdä onko vain hämäystä vai onko maihinnousun valmisteluja mistä mm @vlad kanssa puhuttu
Minusta olisi järkevintä puhua tässäkin tapauksessa Venäjän asevoimien joukoista. No joukossa voi näytön vuoksi olla jokunen ryhmä ns. separatisteja, mutta kun katsoo noiden miesten varustusta, niin eivät ne mitään "paikallisia mainareita ja traktorikuskeja" ole. Venäjän asevoimia ovat:

Rus1.jpg

ja

Rus2.jpg

vlad
 

KkarR

Alikersantti
Kremlin trolli, tajuatko että valehtelet miljoonien ja taas miljoonien ihmisten haudan päälle? Kuinka ilkeät?
Samalla minun pitää kiittää sinua. Jälleen kerran kaltaisesi varmistaa, että isäntiesi järjestelmä on haisevaa mätää täynnä, jossa teikäläiset uivat saastassa. Ja siksi sitä pitää vastustaa viimeiseen veripisaraan.
En myöskään aikaisemmin ole kovin tarkkaan perehtynyt Ukrainan nälänhätään. Katsopas mitä wiki sanoo asiasta. Ei muuta kuin muuttamaan sitä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Holodomor
En muuten viitsi linkittää valokuvia, joita tuo hakusana tuottaa, tänne...

Edit: mielenkiintoista muuten, että Janukovits kielsi kyseessä olleen kansanmurhan. Vaikutti varmaan kaverin suosioon ihan jollain lailla.
Hei,
Kiitoksia sinun objektiivisesta ja ystävällisestä vastauksesta.
Kuten tiedät, näistä tapahtumista on kirjoitettu jo vuodesta 1935. Länsimaalainen media on enimmäkseen sen kannalla, että STalin harjoitti tarkoitusperäisesti ukrainalaisten kansanmurhan nälällä. Tätä näkökantta on käyttänyt hyväkseen jopa Ribbentropin propaganda ja moni länsimaalainen lehtijulkaisu (monet on todistettu feikiksi).

Toinen näkökanta (joka esiinty myös lännessäkin), on se, että siihen aikaan tapahtui nälänhätä, joka koski melkein kaikkia NL asukkaita/kansoja; nälästä tai aliravitsemuksesta kärsivät silloin kaukaisus, volgan alue (jossa enemmistö asukkaista oli etnisisä saksalaisia), Leningradin alue, karjala jne. Miksi tämä tapahtui? Ilmeisesti tähän vaikuttu moni osatekijä; yleisesti vaikea aika NL:ssa, sääolosuhteet, kollektivisointi, ylilyöntejä "kulakkien" karkoituksissa jne. Nämä osasyyt on käyty läpi hyvin tarkasti monissa töissä/tutkimuksissa, kuin venäjällä, että lännessäkin.

Valehdellaan miljoonien ihmisten hautojen päällä? Jos nämä haudat ovat ukrainalaisten, venäläisten, karjalaisten, tsetseeniläisten jne, ketä me syytämme? Syytämmekö Georgiaa, koska STalin oli gruusialainen, syytämmekö juutalaisia, balttialaisia, ukrainalaisia, koska he olivat ylivoimaisessa enemmistössä kommaripuolueen hallinnossa?

Minun sanat eivät tarkoita, etten minä välittäisi ukrainalaisten nälkäkuolemista, tai tanssisin heidän hautojen päällä. Minä pystyn ottamaan osaa kaikkien ihmisten kuolemista (heidän etnisestä taustasta välittämättä) niissä vaikeisa ajoissa. Miksi sinä välität VAIN ukrainalaisten kuolemista?
 

KkarR

Alikersantti
Kylläpä on niin perinteisen nyky-venäläinen ja samalla myös stalinistinen näkökulma holomodorista, jossa syyllisyyden taakka kammetaan onnettomien (ja mitä ilmeisimmin tavattoman laiskojen) talonpoikien niskaan ja samalla vastuulliset - viimekädessä Isä aurinkoinen - pääsee vetäytymään vastuusta.

En osaa sanoa oletko oikeassa siinä, että Stalin ei vihannut ukrainalaisia, jos hän ei vihannut heitä, hän halusi nujertaa orastavan ukrainalaisen kansallisuusaatteen ja nationalismin eli vähintäänkin hän vihasi kansallisuusaatetta ja nationalismin nousua, jonka koki sosialistisen yhteiskunnan uhaksi. Ensinnä nujerrettiin kulakit eli nämä ns. rikkaat talonpojat, joista suurin osa ei rikkaita edes ollut vaan tavallisia viljelijöitä, jotka asuttivat taloaan ja viljelivät peltojaan Ukrainan viljavilla lakeuksilla. Osa kulakeista vietiin perheineen Siperiaan, Keski-Aasiaan tai aina Kauko-itään saakka, toisaalta sadat tuhannet kulakit perheineen yksintein tapettiin niille sijoilleen. Jokainen ymmärtää ettei Ukrainankaan kokoisessa maassa ollut miljoonia rikkaita talonpoikia, vaan kulakeita tuhottaessa haluttiin tuhota merkittävä osa henkistä Ukrainaa, koska maan väestö oli jakautunut monin seuduin siten, että suurissa kaupungeissa asui paljon muihin etnisiin ryhmiin ja kansallisuuksiin kuuluvia ihmisiä, mutta maaseudulla - missä Ukrainan rikkaudet tuolloin olivat - asui suurimmaksi osaksi ukrainalaisia, joiden kansallinen itsetunto oli kokenut herätyksen 20-luvulla. Jo Lenin ymmärsi sen, että neuvostovaltakunta ei tule onnistumaan jollei Ukraina ole osa sitä, Stalin toteutti tämän kaikella tapaa väkivaltaisesti.

Kulakkien tuhonta ja pakkosiirrot oli ensimmäinen askel, tätä seurasi 1932-33 holomodor - nälällä tappaminen - ja tämäkin kohdistui monin seuduin siten, että siitä kärsivät erityisen paljon maaseutujen ja pikkukaupunkien suurelta osin ukrainalaisperäinen väestö (ja siinä sivussa tietty alueella asuneet muutkin kansallisuudet). Monin paikoin varmistettiin turvallisuuselinten voimin se, että ihmiset kuolivat niille sijoilleen, etteivät he päässeet siirtymään toisaalle, alueille joilla vielä oli ruokaa. Toisaalta sitten talven koittaessa, takavarikkojen jälkeen ihmisiä päästettiin kotiseuduiltaan kuolemaan muualle. Väitteesi siitä etteivät talonpojat halunneet varastoida viljaa, on potaskaa. Hallinto viimekädessä Stalinin määräyksestä takavarikoi suuret määrät viljaa varastoista, siirsi sen pois Ukrainasta ja möi sitä ulkomaille ja vei muualle neuvostoyhteiskuntaan. Jos maa olisi ollut se "sosialistinen onnela", vilja olisi jaettu nälkää näkeville ja suuri nälänhätä olisi estetty, mutta näin ei tehty. Ja miksi - sen kerroin yllä. Haluttiin tuhota kansallisen itsetunnon herääminen hetimmiten alkuunsa ja parhaiten tämä onnistui tappamalla koko kansa brutaalisti nälkään.

Kulakkien tuhonnan ja holomodorin myötä tuhottiin miljoonia ukrainalaisia ja muita alueilla asuneita, mutta holomodorin jälkeen tuhontaa jatkettiin nujertamalla ukrainalaista identiteettiä. Ukrainan maaseudulla oli lähes tyhjillään tuhansittain kyliä ja pikkukaupunkeja, niihin asutettiin miljoonia venäläisiä -> alueet venäläistettiin. Holomodorista selvisi hengissä sadoista tuhansista reiluun miljoonaan orpolasta, käytännössä heidät kaikki sijoitettiin ensin leireille, joilla heistä koulutettiin neuvostokansalaisia (ja samalla etnisesti venäläisiä - ukrainalaisuus kielestä ja tavoista alkaen karsittiin pois). Näin paljon vainoharhainen kommunistinen hallinto pelkäsi nationalistisia aatteita, että he olivat valmiit nujertamaan etnisyyden orvoiksi jääneistä lapsistakin.

Stalin perusti sovhoosit ja kolhoosit - mutta onnistuiko hän tai yhteiskunta kolhooseilla tuottamaan viljaa, niin että sitä oli säästössä pahojen päivien varalle, että suuren valtakunnan ruoantuotanto oli turvattu? Enpä voi sanoa, että tässäkään tehtävässä sosialistinen yhteiskunta onnistui tehtävässään, kas kun vielä 80-luvulla monin paikoin Neuvostoliittoa oli voimassa säännöstelyä ja jopa elintarvikekortteja (joista Suomessakin oli päästy eroon jo aikaa sitten).

Kuten eräs minulle hyvin tärkeä ihminen on sanonut: Neuvostoliitto ei osannut tehdä muuta kuin tankkeja, ohjuksia ja pommeja - kansaa se ei saanut ruokittua tai vaatettua.

vlad
Hei,
kuten jo vastasin aikasemmassa viestissä, niin minä en näe/usko, että Stalin tahallaan tuhosi juuri ukrainalaisia, eikä koskenut muita kansalaisuuksia.
Leipäkriisin syntyyn on monta osasyytä, ne on käyty läpi tarkasti monissa tutkimuksissa.
Puolustamatta sen eritysemmin STalia, pidän loogisena, että hänen (valtion) piti a) taata ruuan koko NL:n kansalle, eikä pelkästään ukrainalaisille b) taata maan yhtenäisyyden ja puolustuksen - Stalin ei voinnut päästää tilannetta karkaamaan käsistä ja sallia talonpoikien nousun, se olisi voinnut kaata kommaripuolueen vallasta.

Suuren kaupunkikasvun johdosta, ruokaa piti saada myös kaupungilaisille, ja tämä tehtiin viljatuottajien/maanomistajien avustuksella tai heidän kustannuksella (sotilaat tulivat ja ottivat viljan).
Ukrainassa siihen aikaan asui paljon venäläisiä, ja suurimmat nälkäkuolemat on rekisteröity juuri niillä alueilla , joissa he asuivat. Tämä ei puolusta sitä näkökantaa, että "tähtäimessä" olivat pelkästään ukrainalaiset.

Kulakkien/vahvojen talonpoikien siirtäminen ja tappamisessa on todistetusti tapahtunut ylilyöntejä paikallisen hallinon omaperäisen toiminnan seurauksena. Tästä on asiasta on kommaripuole ja Stalin itse huomauttaneet kirjeessään huomattavista "ylilyönneistä"

Pitää myös muistaa, että siihen aikaan myllersi suuri sosialistinen vallankumous, ja NL:ssa käytiin sisäistä taistelua siitä, lähteekö vallankumous valloittamaan koko maailman, vai keskittyykö pelkästään sosialismin rakentamiseen NL:ssa. On vaikea kuvitella, että näiden rattaiden pyöriessä, Stalin (gruusialainen) päätti tuhota nälällä juuri ukrainalaiset (käyttäen ukrainalaisia, juutalaisia ja balttialaisia "käsiä"). Ja edelleen mikä motiivi? Talonpoikien nousuja kommaripuoletta vastaan on tapahtunut ympäri NL:oa, miksi sitten muita ei tuhottu?

P.S. kaikille kommareiden ja NL:n vihaajille. Kuka järjesti kaksi viimeistä vallankumousta venäjällä? Kenen oppeja ja aatteita kommarit toteuttivat venäjällä? Ettei vain lännestä saatuja?
 

krd

Ylipäällikkö
Ukraina julkisti nauhoja Venäjän osallisuudesta:
Ukraina julkaisi ääninauhat: Näin Putinin neuvonantaja ohjaili separatisteja
KASPERI SUMMANEN
49 minuuttia sitten
Ukrainan valtakunnansyyttäjänviraston mukaan Venäjän hallinto masinoi sotaan johtaneet Krimin ja Itä-Ukrainan levottomuudet.


  • Ukrainan mukaan puhelunauhat todistavat Venäjän johdon kytkökset maassa puhjenneisiin levottomuuksiin.

    (Генеральна прокуратура України/youtube.com)
Ukrainan valtakunnansyyttäjänvirasto on julkaissut ääninauhoja puheluista (alla), joiden se katsoo todistavan Venäjän hallinnon kytkökset Itä-Ukrainassa ja Krimin niemimaalla vuoden 2014 Ukrainan vallankumouksen aikoihin puhjenneeseen separatismiin ja levottomuuksiin.

Ukrainan mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin neuvonantaja ja entinen ministeri Sergei Glazjev keskustelee nauhoilla Krimillä Venäjään liittymisestä pidetyn kansanäänestyksen järjestämisestä sekä levottomuuksien aiheuttamisesta Donetskin, Odessan ja Harkovan kaupungeissa alkuvuodesta 2014.

Kiovan mukaan Venäjä on äänitteiden perusteella syyllistynyt ”Ukrainan alueellisen koskemattomuuden loukkaamiseen ja hyökkäyssodan aloittamiseen”.

Asiasta uutisoivan Meduzan mukaan Ukraina väittää, että Sergei Glazjev keskustelee nauhoilla muun muassa entisen Venäjän parlamentin jäsenen ja nykyisen Krimin hallinnon neuvonantajan Konstantin Zatulinin sekä Krimin nykyisen johtajan Sergei Aksjonovin kanssa.

Äänitteiden perusteella Glazjev soitti Zatulinille samana päivänä, kun Krimin parlamentti vallattiin helmikuussa 2014. Puhelun aikana Glazjev muistuttaa Zatulinia siitä, ettei hän saa ”unohtaa” Krimin kaduilla olevia mielenosoittajia. Glazjev varoittaa, etteivät mielenosoittajat ”luota Aksjonoviin” ja että he "saattavat hajaantua".

Maaliskuussa Glazjev keskusteli väitetysti Aksjonovin kanssa Krimin kansanäänestyksestä ja äänestyslipukkeiden sanamuodoista.

Meduzan mukaan Aksjonov toteaa puhelun aikana, että ”kollegat Moskovassa” ovat toimittaneet "etukäteen duuman (Venäjän parlamentin alahuone) suostumuksella valmistettua materiaalia”. Samana päivänä Krimin viranomaiset ilmoittivat, ettei tulevassa kansanäänestyksessä ehdoteta vain aiempaa suurempaa autonomiaa Ukrainasta vaan myös liittymistä Venäjän valtioon.

Toisella maaliskuussa nauhoitetulla äänitteellä Glazjev keskustelee Anatoli Petrovits -nimisen henkilön kanssa Etelä-Ukrainassa sijaitsevan Zaporižžjan kaupungin tilanteesta.

Nauhalla Glazjev toteaa, että hänellä on ”suorat määräykset johdolta tukea Ukrainassa sellaisia henkilöitä, joitka pyytäisivät Venäjältä apua banderiitteja (separatistien Ukrainan hallituksen tukijoista toisinaan käyttämä nimitys) vastaan”.

Samalla äänitteellä Glazjev ja Petrovits keskustelevat myös ”erityskoulutetuista henkilöistä, joiden pitäisi ajaa banderiitit aluehallinnon päämajasta” ja muodostaa uusi hallinto.

Ukrainan valtakunnansyyttäjä Juri Lutsenko ilmoitti maanantaina nostaneensa syytteet 18 korkeaa venäläispäättäjää ja virkamiestä vastaan. Listalla on muun muassa Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu sekä useita korkeita sotilashenkilöitä.

Ukrainska Pravdan mukaan Lutsenko kertoi tiedotustilaisuudessaan kaikkien syytettyjen ottaneen tutkinnan perusteella osaa ”rikolliseen suunnitelmaan”, jonka tarkoituksena oli muuttaa Ukrainan rajoja. Lutsenkon mukaan syytetyt ovat komentaneet Venäjän asevoimia Ukrainassa ja ohjanneet edustajiaan Krimillä ja Itä-Ukrainan separatistialueilla.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ukraina_levottomuudet_glazjev_nauhat-54248
 
Hei,
kuten jo vastasin aikasemmassa viestissä, niin minä en näe/usko, että Stalin tahallaan tuhosi juuri ukrainalaisia, eikä koskenut muita kansalaisuuksia.
Leipäkriisin syntyyn on monta osasyytä, ne on käyty läpi tarkasti monissa tutkimuksissa.
Puolustamatta sen eritysemmin STalia, pidän loogisena, että hänen (valtion) piti a) taata ruuan koko NL:n kansalle, eikä pelkästään ukrainalaisille b) taata maan yhtenäisyyden ja puolustuksen - Stalin ei voinnut päästää tilannetta karkaamaan käsistä ja sallia talonpoikien nousun, se olisi voinnut kaata kommaripuolueen vallasta.

Suuren kaupunkikasvun johdosta, ruokaa piti saada myös kaupungilaisille, ja tämä tehtiin viljatuottajien/maanomistajien avustuksella tai heidän kustannuksella (sotilaat tulivat ja ottivat viljan).
Ukrainassa siihen aikaan asui paljon venäläisiä, ja suurimmat nälkäkuolemat on rekisteröity juuri niillä alueilla , joissa he asuivat. Tämä ei puolusta sitä näkökantaa, että "tähtäimessä" olivat pelkästään ukrainalaiset.

Kulakkien/vahvojen talonpoikien siirtäminen ja tappamisessa on todistetusti tapahtunut ylilyöntejä paikallisen hallinon omaperäisen toiminnan seurauksena. Tästä on asiasta on kommaripuole ja Stalin itse huomauttaneet kirjeessään huomattavista "ylilyönneistä"

Pitää myös muistaa, että siihen aikaan myllersi suuri sosialistinen vallankumous, ja NL:ssa käytiin sisäistä taistelua siitä, lähteekö vallankumous valloittamaan koko maailman, vai keskittyykö pelkästään sosialismin rakentamiseen NL:ssa. On vaikea kuvitella, että näiden rattaiden pyöriessä, Stalin (gruusialainen) päätti tuhota nälällä juuri ukrainalaiset (käyttäen ukrainalaisia, juutalaisia ja balttialaisia "käsiä"). Ja edelleen mikä motiivi? Talonpoikien nousuja kommaripuoletta vastaan on tapahtunut ympäri NL:oa, miksi sitten muita ei tuhottu?

P.S. kaikille kommareiden ja NL:n vihaajille. Kuka järjesti kaksi viimeistä vallankumousta venäjällä? Kenen oppeja ja aatteita kommarit toteuttivat venäjällä? Ettei vain lännestä saatuja?
riidankylväjä.jpg
 

jurppi

Ylipäällikkö
Hei,
kuten jo vastasin aikasemmassa viestissä, niin minä en näe/usko, että Stalin tahallaan tuhosi juuri ukrainalaisia, eikä koskenut muita kansalaisuuksia.
Leipäkriisin syntyyn on monta osasyytä, ne on käyty läpi tarkasti monissa tutkimuksissa.
Puolustamatta sen eritysemmin STalia, pidän loogisena, että hänen (valtion) piti a) taata ruuan koko NL:n kansalle, eikä pelkästään ukrainalaisille b) taata maan yhtenäisyyden ja puolustuksen - Stalin ei voinnut päästää tilannetta karkaamaan käsistä ja sallia talonpoikien nousun, se olisi voinnut kaata kommaripuolueen vallasta.
Tuohon viimeiseen lauseeseen kiteytyy koko asia..

Bolsevikkien johtoon nousseet Stalin'in tärkein tavoite oli
A) oman valta-aseman vahvistaminen ja varmistaminen
B) omien tukijoidensa (bolsevikkien, kommunistien)aseman vahvistaminen
C) Venäjän valtion ja kansojen liittäminen A ja B:n luoman hallintovallan alaisiksi

Vasta näiden tavoitteiden toteutumisen jälkeen Venäjän kommunistisessa puolueessa ajateltiin kuinka kansan hyvinvointia voidaan lähteä kehittämään Marx'in ja Engels'in luoman yhteiskuntajärjestelmäteorian pohjalta..

Aivan samalla tavalla kehitys kulkee Venäjällä nykyäänkin.. Nimi Stalin on vaihtunut Putin'iksi, kommunistinen puolue on nykyään "yhtenäinen Venäjä" lisättynä Putin'in ystävillä ja oligarkeilla jne...
ja kaikkeen tähän liittyy oleellisena osana Putinin johtamat järjestys-/väkivaltakoneistot, asevoimat, FSB, miliisit, kaikenlaiset erikoisjoukot jne....aivan samalla tavalla kuin Stalin/Berijan johtamat NKVD:n joukot Stalin'in aikana.

Vain nimet ovat muuttuneet..

Mutta, en jatka tätä keskustelua tässä topic'issa..
 

SJ

Supreme Leader
Hei,
Kiitoksia sinun objektiivisesta ja ystävällisestä vastauksesta.
Kuten tiedät, näistä tapahtumista on kirjoitettu jo vuodesta 1935. Länsimaalainen media on enimmäkseen sen kannalla, että STalin harjoitti tarkoitusperäisesti ukrainalaisten kansanmurhan nälällä. Tätä näkökantta on käyttänyt hyväkseen jopa Ribbentropin propaganda ja moni länsimaalainen lehtijulkaisu (monet on todistettu feikiksi).
Hyvä yritys, mutta ei mene läpi. Sinä voit koettaa väittää, että kaikki syytteet ovat propagandaa tai että lehtijutut on todistettu feikeiksi. Vai miten selität sen, että viljaa oli nälänhädistä huolimatta tarpeeksi vientiin? Lisäksi kun otetaan huomioon, että maanviljeliät leimattiin samaan aikaan valtion toimesta varkaisi ja vastavallankumouksellisiksi (ja kuten sinäkin, laiskureiksi), niin se on varsin selvää, että mitä oli tekeillä.
 

proileri

Eversti
Minusta olisi järkevintä puhua tässäkin tapauksessa Venäjän asevoimien joukoista. No joukossa voi näytön vuoksi olla jokunen ryhmä ns. separatisteja, mutta kun katsoo noiden miesten varustusta, niin eivät ne mitään "paikallisia mainareita ja traktorikuskeja" ole. Venäjän asevoimia ovat:
Pöh, täysin normaaleja mainarien ja traktorikuskien viikonloppuharrastuksia, eli maihinnousuharjoituksia merijalkaväen kalustolla. Ja kuten ystävällinen trollimme kohta kertoo, ei kyseessä ole sotaharjoitus vaan nälkäisille lapsille tuodaan leipäkoreja.

Onkohan tässä pistetty informaatiosotaakin pykälää reippaammalle ja sillä tulee keskimääräistä enempi vierailijoita foorumille?
 

jurppi

Ylipäällikkö
Hyvä yritys, mutta ei mene läpi. Sinä voit koettaa väittää, että kaikki syytteet ovat propagandaa tai että lehtijutut on todistettu feikeiksi. Vai miten selität sen, että viljaa oli nälänhädistä huolimatta tarpeeksi vientiin? Lisäksi kun otetaan huomioon, että maanviljeliät leimattiin samaan aikaan valtion toimesta varkaisi ja vastavallankumouksellisiksi (ja kuten sinäkin, laiskureiksi), niin se on varsin selvää, että mitä oli tekeillä.
Kaikkein ikävintä tässä on se että koko ajan nykyinen Venäjän johtaja (Stalinin inkarnaatio) tavoittelee tälläkin kertaa aivan samanlaista holodomoria kuin aikoinaan Stalin.

Koko maailma näkee ja tietää ettei Putin'illa ole suinkaan tavoitteenaan ukrainalaisten hyvinvoinnin lisääminen.. Kysymys on pelkästään Ukrainan valtion ja kansan alistamisesta Venäjän valtaan. Ja jos se ei onnistu asevoimin niin Putin/Venäjä haluavat joka tapauksessa aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa ja kuolemaa Ukrainaan.

Juuri tämän vuoksi Stalin'ia pyritään Venäjällä nostamaan valheilla ja propagandalla venäläisten sankariksi. Propagandassa halutaan kääntää Stalin'in hirmutyöt sankariteoiksi. Putin on ryhtynyt toteuttamaan samanlaista väkivaltaa. Hän ei ole yltänyt vielä Stalin'in mittoihin mutta pitää ymmärtää että Putin on vasta oman diktatuurinsa alkutaipaleella.
 

Samses

Ylipäällikkö
Kehotan ystävällisesti kaikkia keskustelijoita suuntaamaan tämän ketjun keskustelun takaisin Ukrainan nykyiseen konfliktiin. Stalinin aikojen asioita voitaneen puida muissa ketjuissa.
 

Hanski

Ylipäällikkö
Tänään Poroshenko on luovuttanut armeijalle uutta kalustoa.
Tänä vuonna armeija on saanut uutta ja korjattua modernisoitua kalustoa yli 1000 yksikköä. ( luvussa on mukana kaikki mikä voidaan lukea kalustoksi , soppatykit myös )


View attachment 11177

View attachment 11178

View attachment 11179

View attachment 11180

View attachment 11181

http://112.ua/glavnye-novosti/v-2016-godu-v-voyska-peredali-uzhe-bolee-tysyachi-edinic-tehniki-i-vooruzheniya-poroshenko-333732.html
Erinomaista!!! Ukrainassa on vihdoin ja viimein herätty puolustusvoimien kehittämiseen 25 vuoden Ruususen unen jälkeen. Voi olla, että Krimin miehitys ja sota Itä-Ukrainassa toimivat lopulta samanlaisena kansallisen yhtenäisyyden ja terveen kansallistunnon herättäjänä, kuin talvisota Suomessa.

Venäjä sai omilla typerillä toimillaan aikaisemmin monella tavalla läheisen naapurimaansa muuttamaan suhtautumisen Venäjään kielteiseksi tai jopa vihamieliseksi, eikä tämä suhtautuminen tule hetkeen muuttumaan. Hyvin on Venäjä asiansa ryssinyt!!!
 
Viimeksi muokattu:

Merten sheriffi

Greatest Leader
Tänään Poroshenko on luovuttanut armeijalle uutta kalustoa.
Tänä vuonna armeija on saanut uutta ja korjattua modernisoitua kalustoa yli 1000 yksikköä. ( luvussa on mukana kaikki mikä voidaan lukea kalustoksi , soppatykit myös )


View attachment 11177

View attachment 11178

View attachment 11179

View attachment 11180

View attachment 11181

http://112.ua/glavnye-novosti/v-2016-godu-v-voyska-peredali-uzhe-bolee-tysyachi-edinic-tehniki-i-vooruzheniya-poroshenko-333732.html
Tapattavat vain itsensä moisella neukkuaikaisella romuraudalla. Eikö tosiaankaan Euroopasta tai jenkeistä ole tarjolla käytettyä kuranttia rautaa sopuhintaan? Leo kakkosia luulisi olevan edelleen markkinoilla.
 
Top