Ukrainan konflikti/sota

Russian government hackers tried to trick Ukrainian and international volunteers into using a malicious Android app disguised as an app to launch Distributed Denial of Service (DDoS) attacks against Russian sites, according to new research published by Google on Tuesday. Motherboard reports: Since the beginning of the Russian invasion, Ukraine has resisted not only on the ground, but also online. A loose collective of technologists and hackers has organized under an umbrella quasi-hacktivist organization called the IT Army, and they have launched constant and persistent cyberattacks against Russian websites. The Russian government tried to turn this volunteer effort around to unmask Ukrainian hackers, in a smart, but ultimately failed attempt.

Google researchers wrote in the report that the app was created by the hacking group known as Turla, which several cybersecurity companies believe works for the Kremlin. [Shane Huntley, the head of the Google research team Threat Analysis Group] said that they were able to attribute this operation to Turla because they have tracked the group for a long time and have good visibility into their infrastructure and link it to this app. The hackers pretended to be a "community of free people around the world who are fighting russia's aggression" -- much like the IT Army. But the app they developed was actually malware. The hackers called it CyberAzov, in reference to the Azov Regiment or Battalion, a far-right group that has become part of Ukraine's national guard. To add more credibility to the ruse they hosted the app on a domain "spoofing" the Azov Regiment: cyberazov[.]com.

The app actually didn't DDoS anything, but was designed to map out and figure out who would want to use such an app to attack Russian websites, according to Huntely. "Now that they have an app that they control, and they see where it came from, they can actually work out what the infrastructure looks like, and work out where the people that are potentially doing these sorts of attacks are," Huntley said. Google said the fake app wasn't hosted on the Play Store, and that the number of installs "was miniscule." Still, it was a smart attempt to trick unknowing Ukrainians or people interested in working with Ukrainians to fall into the trap.
 
Tämä on suomalainen journalistinen ”erityispiirre”, joka periytyy vuosikymmenten takaa: ”jenkkikenraali uhkailee, neukkukenraali varoittaa”. Niillä on sellainen ohjesääntö, ne ei saa sitä heti muutettua. Meemikamaa, tottakai. Pitää osata myös nauraa suomalaisuudelle. Ainahan itse voi toimia jatkossa valistuneemmin, mutta mikä on oikea tapa toimia?
754C4DD8-DFA6-4E27-AB5D-01D61B6023AC.jpeg
 
Vastaisi hyvin Sun Tsun oppeja. Anna viholliselle mahdollisuus perääntyä, niin se perääntyy. Voi jopa helpottaa rintaman murentumista, kun vanjat huomaavat, että vielä voi paeta kastumatta. Politrukkien on lopulta vaikea estää massapakoa ja jos/kun perääntyminen tapahtuu, se lienee kaoottinen.
"Jos kellää on sokerloi, nii syö pois nyt. Meinaa koht' hyö kastuup' ja menee pilalle."
 
Viimeksi muokattu:
Paljon puhuttu, että ei ole oikea instrumentti sillan tuhoamiseen se millä nyt sinne paukutetaan. Mutta sanokaa viisaammat, että mikä olisi parempi ohjus jolla sillat kuuluisi räjäyttää? Ihan jo krimin siltaa ajatellen.

B-52 ja kuorma 2000 lbs gps-pommeja.

Silloissa on juuri tuo ongelma että kanteen osuvat kevyemmät kärjet tekevät vain pieniä reikiä ja kantavat rakenteet pysyvät ehjinä. Pitää siis olla iso määrä räjähdettä ja mieluiten pylväisiin sidottuna. Risteilyohjuksillakin on hankala saada hyvää vaikutusta.

Päätellen miten lähellä iskemät ovat toisiaan, niin olisiko tuohon yksi HIMARS-kasetti ammuttu?
 
Viimeksi muokattu:
Luoja, me olemme sivistynyt länsimaa ja tuo vain on oksettavaa etnofobiaa. Tuollainen ajattelu olisi ja on niin kotonaan tuossa roistovaltiossa ja sitä myrkkyä se yrittää asein ja netitse levittää Eurooppaankin. Ei ole helppo tavallisen ihmisen elää väkivaltaisessa diktatuurissa, nosta päätäsi niin se kasuaalisti katkaistaan. Ei pelkästään ole huoli omasta elämästä vaan läheistenkin. Helvetti mitä vastenmielistä, verenhimoista ja antilänsimaista idiotiaa.
Tuttu narratiivi: tavallinen venäläinen ei ole koskaan millään tavalla syyllinen mihinkään, mitä roistovaltion nimeltä Venäjä esivalta tekee.

Sen sijaan Natsi-Saksan tavalliset saksalaiset olivat toki syyllisiä, kun äänestivät natsit valtaan ja katsoivat sivusta hirmutekoja.

Niin, kun kerran äänestämällä tuetaan ja nostetaan valtaan roskasakkia ja roistoja, niin sitten ollaan samassa veneessä: If You want blood, You've got it.
 
B-52 ja kuorma 2000 lbs gps-pommeja.

Silloissa on juuri tuo ongelma että kanteen osuvat kevyemmät kärjet tekevät vain pieniä reikiä ja kantavat rakenteet pysyvät ehjinä. Pitää siis olla iso määrä räjähdettä ja mieluiten pylväisiin sidottuna.

Päätellen miten lähellä iskemät ovat toisiaan, niin olisiko tuohon yksi HIMARS-kasetti ammuttu?
Vaikken venättä osaakaan, sanoi se sillalla ollut kaveri sanan HIMARS.
 
B-52 ja kuorma 2000 lbs gps-pommeja.

Silloissa on juuri tuo ongelma että kanteen osuvat kevyemmät kärjet tekevät vain pieniä reikiä ja kantavat rakenteet pysyvät ehjinä. Pitää siis olla iso määrä räjähdettä ja mieluiten pylväisiin sidottuna.

Päätellen miten lähellä iskemät ovat toisiaan, niin olisiko tuohon yksi HIMARS-kasetti ammuttu?
Joo ei tollaset pikkureiät estä sillan käyttöä. teräslevyt tai 2x4 lankut päälle ja meno jatkuu.
 

Ukraine is openly offering itself as a venue for NATO allies to donate and demonstrate advanced weaponry in real-world combat scenarios. The countries would then benefit from the combat experience of Ukrainian soldiers using those weapons against Russian forces, according to Ukraine Defense Minister Oleksii Reznikov.

Ukraine “is essentially a testing ground,” Reznikov said on July 19 during a live webcast conversation with John Herbst, senior director of the Atlantic Council’s Eurasia Center.

“Many weapons are now getting tested in the field in the real conditions of the battle against the Russian Army, which has plenty of modern systems of its own,” Reznikov said. “It has electronic warfare and signals intelligence tools, air defenses, cruise missiles and ballistic missiles, among other equipment.”

“We are interested in testing modern systems in the fight against the enemy and we are inviting arms manufacturers to test the new products here,” he said. “Some kinds of different equipment just are starting in our battlefield, for example, Polish Krab artillery systems. It's a really organic unit, but they are distinct in this Russian-Ukrainian war. So, I think for our partners in Poland, in the United States, France, or Germany, it's a good chance to test the equipment. So, give us the tools. We will finish the job and you will have all the new information.”
 
Ammattivalehtelija Lavrov heittää lisää löylyä - ja kun tätä valehtelua tulkitsee nykykremnologian mukaan, totuus on päinvastainen, mitä sanotaan. Eli lisää vaan länsimaiden aseita Ukrainalle, niin hyvä tulee:

HS:

13:48

Lavrov: Venäjän tavoitteet ovat laajentuneet Donbasin ulkopuolelle​

Venäjän tavoitteet Ukrainassa ovat laajentuneet Donbasin ulkopuolelle, sanoo Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.

Asiasta kertoo Reutersin mukaan Venäjän valtiollinen uutistoimisto Ria Novosti.
Lavrov sanoi keskiviikkona, että Venäjän "erikoisoperaation" maantieteelliset tavoitteet eivät ulotu enää pelkästään Donetskiin ja Luhanskiin, vaan ne koskevat myös lukuisia muita alueita.

Lisäksi Lavrov uhkasi, että Venäjän tavoitteet laajenevat entisestään, jos länsimaat toimittavat Ukrainalle pitkän kantaman aseita.
Essi Sutinen, toimittaja
 
TL;DR: Kaikki on mahdollista, jos on halua sekä rahaa ja/tai aikaa. Jopa AMRAAM MiG-29:ssä.
Joo tätä mä olen miettinyt pitkään, että eikö muka (modernejakin) Sidewindereja saisi jotenkin soviteltua näihin Ukrainan hävittäjiin.

Toisaalta pitää muistaa, että infrapunaohjukset ylipäätään on aika toissijaista aseistusta nykyajan ilmasodassa, ja päärooli on tutkahakuisilla ohjuksilla, joilla on paljon pidempi kantama...
Ainakin neuvostoaikaan venäläiset lähes poikkeuksetta tekivät pidemmän kantaman ohjuksistaankin myös lämpöhakuisen version. Sinänsä pitkän kantaman laukauksissa hakupään toimintaperiaatteella ei ole varsinaisesti isoa merkitystä, mutta ohjukselle pitää jotenkin saada välitettyä tieto maalin liikkeistä lähestymisen aikana. Muuten ohjus helposti menee ohi liian kaukaa saadakseen lukitusta. Puoliaktiivisella tutkahakupäällä tämä ominaisuus tulee kaupan päälle, minkä vuoksi se onkin ollut yleinen valinta.

En viitsi käyttää aikaa tietojen etsiskelyyn jotta voisin antaa kehnon arvauksen, mille länsiohjuksille Fulcrumin tutka pystyisi tai ei pystyisi valaisemaan maalia. Mutta vaikka tutka ei pystyisikään, voidaan silti käyttää erillistä valaisulähetintä. Tällä tavalla amerikassa osaan F-16:sta luotiin kyky ampua Sparrowia. Pieni valaisija-antenni kiinnitettiin tutkan antenniin ja säädettiin yhdensuuntaiseksi tutkan keilan kanssa. Tämä toki toimii vain mekaanisesti skannatuilla tutkilla.

AMRAAMin täysi käyttäminen vaatisi datalinkin asentamisen. Tämä pitäisi integroida tutkaan, jotta ohjukselle voidaan lähettää päivitetyt maalin liiketiedot. Se on siis jo vähän isompi kehitysprojekti. R-27:stä on kuitenkin myös kehitetty aktiivisia versioita sekä venäjällä että Ukrainassa. Jos tuo Ukrainan versio käyttää datalinkkiä, ja on integroitu Ukrainan Fulcrumeihin, AMRAAM-datalinkin kytkeminen tuon tilalle voi olla taas askelta helpompi kuvio. Piru piilee yksityiskohdissa.

AMRAAM voidaan myös ampua ilman datalinkkiä, joko lukitsemalla se maaliin ennen laukaisua tai ennakkopisteeseen. Tietenkään maalin liiketilan muutoksia ei saada päivitettyä ohjuksille, joten liian kauas ei voida ampua. Ohjuksen kantamaa ei siis voida hyödyntää kokonaan tällä tavalla. Mutta on se silti parempi kuin ei ohjusta ollenkaan.

Voi myös olla helpompaa vain aloittaa R-27 aktiiviversion valmistus lännessä. Ukraina tuskin panttaisi piirustuksia.
Siltojen tuhoaminen tekee Hersonista käytännössä pussinperän ja mahdollistaa kovat sotasaaliit. Vanjan joukot voivat veneillä paeta Dneprin yli, mutta kalusto jää paikoilleen. Yksi varma ylityspaikka jää Nova Kahovkan padolle.
Padolle päin kaksikärkinen hyökkäys Snihurivkasta radan suunnassa ja Davydiv Bridistä päätien linjaa näyttäisi minusta sopivalta. Kapeneva kiila joka valmiina jakaisi vihollisen alueen Dneprin länsipuolella kahteen laajaan mottiin. (Olettaen että Antonivkan sillat on katkaistu.) Sitten voisi keskittyä kuluttamaan vihollista vastahyökkäyksiä torjumalla ja antaa mottien kypsyä sopivaksi poimittavaksi.

Nyt silta olisi poikki? Alkaako viikonloppuna suurhyökkäys Khersonissa?
Tällä videolla näkyy tuoreimmat tuhot sillalle. Sopivasti taustalla näkyy autoja köröttelee vielä leppoisasti yli.


Kyllähän tämä vähintään signaali siihen suuntaan on, että kannattaisi painella yli vielä kun pääsee.
Sillat ovat pirun vaikeita tuhottavia pommeilla tai ohjuksilla. Tukeva, tyhjän tilan ympäröimä rakenne päästää paineen hajoamaan ympäristöön jos pommi ei räjähdä tarkalleen sillä hetkellä kun on rakenteen sisällä. Joskus 20+v sitten (Älkää kuvitelkokaan että muistasin edes lehden nimeä, saatika numeroa!) luin artikkelista, miten '91 Persianlahdella liittouma päätyi antamaan sillat järjestään brittien maaliksi. Heillä kun oli käytössään digitaalinen sytytin, joka luotettavasti toimi juuri oikealla viiveellä tuhovoiman maksimoimiseksi. Amerikkalaisten analogisilla sytyttimillä viiveessä oli liikaa vaihtelua, ja pommit usein räjähtivät joko liian pian, ennen kuin olivat tunkeutuneet kannen sisään, tai liian myöhään, pommin jo läpäistyä koko sillan. Lopputuloksena oli vain pieni reikä sillassa, joka oli helppo peittää levyllä niin että liikenne voi jatkua.

Mutta huoltokuljetusten tuhoamiseen silta on mitä mainioin kohta. Etenkin kun käytössä on ilmassa räjähtävä GMRLS-AW jolloin ei ole edes pakko osua täsmälleen siltaan. Kuljetusten on pakko kulkea tämän pullonkaulakohdan kautta, ja joen keskellä ei ole siviiliasutusta vaarassa. Siltaa on helppo tarkkailla drooneilla tai partioilla, joilla on hyvä näkyvyys pitkältä matkalta joen rantaa. Sillan ylitysaika ei välttämättä ole tarpeeksi pitkä, jotta ampua voisi tämän tarkkailun varassa, mutta lähestymisreitit sillalle ovat myös rajalliset, etenkin drooneilla helposti nähtävissä. Sillan tarkkailu myös paljastaa säännöllisyydet liikennöinnissä, jolloin lavetit voidaan pitää piilossa siihen asti että huoltokulkue alkaa lähestymään kohdepistettä.
 
Silloissa on juuri tuo ongelma että kanteen osuvat kevyemmät kärjet tekevät vain pieniä reikiä ja kantavat rakenteet pysyvät ehjinä. Pitää siis olla iso määrä räjähdettä ja mieluiten pylväisiin sidottuna. Risteilyohjuksillakin on hankala saada hyvää vaikutusta.
Vuoristo-Karabakhin sodassa azerit laittoivat johonkin pieneen mutta strategiseen siltaan risteilyohjuksen. Lopputulos oli sellainen koripallon mentävä reikä.

Eipä siinä, kyllä tuo Antonovskin silta muuttuu käyttökelvottomaksi reikä kerrallaankin ja jokainen osuma tarkoittaa vaikeampaa käyttöä ja raskaan kaluston siirtämistä.
 
tupla
 
Viimeksi muokattu:
Pientä piristystä päivään
Samasta videosta näkee, että Putinin terveys ei ole niin huonossa kunnossa, että jalat olisivat toisistaan erilaisia tai että hän merkittävästi kramppaisi jalkoja tai käsiä. Toki hän on pienessä liikkeessä ja "jauhaa purkkaa" koko ajan, kun "seisoo paikallaan". Onko nämä kuitenkin tarpeen pienten nytkähtelyjen hallitsemiseksi?
 
Back
Top