Ukrainan konflikti/sota

Jos halutaan ennustella tulevaisuutta olisi hyvä tutustua myös historiaan.

Vertaillaampa maailmantapahtumia:

1930-luvulla Saksassa nousi valtaan Hitler ja Saksan Kansallissosialistinen Työväen Puolue (=natsit). Varsin nopeasti Saksa muuttui täydelliseksi diktatuuriksi jossa valtakunnan yksinvaltaiseksi johtajaksi nousi Hitler, murhaamalla tai muuten alistamalla kaikki kilpailujansa.
- muutamassa vuodessa Hitler lopetti kaiken opposition toiminnan...salamurhien, väkivaltaisen painostuksen, rikosten, kovan propagandan sekä erilaisia vähemmistöryhmiä terrorisoivan väkivaltakoneistonsa avulla.
- Saksan ja saksalaisten varustautuminen sotaan alloitettiin. Vallattiin ja miehitettiin myös naapurimaihin kuuluneita "vanhoja saksalaisia alueita jne.

2000-luvun alussa Venäjällä maan hallinnon johtoon nostettiin, näennäisesti kansan vaaleissa valitsemana KGB/FSB:n johtaja Putin. Hänellä oli jo alusta alkaen taustallaan vastaava Venäjän sisäisen turvallisuusorganisaation tuki (jollaisen Hitler perusti omista kannattajiensa piiristä).
- Venäjä muuttui samanlaiseksi kansallismieliseksi diktatuuriksi kuin natsisaksa..ja täysin samanlaisilla väkivaltaisilla keinoilla, salamurhaamalla vastustajiaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
- varustautuminen sotaan ja aiemmin Neuvostoliittoon kuuluneiden alueiden miehitykset ja pakkoliittäminen alkoivat..

Vuonna 1938 Hitler liitti Saksaan Itävallan. Ikuiseksi osaksi suurta saksankielistä Saksaa. Käytännössä ilman ulkovaltojen minkäänlaista protestointia..
Samana vuonna Saksa suoritti Tsekkien Sudeettialueiden miehityksen ja liittämisen Saksaan.
- löytääkö joku muukin yhteyneväisyyksiä Putinin diktatuurin suorittamiin sotiin ja miehityksiin? (joita toki on paljon enemmän kuin Hitlerin tekemät)

Seuraavana vuonna (1939) olikin sitten Puolan vuoro (jota pohjusti monenlainen poliittinen uhkailu, salaiset sopimukset naapurimaiden kohtaloista jne. Jne..)
....................
Ja..sitten voimmekin siirtyä ennustamaan tulevaisuutta, edellä mainitun, jo tiedossamme olevan historian pohjalta..

Huhtikuussa 2021 Putin ilmoittaa että Venäjän sekä Valko-Venäjä muodostavat ikuisesti kestävän valtioliiton..
- tämä tuskin aiheuttaa muiden maiden suunnalta suurempaa arvostelua..
- varsinkin kun Valko-Venäjällä järjestetää kansanäänestys liittymisestä jossa 98% kansalaisista hyväksyy liitoksen (myös äänestysprosentti nousee reilusti yli 90 %:in)

Jo samana vuonna Venäjä liittää itseensä, Putinin ilmoituksen mukaan ikuisesti Venäjään kuuluneet, Ukrainan itäiset alueet..

Tässä vaiheessa myös ulkomailla herää vaatimus turvata jäljellä olevan Ukrainan itsenäisyys ja koskematomuus..
- tästä tehdään sopimus jossa sitoudutaan puolustamaan sotilaallisesti Ukrainaa. Sopimukseen yhtyy myös Putin ja Venäjä (Ehkä jopa pres. Niinistö nousee esille suurena rauhantuojana - siis "rauha meidän ajallemme!")

Mutta, mahdollisesti jo 2022 Venäjä aloittaa sodan hylkkäämällä vaikkapa Suvalkin käytävään (vrt. Natsit ja Memel'in käytävä v. 1939)
- ja samanaikaisesti alkaa Venäjän hyökkäyssota myös Ukrainassa

Tuskinpa Suomikaan jäisi täysin osattomaksia sodasta..meillä saattaa toistua hyvin samankaltaiset tapahtumat kuin syksyllä 1939..(sopimuksia Suomen kohtalosta, aluevaatimuksia jne. Viimekädessä seurauksena on hyökkäys ja sota)
- jää nähtäväksi miten Suomi liittoutuu ja keiden kanssa?

Mutta miten käy Kiinan ja USA:n?
- ehkä samalla tavalla kuin aikoinaan v. 1941, Jenkit pysyy enemmän ja vähemmän erssa Euroopan sodista, kuten aikoinaan - Kunnes Japani hyökkäsi Pearl Harbor'iin...
- kun Euroopassa alkaa sota niin sitä kestää varmasti useita vuosia,,,kuka tietää vaikka kiinalaiset aktivoituisivat esim. vuonna 2025 ja mikä olisikaan Kiinalta parempi avaus kuin yllätyshyökkäys Taiwan'iin.
- viimeistään se vetäisi eurooppalaiseen ja globaaliin sotaan myös USA:n..
- tosin kiinalaiset voivat jättäytyä kaiken sotimisen ulkopuolelle ja odotella jos jossain vaiheessa pohjoisesta tipahtaa, ihan itsekseen kuin hedelmä puusta, siperialainen suuri omena..
...........................

Mutta eihän näin voi tapahtua todellisuudessa... Ihmiskunta on kehittynyt ja viisatunut. Kukaan ei halua sotaa eikä missään tapauksessa siitä aiheutuvia tuhoa sekä kuolemaa.
Olemmehan me oppineet jo aikasemmista sodista ettei niissä ole voittajia. Kaikki häviävät, kuka enemmän ja kuka vähemmän..mutta kukaan ei jää voitolle.

Siksi voikin sanoa että suursota on tulevaisuudessa täysin mahdoton.. Vai mitä mieltä ollaan?

Suomi joutuu sotaan 2050 vuoteen mennessä. Jos Putin oikeesti rakentaa vanhaa Neuvostoliittoa.
 
Georgia ei ole ollut abhaaseille ja osseeteille kovinkaan kiva kaveri. Tämän takia he ovat joutuneet kääntymään Venäjän puoleen suojelun osalta. En pitäisi abhaasien ja osseettien jeesaamista Venäjän pahimpana syntinä.
Georgia lipsuu tietty tämän keskustelun kannalta offtopiciin, mutta tokihan tuolla on jokaisella kädet veressä, eikä tyylipisteitä saa yksikään osapuoli. Taisi kuitenkin vielä1992 georgialaiset olla enemmistönä, johon kohdistui etninen puhdistus noillakin alueilla (jossa siinäkin Venäjä jo auttoi). Joten syitä on helppo löytää. Tämä ei tietenkään mitenkään oikeuta muuta pahantekoa.
Venäjän suhteen ... he nyt kuitenkin ylittivät naapurivaltion rajan. Ja olivat siihen valmistautuneet ennalta. Kyllä se on aika paha synti.

Mutta pointti oli; Venäjä ei ole se joka tulee näissä asioissa yllätetyksi, he pitävät kyllä tiukasti aloitteen. Pataan saattaa siitä huolimatta tulla.
 
Mutta pointti oli; Venäjä ei ole se joka tulee näissä asioissa yllätetyksi, he pitävät kyllä tiukasti aloitteen. Pataan saattaa siitä huolimatta tulla.

Venäjä pitää aloitteen tiukasti käsissään pehmeän vaikuttamisen (subversio, hybridivaikuttaminen, vakoilu ja mitä eri nimiä eri asioista milloinkin käytetään) alueella.

Venäjä pitää aloitteen tiukasti käsissään puolikovan vaikuttamisen suhteen.

Venäjä pitää aloitteen tiukasti käsissään kovan sotilaallisen vaikuttamisen suhteen.

Suomelle olisi kustannustehokkainta aloittaa karvaaminen niin aikaisin kuin mahdollista eli jo siellä pehmeällä alueella. Olen karjunut sen asian puolesta ehkä 15 vuotta naama punaisena kaikkiin suuntiin, joita keksin ja mitä ilmeisimmän täysin turhaan, koska ketään ei tunnu asia kiinnostavan.

Me näemme esim. Ukrainasta, että mitä siitä seuraa, että pehmeän voiman suhteen tyydytään reaktiiviseen, myöhästyneeseen, alimitoitettuun, lähes yksinomaan analyyttiseen ja substanssikeskeiseen ja korruptoituneeseen vastatoimintaan ja tilannekuvatyöhön pehmeän ja puolikovan voiman maailmassa. Se maksaa kovan sotilaallisen voiman maailmassa uskomattoman määrän miljardeja euroja, ihmishenkiä, infraa, neliökilometrejä...

Pehmeää voimaa rakennetaan vuosikymmeniä sillanpääksi kovemmalle voimalle. Sillanpään antaminen vastapuolelle omalla maaperällä ilmaiseksi ja ei-pakotettuna on lähes aina suurimpia tyhmyyksiä, joita voi tehdä jos on aggressiivisen, ekspansiivisen suurvallan naapurissa.

Lopulta voi käydä jopa niin, että naapuri kykenee ohjaamaan osaa siitä toiminnasta, jolla sen pehmeää vaikuttamista pitäisi etsiä ja torjua. Näinhän tunnetusti oli esim. punaisen Valpon aikana ja noin 137% todennäköisyydellä myöhemminkin.
 
Nyt menee hieman yläkanttiin.

Venäjällä on armeijat jaettu divisiooniin ja siitä suoraan puolestaan joko rykmentteihin, prikaateihin tai suoraan pataljooniin. Hieman hankala suoraan laskea, että montako vanjan prikaatia, mutta suomalaisittain se olisi n. 16 prikaatia.

Kyllä täällä on varmasti paremmin tietäviä jotka voisivat listata, että mitä divisioonia ja niiden osia nyt rajan tuntumassa oleilee.

edit: paitsi, että läntisessä sotilaspiirissä ei tunnu enää divisioonia näkyvän... hmm, ovatko Venäläiset divisioonarakenteesta luopumassa modernisaation myötä? Pitääpä itsekin joskus enemmän lueskella aiheesta.
Venäjällä aloitettiin 2008-2010 paikkeilla uudistus, jossa divisioonarakennetta lähdettiin nopeasti muuttamaan prikaatirakenteeksi. Tässä päästiin varsin pitkälle, eli joskus 2014 lähes kaikki yhtymät oliva moottoroituja jv prikaateja ja panssariprikaateja (menee ulkomuistista .. mutta olisikohan ollut 37 ja 3 kpl)*. Vain Moskovan ympärillä olleet kaartin jv- ja panssaridivisioonat jäivät omaan kokoonpanoonsa.
Syynä tähän lienee ollut se, että divisioonien liikkeellesaaminen oli surkeaa, ja valmius heikko. Ajatus oli pienentää yhtymäkokoa ja parantaa tällä tavoin valmiutta.
Koulutustarkastuksissa kuitenkin todettiin että jos divisioonasta oli vaikeuksia saadaa liikkeelle yksi rykmentti, niin samalla tavoin prikaatista vaivoin saatiin yksi pataljoona.
Tämän jälkeen on ollut kaksi suuntausta: yhtymiä on muutettu takaisin divisiooniin ja on kehitetty pataljoonan taisteluryhmiä, joissa esim. prikaatikokoonpanossa on siis käytetty prikaatin kovimman iskun osia, ja vähemmän saappaita.

Nyt nuo pataljoonamäärät, erityisesti jos ovat taisteluryhmiä, alkavat kyllä olemaan koko Venäjän vakinaisen armeijan ponnistuskyvyn yläsektorissa. Jossain oli maininta että kokonaismäärä olisi jossain runsas 130 pataljoonaa (taisteluryhmää siis).

*huom! muita prikaateja ja yhtymiä on toki runsaasti.

Tämä on siis oma käsitykseni - ja saatan olla täysin väärässä. Foorumin asiantuntijat toivottavasti korjaavat.
 
Venäjä pitää aloitteen tiukasti käsissään pehmeän vaikuttamisen (subversio, hybridivaikuttaminen, vakoilu ja mitä eri nimiä eri asioista milloinkin käytetään) alueella.

Venäjä pitää aloitteen tiukasti käsissään puolikovan vaikuttamisen suhteen.

Venäjä pitää aloitteen tiukasti käsissään kovan sotilaallisen vaikuttamisen suhteen.

Suomelle olisi kustannustehokkainta aloittaa karvaaminen niin aikaisin kuin mahdollista eli jo siellä pehmeällä alueella. Olen karjunut sen asian puolesta ehkä 15 vuotta naama punaisena kaikkiin suuntiin, joita keksin ja mitä ilmeisimmän täysin turhaan, koska ketään ei tunnu asia kiinnostavan.

Me näemme esim. Ukrainasta, että mitä siitä seuraa, että pehmeän voiman suhteen tyydytään reaktiiviseen, myöhästyneeseen, alimitoitettuun, lähes yksinomaan analyyttiseen ja substanssikeskeiseen ja korruptoituneeseen vastatoimintaan ja tilannekuvatyöhön pehmeän ja puolikovan voiman maailmassa. Se maksaa kovan sotilaallisen voiman maailmassa uskomattoman määrän miljardeja euroja, ihmishenkiä, infraa, neliökilometrejä...

Pehmeää voimaa rakennetaan vuosikymmeniä sillanpääksi kovemmalle voimalle. Sillanpään antaminen vastapuolelle omalla maaperällä ilmaiseksi ja ei-pakotettuna on lähes aina suurimpia tyhmyyksiä, joita voi tehdä jos on aggressiivisen, ekspansiivisen suurvallan naapurissa.

Lopulta voi käydä jopa niin, että naapuri kykenee ohjaamaan osaa siitä toiminnasta, jolla sen pehmeää vaikuttamista pitäisi etsiä ja torjua. Näinhän tunnetusti oli esim. punaisen Valpon aikana ja noin 137% todennäköisyydellä myöhemminkin.
Täysin samaa mieltä.
Juuri tämä aloitteen jättäminen jatkuvasti ja kaikissa tilanteissa Venäjälle on suorastaan pöyristyttävää. Se tulee johtamaan katastrofiin.

Ukrainassa Venäjän annetaan rauhassa rakentaa hyökkäyskykyään, sille annetaan tilaa ja keskustellaan. Venäjä tietää tämän ja käyttää koko tilan hyväksi; niin pehmeän kuin kovan ja kaiken siinä välissä.

Yksi tapa pehmeään vaikuttamiseen ja aloitteen ottamiseen on niinkin arkipäiväinen ja simppeli; mitäs jos ei keskustellakaan.
Se saattaisi olla huomattavasti merkittävämpi indikaatio Venäjälle, kuin se Saulin tekemä soitto Putinille josta tuolla edellä irvistelin.
 
Peilaten historiaan niin Kiovan Venäjän ja Moskovan Venäjän sotilaallinen yhteenottto vuonna 2021 olisi sinänsä kutkuttava ajatus. Vaikutukset ihmisiin ei ole kutkuttavaa, en sitä toivo. Mutta noin hypoteettisesti skenaariota ajatellen, historiaan peilaten.
 
Vasiljeva sanoo Twitterissä, että Navalnyin veren kaliumpitoisuus on saavuttanut kriittisen tason. Jos veren kaliumpitoisuus on yli 6 millimoolia litrassa tarvitaan tavallisesti välitöntä hoitoa. Lääkäreiden mukaan Navalnyilla pitoisuus oli 7.1. Navalnyi on ollut yli kaksi viikkoa syömälakossa ja vaatinut kunnollista lääkärinhoitoa selkäkipuihin sekä raajojen tunnottomuuteen."

"Mä en oo teholla yleensä jäänyt kattelemaan yli kuuden arvoja, koska tuosta syystä jos se sydän pysähtyy, niin sitä ei enää saa käyntiin" t. kanssani elävä lääkäritär.
 
Paljon tänä tekisi miesvahvuutena?

Ja mielenkiinnosta mihin tämä tieto perustuu?

Ukrainan valtion ilmoitukseen. Tuntuisi ettei ukrainalla ole yhtään varaa valehdella, kun tiedot tulevat amerikkalaisista global hawk laskennoista.

Edit: Tämmöisen löysin 17.4:

1618830689397.png
Tässä ei ilmeisesti ole donetskin militantteja, joita oli jossain laskettu olevan noin 25 pataljoonaa. Lisäystä odotetaan eri lähteiden perusteella 10-15 pataljoonaa. Eli aiempaan verrattuna luvuissa ollaan tultu alas.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt muuten oleellinen seikka josta ei ole puhuttu (niin että olisin huomattu):

Onko Venäjällä ollut nyt minkään asteisia liikekannallepanoja? Koostuvatko kaikki joukot siis (vähemmän uhrattavista) vakituisista ja varusmiehistä? Tämä indikoisi kuitenkin jossain määrin rajattuista sotatoimista.
Itseäni toistaen:

Onko foorumilaisilla näkemyksiä tähän asiaan? Miksi Venäjältä ei ole kuulunut ääniä edes osittaisesta liikekannallepanosta jos olisi suurempi offensiivi tulossa? Mistä tämä kielii?

Mitkä ovat tavoitteet: mahdolliset välitavoitteet ja päätavoitteet. Useampi tuntu uskovan, että jokin tavoite on Donbassin ja Luhanskin annexointi Krimin tapaan Venäjään, mutta onko kyseessä vain välitavoite vai päätavoite tälle joukkojen kokoamiselle?

Ukrainakaan ei ole aloittanut liikekannallepanoa, vaikka siellä syvästi huolissaan ollaankin. Aloitti kuitenkin sen silloin 2014-2015. Tai ainakin sellaisen liikekannallepanon, jonka Ukraina tuolloin sai aikaiseksi. Luulisi, että olisivat aloittaneet, jos tiedustelutiedot kertoisivat Venäjän tavoittelevan sodan laajentamisesta syvemälle Ukrainaan ja esim. Odessan valtaamista.
 
Georgia lipsuu tietty tämän keskustelun kannalta offtopiciin, mutta tokihan tuolla on jokaisella kädet veressä, eikä tyylipisteitä saa yksikään osapuoli. Taisi kuitenkin vielä1992 georgialaiset olla enemmistönä, johon kohdistui etninen puhdistus noillakin alueilla (jossa siinäkin Venäjä jo auttoi). Joten syitä on helppo löytää. Tämä ei tietenkään mitenkään oikeuta muuta pahantekoa.
Venäjän suhteen ... he nyt kuitenkin ylittivät naapurivaltion rajan. Ja olivat siihen valmistautuneet ennalta. Kyllä se on aika paha synti.

Mutta pointti oli; Venäjä ei ole se joka tulee näissä asioissa yllätetyksi, he pitävät kyllä tiukasti aloitteen. Pataan saattaa siitä huolimatta tulla.
Abhaasiassa georgialaisia oli luokkaa 50 % väestöstä ennen Neuvostoliiton hajoamista ja Etelä-Ossetiassa vähemmän. Georgia lakkautti Abhaasian autonomian ja lopetti kielen virallisen aseman jolloin abhaasit nousivat kapinaan -> georgialaiset joutuivat väistymään. Georgialaisten ja näiden ryhmien välillä lienee jotain muutakin jännitettä. Ei taida kenelläkään tänne kirjoittavilla (itse mukaan lukien) olla kovin hyvää ymmärrystä tuon alueen etnisistä suhteista ja olevaisuudesta. Saattaa jopa olla, että abhaasit ja osseetit ovat sellaisia mulgeroita, että Georgian teot ovat perusteltuja. Joka tapauksessa historia on osoittanut, että näiden ryhmien ei kannata olla samassa valtiossa.

Venäjän suorittama interventio olisi mahdollisesti nähty jonkun muun suorittamana erittäin hienona asiana. Eihän tässä ole mitään kaksinaismoralismia.

Suomen kannalta Georgian sota oli hyvä asia, koska siinä taisi tulla jonkinlainen herätys ettei omaa puolustusta kannata ajaa alas.
 
Viimeksi muokattu:
Jos Ukraina on osa Puutinin pitkää peliä niin mikä on hänen endgamensa? Raja takaisin Saksan rajalle?
Endgame on todella hyvä kysymys. Niinistöhän hyvin kertoi että kasakka ottaa kaiken mikä on irti.
Sillä logiikalla jos vauhtiin päästyä meno on suht vapaata niin pitkälle vanja koittaa Eurooppaan.
.
 
Jos Ukraina on osa Puutinin pitkää peliä niin mikä on hänen endgamensa? Raja takaisin Saksan rajalle?
Suomi joutuu sotaan 2050 vuoteen mennessä. Jos Putin oikeesti rakentaa vanhaa Neuvostoliittoa.
Kannattaa muistaa että Putinin ikä on 68 vuotta, joten uskoisin että kaikki suunnitelmat sisältyy hänen elinikäänsä. Seuraajasta ei ole tietoa, niin voihan se tietenkin jatkaa Putinin viitoittamalla tiellä, mutta se on eri asia miten se sitten onnistuu kun rosvopäällikkö jättää valtaistuimen taisteltavaksi.
Kuka muuten on tällä hetkellä se "virallinen" perijä, Medvevev?

20 vuotta, siihen mennessä kaiken pitää olla Tsaarille valmis.
 
Viimeksi muokattu:
Kannattaa muistaa että Putinin ikä on 68 vuotta, joten uskoisin että kaikki suunnitelmat sisältyy hänen elinikäänsä. Seuraajasta ei ole tietoa, niin voihan se tietenkin jatkaa Putinin viitoittamalla tiellä, mutta se on eri asia miten se sitten onnistuu kun rosvopäällikkö jättää valtaistuimen taisteltavaksi.
Kuka muuten on tällä hetkellä se "virallinen" perijä, Medvevev?

20 vuotta, siihen mennessä kaiken pitää olla keisarille valmis.

Shoigua on veikkailtu. Puolustusministeri. Viimeaikaisissa yhteiskuvissa puettu identtisesti putinin kanssa. Tämmöisellä aikoinaan alleviivattiin johtajien tasa-arvoisuutta.
1618832889325.png
1618832963676.png

edit: Ilmeisesti ei ole ollut KBGssä töissä vaikka toisin muistaisin lukeneeni.
 
Endgame on todella hyvä kysymys. Niinistöhän hyvin kertoi että kasakka ottaa kaiken mikä on irti.
Sillä logiikalla jos vauhtiin päästyä meno on suht vapaata niin pitkälle vanja koittaa Eurooppaan.
.
Jos Ukraina on osa Puutinin pitkää peliä niin mikä on hänen endgamensa? Raja takaisin Saksan rajalle?

Tämä on Suomen kannalta erittäin oleellinen kysymys. Toistan saman minkä aiemminkin, Putinin aika on ikänsä puolesta rajallinen ja hänen pitkäaikainen fantasiansa on ollut tsaarinajan rajojen palauttaminen Venäjälle.

Venäjän laajentumispyrkimykset pitäisi torjua nyt heti alkuunsa Ukrainassa ja sodan syttyessä kuluttaa Venäjän kalustoa aivan maksimaalisesti. Jos yhdellä operaatiolla lohkeaa tavoitteet Ukrainasta ja Valko-Venäjältä, niin jäljellä lännessä on Suomi ja Baltia. Lisäksi Venäjä on saanut siirrrettyä rintaman omilta rajoiltaan merkittävästi ulospäin, mikä vain lisää Putinin röyhkeyttä. Röyhkeyttä lisää myös se jos lännen vastareaktio jää nyt laimeaksi ja tappiot vähäisiksi.

Jos V-V ja Ukrainan operaatiot onnistuvat suhteellisen kivuttomasti ja lännen reaktio on lähinnä kitinää niin Suomi / osia Suomesta on tähtäimessä hyvin nopeasti. Mielestäni Suomella on harvinaisen kova kiire natoon, jos siellä edes enää kukaan haluaa "pilaantuneeseen tavaraan" koskea.

Mitä EU:hun ja Saksaan tulee, niin lienevät valmiit myymään edestä kaiken ilman taistelua oman perseensä pelastamiseksi. Mikään ei viittaa muunlaiseen päättäväisyyteen.
 
Onko jollakulla havaintoa, mitä Rosgvardia puuhaa tällä hetkellä?

Sen liikkeistä voinee päätellä jotain valtionjohdon suunnitelmista.



Ilmeisesti heitä ei ole havaittu ainakaan suuremmassa määrin Ukrainan tuntumassa.

One element of the Russian military apparatus is notable in its absence: the Rosgvardia (National Guard). In 2014, when Russia was threatening to launch a full-scale invasion of Ukraine, the National Guard’s predecessor formations (then under the Ministry of Interior) deployed in large numbers alongside military units. The idea was that the Kremlin would need the National Guard to set up an occupation regime in Ukraine and to suppress local and irregular resistance to the Russian occupiers.

ecfr.eu/article/war-of-unreality-why-russia-is-threatening-to-escalate-the-ukraine-conflict/



Viime viikolla Rosgvardian johtoa erotettiin reippaalla kädellä.

(Google-käännös)

Putin fired Rosgvardia generals

President Vladimir Putin issued a decree in accordance with which changes were made in the leadership of the Russian Guard. State Duma deputy Alexander Khinshtein announced this in his Telegram channel.

So, the deputy director - the commander-in-chief of the National Guard forces, Lieutenant-General Yuri Babkin, the head of the legal department, Major-General Alexander Shkolnikov, and the head of the Rosgvardia service in North Ossetia, Colonel Elbrus Ramonov - were dismissed from their posts.

Also, the decree dismissed Lieutenant General Alexei Belyakov, who previously headed the Rosgvardia's main communications department, former head of the main department for work with personnel, Lieutenant General Nikolai Ryabchikov, former head of the financial and economic department, Lieutenant General Vyacheslav Savkin and Major General Vladimir Kupavsky , Head of the Perm Military Institute of the Russian National Guard Troops.

It is also indicated that the listed generals left the service of their own free will. “However, most of them, with the exception of the honored veteran Yuri Babkin, suffered as a result of inspections organized by the leadership of the service,” the newspaper emphasizes.

In addition, the publication writes that all the dismissed can be conditionally attributed to the logisticians associated with the former deputy director of the Rosgvardia, Lieutenant General Sergei Mileiko, who is now in jail on charges of particularly large fraud.

On December 18, the Moscow Garrison Military Court arrested Mileiko, accused of fraud worth more than half a billion rubles. According to the investigation, in the period from 2017 to 2019, the military was supplied with a uniform of poor quality, and paid for it as a premium. At the same time, the deliveries were supervised by the former chief logistic officer of the Russian Guard, Mileiko. In the materials of the criminal case, there is a confession of the head of the supplier company.

lenta.ru/news/2021/04/14/generals/
 
Onko jollakulla havaintoa, mitä Rosgvardia puuhaa tällä hetkellä?

Sen liikkeistä voinee päätellä jotain valtionjohdon suunnitelmista.



Ilmeisesti heitä ei ole havaittu ainakaan suuremmassa määrin Ukrainan tuntumassa.

One element of the Russian military apparatus is notable in its absence: the Rosgvardia (National Guard). In 2014, when Russia was threatening to launch a full-scale invasion of Ukraine, the National Guard’s predecessor formations (then under the Ministry of Interior) deployed in large numbers alongside military units. The idea was that the Kremlin would need the National Guard to set up an occupation regime in Ukraine and to suppress local and irregular resistance to the Russian occupiers.

ecfr.eu/article/war-of-unreality-why-russia-is-threatening-to-escalate-the-ukraine-conflict/



Viime viikolla Rosgvardian johtoa erotettiin reippaalla kädellä.

(Google-käännös)

Putin fired Rosgvardia generals

President Vladimir Putin issued a decree in accordance with which changes were made in the leadership of the Russian Guard. State Duma deputy Alexander Khinshtein announced this in his Telegram channel.

So, the deputy director - the commander-in-chief of the National Guard forces, Lieutenant-General Yuri Babkin, the head of the legal department, Major-General Alexander Shkolnikov, and the head of the Rosgvardia service in North Ossetia, Colonel Elbrus Ramonov - were dismissed from their posts.

Also, the decree dismissed Lieutenant General Alexei Belyakov, who previously headed the Rosgvardia's main communications department, former head of the main department for work with personnel, Lieutenant General Nikolai Ryabchikov, former head of the financial and economic department, Lieutenant General Vyacheslav Savkin and Major General Vladimir Kupavsky , Head of the Perm Military Institute of the Russian National Guard Troops.

It is also indicated that the listed generals left the service of their own free will. “However, most of them, with the exception of the honored veteran Yuri Babkin, suffered as a result of inspections organized by the leadership of the service,” the newspaper emphasizes.

In addition, the publication writes that all the dismissed can be conditionally attributed to the logisticians associated with the former deputy director of the Rosgvardia, Lieutenant General Sergei Mileiko, who is now in jail on charges of particularly large fraud.

On December 18, the Moscow Garrison Military Court arrested Mileiko, accused of fraud worth more than half a billion rubles. According to the investigation, in the period from 2017 to 2019, the military was supplied with a uniform of poor quality, and paid for it as a premium. At the same time, the deliveries were supervised by the former chief logistic officer of the Russian Guard, Mileiko. In the materials of the criminal case, there is a confession of the head of the supplier company.

lenta.ru/news/2021/04/14/generals/
Taisin jo aiemmin spekuloida että jos niitä sisäministeriön joukkoja tarvitaan omien kansalaisten kurmoottamiseen ja sen takia armeija on siirretty pois tieltä, ettei tule vahinkoja...
 
Minä en ole kyllä ylläolevasta oikein missään kohdassa samaa mieltä.

Tämä narratiivi kansainvälisten sopimusten merkityksestä ja valtioiden halukkuudesta noudattaa niitä on täsmälleen sama, jota Venäjän valtio on pyrkinyt kaikin mahdollisin tavoin viemään eteenpäin, johdonmukaisesti ja käyttämällä valtavaa valikoimaa erilaisia työkaluja. Työkaluihin on kuulunut spämmääminen, trollaaminen, Venäjän ulko- ja sisäpoliittiset peliliikkeet sekä poliittisen- ja sotahistorian uudelleenkirjoittaminen. Mutta siihen on kuulunut myös häikäilemätön voimankäyttö, länsimaiden pyrkimysten romuttaminen ja kääntäminen ylösalaisin ja sekä omien rikosten oikeuttaminen esittämällä, että muutkin näin tekevät - ja käyttäen tässä hyväksi tarinan kerrontaa, jossa mukavasti jätetään pois sopivia osia, käännetään osallistujien rooleja ikäänkuin kirjoittaen koko näytelmä ja sen roolit uusiksi. Tähän kuuluu niin Srebrenica, Serbian pommitukset, Kosovo, Libya, Syyria, jne jne. jatkuen tarinoihin suomalaisten suorittamista julmuuksista.
Objektiivisuuteen pyrkivä läntinen moraali suo Venäläisille erinomaisen tarinankasvatusalustan, sillä tämän moraalin mukaisesti kaikkiin näkemyksiin pyritään suhtautumaan tasapuolisesti ja .. objektiivisesti.

Venäjä kuitenkin itse, ja kaikki Venäjään liittyvä keskustelu, toistuvasti esittää kuinka duumassa säädetään lakeja, annetaan presidentin asetuksia, tehdään sopimuksia ja esitetään, että itse niitä noudatetaan ja muut niitä rikkovat. Venäjä siis itse pyrkii omassa toiminnassaan kuitenkin esittämään, että sopimuksilla on merkitystä. Kuten vaikkapa nyt Pariisin rauhansopimuksella.

Mutta: sopimus on sopimus. On aivan sama, onko sen yksityisen henkilön, yritysten vai valtioiden välillä. Tämän asian kiistäminen on toimintaa, joka tukee Venäjän ja muiden roistojen tavoitteita. Tuo viisastelu sillä mitä Suomessa pitäisi ymmärtää ja miten laki, oikeus ja sopimukset ovat suhteellisia ja tulkinnallisia, on täysin naurettavaa. Kaikki jotka sopimuksia ovat joskus tehneet, siis kirjoittaneet eivätkä vain käyneet allekirjoittamassa asuntolainasopimusta, tietävät mihin sopimuksia käytetään, ja miksi niitä tehdään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sopimuspohjainen järjestelmä olisi jotenkin naurettava, lapsellinen, nuoren mitättömän valtion tai toimijan väärinkäsitys.

Kun meidän nykyisen valtioiden välisen sopimusrakennelman ja diplomatian perustukset laadittiin, Münsterin ja Osnabrückin pienissä kaupungeissa, Westfalenissa, hyväksyttiin paljon sinällään melko omituisia prinsiippejä. Yksi näistä oli se, että neuvottelijoilla on sama painoarvo, vaikka he edustavat pientä tai suurta valtiollista toimijaa. Miksi? Siksi, että Eurooppaa repinut ja tuhonnut 30 vuotta kestänyt aivan monumentaalisen raaka, ja silmitön sota, joka ei loppunut - ellei sääntöjä laadita uusiksi. Ja juuri näitä sääntöjä.
30 -vuotinen sota on pahin onnettomuus minkä Eurooppa on tähän päivään mennessä kokenut - mukaanlukien 2MS. Ne säännöt jotka tuolloin luotiin, luovat edes hieman suojaa ja silloin kun nämä säännöt ovat pettäneet - seuraukset ovat olleet hirmuisia.

Nyt Venäjä pyrkii tekemään juuri niin. Ja tätä narratiivia tukevaa ajatuksenjuoksua en voi hyväksyä.
Se johtaa kadotukseen ja vääjäämättä siihen, että myös venäläiset voivat katsella kuinka ydinrähdykset repivät heidän kaupunkinsa, äitinsä, isänsä veljensä siskonsa ja lapsensa.
Tämän rauhallisen ja raukean suomalaisen arjen ja edellämainitun tilanteen välissä on vain ne halveksitut sopimukset.


Kommentoin nyt samalla myös tuota alkuosaa: Ukrainan Maidanin yllätyksellisyytta. Se on täyttää soopaa. Venäjän on pitkin 2000-lukua ja sitä ennenkin, ollut aktiivisesti mukana vaikuttamassa Ukrainan politiikkaan ja poliittisen järjestelmän toimintaan. Jokainen hieman iäkkäämpi meistä muistaa varmasti hyvin nämä käänteet, Janukovits, Tymoshenko, Justsenko, .. myrkytykset, vaalien epärehellisyydet ja Venäjän jatkuvan vaikuttamisen tässä taustalla. Ukrainan armeija oli pahasti venäläisvaikutuksen alainen, ja siksi olikin niin helposti luovuttamassa aseensa ja paikkansa.. kun Kremlin kellot soivat. "muuttunut heidän näkökulmastaan epästabiiliksi ja arvaamattomaksi maidanin takia." uskomaton väite, he olivat itse varmistaneet että Ukraina on epästabiili. Stabiili Ukraina olisi siirtynyt länteen päin jo paljon aiemmin. Ja vai että "täysin yllättäen" ... miten se voisi olla mahdollista, kun ei se meille ihan tavallisille sivussa oleville eurooppalaisillekaan ollut mikään Täysi Yllätys.

Venäjällä on ollut peli hallussa kokoajan. Koskien niin Ukrainaa kuin esim. Georgiaa; Venäjän laivasto, lähtiessään Sevastopolista kohti Georgiaa, onnistui lähtemään käsittämättömän nopeasti ja itseasiassa on täysin selvää että laivasto oli pakattu ja valmis lähtemään hyvissä ajoin, ennenkuin Georgialaiset onnistuivat "yllättämään".
Venäjän maskottina toiminut Janukovits veti maton häntä äänestäneiden ukrainalaisten alta, pettäen vaalilupauksensa ja kääntyen EU.n suunnasta Venäjään päin. Tämäkö ei olisi ollut Venäjän nuotittamaa ja hallitsemaa. Ja kun peli ei onnistunut - Venäjäkö tuli pahasti yllätetyksi - höpöhöpö. Venäjällä oli Krimin suunnitelmat valmiina - tämänhän he ovat itsekin kertoneet. Paniikisssa: hah-hah-haa. Oli Ukrainan sinisilmäisyyttä ja heidän solutetun hallintonsa kykenemättömyyttä päästää Venäjä valtaamaan Krim ja käynnistämään sota Itä-Ukrainassa.

Minun on hieman vaikea ymmärtää, mitä sinä yrität sanoa. Jos yrität perustella, että venäjän toiminta ukrainassa on laitonta, niin miksi tunnet tarvetta siihen? Ei kukaan ole sitä kiistänyt. Jos taas yrität todistella, että on olemassa jonkinlainen universaali valtioidevälinen moraali, joka näkyy eritoten lännessä "sopimuspohjaisuutena" niin väite on lapsellinen.

Oletko kuullut EU:sta? Kuinkakohan monta kertaa EU:n jäsenmaat ovat rikkoneet itse tekemiään sopimuksia viimeisen 15 vuoden aikana? Jos et ole huomannut, siellä mennään taas. Ovat käsittääkseni rikkomassa perussopimuksia ja taitavat jotkut jo pykätä seuraavia rikkomuksia. Kummasti nuo tuntuvat aina menevän isojen maiden etujen mukaan. Hämmästyttävää! Pitäisikö sinun mennä opettamaan heitä?

Mites kun USA rikkoi Iranin kanssa tekemänsä ydinsopimuksen. Hyvä kuin ehti muste kuivua. Olitko peräti sinäkin sanomassa että hyvä kun rikkoivat? Aika moni täällä sinua peukuttavista taisi ainakin olla hurraamassa. Sopimuspohjaisuus?

Otit muutaman maankin esimerkiksi. Upeaa. Kerrotko, kuinka Syyria tai Kosovo kuvaavat tätä sopimuspohjaista järjestelmääsi? Kas kun minusta kovasti näyttää siltä, että ovat molemmat esimerkkejä sellaisesta periaatteesta kuin "might makes right". Aivan samoin kuin nuo ylemmät esimerkit. Ihan toimijasta riippumatta.

Sinä olet kuin suomalainen nuorempi virkamies ensimmäisenä päivänä Brysselissä. Horjumaton usko ja palava idealismi. Sitten kun tulee muutaman kerran vedetyksi maton alitse todellisten tekijöiden toimesta, alkaa realismi kolkuttaa. Jotkut oppivat, toiset eivät.

Mitä tulee Ukrainan tapahtumiin, jo kommentit "ukrainan kansasta", ja "Janukovitsin matonvedosta häntä äänestäneiden alta" kertovat, että et joko ole perehtynyt asiaan edes pintapuolisesti tai sitten valehtelet suoraan. Kummassakaan tapauksessa en usko jatkokeskustelun paljon auttavan.

Kaikki data osoittaa, että kansan yhtenäisyys ulkoisen uhan edessä on äärimmäisen tärkeää! On kummallista, että tämän tosiasian korostaminen koetaan täällä putinismiksi.

Jos jotakuta oikeasti kiinnostaa alkaa katsomaan miksi venäjä pääsi ukrainassa niin helpolla niskan päälle 2014 ja miksi ukrainan armeija ei oikeasti toiminut, tuosta saa jo hiukan pohjaa. Kysessä on 2006 tehty tutkimus Oranssin Vallankumouksen jälkeisestä poliittisesta jakautumisesta.


Muuta materiaalia aiheesta löytyy netistä tolkuttomia määriä. Ja kaikki ihan läntisistä lähteistä. Lukuiloa!
 
Shoigua on veikkailtu. Puolustusministeri. Viimeaikaisissa yhteiskuvissa puettu identtisesti putinin kanssa. Tämmöisellä aikoinaan alleviivattiin johtajien tasa-arvoisuutta.
Katso liite: 49213
Katso liite: 49214

edit: Ilmeisesti ei ole ollut KBGssä töissä vaikka toisin muistaisin lukeneeni.
Shoigu ei ole etniseltä taustaltaan venäläinen. Siksi ei kovin todennäköinen Putinin seuraaja. Paitsi jos taustavoimat haluavat heikon keulakuvan jota voi ohjata vahvalla kädellä.
 
Back
Top