Ukrainan konflikti/sota

Putinin lähipiiriin kuuluva oligarkki arvostelee Venäjän suunnitelmaa kansallistaa Venäjältä lähteviä yrityksiä: ”Veisi meidät takaisin vuoteen 1917”​

Venäjän rikkaimpiin oligarkkeihin kuuluva Vladimir Potanin arvioi, että länsimaisten yritykset lähtivät maasta julkisen paineen takia mutta palaavat vielä takaisin Venäjälle.

Vladimir Potanin on pääomistaja Nornickel-yhtiössä, joka kuuluu maailman suurimpiin nikkelin ja palladiumin tuottajiin

Vladimir Potanin on pääomistaja Nornickel-yhtiössä, joka kuuluu maailman suurimpiin nikkelin ja palladiumin tuottajiin KUVA: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS
Roosa Welling HS

13:09 | Päivitetty 13:52

YKSI Venäjän rikkaimmista oligarkkeista, Vladimir Potanin, kritisoi maan suunnitelmia ottaa Venäjältä lähtevien yritysten omaisuutta hallintaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Potanin on pääomistaja Nornickel-yhtiössä, joka kuuluu maailman suurimpiin nikkelin ja palladiumin tuottajiin. Useat länsimaiden yritykset ovat lopettaneet toimintansa Venäjällä vähintään väliaikaisesti sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta.


”Peräänkuulutan hyvin varovaista lähestymistapaa asiaan, joka koskee Venäjältä lähtevien yritysten omaisuuden haltuun ottoa”, Potanin sanoi viestipalvelu Telegramissa julkaistussa tiedotteessa.


Hän vertasi kansallistamissuunnitelmia vuoden 1917 lokakuun vallankumoukseen, jolloin sosialistinen bolševikkipuolue syrjäytti Venäjän väliaikaisen hallituksen ja otti vallan työläisneuvostojen nimissä.
 
Ei tosin kannata täysin väheksyä, kyllä vanhempikin T-72 on kohtuullisen vaarallinen päivällä ja yölläkin pystyy (oikein käytettynä) osittain tukemaan jalkaväkeä vaikka näkökyky olisikin heikko.

B3-versiosta sitä kohtuullista pimeänäköä jo löytyykin.

Siinä taisi olla se ranskalainen Catherine-lämpötähtäin? Joka tapauksessa selkeä parannus, tosin en muista oliko se vain ampujalle ja johtaja on ilman...

En myöskään aliarvioisi vaunujen etusektorin suojausta, se mitä olen opiskellut Kontakt-5/Relikt ja tornin sekä vaunun etusektorin suojauksesta, niin voin hyvin uskoa väitteet että siitä on tosi vaikea mennä läpi nuoliammuksellakaan. MUTTA tästä syystä ei olla tyhmiä ja yritetä läpi vaikeimmasta paikasta. Siksi on telamiinat, kylkimiinat, top-attack -aseet ja väijytykset siten että pääsee ampumaan kylkeen tai jopa takaa.

Tornin etusektori 30 astetta piippulinjan molemmin puolin ja vaunun etuosa voi hyvin olla läpipääsemättömiä, mutta taktiikka ja omien joukkojen järkevä käyttö tuo tuloksia - kuten Ukrainasta nähdään. Olipa vaunussa paikkoja mistä ei kessi tai Apilas menisikään läpi.

Muistamme myös ensimmäisen Tsetsenian sodan, jonka aikoihin ainakin huhuttiin että joku panssarikomentaja olisi myynyt Kontakt-1 palikoista räjähdeaineet pimeillä markkinoilla. Oli pelkät laatikot jäljellä. Omien joukkojen taistelumoraalin kannalta hyvä kun luulee olevansa paremmassa suojassa, mutta se ei suojaa siltä osumalta kuitenkaan. RPG-7 siinä kahinassa teki tuhojaan, vaunun suojauksen onnistumisesta ja epäonnistumisesta löytyy molemmista tarinoita (ERA toimi tai ei toiminut).
 
En myöskään aliarvioisi vaunujen etusektorin suojausta, se mitä olen opiskellut Kontakt-5/Relikt ja tornin sekä vaunun etusektorin suojauksesta, niin voin hyvin uskoa väitteet että siitä on tosi vaikea mennä läpi nuoliammuksellakaan. MUTTA tästä syystä ei olla tyhmiä ja yritetä läpi vaikeimmasta paikasta. Siksi on telamiinat, kylkimiinat, top-attack -aseet ja väijytykset siten että pääsee ampumaan kylkeen tai jopa takaa.

Eikös ensimmäinen ERA tullut t80 sarjaan? Käsittääkseni t72 ja t72A ei ole ERAa ilman päivityksiä.
 
Minä en koskaan oikein tykkää tuosta median sensuroinnista, ihan sama vaikka onkin paskaa suoltava propagandasivusto. Tuntuu aina jotenkin huolestuttavalta, kun nykymedian vertailukohdat halutaan hiljentää pois.
Mieluummin vaikka varoituksia kun menee sivustolle, että nyt on paksua hapankaalisoppapropagandaa, mutta että päästettäisiin silti sinne sivustolle.
Sen takia näitä MV-lehtimedioita ja muita syntyy kun päämediat muuttuu liian yksipuolisiksi ja tuuttaa vain sitä omaa länsimaista mielipidettään. Pitäisikö pyrkiä parantamaan omaa uutisointiaan sen sijaan että suljetaan kilpailijoita pois...?
Haluaisin niin pitää demokratian puhevapaudesta kiinni. Eri asia sitten nämä trollaukset ja länkyttäjät medioiden kommenttiosastoilla, he eivät edusta medioita.
Kaikki some on syöpää by definition.
 
Tuo on sitä kaunista länsimaista unelmaa.
Näiden medioiden tarkoitus on kääntää yksilö kerrallaan ihmisiä omaa isänmaataan vastaan. Tai, ainakin demoralisoida heitä. Jos tilanne vaatii veristä vapaustaistelua, ja pää on täynnä vieraanvallan sotapropagandaa, voit olla varma että taistelu jää käymättä.
Se että sinä tai minä olemme immuuneja vieraan vallan sotapropagandalle, ei tarkoita sitä että kaikki olisivat. Itseasiassa, meillä on ryhmä ihmisiä jotka ovat nielleet kyseiset sotapropagandat.

Vapausajattelu kuuluu syvän rauhan aikaan, ainakun tilanne alkaa mennä kohti harmaata aluetta, myös demokratioissa rajoitetaan sitä miten vieraan vallan edustajat saavat vaikuttaa omiin kansalaisiimme.
Se on vain ja ainoastaan oikein.
[/offtopic]
Mitä jää jäljelle jos me luovumme siitä "kauniista unelmasta"? Onko systeemi joka estää vapaan tiedonkulun tai toisenlaiset mielipiteet verisen vapaustaistelun arvoinen?

Ukrainassa sensuuri on ymmärrettävää tällä hetkellä. Ei meillä. Vanha totuus on se, että se, joka pelkää, sensuroi. Hän, jonka puolella on totuus ei tarvitse sensuuria koska totuus tulee ilmi.

Sensuuri kääntyy aina jossain vaiheessa itseään vastaan.
 
Eipä se varmaankaan ole älystä kiinni venäläisillä, vaan siellä on asevoimiin pesiytynyt monelta osin vääränlainen kulttuuri harjoittelun ja ammattilaisuuden suhteen. En ainakaan keksi muuta syytä noin huonoihin suorituksiin.

Teknistä ja aselajikohtaista osaamista saa kyllä samalla lailla kehitettyä kuin fyysistäkin puolta, mutta jos kulttuuri asevoimissa keskittyy alatasoilla uusien mopottamiseen ja sirkustemppuihin sekä ylempänä korruptioon ym. omaneduntavoitteluun niin sellaista laivaa ei varmastikaan kovin helposti käännetä. Ja se on ukrainalaisten onni sekä myös meidän muiden naapurissa asuvien onni.
Kyllä se on niillä jotka päätyvät armeijan rulliin, älykkäät menevät yliopistoihin opiskelemaan ja rikkaat ostavat lääkärintodistuksen välttääkseen sen.
Yliopistojen reserviupseerikurssit ovat tyyliä kirjekurssi ja sen antama oppi ei riitä edes partiolippukunnan johtoon...

Kulttuuriosio on juuri niinkuin kirjoitit, satojen vuosien tavat eivät näytä muuttuneen mihinkään, auktoriteettiusko on voimissaan.

 
But an idea is gaining traction online: If Russians learn the truth about Ukraine, they might rise up and oust the war’s architect, President Vladimir Putin. In the past week, people have been testing that theory by sending messages to ordinary Russians through reviews on Tinder and Google Maps, and under state-sponsored posts on Facebook before the platform was blocked in Russia last week.

Reaching out to Russians siloed online was a tactic initiated by Ukrainian president Volodymyr Zelensky the night of February 23, when he posted a selfie video in Russian. “You are told this flame [war] will bring freedom to the Ukrainian people, but the people of Ukraine are already free,” he said. Then, early in the invasion, a volunteer army of hackers was drafted to Ukraine’s defense. But now even ordinary internet users are finding a role in war, using the social media platforms the Kremlin has not yet blocked. “Hello Russian people,” wrote one woman under a Facebook post by Russian news agency TASS last week. “Since the Kremlin influences all information, we from Germany want to inform you that a terrible war is going on in Ukraine provoked by Putin.”

“Reaching Russians within Russia is really, really hard for anyone because the Russian state maintains such tight control over their media environment,” says Laura Edelson, a computer scientist studying misinformation at New York University. She says the Russian state has been very effective at creating a shared set of beliefs: that the Ukrainian government is full of Nazis who are committing war atrocities. “What you want to do is chip away at that false narrative,” she says.

Mielenkiintoinen artikkeli
 
Back
Top