Ukrainan konflikti/sota

Niin Saksassa kuin Suomessakin ydinvoima on tehty mahdollisimman kannattamattomaksi ja vaikeaksi investoitavaksi tiukentamalla tahallisesti lupamääräyksiä, ympäristövaikutus- ja elinkaarivaikutusarviointeja.

Ei maaimassa mikään ole niin tiukan byrokratian ja vaatimusten takana kuin ydinvoiman rakentaminen länsimaihin nykyisin. Lisäksi ydinvoima ei saa veronmaksajilta mitään tukia, toisin kuin mielikuvitusenergia (mm. aurinko ja tuuli)

Määräyksiä on tiukennettu osin onettomuuksien (epärelistisen) pelon ja yksinkertaisesti sen takia, että useimmille vihreää politiikkaa edustaville ydinvoima on ollut kirosana, vaikka se todellisuudessa on eräs tehokkaimmista, turvallisimmista ja järkevimmistä tavoista tuottaa sähköä.

Jos väittelee fanaattisen ydinvoiman vastustajan kanssa, huomaa nopeasti, että tyyppi ei tiedä vastustamastaan asiasta tuon taivaallista. Vastustus perustuu siis tuntemattoman asian pelkoon.

Olen samaa mieltä siitä että ydinvoima on lukittu hurjan byrokratiavuoren taakse. Erinomaisen tehokas energiamuoto vaikka tuottaakin matala- ja korkea-aktiivista jätettä. Ne ovat kuitenkin hallittavissa, toisin kuin poltettu jäte mikä nousee savuna taivaalle. Tuulivoima on hieman niin ja näin, pitää rakentaa paljon jotta saadaan hyvä määrä energiaa. Liikkuvia osia joten tarkkailu ja huolto pitää toimia. Voidaan rakentaa vain tiettyihin paikkoihin yms. rajoituksia.

Olen henkilökohtaisesti aurinkovoiman suuri ystävä, tosin Suomen olosuhteissa se ei välttämättä ole järkevää (talvi pimeyden ja lumen takia). Tekniikkana hyvin houkutteleva: ei liikkuvia osia, mikroinvertterien ansiosta varjostus ei ole suuri ongelma enää, varsinkin rakennusten katoille asennettuna ei varasta pinta-alaa muilta käytöiltä, tosin laidunmaillakin on nähty että paneelien tuoma varjostus vähentää kosteuden haihtumista pitäen nurmikon parempana ja elukat kasvavat paremmin parempilaatuisella ravinnolla yms. Paneeleilla on myös pitkä elinikä, monta kymmentä vuotta. Hyötysuhde laskee tietyssä kulmassa mutta mitä sitten? Vaikka menettäisi 50% kapasiteetista 40 vuodessa niin se jatkaa silti energian tuottamista. Ydinvoimaloiden osalta kuulee usein noin 50 vuoden käyttöiästä, houkuttelevan pitkä sekin.

Kuvittelen aurinkovoiman seuraavalla tavalla: talojen katoille maksimimäärä paneeleita, myös "varjopuolelle" ja suora energian syöttö verkkoon (ei kotipatteria, tosin tietyissä paikoissa voivat kannattaa vaikka ovatkin kalliita). Saisi sitten eri aikaan ottaa verkosta saman määrän energiaa kuin mitä on sinne tuottanut (kannustaa pitämään paneelit puhtaina). Pitää siis olla tietty määrä muuta kapasiteettia koska tiettyyn aikaan paneelit eivät tuota sähköä. Tuottavaan aikaan tasaavat kuormaa. Puolustuksen kannalta tällainen hajautettu energiantuotto olisi hyvin houkutteleva ajatus, koska ei riitä että tuhoaa yhden, kaksi tai kolme kohdetta. Jos "voimaloita" on kymmeniä tuhansia tai satoja tuhansia niin ollaan aika hyvällä mallilla. Verkolle tuo asettaa toki omat haasteet, mutta ei pitäisi olla mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia (maailmalla tästä löytyy jo ratkaisuita). Lähinnä ongelma on Suomen sijainti ja vuodenaikojen vaihtelu, olen siis aurinkovoiman ystävä yleisellä tasolla, en kuitenkaan hullutuksiin asti. Kapitalisti olen ennen kaikkea, joten jos kustannuslaskelma sanoo ettei kannata niin asia on sillä selvä. Ehkä se kannattaa jossain muualla ja meille sopii paremmin ydinvoima.

Fuusioreaktorit näen rahareikinä ja hullutuksina. Hyvin monimutkainen ja vaikea teknologia, en usko että kaupallista reaktoria saataisiin vielä pitkään aikaan. ITERin kaltaiset koereaktorit on askel siihen suuntaan, mutta vasta yksi askel. Jossain vaiheessa ihmiskunnan on hyvä oppia valjastamaan tämä teknologia, mutta arvaan että pitää mennä vielä vuosikymmeniä ennen kuin ollaan siinä pisteessä.

UKRAINASTA: Venäjän panssarihaupitsin toimintaa. Lienee kameraa varten lavastettu video, katso miten "naamiohavut" lentävät kun laukaus lähtee. Meinaako he jokaisen ammunnan jälkeen kasata samat havut koneen päälle?


Ukrainan improvisoitu apuvälinen pst-ohjuksen koulutukseen. Tekstin käännös: Ukr are talented people. An improvised trainer that allows you to train the Korsar ATGM staff in a short time.


Kurkistus VDV:ltä kaapatun BMD-4M:n sisälle:

 
Myyrät tulee ulos koloistaan. Uskoiko joku, että Saksan vasemmisto olisi mitään muuta kuin vanjan käsikassara? DDR jälkipyykkiä ei tehty ja se näkyy edelleen. Nyt myyrillä on vielä oiva keino kalastella irtopisteitä talouden sakatessa.

"Rauhankyyhkysiä" tullaan näkemään yhä kiihtyvään tahtiin. Tästä seuraava vaihe on syyttää ihan avoimesti Ukrainan tukijoita sodan alkamisesta.
Suomella ja Saksalla on eroa kuin yöllä ja päivällä. Täällä porukka tuli järkiinsä yhdessä yössä, toisin kuin esimerkiksi Saksassa. Suomella on geeneissä tuo ryssän pahuuden tuedostaminen eikä se tarvinnut kuin hieman raaputtaa, niin realismi tuli esille ja "vakauspolitiikat ja Helsingin henget" lensivät viemäriin. Jotain tekemistä silläkin on, että Suomessa yli 80% kansalaisista haluaa puolustaa maataan, toisin kuin Saksassa jossa se oli alle 50%.
Saksan olisi pitänyt aikaa sitten lopettaa sinänsä aiheellinen kieriskely Hitlerin ajan traumoissa ja alkaa kehittää puolustustaan. Heikko Saksa on vähintäänkin yhtä huono juttu kuin liian vahva Saksa.

Euroopan puolustus on nyt käytännössä Puolan, Jenkkien ja Britannian varassa, sillä Ranska on toinen mätäpesäke, jonka varaan ei voi laskea yhtään mitään. Maa on itse asiassa hävinnyt tai se on pelastettu lähes jokaisesta sodasta, johon se on ryhtynyt tai ajautunut.
 
Oliskohan noin? Venäjä aiheuttaa tällä hetkellä massiivisia nälkäongelmia taloudesta puhumattakaan. Demokraattisessa järjestelmässä talouden dyykkaus ei ole niitä parhaita konsteja voittaa seuraavissa vaaleissa. Nälänhätä ja pakolaiset eivät myöskään lisää hallinnon kannatusta. Itse en usko ensimmäisenkään demokraattisen maan haluavan pitkittää sotaa yhtään pidempään kun on pakko. Huolehtien kuitenkin niin, ettei se pompsahda uudelleen käyntiin muutaman kuukauden kuluttua.


Toisaalta Venäjä on kuitenkin vähintään 15 v härnännyt ja perseillyt. Se on tajunnut aikaisemmin pysyä etäisyydellä ,ettei siitä ole kunnolla saanut kiinni. Nyt kun se on munaskuitaan myöten paskassa kiinni armeijoineen, niin onhan tämä USA:lle mahtava tilaisuus. Ehkä tässä on kyseessä kypsytys, sika on jo uunissa ja vähitellen kierretään lämpöä lisää.

Ehkä kyseessä on kuitenkin tilanne, että tilanne elää ja Biden (tai neuvonantajat) ei itsekään osaa päättää mitä pitäisi tehdä. Ehdottaisiin suoraa toimintaa. All In ja ryssistä tehdään 250 km pitkä Raatteen tie, jossa z-miehet, z-tankit ja z-harmonikat sulassa sovussa 10kg paloina pitkin aroa.
 
Putinilla on käsissään tehokas ase. Se toimii niin, että vaikka sotatoimissa ei edistytä, taistelua ja moukarointia jatketaan väsymättömästi, ja lännessä kansa rupeaa väsymään ja turhautumaan sodan aiheuttamiin arkisiin asioihin. Omista kauppa-, sähkö- ja bensalaskuista selviäminen koskettaa kaikkia eurooppalaisia joka ikinen päivä, vaikka omalla mantereella käytävä sotakin huolestuttaisi.

Ja kun kansa rupeaa turhautumaan, sen kannatuksesta elävät poliitikot ovat pakotettuja toimimaan – pahimmassa tapauksessa esimerkiksi painostamaan Ukrainaa suostumaan rauhaan sille epäedullisin ehdoin, jotta sota vain loppuisi.

Putinin aseen teho näkyy jo kansan mielipiteissä. Viime viikolla julkaistu tutkimus paljasti, miten pahasti Eurooppa on jakautunut kahtia. Suurin joukko eurooppalaisia kuuluu jo nyt leiriin, joka haluaa rauhan, vaikka se tarkoittaisi myönnytyksiä Venäjälle.

Tutkimuksen johtopäätös on huolestuttava: ellei jokin dramaattisesti muutu, eurooppalaiset tulevat vastustamaan pitkittynyttä sotaa. Putin haistaa, että näissä oloissa isoissa avainmaissa ollaan valmiita tekemään myönnytyksiä hänelle.

Yhdysvalloissa kysellään jo, kuinka paljon presidentti Joe Biden on valmis kaatamaan lisää rahaa Ukrainan aseapuun, kun nousevat hinnat ja yleinen taloudellinen paine iskevät päälle samaan aikaan.



Mikä tahansa kompromissi, jonka Putin kokee jonkinlaisena voittona, tulee johtamaan väistämättä epävakauteen. Lähihistoria osoittaa, että hän ei tyydy siihen, vaan jatkaa. Putinin nälkä ei loppunut Krimin valtaukseen.

Putinin aloittamaa sotaa on pidetty järjettömänä, mutta tuoreet mittaukset kertovat, että hänen kannatuslukunsa Venäjällä ovat kääntyneet selvään nousuun. Sodan aloittamisen todellinen syy ei näytäkään olevan Naton pelko, vaan oman valta-aseman lujittaminen, venäläistutkija Ekaterina Schulmann arvioi Fox Newsille.

Uusi jäätynyt konflikti ja kompromissi, jossa Putin säilyttää kasvonsa, eivät lopeta Venäjän aggressiivista toimintaa.
 
Viimeksi muokattu:
Vaikka tämä spekulointia osin olikin, niin kyllähän tämä on taas yksi asia jossa mestaristrategi paljasti kätensä etuajassa. Länsi näkee nyt kristallinkirkkaasti jo ennen joutumistaan suoraan sotaan Venäjän kanssa, että syvän rauhan aikana laaditut laskelmat ammusvarastoista ja -kulutuksesta olivat ihan pielessä eivätkä riitä mihinkään. USA ainakin on tästä jo tiukkoja palavereja pitänyt, ja niin tuotantokapasiteettiin kuin hankintalogistiikkaan liittyviä muutoksia on ryhdytty jo tekemään. En tiedä ollaanko Euroopassa jo niin pitkällä, mutta ihan taatusti asia on tajuttu ja ryhdytty korjaamaan.

Toisaalta, jos arviot Venäjän ammuskulutuksesta pitävät paikkansa niin he olisivat ampuneet jo pelkästään tykistökranaatteja yli 6 miljoonaa kappaletta. Vaikka heidän tuotantonsa olisi miten älytön, niin varastojen täytyy huveta silmissä sielläkin.
 
Suomen viennin riippuvuus Neuvostoliitosta kävi selväksi viimeistään 90-luvulla kun ajauduttiin isoon lamaan Neuvostoliiton romahduksen myötä. Iso markkina hävisi hyvin nopeasti ja vei pohjan pois taloudelta. Oli siis rakennettu itsestämme liian riippuvaisia yhdestä markkina-alueesta. Kylmän sodan vuosina Suomessa oli paljon isoja valtionyhtiöitä, joita on sen jälkeen pilkottu ja yksityistetty (välillä hulluuteen asti, mielestäni, mutta menee liiaksi ohi ketjun aiheen joten antaa olla). Näiden valtionyhtiöiden strategiaa voi pohtia, mikä määrä poliittista ohjausta vei Suomen teollisuuden niin riippuvaiseksi Venäjän markkinoista?
Idänkaupan romahdus ei ollut 90-luvun laman syy, vaikka lamaa syvensikin. Kyse oli ennen kaikkea kotimaisesta pankkikriisistä, jonka taustalla oli moninainen vyyhti huonoja ratkaisuja. Finanssimarkkinoiden vapautus, uudet pankkilait, puutteellinen valvonta ja sääntely ja monissa pankeissa noudatettu holtiton luotonanto ahneuden takia, ynnä muita. Uudistettiin rahamarkkinat hankkimatta kykyä hallita tilannetta. Mutta idänkaupan romahdus todellakin vaikeutti tilannetta.
 
Sinänsä myös Ukrainan ammusvarastot ovat suurelta osin olleet Neuvostoliiton peruja. Toki monia niistä sabotoitiin vuoden 2014 jälkeisessä tilanteessa, mutta silti ne vaikuttavat huvenneen suhteellisen nopeaa tahtia.
Murkulaa on Neuvostoliiton kaatuessa ollut valtavasti ja varmaan ollut ennen tämän hässäkän alkua ammuksiarunsaasti.

Mutta mutta paljonko korruptoitunut armeija on myynyt tätä a tarvikkeita ohi tilaston.

Pohjois korea, Iran yms. ei sivistysvaltiot, 90 luvulla kaikki oli kaupan, kun vain sai länsirahaa.
Tästä pahin esimerkki pohjoiskoreaan myyty ydinase tietous. Joku väittää tämän tulleen venäjältä toiset Pakistanista
 
Viimeksi muokattu:
Sinänsä myös Ukrainan ammusvarastot ovat suurelta osin olleet Neuvostoliiton peruja. Toki monia niistä sabotoitiin vuoden 2014 jälkeisessä tilanteessa, mutta silti ne vaikuttavat huvenneen suhteellisen nopeaa tahtia.

Totta, vaan silti arvaan että Venäjällä ei pitäisi tulla ongelmaa varastossa olevien kranaattien osalta. Neuvostoliitto valmistautui vuosikymmeniä kolmanteen maailmansotaan, joten arvatenkin tykistön laukauksia valmistettiin samassa mittakaavassa kuin kaikkea muutakin (eli hyvin suuret määrät). Vaan tuo ei vielä riitä, nämä pitää saada varastosta rautateitä pitkin rintaman eri osiin, missä kuorma pitää purkaa ja varastoida. Sen jälkeen kumipyörillä viedä lähemmäs rintamaa pienempiin varastoihin ja näistä "jakelukeskuksista" edelleen rintamalle tykeille ja panssarihaupitseille. Sanoisin että tämä logistiikkaketju voi muodostua rajoittavaksi tekijäksi, varsinkin jos Ukraina kykenee tuhoamaan näitä suurempia varastoja rintamalinjojen takaa tai iskemään ammuskuormaa kuljettaviin juniin.

Joku Ukrainan edustaja, oliko jopa heidän tiedustelun ykkösmies muistaakseni sanoi että jos Venäjä jatkaa tykistön käyttöä nykyisellä tahdilla niin varastot olisivat tyhjät tämän vuoden loppuun mennessä. Oliko tuo tieto vai arvaus (jos siis muistin oikein)? Venäjällä ei varmasti ole kapasiteettia valmistaa uusia laukauksia kulutusta vastaavalla tahdilla, joten jossain vaiheessa seinä nousee pystyyn heilläkin.

-

Tämän mukaan ryssä aikoo teloittaa brittiläiset sotavangit. Virallisesti toki mielikuvitustasavallat asialla mutta ei saa antaa sen hämätä: käskyt annetaan Moskovasta. Vaikuttanee Iso-Britannian tukeen vahvistavasti, heillä ei ole ollut tapana nöyristellä tyrannien edessä.

 
Venäläisillä on jotenkin käsittämätön kyky olla ymmärtämättä, miksi heitä ei rakasteta ja toivoteta tervetulleeksi ympäri maailmaa vapauttajina. Kun omasta mielestään he ovat mitä suurenmoisin kansa ja ainutlaatuisia johtajina. Usko omiin kykyihin ja erityiseen osaamiseen on jotain sellaista, että pitää olla jossakin ihmeellisessä hermeettisessä tyhjiössä kasvanut ja oman erinomaisuuden liemessä marinoitunut, että tuohon nirvanaan on päässyt. Ilmeisesti koko kansalle pitäisi tarjota Siperian opetus. Jota näyttäisi olevan tarjolla Ukrainan tapahtumien kautta vähintäänkin riittävästi.
Tynnyrin sisällä kasvaneet ja varttuneet, tapin reijästä joskus nähneet vilauksen ulkomaailmasta.
 
Minusta tilanne ei tällä hetkellä näytä kovin hyvältä kummankaan osapuolen kannalta, vaan sota on pikemminkin jumiutunut paikoilleen. Venäjä ei tule saamaan koko Ukrainaa haltuunsa ja asettamaan maahan itselleen uskollista nukkehallitusta................
........Toisaalta Ukrainalla ei näytä olevan voimia työntää kunnolla ryssiä takaisin niiltä alueilta, joille ne ovat onnistuneet pahiten pesiytymään. Tähän epäilemättä tarvittaisiin sitä lännen tuntuvaa materiaaliapua enemmän kuin mitä nyt on tarjolla.
Tottahan tuo on...mutta, sotiminen ei ole hätäisten miesten hommia...Onhan tätäkin sotaa käyty jo enemmän ja vähemmän vuodesta 2014 alkaen. Tuskin siellä olisi tullut mitään muutoksia jollei ryssä olisi lähtenyt valloittamaan viime kädessä koko Eurooppaa.

Ukraina tulee karkoittamaan ryssän maaperältään, vaikka siihen menisi vielä jokunen vuosi.
- länsimaat ovat sitoutuneet auttamaan Ukrainaa tässä sodassa riittävällä tavalla.

Ryssän hyökkäyksen jälkeen voimasuhteet ovat kaikkien yllätykseksi muuttuneet ratkaisevasti edullisemmiksi Ukrainalle. Toisekseen myös lännessä (EU, USA, Britannia jne.) ymmärretään ryssän kokonaistavoitteet aikaisempaa paremmin.
- toki se on edellyttänyt ryssän aktiivista ja avointa tiedottamista, hyökkäystä ja täysimittaista sotimista Ukrainassa.
- sekä peittelemätöntä sotilaallista uhkausta ja vaatimuksia koko demokraattista maailmaa vastaan.

Jopa meillä Suomessa (ja Ruotsissa) herättiin ryssän johtajien suoraan puheeseen ja konkreettisiin vaatimuksiin liittyä ryssän etupiiriin.

Vaikka sodan tilanne on tasoittunut niin mitään varsinaista hätää ei toistaiseksi ole. Ukraina on pärjännyt paljon paremmin kuin kukaan osasi odottaakaan vielä helmikuussa.
Annetaan nyt Ukrainalla riittävästi aikaa valmistautua, kouluttaa ja varustaa reserviään edes saman verran kuin ryssä valmisteli hyökkäystään Ukrainaan.
- täällä tietokoneiden takana meillä on aikaa odetella kaikessa rauhassa että Ukraina saa käyttöönsä tarpeellisen määrän nykyaikaista aseistusta.
- avustusohjelmat ovat koko ajan käynnissä mutta kaikki ottaa oman aikansa.
- olen varma että ukrainalaiset tekevät parhaansa. Viivyttelemättä.

Itse olen laittanut odotukset jo syksyyn ja tulevaan talveen. Toisekseen sota voi kestää vielä vuosikausia.
- näin siitäkin huolimatta että toivoisin sydämestäni Ukrainalle nopeaa ja voittoisaa ratkaisua.

Kokemus kertoo että sodat on helppo aloittaa mutta äärimmäisen vaikeita lopettaa..
- kaiken lisäksi tämä sota saattaa jatkua vielä senkin jälkeen kun ryssä on karkoitettu omien rajojensa taakse.
 
Putinilla on käsissään tehokas ase. Se toimii niin, että vaikka sotatoimissa ei edistytä, taistelua ja moukarointia jatketaan väsymättömästi, ja lännessä kansa rupeaa väsymään ja turhautumaan sodan aiheuttamiin arkisiin asioihin. Omista kauppa-, sähkö- ja bensalaskuista selviäminen koskettaa kaikkia eurooppalaisia joka ikinen päivä, vaikka omalla mantereella käytävä sotakin huolestuttaisi.

Ja kun kansa rupeaa turhautumaan, sen kannatuksesta elävät poliitikot ovat pakotettuja toimimaan – pahimmassa tapauksessa esimerkiksi painostamaan Ukrainaa suostumaan rauhaan sille epäedullisin ehdoin, jotta sota vain loppuisi.

Putinin aseen teho näkyy jo kansan mielipiteissä. Viime viikolla julkaistu tutkimus paljasti, miten pahasti Eurooppa on jakautunut kahtia. Suurin joukko eurooppalaisia kuuluu jo nyt leiriin, joka haluaa rauhan, vaikka se tarkoittaisi myönnytyksiä Venäjälle.

Tutkimuksen johtopäätös on huolestuttava: ellei jokin dramaattisesti muutu, eurooppalaiset tulevat vastustamaan pitkittynyttä sotaa. Putin haistaa, että näissä oloissa isoissa avainmaissa ollaan valmiita tekemään myönnytyksiä hänelle.

Yhdysvalloissa kysellään jo, kuinka paljon presidentti Joe Biden on valmis kaatamaan lisää rahaa Ukrainan aseapuun, kun nousevat hinnat ja yleinen taloudellinen paine iskevät päälle samaan aikaan.



Mikä tahansa kompromissi, jonka Putin kokee jonkinlaisena voittona, tulee johtamaan väistämättä epävakauteen. Lähihistoria osoittaa, että hän ei tyydy siihen, vaan jatkaa. Putinin nälkä ei loppunut Krimin valtaukseen.

Putinin aloittamaa sotaa on pidetty järjettömänä, mutta tuoreet mittaukset kertovat, että hänen kannatuslukunsa Venäjällä ovat kääntyneet selvään nousuun. Sodan aloittamisen todellinen syy ei näytäkään olevan Naton pelko, vaan oman valta-aseman lujittaminen, venäläistutkija Ekaterina Schulmann arvioi Fox Newsille.

Uusi jäätynyt konflikti ja kompromissi, jossa Putin säilyttää kasvonsa, eivät lopeta Venäjän aggressiivista toimintaa.
Mitä ihmettä meille, ennen kaikkea eurooppalaisille sitten oikein on tapahtunut sitten 2. maailmansodan? Yhdysvallat oli nihkeänä lähtemään mukaan silloinkaan kunnes Japani iski Pearl Harboriin, muttei (juuri) kukaan Euroopan liittoutuneista kiistänyt loppuun asti taistelemisen välttämättömyyttä. Loppuun asti tarkoittaen Hitlerin kukistamista.

Onko Ukraina puolen Euroopan silmissä liian vähäpätöinen? Herääkö tämä puolikas sitten, kun Putin jatkaa syvemmälle Eurooppaan; Baltiaan, Puolaan, Suomeen, Romaniaan? Yhdysvalloissa varauksettoman kansan tuen saaminen tulee edellyttämään ihan varmasti hyökkäystä Yhdysvaltoja itseään vastaan, kongressissa osataan kyllä nähdä kauemmaskin. Elämme kummallisia aikoja.
 
Saksan hallitus julkisti luettelon Ukrainan sotilaallisesta avusta (konekäännös saksasta):
Nämä tullaan toimittamaan:
54 panssaroitua ja aseistettua ajoneuvoa joukkojen kuljettamiseen
30 Gepard-panssaria
IRIS-T ilmapuolustusjärjestelmä
kolme MARS-raketinheitintä ammuksineen
Cobra-tutka tykistön paikallistamiseen
10 000 ammusta tykistölle
53 000 ammusta ilmatorjuntapanssareihin
7 panssarihaupitsia (yksi niistä on Ukrainan ilmoituksen mukaan jo Ukrainassa)

 
Tunnettu saksalainen vasemmistopolitiikko Sahra Wagenknecht (Linke) kirjoittaa FB-sivullaan:

-Sen sijaan, että Saksan hallitus olisi nähnyt vaivaa tukeakseen diplomaattista ratkaisua sodan lopettamiseksi, niin se päätti toimittaa ensimmäisen kerran Ukrainalle panssarihaupitseja - tabun rikkominen ja paha virhe. Näin Saksan hallitus antaa vetää itsensä syvemmälle sotaan, jolla on koko Euroopalle vaaralliset seuraukset. Hallituksen on tultava vihdoinkin järkiinsä! Nyt tarvitaan vakavasti otettavia diplomaattisia ponnistuksia jatkuvasti laajenevan aseviennin ja taloussodan sijasta. Siinä hävijöinä ovat molemmat puolet.

Katso liite: 62868

287739304_5994747963875884_6870213777326539560_n.jpg
 
Tunnettu saksalainen vasemmistopolitiikko Sahra Wagenknecht (Linke) kirjoittaa FB-sivullaan:

-Sen sijaan, että Saksan hallitus olisi nähnyt vaivaa tukeakseen diplomaattista ratkaisua sodan lopettamiseksi, niin se päätti toimittaa ensimmäisen kerran Ukrainalle panssarihaupitseja - tabun rikkominen ja paha virhe. Näin Saksan hallitus antaa vetää itsensä syvemmälle sotaan, jolla on koko Euroopalle vaaralliset seuraukset. Hallituksen on tultava vihdoinkin järkiinsä! Nyt tarvitaan vakavasti otettavia diplomaattisia ponnistuksia jatkuvasti laajenevan aseviennin ja taloussodan sijasta. Siinä hävijöinä ovat molemmat puolet.

Katso liite: 62868

Tää politiikka on kyllä jo aika nähty. Toimi aiemminkin ihan helvetin hyvin.

chamberlain-declares-peace-for-our-time-75-years-agos-featured-photo.jpg
 
Palaten rintamauutisiin. Tämä kuulostaa täysin realistiselta, olettaen että kyse on yksiköistä, jotka ovat olleet Ukrainassa sodan alusta alkaen. Tunnetusti parin-kolmen ensimmäisen viikon tappiot olivat erityisen korkeita.

 
Oliskohan noin? Venäjä aiheuttaa tällä hetkellä massiivisia nälkäongelmia taloudesta puhumattakaan. Demokraattisessa järjestelmässä talouden dyykkaus ei ole niitä parhaita konsteja voittaa seuraavissa vaaleissa. Nälänhätä ja pakolaiset eivät myöskään lisää hallinnon kannatusta. Itse en usko ensimmäisenkään demokraattisen maan haluavan pitkittää sotaa yhtään pidempään kun on pakko. Huolehtien kuitenkin niin, ettei se pompsahda uudelleen käyntiin muutaman kuukauden kuluttua.
Tämä sota on osa isompaa peliä isossa kuvassa. Toki Ua on valitettavast vain pelin yksi nappula, mutta jenkit ei todellakaan halua ryssien voittavan. Kannattaa seurata jenkkien, kiinan, japanin ja euroopan taloutta ja tulevaa ruokakriisiä. Jenkit jo itse tuhoa omaa ruokahuoltoa. Tässä samassa rytäkässä koko maailman talous tullaan lähes nollaamaan. Kyteviä kuplia on monia. Monta palikkaa viittaa siihen, että miksi juuri nyt puttepossu päätti hyökätä Ukrainaan. Jokainen voi itse kuutioida näitä juttuja. Minulla ei ole muuta sanottavaa tähän ettei lähde rönsyilemään.
 
Back
Top