Ukrainan konflikti/sota

Kannattaako ollenkaan lähteä luomaan sellaista moraalista dilemmaa lännelle että päätyykö aseapu puolustus- vai hyökkäyssotaan?
Dilemma on se e, että kaikki liikenevä UA:n voima tarvitaan etelössä ja idässä. Mariupol on saatava vapaaksi , estettävä paine odessaan ja Donbass etc. kuriin. Siinä on turha haihatella pohjoisen bufferista, ei sitä oteta kuin safkaa buffetista.
 
Tätä pyöritellyt takaraivossa tänään ja aiemmasta poiketen melkein kallistuisin nyt sen puolelle, että Ukrainan kannattaisi sotkea kuviota menemällä rajan yli koilisessa. Kauhea poru ja ydinaseilla uhkailu siitä tulisi, mutta toisaalta niiden käyttö olisi aikamoinen arvovaltatappio ydinaseetonta hyökkääjää vastaan. Sitoisi myös Venäjän joukkoja ja sotkisi kuviot aika hyvin ja kouraisisi pahasti Venäjällä propagandan uskottavuutta. Sitten jos NATO sekaantuu enempi niin sen jälkeen tietysti ei enää pidä mennä rajan yli.
Ukrainalla riittää työnsarkaa ihan siinä että saavat häädettyä roskasakin Itä-Ukrainasta ja Krimiltä. Ei mitään järkeä alkaa tunkemaan Venäjän puolelle rajaa.
 
Ukrainalla riittää työnsarkaa ihan siinä että saavat häädettyä roskasakin Itä-Ukrainasta ja Krimiltä. Ei mitään järkeä alkaa tunkemaan Venäjän puolelle rajaa.
Tokihan näin, mutta samalla myös Venäjä joutuu jättämään/siirtämään pois joukkoja muualta kun onkin yhtäkkiä kiire omaa puolta puolustamaan. Eikä sinne paljoa tarvi käyttää joukkoja. Sen verran että rajan yli menee niin pitkälle kun alkaa jotain rajavartiomiestä vahvempaa tulla vastaan. Voisi olla sen verran yllätys että pitkällekin ehtisi.
 
Tokihan näin, mutta samalla myös Venäjä joutuu jättämään/siirtämään pois joukkoja muualta kun onkin yhtäkkiä kiire omaa puolta puolustamaan. Eikä sinne paljoa tarvi käyttää joukkoja. Sen verran että rajan yli menee niin pitkälle kun alkaa jotain rajavartiomiestä vahvempaa tulla vastaan.
Toisaalta sinne ei kummoisia joukkoja tarvita ryssän puolelle, jos on nähtävissä, että Ukrainan joukot eivät ole riittäviä mihinkään merkitykselliseen operaatioon tuolla suunnalla.
 
On siinä aluetta Kiovan itäpuolella ja Sumyn suunnalla.

Jos edetään rajan yli, se pakottaa Venäjää jättämään osan joukoista sinne eikä kaikkia voidakaan siirtää Itä-Ukrainaan.

En osaa hahmottaa liikkeen poliittisia seurauksia mutta ei se nyt niinkään voi olla, että pitäisi aina kiltisti odottaa murkulaa omalla puolella rajaa.
Samalla pitenisi huoltoyhteydet. En kyllä näe järkeä rajan ylittämisessä. Vastaisku tai ohjusisku johonkin valittuun kohteeseen toki👍
 
Tokihan näin, mutta samalla myös Venäjä joutuu jättämään/siirtämään pois joukkoja muualta kun onkin yhtäkkiä kiire omaa puolta puolustamaan. Eikä sinne paljoa tarvi käyttää joukkoja. Sen verran että rajan yli menee niin pitkälle kun alkaa jotain rajavartiomiestä vahvempaa tulla vastaan.
Pravda/Tass/RIA: "Ukrainan natsit julistivat sodan ja hyökkäsivät Äiti-Venäjän kimppuun!"
Kreml: "Meidän on puolustauduttava! Liikekannallepano!"

Ja sitten se "muualta" ei enää olekaan 0-summapeliä Ukrainassa.
 
Pravda/Tass/RIA: "Ukrainan natsit julistivat sodan ja hyökkäsivät Äiti-Venäjän kimppuun!"
Kreml: "Meidän on puolustauduttava! Liikekannallepano!"

Ja sitten se "muualta" ei enää olekaan 0-summapeliä Ukrainassa.
Noin ajattelin aiemmin itsekin, mutta siellä on piiloliikekannallepano koko ajan niin paljon kun kalustoa saadaan muutenkin. Ja myös tuo liikekannallepanon tekeminen veisi uskottavuutta propagandalta. Tuossa ei mielestäni enää olisi paljon hävittävää. Mutta kyllähän siellä muualla Ukrainassa on kusiset paikat edelleen ja luultavasti huonompi tilanne kun täällä Ukraina-propagandan keskellä näyttää.
 
...
Pointtinani oli myös että kansanmurha on kaikesta päätellen määritelty jollain tasolla ja tarkkuudella, ja ei kansainvälisen oikeuden proffa voi haastattelussa mitään muuta tehdä kun sanoa ne tosiasiat joista kyseisellä hetkellä on varmuus, olivat ne kuinka ikäviä tahansa.

Jos haluatte realistista kuvaa tilanteesta niin kannattaa lukea jotain muuta kun klikkiotsikkoja, täälläkin on linkattu lukuisia hyvä paikkoja selvittää tilannekuvaa. Jos haluatte helppoja mielipiteitä ja nopeita tunteita, esim. facebook ja keltainen lehdistö ovat tuohon optimoituja. Professorit yms. kovan tason asiantuntijat pyrkivät kertomaan sen mistä voidaan olla jokseenkin varma ja pystyvät perustelemaan kantansa, eli heiltä tulevat lausunnot ovat määritelmällisesti aina myöhässä kulloisestakin tilanteesta. Tällä hetkellä varmaa näyttäisi olevan että paljon on porukkaa joka pitäisi Haagiin saada, täsmällisistä syytteistä ei ole vielä varmaa tietoa.

Tämä siteerattu kansainvälisen oikeuden professori esitti kylläkin täysin epäakateemisia, tietoon perustumattomia spekulaatioita venäläisten sotilaiden oletetun humalatilan ja pelon vaikutuksesta Butchan ampumisiin.

Kyseinen professori ei siis malttanut odottaa asian virallista tutkimista, eikä toisaalta edes malttanut tutustua jo olemassaolevaan dataan, lausuntoihin ja kuviin. Näissä kuvissa mm. nähdään kun rivi miehiä on laitettu nippusiteisiin polvilleen kellariin ja muutamien polvilaukausten jälkeen teloitettu päähän ampumalla. Täytyy nimittäin olla melkoinen pelkotila ja humalatila päällä, että tuolleen ymmärrettävästi lipsahtaa?

Muista isommista taajamistahan on jo paikoitellen tihkunut tietoja alle 60-vuotiaiden mieshenkilöiden järjestelmällisestä etsimisestä ja teloittamisesta iästä varmistumisen jälkeen. Mutta kun pelko ja känni on kova, niin nuorten miesten läpästähän tuo vaan menee?

Ymmärrän kyllä sinänsä, että akateemikko haluaa spekuloida rikosnimikkeillä, mutta miksi joukkomurhaajien motiiveilla ja mielentiloilla pitää alkaa epäakateemisesti spekuloida nimenomaan toiminnan järjestelmällisyyttä väheksyen, ennen kuin on edes ehtinyt perehtymään asiaan? Eikö juridiikan asiantuntija ennen kaikkea pyri välttämään spekulointia olosuhteista ja motiiveista ja odota tutkittua tietoa ennen johtopäätöstä ja lausuntoja?

Ystävät: myöntäkää jo, ettei pelkkä titteli oikeuta sanottua tai tee viestistä objektiivista. Jos asiasisältö on loogisesti ongelmallista tai täysin järjenvastaista, niin miksi katsotaan vain sanojan asemaa? Olen pitkään ihmetellyt, että miksi meillä suomalaisilla esiintyy sellaista epätervettä, sairasta ja lammasmaista auktoriteettiuskoa, jonka ei pitäisi sivistysmaissa olla edes mahdollista.

Suomessa on tohtoreita, professoreja ja dosentteja joiden puheet ovat täysin politisoituneita tai aivan tunteenomaisen järjettömiä epäakateemisuudessaan. Hedelmistään puu tunnetaan, eikä titteleistään.
 
Nyt kun Venäjä on vetäytynyt Kiovan suunnalta, niin onko Ukrainan järkeä pysähtyä siellä suunnalla Venäjän rajalle vai koittaa saada vähän puskurialuetta ennen seuraavaa hyökkäystä?
Kiovasta on Venäjän rajalle vielä pitkä matka. Valko-Venäjä on ollut hyökkäyksen kauttakulkumaa.
 
Back
Top