Ukrainan konflikti/sota

Svetlana Driuk on langennut "hunaja-ansaan" ja on tällä hetkellä lastensa kanssa Kiovassa.

En kuitenkaan uskalla sanoa, kuinka todenperäisiä hänen kertomat tietonsa ovat. Vähintään kuitenkin suuntaa-antavia, osa todennäköisesti dokumentoitu siten, että ehdottoman totta.

En edelleenkään menisi hissillä...
 
Iltalehden Egutkina onnistui tänään toistamaan täydellisesti venäläispropagandaa laatimassaan uutisessa Päällikkö huomautti alaistensa juopottelusta Donetskissa – ammuttiin siihen paikkaan ja koska kyseessä ei todellakaan ollut ensimmäinen kerta kyseiseltä toimittajalta vastaava mahalasku Ukraina-uutisoinnissa, oli palautteen ohella ruodittava katastrofiuutista tarkemmin kirjoituksessa Iltalehti – älä toista kritiikittä venäläispropagandaa:

https://vartiopaikalla.blogspot.com/2019/03/iltalehti-ala-toista-kritiikitta.html

tag @Nhhk - kyseinen uutinen kokonaisuudessa oli toimittaja Egutkinalta mahalasku, etenkin kun vertaa päivittämätöntä ja päivitettyä uutista. Totaalista sekoilua "Itä-Ukrainan armeijoineen" etc.
 
Koomikko Volodymyr Zelenski, 41, rakensi suosionsa esittämällä Ukrainan presidenttiä suositussa tv-sarjassa – ja nyt hän johtaa mielipidemittauksissa maan aitoa presidenttikisaa.

volodymyr-zelenskiy.jpg


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006033091.html

Tällä hetkellä Israelissa vapaaehtoisessa maanpaossa elävä Kolomoiski omistaa tv-tuotantoyhtiön, jonka kautta Zelenski on noussut julkisuuteen. Kriitikoiden mukaan Zelenski olisikin vain Kolomoiskin käskyläinen, jonka avulla Kolomoiski yrittäisi kammeta vallasta arkkivihollisensa Petro Poroshenkon.

Igor-Kolomoisky.jpg


BBC:n Newsnight-ohjelmassa esitettiin vastikään myös teoria, jonka mukaan Kolomoiskilla olisi vaaleissa itse asiassa kaksi omaa ehdokasta. Heistä toinen olisi Julia Timoshenko, jolle Kolomoiskin omistamat tv-kanavat ovat antaneet niin ikään paljon näkyvyyttä.
 
Poro vie vaalit lopulta .. tämä oma veikkaus..

Ps. toki saattaisi tehdä hyvää että joku random veisi ja tulkki mukaan..ukrainalaisten ääntä kannattaa tässä kuunnella!!
 
Random tai ei niin seuraavakin presidentti on joko oligarkki tai jonkun oligarkin pelinappula, kuten ovat myös kaikki puolueet ja niiden edustajat. Näin se Ukrainassa menee ja se on juuri se syy miksi Ukraina ei ole päässyt omille jaloilleen.

En mitenkään vähättele Venäjän roolia korruption ja sodan luomisessa ja lietsomisessa, mutta Ukraina ei pääse ikinä eroon Venäjästä jos se ei kykene uudistumaan...yksi tai edes kaksi sotaa ei sitä asiaa muuksi muuta.

Lienee kuitenkin niin että suklaakeisari Poroshenko on kaikessa raadollisuudessaan edelleenkin se paras vaihtoehto. Pahoin pelkään että Zelenski ja varsinkin Timoshenko veisivät vain ojasta allikkoon ja olisi kansa taas hetken kuluttua Maidanilla kiviä heittelemässä ja renkaita polttelemassa. Jos Putin jotain odottaa ja haluaa, niin juuri sitä...tilanne on nyt Moskovasta katsottuna ihan erilainen kun viimeksi.

Jostain pitäisi löytyä sellainen poliittinen voima joka siirtäisi koko järjestelmän Moskovan ajasta nykyaikaan, mutta se on helpommin sanottu kun tehty. Oligarkit eivät vallasta vapaaehtoisesti luovu, mieluummin ne taistelevat vallasta ja mätkivät toisiaan halolla päähän aina kun silmä välttää :ROFLMAO:

https://www.kainuunsanomat.fi/kainu...kuminen-syovat-ukrainan-presidentin-suosiota/
 
Viisi vuotta...
Ulkoministeriön lausunto Krimin laittoman liittämisen viidentenä vuosipäivänä
Ulkoministeriö 15.3.2019 17.06
TIEDOTE

Krimin laittomasta liittämisestä Venäjään tulee maanantaina 18.3. kuluneeksi viisi vuotta. Suomi tuomitsee Venäjän toimet kansainvälisen oikeuden ja YK:n peruskirjan vastaisina. Suomi antaa vahvan tuen Ukrainan itsenäisyydelle, itsemääräämisoikeudelle ja alueelliselle koskemattomuudelle, eikä tunnusta Krimiä osaksi Venäjää. Suomi toimeenpanee EU-linjan mukaista laittoman liittämisen tunnustamattomuuspolitiikkaa ja tukee tilanteen vuoksi Venäjään kohdistettuja rajoittavia toimenpiteitä.
Kertshinsalmen ylittävän sillan rakentaminen rikkoo Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja rajoittaa vapaata merenkulkua salmen kautta. Suomi kehottaa Asovanmeren ja Kertshinsalmen ongelmien rauhanomaiseen ratkaisuun ja välttämään tilannetta uudelleen kärjistäviä toimenpiteitä. Venäjän vangitsemien 24 ukrainalaisen merimiehen välitön vapauttaminen on tärkeää. Krimin lisääntyvä sotilaallinen varustaminen kiristää Mustanmeren alueen jo ennestään jännittynyttä turvallisuustilannetta.
Suomi on huolestunut Krimin huononevasta ihmisoikeustilanteesta ja Venäjän vangitsemien lähes 70 ukrainalaisen siviilin kohtalosta. Kansainvälisille järjestöille tulee sallia esteetön pääsy Krimille. Pidämme tärkeänä, että Venäjä vapauttaa perusteettomasti vangitut ukrainalaiset, tutkii ihmisoikeusloukkaukset ja saattaa syylliset oikeuden eteen.
Korkea edustaja Federica Mogherini on antanut EU:n yhteisen julkilausuman 17.03.2019.
...
 
Suomalaiset varmasti tietävät, että itä-eurooppalaisena maana Ukraina ei ole se kaikkein kehittynein valtio. Toisaalta, ilahduttavasti Neuvostoliiton romahduksen jälkeen useat Itä-Euroopan maat ovat kehittyneet hienosti. Suomalaisille tutuin esimerkki on varmastikin Viro. Suomessa ajottain pohditaan jopa sitä, että meneekö Viro Suomesta ohi tulevina vuosikymmeninä. Kehitystä on siis tapahtunut.

Mutta, vaikka suomalaiset tietävät, että itä-eurooppalaisena maana Ukraina ei ole se ihanteellisin yhteiskunta, niin suomalaiset voivat silti olla tiedottomina siitä, kuinka huonosti Ukrainassa on oikein mennyt ja menee yhä. Auliisti myönnän, että Ukrainan konfliktin alkuaikoina minut yllätti kaverini mainitsema tieto siitä, että Ukrainan HDI on Venäjän vastaavaa lukua alhaisempi. Toki tällä foorumilla varmaan ollaan Ukrainan kehityksestä hyvin tietoisia sattuneesta syystä.

Vertailin hieman Ukrainan kehitystä minulle ja suomalaisile tutuimpiin itä-eurooppalaisiin valtioihin. Sinänsä tietysti olisi ollut mielenkiintoista verrata Ukrainaa eteläisimpiin maihin, esimerkiksi Romaniaan, mutta ei se varmaan olisi kokonaiskuvaa muuttanut (johonkin Moldovaan verrattuna Ukraina voi olla kehittyneempi maa, mutta se on riman laskemista todella alas). Georgia olisi myös mielenkiintoinen vertailukohta, onhan Venäjä tällä vuosituhannella sotinut Georgiankin kanssa. Tein tämän lähinnä omasta mielenkiinnosta, koska kukapa ei kivan näköisistä käppyröistä pitäisi, ja myös siksi että oli pakko pysyä hereillä muutama tunti, joten piti keksiä jotain puuhasteltavaa.

Aluksi bruttokansantuote asukasta kohti. Heti havaitaan, että Ukrainan lähtötaso ei ollut hääppöinen, mutta vaikuttaa myös siltä, ettei Ukrainan BKT ole kasvanut kovinkaan runsaasti.

28485


Jotta erot BKT:n kasvussa käy ilmi, katsotaanpa BKT:ta joka on indeksoitu lähtötasoon nähden. Tämä vahvistaa vaikutelman siitä, että Ukrainan BKT on kasvanut varsin maltillisesti. Huomionarvoista on se, kuinka läheisesti Ukrainan asukaskohtaisen BKT:n kasvu seurasi Venäjän kehitystä 2008-2009 asti.

28486

Sitten yleisempi indikaattori, eli inhimillisen kehityksen indeksi, HDI. Ei mitään yllättävää bruttokansantuotteen jälkeen. Mielenkiintoista kuinka hienosti Latvian HDI on kehittynyt Ukrainaan verrattuna.

28487

Entäpä sitten korruptio? Metodi muuttui 2011, joten päätin lopettaa vertailun 2010 asti. Korruptio kertonee yhteiskunnallisesta luottamuksesta. Tässä korkeampi luku on parempi. Eipä ole hyviä uutisia Ukrainan osalta.

28488

Sitten vielä alle 5-vuotiaiden kuolleisuus. Ekofasisteja lukuunottamatta kaikki lienevät yhtä mieltä siitä, että alhaisempi lapsikuolleisuus on hyvä juttu. Ukraina ei erotu joukosta positiivisella tavalla.

28489

Näistä yleismaailmallisista indikaattoreista saanee hyvän käsityksen siitä millaista Ukrainan kehitys on ollut viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Aika karun kuvan nämä kyllä Ukrainasta antavat. Kun pohtii Ukrainan yhteiskunnallisia realiteetteja, niin eipä se kaiketi ketään yllätä, että moni ukrainalaisnuori pyrkii muille maille. Jostain sain käsityksen, että viime vuosinakin lukuisat ukrainalaiset ovat pyrkineet Ranskan muukalaislegioonaan. Niin, sitä tietysti voisi todeta, että sotilasalan töitä varmasti löytyisi Ukrainastakin, mutta ehkäpä moni ukrainalainen kokee tärkeämmäksi rahan tienaamisen Ranskassa kasarmeja luuttuamalla ja sillä perheensä auttamisen, kuin ukrainalaisen yhteiskunnan puolustamisen itä-Ukrainassa. Suomi ja Ukraina on täysin erilaisia yhteiskuntia, mutta meillä Suomessakin ollaan pohdittu miksi maanpuolustustahto laskee. Siihen on varmasti useita syitä, mutta lienee selvää, että ihmisten tulee kokea, että yhteiskunta tarjoaa tai mahdollistaa heille hyvät elinolosuhteet.
 
Jostain sain käsityksen, että viime vuosinakin lukuisat ukrainalaiset ovat pyrkineet Ranskan muukalaislegioonaan. Niin, sitä tietysti voisi todeta, että sotilasalan töitä varmasti löytyisi Ukrainastakin, mutta ehkäpä moni ukrainalainen kokee tärkeämmäksi rahan tienaamisen Ranskassa kasarmeja luuttuamalla ja sillä perheensä auttamisen, kuin ukrainalaisen yhteiskunnan puolustamisen itä-Ukrainassa.
Karuja lukuja, tosi karuja lukuja jos pitävät paikkansa.
mutta luulisin ettät muukalaislegioonaan värväytyminen osoittaa vain että sitä oppia lähdetään hakemaan muualta ja sitä oppia mitä muukalaislegioona tarjoaa tullaan käyttämään kotimaan puolustuksen hyväksi.(olen sitämieltä että muukalaislegioona on yksi parhaista armeijoista.)
 
Karuja lukuja, tosi karuja lukuja jos pitävät paikkansa.
mutta luulisin ettät muukalaislegioonaan värväytyminen osoittaa vain että sitä oppia lähdetään hakemaan muualta ja sitä oppia mitä muukalaislegioona tarjoaa tullaan käyttämään kotimaan puolustuksen hyväksi.(olen sitämieltä että muukalaislegioona on yksi parhaista armeijoista.)

No jos legioona on täynnä isänmaallisia ukrainalaisia, niin sen pitäis näkyä siinä, että ukrainalaiset jättäisivät sitoumuksen uusimatta ja siirtyisivät taistelemaan ukrainalaisten riveihin. Tuollaisesta ei kuitenkaan ole mitään näyttöä. (Esimerkiksi Jugslavian romahtaessa, legioonan "jugoslaavit" eivät enää juurikaan uusineet sopimuksia, koska erilaisista alueen asevoimista ja yksityisarmeijoista tarjottiin ex-legioonalaisille hyviä palveluspaikkoja.)

 
No jos legioona on täynnä isänmaallisia ukrainalaisia, niin sen pitäis näkyä siinä, että ukrainalaiset jättäisivät sitoumuksen uusimatta ja siirtyisivät taistelemaan ukrainalaisten riveihin. Tuollaisesta ei kuitenkaan ole mitään näyttöä. (Esimerkiksi Jugslavian romahtaessa, legioonan "jugoslaavit" eivät enää juurikaan uusineet sopimuksia, koska erilaisista alueen asevoimista ja yksityisarmeijoista tarjottiin ex-legioonalaisille hyviä palveluspaikkoja.)

Eli voidaanko vetää johtopäätös että tuonne legioonaan liittyneet ryssät ja ukrainalaiset ei kummatkaan halua sotia isänmaansa puolesta?
 
Eli voidaanko vetää johtopäätös että tuonne legioonaan liittyneet ryssät ja ukrainalaiset ei kummatkaan halua sotia isänmaansa puolesta?

Varmaan voi suhteellisen turvallisin mielin sanoa, että useimpia venäläisiä tai ukrainalaisia legioonalaisia ei omat kotimaat kiinnosta.

Vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa olen törmännyt vuosien varrella kahteen ex-legioonalaisen, joista muuten kumpikaan ei ollut suorittanut palvelustaan loppuun.

Sen mitä olen puhunut entisten legioonalaisten kanssa muissa yhteyksissä, niin joku vapaaehtoinen maanpuolustus tai edes suomalainen yhteiskunta ei ole kauhean kovassa kurssissa.
 
Varmaan voi suhteellisen turvallisin mielin sanoa, että useimpia venäläisiä tai ukrainalaisia legioonalaisia ei omat kotimaat kiinnosta.

Vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa olen törmännyt vuosien varrella kahteen ex-legioonalaisen, joista muuten kumpikaan ei ollut suorittanut palvelustaan loppuun.

Sen mitä olen puhunut entisten legioonalaisten kanssa muissa yhteyksissä, niin joku vapaaehtoinen maanpuolustus tai edes suomalainen yhteiskunta ei ole kauhean kovassa kurssissa.
Ja voidaan varmaan todeta että @Tetra :n taivastelu ukrainalaisia taistelijoista legioonassa oli silkkaa puppua, koska ukrainalaisia ja ryssiä on aina ollut paljon edustettuna legioonassa. Ja voidaan myöskin todeta että teikäläinen ei sitten ole tavannut kaikkia suomalaisia legioonassa palvelleita.
 
Ei kai venäläisiä tai muitakaan ex-neukkuja ole aina ollut paljon legioonassa. Vasta neuvostoliiton romahdus toi sen miespotentiaalin käyttöön.

Legioonasta tietenkin liikkuu kaikenlaista juttua. Keskeinen ongelma kyseisessä yksikössä on se, että huomattava osa sinne tulleista ei ole kiinnostunut sotilaan ammatista vaan siitä, että se on menolippu schengenalueelle ja palkka houkuttelee kehitysmaista tulevia. Miehet siis haluavat jotain sellaista jota saa vasta palveluksen jälkeen. Itäeurooppalaiset ovat vahvasti edustettuna aivan kuten on latinalaisen amerikan toivotkin. Toki joukkoon mahtuu niitäkin jotka hakeutuvat legioonan koulutukseen sen takia, että saisivat koulutuksen "oman asian ajamiseen". Se ei välttämättö ole hyvä arpa varsinkin kun, et itse päätä minkälaisen koulutuksen saat. Viisi vuotta on siis erittäin pitkä aika varsinkin jos käteen jää koulutus vaikka autosotamieheksi, hitsariksi tai kirjuriksi.

Ei tetran perusteeseissä ole mitään virhettä. Ukraina on paska maa ja kehityskin on ollut hitaanlaista.
 
Toki joukkoon mahtuu niitäkin jotka hakeutuvat legioonan koulutukseen sen takia, että saisivat koulutuksen "oman asian ajamiseen". Se ei välttämättö ole hyvä arpa varsinkin kun, et itse päätä minkälaisen koulutuksen saat. Viisi vuotta on siis erittäin pitkä aika varsinkin jos käteen jää koulutus vaikka autosotamieheksi, hitsariksi tai kirjuriksi.
Se legioonan "autosotamies" tai "hitsari" siltikin varmaan tappelee paremmin kuin normaali ryssän sotamies.
 
Se legioonan "autosotamies" tai "hitsari" siltikin varmaan tappelee paremmin kuin normaali ryssän sotamies.

Ainakin osaa marssia 88 askelta minuutissa ja simpukka lautanen viinin kanssa on tuttua ruokaa.

Aika moni mennyt legioonaan etsimään "huippuluokan sotilaskoulutusta" ja tullut pettyneenä pois. Legioonan koulutus on OK, mutta ei sinne tarvitse esimerkiksi suomalaisen mennä oppia hakemaan.

Jos ukrainan kannattaisi jotain legioonasta omaksua, niin se on legioonan tapa laittaa parhaat miehet suhteellisen lyhyen koulutuksen jälkeen lyhyelle aliupseerikurssille. Kahden vuoden jälkeen on mahdollista päästä kahdeksan viikon intensiiviseen legioonan "AUKiin". Sen sijaan ukrainalaiset yrittää sotatilassa apinoida jotain amerikkalaista aliupseerikoulutusta.
 
Jos ukrainan kannattaisi jotain legioonasta omaksua, niin se on legioonan tapa laittaa parhaat miehet suhteellisen lyhyen koulutuksen jälkeen lyhyelle aliupseerikurssille. Kahden vuoden jälkeen on mahdollista päästä kahdeksan viikon intensiiviseen legioonan "AUKiin". Sen sijaan ukrainalaiset yrittää sotatilassa apinoida jotain amerikkalaista aliupseerikoulutusta.

Ukraina ottaa oppia niiltä keitä saa, 2014 aikana ja sen jälkeen tiedusteluja on lähtenyt olennaisesti suurempaan joukkoon maita, valtaosa on syystä tai toisesta vastannut "ei ole resursseja" tjsp, joten perusta rakennetaan sille opille mitä saadaan. Ukrainalla itsellään ei ollut kärjistetysti ilmaisten muuta kuin puna-armeijan opit (jos enää edes sitäkään), joten ulkopuoliselta on vaadittu sitoutumista - harvalla sitä näyttää olevan.

P.S. Myös Suomelta on tiedusteltu halukkuutta Ukrainan asevoimien koulutukseen, etenkin reservin koulutukseen - maassa oli pantu merkille Suomen laadukas reservi ja sen korkea koulutustaso. Jostain syystä virallisen Suomen vastaus oli kieltävä.
 
Näyttää tänne taas kertyneen huomioita Ukrainan heikosta yhteiskunnallisesta kehityksestä sekä vertailua muihin Neuvostoliiton romahduksen jälkeen itsenäistyneihin Itä-Euroopan valtioihin..
- siihen miksi Ukrainassa ei ole kyetty samanlaiseen positiiviseen muutokseen kuin esim. Baltian maissa, Puolassa, Unkarissa jne. löytyy selkeät syyt joita ylläolevissa kirjoituksissa (poislukien nimim."vlad") ei ole kuitenkaan nähty tarpeelliseksi tuoda esille.
- tilastoista voimme tietenkin lukea sen että Ukrainalla on vaikeuksia yhteiskunnallisen kehityksensä osalta. Tämä ei ole mikään salaisuus tai edes yllättävää tietoa. Samalla olisi korrektia myös kertoa etteivät vaikeudet ole sattumaa ja/tai yksinomaan Ukrainan ja ukrainalaisten itse itselleen aiheuttamaa ongelmaa.

Lähtemättä sen pidemmälle erittelemään Ukrainan varhaisemman- tai lähihistorian (NL:n jälkeen) yksityiskohtia voidaan sanoa että maan kehitystä on ohjailtu ja kontrolloitu äärimmäisen kattavasti Venäjän toimesta.
- Ukraina oli paljon kiinteämmin sitein osana Neuvostoliittoa kuin Stalinin II-maailman sodan myötä valloittamat valtiot. Lähtökohdat Ukrainan itsenäistymisekehityksellä ovat olleet heikommat kuin monilla muilla NL:n entisillä alusmailla.
- sodan sekä taloudelle tärkeiden alueiden miehityksien myötä Venäjä on kyennyt konkreettisesti vaikeuttamaan ja estämään Ukrainaa kehitystä.. Tämä ei liene mikään salaisuus kenellekään.

Siinä vaiheessa kun Venäjällä valta siirtyi Jeltsinin kauden jälkeen Putinille sekä hänen taustavoiminaan toimiville silovikkieliitille, ryhdyttiin myös Ukrainaa "kampeamaan" osaksi Putinin johtamaa Venäjää. Vasta Maidanin kansannousun myötä Ukrainassa herättiin ja onnistuttiin vastustamaan, presidenttiä myöten koko yhteiskunnallisen hallinnon, turvallisuuspalvelun, puolustusvoimat jne. kaapanneita venäläisiä ja venäläismielisiä. Eikä tämä Maidan'in myötä alkanut itsenäistymistaistelu ole vieläkään ohitse. Sotaa käydään kaikilla mahdollisilla rintamilla ja keinoilla.
- tässä topic'issa aihetta on käsitelty varsin kattavasti, aivan alkuvaiheista lähtien..
- kaikista vaikeuksista, sodasta, koko yhteiskuntaan tarttuneesta korruptiosta, oligarkeista ja heidän suojelijoistaan, jne. huolimatta Ukrainassa ollaan menossa oikeaan suuntaan. Päinvastoin kuin Venäjällä.
- kestää varmasti muutaman vaalikauden ennen kuin päästään muiden entisten NL:n alusmaiden kehitystahtiin mutta suunta on selkeä..
- edelleenkin Venäjä koettaa *kaikin mahdollisin* keinoin vaikeuttaa Ukrainan yhteiskunnallista kehitystä. Kuten kaikkea muutakin Euroopan maiden yhteinäistä politiikkaa.

Ikävä kyllä aina silloin tällöin myös netin välityksellä lehahtelee ilmoille virtuaalista "kaalinhajua" jonka alkuperää tuskin tarvitsee lähteä sen pidemmälle arvailemaan..
 
Back
Top