Ukrainan konflikti/sota

Nopealla googlella en löytänyt tietoa, että paljonko venäjällä on yhteensä kenraaleja - onko tietoa?
Samaa kyselin viikko sitten ilman vastausta. Googlettelun perusteella luulen, että kaikki kenraaliarvot mukaan lukien heitä on ehkä noin tuhat, eli on niitä varmasti ns. riittävästi yhden erikoisoperaation tarpeisiin. Ja lisää saadaan ylentämällä.
 
The only aim of Russian missile strikes on Odesa is terror. Russia must be designated a state sponsor of terrorism and treated accordingly. No business, no contacts, no cultural projects. We need a wall between civilization and barbarians striking peaceful cities with missiles.

 
Tykistöä toimitettu UA:lle tähän mennessä:

🇪🇪 - 9 howitzers D-30
🇺🇸 - 18 + 72 howitzers M777
🇨🇦 - 4 howitzers M777
🇨🇿 - 20+ SPG DANA и DANA M2
🇸🇰 - 18 SPA Zuzana
🇵🇱 - 20+ SPG Gvozdika
🇳🇱 - up to 24 SPG PzH 2000
🇫🇷 - 12 SPG CAESAR
🇧🇪 - up to 24 SPG M109A4BE
🇬🇧 - SPG AS-90
🇵🇱 - BМ-21 Grad
🇨🇿 - RM-70
🇺🇸 - РСЗО M142 HIMARS
 
Hmm. Epäilin silta-arkkuja massiivisiksi, mutta ne ei menekään pohjaan asti vaan alla onkin ohuempaa paalutusta ristiinrastiin. Mitähän jos saisi ujutettua vain ison paukun tuon tassun alle hyppäyttämään siltaa?

image-center

Mielenkiintoinen ratkaisu, lainaan tuosta samasta artikkelista pari pätkää:

The Kerch Strait is known to be geologically unstable. A tectonic fault passes through the ocean floor under the strait, and the bedrock is covered in a layer of silt up to 197 feet thick that must be dug through to get a stable foundation. Further complicating matters is that the strait’s seismic activity can make mud volcanoes from the silt. Mud volcanoes are formed when water heated deep in the Earth’s crust mixes with underground mineral deposits, and the mixture is forced upward through a geological fault. As of 2010, Ukraine’s Department of Marine Geology and Sedimentary Ore Formation reported almost 70 mud volcanoes found in the Azov-Black Sea Basin where the Kerch Strait is located.

The bridge is supported by over 7,000 piles of three different varieties: bored piles (reinforced concrete piles poured into depressions on-site), prismatic piles (blunt, wedge-shaped supports), and tubular steel piles. These piles were driven up to 300 feet below water level because of concerns about stability.

But not everyone thinks these measures will be enough to keep the bridge steady on its perilous ground. Civil engineer Georgy Rosnovsky, who previously designed two other possible versions of the Kerch Bridge, is troubled by the current design. He believes that the bridge is necessary, but has stated that he thinks it's being built "in the wrong place and the wrong way." He believes the pilings need to be at least 100 meters (328 feet) long, and worries that they are not sunk deep enough into the bedrock to be stable.

Rosnovsky also thinks that the bridge's spans (the distance between supports) aren't long to allow ice floes through. He planned his 1993 bridge with spans of 230-660 meters (755-2,170 feet), but said that any spans over 200 meters would be safe from ice. The current design's longest span is 227 meters, but most of the spans are much shorter than that. According to Rosnovsky, this design puts the bridge at risk of suffering the same fate as the temporary bridge that was destroyed by ice floes in 1945.

Yuri Medovar, of the Russian Academy of Sciences, is another critic of the bridge. Talking to news agency Sotavision in late 2016, Medovar expressed concern that the area hadn't been sufficiently mapped, and that the complex geology and weather conditions would make the structure risky. He warned of the costs of poorly built bridges, citing the 2013 bridge collapse in Borisoglebsk that killed two people. "You can build everything, " he concluded, "but how much it will cost, and how [long will it] stand?"

En ole siltasuunnittelija mutta tiedän että Eurokoodi 3 käytetään teräsrakenteiden (mm. teräs sillat) laskentaan. Liekö betoniperustukset sitten omassa Eurokoodissaan, muistaakseni ne on jaoteltu materiaalin perusteella, taisi muutama olla myös ns. perusteista. Rakentamisesta tiedän vain sen verran että perustusten kanssa pitää olla tarkka ja maaperä pitäisi olla hyvin tiedossa, muuten voi tulla yllätyksiä jos maaperän kerrokset ei olekaan sitä mitä luultu. Siinä mielessä tuo kriitikon huoli paalutuksen syvyydestä kuulostaa kohtuulliselta, tosin riippuu millainen geologinen selvitys merenpohjasta on tehty.

Silloissa, kuten muissakin rakenteissa on aina moninkertainen varmistus / varmuuskerroin, joten ihan pieni kumaus tai osuma ei vielä riitä. Toisaalta jos perustuksia heikentää tarpeeksi niin hajoaa oman painonsa takia. Mietin että suora isku sillan kanteen ei ole ehkä paras, jos tekee vain reiän tai irroittaa lyhyen pätkän. Jos saisi tolppia heikennettyä perustasta sopivan toispuoleisesti, niin mahtaisiko saada tuon kaatumaan sivulle. Siinä voisi mennä pidempi pätkä siltaa ja korjaaminen vaikeampaa kuin lyhyt pätkä kantta...
 

Hyvä artikkeli vapaaehtoisista Ukrainassa menneeltä viikolta (en tiedä onko tätä postattu tänne). Tässä mm. kertoo, että rajan ylitystä piti yrittää useamman kerran vs. suomalaiset vapaaehtoiset, joiden käännyttämisestä Ukrainan rajalta uutisoitiin.
--
One attempt turned out to be a blessing in disguise: had he not been turned away, Limontas would have been at the international training center outside Lviv when Russia bombed it on March 13, killing 35.
 
Tuo siltapylonien rakenne on muuten aika epätraditionaalinen:

Tuo mainittu kova virtaus kyllä vaikeuttaa kaikenlaisia minisukellusvenoperaatioita tuntuvasti

Koko paska on rakennettu hiekalle. Siinä on paksun hiekan alla kallioperässä suuria ja jyrkkiä korkeuseroja, jotka tekevät koko alueesta epävakaan. Ideoikaa sellainen isku, jossa vihu itse toimittaa pääosan tarvittavasta materiaalista sillan tuhoamiseen. Sen voi toteuttaa useammallakin tavalla.
 
Silloissa, kuten muissakin rakenteissa on aina moninkertainen varmistus / varmuuskerroin, joten ihan pieni kumaus tai osuma ei vielä riitä. Toisaalta jos perustuksia heikentää tarpeeksi niin hajoaa oman painonsa takia. Mietin että suora isku sillan kanteen ei ole ehkä paras, jos tekee vain reiän tai irroittaa lyhyen pätkän. Jos saisi tolppia heikennettyä perustasta sopivan toispuoleisesti, niin mahtaisiko saada tuon kaatumaan sivulle. Siinä voisi mennä pidempi pätkä siltaa ja korjaaminen vaikeampaa kuin lyhyt pätkä kantta...
Tuo lähes 200m välin ylittävä pääjänne tai sen kaari olisi mun silmään helvetin houkutteleva kohde, mutta vaatisi täsmäaseita ja jonkun helvetin ovelan operaation tai helvetin uhkarohkean ja ovelan operaation.
Nuo kaaren palkit ovat luokkaa 2x2 metriä, MTO:lla kun pääsisi muutaman kerran nasauttamaan :unsure:
kerch-russia-august-cars-go-crimean-automobile-bridge-connecting-banks-strait-taman-sunny-summer-day-view-new-156356353.jpg
 

Venäjän puheet koko itäisen ja eteläisen Ukrainan valloittamisesta ja pyrkimyksestä hankkia maareitit Krimille ja jopa Transnistriaan asti ovat asiantuntijoiden mukaan kaukana todellisuudesta.

Venäjän Keskisen sotilaspiirin virkaa tekevä komentaja, kenraalimajuri Rustam Minnekajev listasi eilen näitä sodan ”toisen vaiheen” tavoitteita. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

CNA-ajatushautomon Venäjä-ohjelman johtaja, arvostettu sotilasasiantuntija Michael Kofman katsoo kenraalin lausunnon merkitsevän kuitenkin todellisuudessa, että Venäjä aikoo pyrkiä pitämään kiinni niistä alueista, jotka se on jo vallannut etelässä. Kofman arvioi Twitterissä, että Moskova yrittää painostaa Ukrainaa ajan kanssa iskemällä maan talouteen esimerkiksi satamien saarrolla.

Venäjän kykyä valloittaa nykyisillä joukoilla edes Itä-Ukrainan Donbasin aluetta pidetään vähintäänkin kyseenalaisena.

– Venäjän joukot lyötiin Voznesenskissa ja Mykolajivissa. Heillä ei ole enää kykyä tällaiseen etenemiseen ja he saattavat epäonnistua Donbasin hyökkäysoperaatiossa tulevina viikkoina, Michael Kofman sanoo.


Hän viittaa entisen RUSI-ajatushautomon vanhemman tutkijan ja nykyisen Economist -lehden puolustusasioista vastaavan tuottajan Shashank Joshin arvioon. Joshi totesi ykskantaan, että suuremmat tavoitteet merkitsevät Venäjän kohdalla vain suurempaa todennäköisyyttä epäonnistumiselle sekä lisääntyvää länsimaista tukea Ukrainalle.

Michael Kofman arvioi, että mikäli odotettu suurhyökkäys epäonnistuu ja Venäjä lyödään idässä, on sen asevoimat käytännössä ”kulutettu loppuun”.

– Suhtaudun skeptisesti siihen, kykeneekö Venäjä enää uusiin suuriin hyökkäyksiin Donbasia laajemmin, kun otetaan huomioon tappiot ja nykyiset rajoitteet joukkojen saatavuudessa, hän jatkaa.

Venäjällä on ollut jo pitkään vaikeuksia saada täydennyksiä Ukrainaan. Joukkojen taistelutahto on julkisuuteen tihkuneiden tietojen perusteella ollut paikoin varsin kehnolla tolalla.
Mitenkäs satamien saarto toteutetaan, kun Ukrainalla on kyky iskeä Mustalla Merellä ja mahdollisesti Sevastopoliin asti? Jos ryssä meinaa ruveta merirosvoksi, olisi vain huolissaan omasta merenkulustaan. Sen jälkeen mitä ryssä on Ukrainassa tehnyt, oikeaa rauhaa ei tule koskaan. Niin kauan kuin ryssä miehittää osia Ukrainasta, Venäjän ei pidä kokea rauhaa. Yksi kaunis päivä pakettiauton ovi aukeaa Moskovassa ja nähdään miten Stugna toimii kemikaalilastissa olevaa junaa vastaan, tai Javelin siviililentokoneetta. Miksi ei? Entä jos kyseessä olisi Suomi? Aivan ilman tunnontuskia laskisin sariinia Punaiselle torille. Mitä ryssä muka tekisi? Hyökkäisi?
 
Samaa kyselin viikko sitten ilman vastausta. Googlettelun perusteella luulen, että kaikki kenraaliarvot mukaan lukien heitä on ehkä noin tuhat, eli on niitä varmasti ns. riittävästi yhden erikoisoperaation tarpeisiin. Ja lisää saadaan ylentämällä.

Noin tuhat on muistaakseni hyvä arvio. Anatoly Serdyukovin johdolla oli tarkoitus modernisoida Venäjän armeija, sen suunnitelman perusteella kenraalikunnan piti muuttua näin:

1.9.2008 - 1 107 kpl
1.12.2009 - 780 kpl
1.1.2012 - 866 kpl

Ymmärtääkseni tuo leikkaus toteutui, ainakin osaltaan, tosin uudistus oli äärimmäisen epäsuosittu enkä ole varma mikä määrä kenraalinvirkoja jätettiin eläköitymisen jälkeen täyttämättä VAI toimittiinko niin että siirreltiin ukkoja eri organisaatioiden alle ("armeijasta" jonnekin "mobilisaatioreservin johtoon"). Niin tai näin, on kenraaleita lähelle tuhat joten ei ihan heti lopu.
 
Back
Top