Ukrainan konflikti/sota

Tällä välin krimillä


Varmaan tuli hyvä mieli muutamalla eläkeläisellä. Tällä ei kuitenkaan päästä vielä historian kirjoihin.
BuYH881IUAAx8pW.webp

Putin on kylläkin pitänyt huolen että hänet muistetaan koulujen perusopetuksessa vuosikymmenten kuluttuakin.
 
Niinkin voisi ajatella että Ukraina on kaikesta propagandasta huolimatta erittäin yhtenäinen kansalaisyhteiskunta. Omalla alueellaan asuu lähes 50 miljoonaa asukasta joista syntyperäistä ukrainalaisia on n. 80 %:ia. Se luo varsin hyvät edellytykset itsenäiselle kansallisvaltiolle.

Niilläkin alueilla (itäukrainassa) joita Venäjä haluaa liittovaltioiksi asukkaista 2/3 on syntyperäisiä ukrainalaisia. Siis muodostavat melko suuren enemmistön kyseisten alueiden väestöstä.

Periaatteessa tuntuu jotenkin väärältä jos aluehallintoa tulisi rukata vähemmistökansallisuuksien poliittisen johtoaseman mukaiseksi.

Tähänkin asiaan olisi saatavissa ajankohtaista selkeyttä jos Venäjä hyväksyisi alueen kansalaisten mielipiteen merkityksen. Ukrainassa järjestetään parlamenttivaalit lokakuussa. Olisi täysin mahdollista sopia tulitauosta ja järjestää alueella vaalitilaisuudet kuten kaikkialla muuallakin Ukrainassa. Jotta saataisiin todellinen ja hyväksyttävä äänestystulos tulisi alueelle lähettää kattavasti kv. riippumattomia vaalitarkkailijoita..

Sopii epäillä että Venäjän tavoitteet eivät kuitenkaan kohdistu demokraattiseen ja kansalaisten mielipiteeseen perustuvaan hallintomalliin.

Vähemmistön aseelliset oikeudet suurvallan asevoiminen myötävaikutuksella ovat joillakin huolenaiheena. Miten turvataan vähemmistön kapinaoikeudet? Venäjällä. :)

Aseilla ne saavutetaan. Putin on henkisesti valmis sotaan, ja kansa kiihotettu sotapsykoosiin. Vaarallista leikkiä periaatteessa. Putin kuitenkin seuraa lännen reaktioita. Tähän asti ei ole ollut yhtä ainoaa syytä olla tekemättä mitä tekee ja peräytyminen ei lainkaan palvele intressejä.

Ukraina voisi vaikuttaa kansalaismielipiteeseen sotimalla kovaa sotaa ja aiheuttamalla tappioita Ukrainassa, mutta tuon määrän Venäjä kestää leikiten, mitä nyt menee. Venäläiset ovat hiukan modernisoituneet eivätkä nauti siitä, että poikia lähetetään johonkin Ukrainaan kuolemaan silovikien vallan puolesta.
 
Miksi tuolla soditaan täyttä päätä jos kukaan ei halua sotia, venäjä ja länsi valtiot haluavat neuvottelu ratkaisua? Kuka on kantona kaskessa, lenkin sotiva osapuoli ?

Siellä soditaan, koska eri osapuolet luulevat, että tilanteeseen on saatavissa sotilaallinen ratkaisu. Minusta tilanne muistuttaa aika pitkälti Bosniaa. Siellä Bosnian armeija ja serbiseparatistit (Serbian tukemana) mättivät toisiaan vuosikausia ja lopulta sota päättyi eräänlaiseen sovitteluratkaisuun, kun kaikille oli tullut selväksi, ettei sotaan sotimalla ratkaisua tule. Minusta olisi helvetin hyvä, jos satojen tuhansien kuolonuhrien ja miljoonien kodeistaan lähtemään joutuneiden sijaan tämä kahakka saataisiin loppumaan nopeammin jonkinlaiseen ratkaisuun, joka kelpaisi kaikille. Mitä olisivat ne sotilaalliset ratkaisut tässä kriisissä? Venäjän "voitto" eli se, että se valtaisi koko Ukrainan itselleen on täysin mahdoton lopputulos, koska Venäjä ei mitenkään kestäisi sellaisen miehityksen ylläpitoa. Jos se valtaisi vain Luhanskin ja Donetskin alueet, niin tämä ei olisi sotilaallinen ratkaisu, koska Ukraina voisi hyvinkin haluta jatkaa touhua, etenkin jos se saisi lännestä tukea. Ukraina voisi tietenkin ratkaista sotilaallisesti touhun niin, että ajaisi väkivalloin venäläiset kokonaan ulos maasta, mutta tätä ratkaisua taas EU tuskin sulattaisi. Pelkästään Venäjän asevoimien ulosajo Ukrainasta ei toisi touhuun loppua, koska sen jälkeen separatistit saattaisivat edelleen jatkaa matalan intensiteetin sissisotaa.

Israelista voi katsoa, ettei sodan toisensa perään voittaminenkaan tuo sotilaallista ratkaisua asioihin.

Vai onko venäjän vaatimukset sittenkin liikaa ja pelataan tuplaa ja kuittia ? Lännelle on liikaa aluemenetykset ja venäjä ei halua ottaa väkivalloin mutta ottaa jos ei muuta vaihtoehtoa ole ? Tulisiko Ukrainasta pelottava esimerkki ja miksi ?

Pelottavia esimerkkejä on tietenkin jo vaikkapa Georgiasta, mutta vielä paljon pelottavampaa olisi avoin sota Venäjän kanssa.
 
Sopii epäillä että Venäjän tavoitteet eivät kuitenkaan kohdistu demokraattiseen ja kansalaisten mielipiteeseen perustuvaan hallintomalliin.
Toimiva kansalaisyhteiskunta Ukrainassa on Putinin pahin painajainen. Putinin kannalta paras vaihtoehto olisi Ukrainan saattaminen epäonnistuneen valtion kaottiseen tilaan jolloin Putin voisi näyttää venäläisille Ukrainaa ja sanoa että katsokaa millaiseen tilaan demokratia on Ukrainan saattanut; Haluatteko että Venäjä vajoaa samaan sekasortoon.
 
Vähemmistön aseelliset oikeudet suurvallan asevoiminen myötävaikutuksella ovat joillakin huolenaiheena. Miten turvataan vähemmistön kapinaoikeudet? Venäjällä. :)

Jugoslavia? Irak? Kurdit? Syyria? Sir-Lanka? Burma?... listaa voi jatkaa ihan vapaasti.

Taisin aikaisemmin kysyä, onko vähemimistöillä oikeus nousta kapinaan... siis edes moraalista. Se on tullut selväksi että halituksilla on oikeus kukistaa kapinat ;)
 
Putinin koplan on joko sorrettava tai sorruttava. Siitä tässä kaikessa on kysymys. Putinin jengi käy häviöön tuomittua viivytystaistelua säilyttääkseen valtansa ja kähmimänsä sadat miljardit mahdollisimman pitkään. Lasku lankeaa loppuviimein venäläisen rahvaan maksettavaksi. Niin kuin aina. Musikkaa nussitaan silmään oikein tuelta ja se vaan kiittää alistajaansa ja pyytää lisää.

Mielenkiintoista keskustelua..poimin nyt vain tämän yhden yksityiskohdan vastausta varten.

Mihinkähän Putin ja hänen jenginsä aikoo käyttää kahmimansa varat? Eikö olisi käytännössä aivan sama omistaako 5 vai 50 miljardia? Käärinliinoissakaan ei ole taskuja joihin rahansa ahtaisi.

Jotenkin en vaan jaksa uskoa että nämä henkilökohtaiset taloudelliset motiivit olisivat Venäjän nykyisen politiikan taustalla.

Putin on monessa yhteyteydessä tuonut esille geopoliittisen katastrofin joka sattui Neuvostoliiton romahdettua. Silloin kaikki kansat joilla oli mahdollisuus irtaantua ja muodostaa oma valtionsa karkasi Venäjän imperiumista. Voisin uskoa että Putin on ottanut tehtäväkseen Venäjän alueellisen suuruuden/herruuden palauttamisen. Tässä hankkeessa yhdistyvät niin taloudelliset kuin poliittisetkin hyödyt. Samalla Putin kohottaisi myös omaa merkitystään maailmanhistoriassa. Jopa niin paljon että se voisi tehdä hänestä ikuisesti historiaan jäävän henkilön - Venäjän 2000 -luvun suuruuden isän. Jälkipolvet voisivat vielä satojen vuosien päästä lukea hänen suurtöistään.

Hänen nimensäkin olisi silloin "PUTIN I SUURI" Venäjän pelastaja!

Putin on historian harrastaja..mikä sen mukavampaa jos historia tekisi hänestä - pienestä miehestä - Suuren. Kymmenien muiden historiaan ikuisesti jääneiden suurmiesten joukkoon.

Aleksanteri Suuri
Kaarle Suuri
Fredrik II Suuri
Pietari Suuri
Putin Suuri

Pääsy tällaiselle listalla olisi jotain paljon enemmän kuin muutaman sadan miljardin ruplan omaisuus..
 
Ukrainalla ei ole voimaa tarpeeksi,mutta paljon täytyy tapahtua että mielipide Ukrainalaisten kyvystä sotia Venäläisiä vastaan muuttuisi vaikka heillä joukkoja olisikin. Joku kulttuuri tai veljeskansa juttu tässä on.Äijät makaa kotona,koska ei niillä ole syytä muutakaan tehdä. Mitä sitten jos Eu lähentyminen epäonnistuu,ja ollaan taas Putlerin kelkassa. Siinä samassa kelkassa on oltu aina. Se on normaalia. Viitti tapattaa itseänsä sentäs sen vuoksi.-

Noin se vaan on , maanpuolustusinto on vähäistä.

Maidanille lännestä tultiin antamaan tukea , mm. " McCain: me olemme teidän kanssa ! "
Nyt kun pitäisi torjua vihollisia , niin missä nämä tyypit ovat ? Missä on konkreettinen apu ?

Baruso : EU voi antaa yli miljardin talousapua ( lainaa )
http://112.ua/ekonomika/es-mozhet-d...v-mvf-o-ego-neobhodimosti-barrozu-108496.html

IMF on antanut tänä vuonna yli 4 miljardia , ja nyt sitten EU , IMF jälleen neljän kuukauden kuluttua , jne.
Tuo on takapuolesta , Ukraina jatkaa sotaa jota se tuskin kykenee voittamaan , saadaan vain Aleppo 2.

Yksinkertainen ihminen näkee asiat yksinkertaisena , tehdään asiat selväksi Ukrainalle :
- länsi tulee auttamaan sotilaalisesti puhdistamaan maan kapinallisista
Tai
- koska teidän kansalla ei ole maanpuolustustahtoa , emme sodi teidän puolesta , emme rahoita teitä , sopikaa kapinallisten kanssa , jos menetätte jotain niin voi voi

Vai onkohan lännenkin etu että tälläinen tilanne vain jatkuu ?
Hillitään pakotteilla Venäjän taloudellista vahvistumista.
 
Sillä ei ole merkitystä kenellä on luonnonvaroja tai tehtaita. Sillä on merkitystä miten halvalla pystyt luonnonvarojasi ja tehtaittesi tuotteita maailmalle tarjoamaan. Maailmassa ei ole pulaa energiasta, raaka-aineista eikä tehtaista. Niitä kaikkia on tarjolla markkinoiden määrittelemällä hinnalla yli tarpeen.

Historiattomuudesta kumpuava sinisilmäisyys kertoo karua kieltä koululaitoksemme puutteista.
 
Vaikka näyttäisi ettei nykyaikana tarvitse välittää luonnonvarojen hallinnasta niin kaikki maat eivät kuitenkaan perusta kansakuntansa hyvinvointia sosiaalisen palvelurakenteen kasvattamiseen (Suomen julkishallinto kattaa jo yli 60%:ia BKT:sta) ja vientiteollisuuttaan tietokonepelien (roviot sun muut) kehittämiseen.

Varsinkaan Venäjä ei juuri muuta teekään kuin toimittaa muulle maailmalle luonnovarojaan maailmanmarkkinahintaan.

Ja juuri siksi Venäjä on köyhä takapajula ja Suomi rikas maailman kehityksen eteenpäinviejä. Ei liene epäselvää, kumpi strategia (raaka-aineiden tuottaminen vai osaamistalous) tulee tulevaisuudessa olemaan kasvusuunnassa ja kumpi laskusuunnassa.

Asevoimin voi vallata raaka-ainevaroja, mutta niillä ei voi luoda kehittynyttä avointa innovaatioita kehittelevää yhteiskuntaa. Juuri tästä syystä asevoimin tehtävässä tontin valtaamisessa on yhä vähemmän tolkkua taloudelliselta kannalta jopa siis silloin, kun touhu menee täysin putkeen, eikä itse sotaretki maksa miljardeja. Näin jos puhutaan koko kansakunnan varallisuudesta. Tietenkin sitten, jos mennään jonkun pienen klikin hyvinvointiin, niin sille on tietenkin helpompi tuottaa rikkauksia niillä luonnonvaroilla kuin ihmisten vapaaehtoisuuteen perustuvalla innovatiivisella työllä.

Tottakai taustalla on myös muita suurvaltapoliittisia syitä, mutta loppuviimeksi niidenkin merkitys konkretisoituu taloudellisiin etuihin..Näin on aina ollut ja vielä toistaiseksi näyttää siltä että tulee olemaankin.

On vaikeampi keksiä luonnonvaroiltaan rikkaampaa paikkaa vallattavaksi kuin mitä Irak oli 2003. Siitä huolimatta amerikkalaiselle kansantaloudelle touhu oli aivan valtava taloudellinen katastrofi. Laskelmien mukaan sota maksoi kaikkine vaikutuksineen jotain 3 biljoonaa (3 ja 12 nollaa) dollaria. Irakin öljyvarat eivät ikimaailmassa tule hyödyttämään amerikkalaista kansantaloutta missään tapauksessa samaa vertaa. Jotkut oligarkit, kuten Cheneyn takana puljaillut Halliburton voivat tietenkin hommasta hyötyä ja tietenkin sama voi päteä tähän Itä-Ukrainaan, eli vaikka ne raaka-ainevarat eivät koskaan tule tavallisen kadun venäläisen elämää rikastuttamaan, niin joku yksittäinen taho siellä voi kovastikin rikastua siitä, jos omistukset vaihtavat käsiä.
 
Hänen nimensäkin olisi silloin "PUTIN I SUURI" Venäjän pelastaja!

Putin on historian harrastaja..mikä sen mukavampaa jos historia tekisi hänestä - pienestä miehestä - Suuren. Kymmenien muiden historiaan ikuisesti jääneiden suurmiesten joukkoon.

Aleksanteri Suuri
Kaarle Suuri
Fredrik II Suuri
Pietari Suuri
Putin Suuri

Pääsy tällaiselle listalla olisi jotain paljon enemmän kuin muutaman sadan miljardin ruplan omaisuus..

Jotenkin tuolta vaikuttaa.
Venäjän TV näyttää Putinia todella usein.

- Putin keskustelee opikelijoiden kanssa
- Putin tutustuu uuteen Spartak jalkapallostadioniin
- Putin avaa uuden tehtaan
- Putin lentää ultrakevyellä
Putin sielllä , Putin täällä , jne , jne . . .

No , ei sentään hän ole alkanut säveltämään sinfonioita eikä lyönyt muutamaa hole in onea päivässä.
 
Twitterissä on monesta luotettavaksi aiemmin havaitusta lähteestä luettavissa että Venäjän ilmavoimat on upottanut Ukrainan rajavartioston aluksen azovinmerellä.

juutupesta löytyi pätkä jonka lopussa puhuttu isku olisi.

Inforesistilla on toinen video samalta kuvaajalta, jälkeen iskun.

http://inforesist.org/ochevidcy-pod-mariupolem-podbit-ukrainskij-voennyj-kater/

Höpöhöpö mitään Venäjä tehny. Separaattorit sanovat upottaneensa noi tykisto tulella :) :) :)
 
Jugoslavia? Irak? Kurdit? Syyria? Sir-Lanka? Burma?... listaa voi jatkaa ihan vapaasti.

Taisin aikaisemmin kysyä, onko vähemimistöillä oikeus nousta kapinaan... siis edes moraalista. Se on tullut selväksi että halituksilla on oikeus kukistaa kapinat ;)

On joskus. Pohditaanpa. Moni maa on uniikkitapaus. Demokratiassa asia näyttää selkeämmältä: lailliset vaalit ja odotetaan hammasta purren monta vuotta, mitä ne sekoilevat seuraavaksi eikä opita mitään. Emme silti hyväksy marginaalisia asejoukkoja hillumassa demokratioissa, vaan odotamme vaalipäivää.

Korruptoituneessa oligarkiassa, jollainen Ukrainakin on, tai diktatuurissa, kansa voi alkaa hyppiä silmille, jos ei saa tarpeeksi piiskaa. Vallankumous on mielestäni oikeutettu mittavan sorron alta nousuun, mikäli tilanne on jo sellainen, että enemmistö kansalaisista ei luota poliittiseen järjestelmään lainkaan. Harva meistä (ainakaan aluksi) itkisi, jos Pohjois-Koreassa kävisi tuuletus...

Venäjälle Janukovits oli hyvä, mutta aivan liian heikko. Siksi Maidan, jolle läntisin silmin näemme oikeutuksen - ja sehän oli kapina.

Itäukrainalaisten pelot otin alkuun hyvin vakavasti. Jos henkinen etäisyys Kiovan ja Donetskin välillä on yhtä suuri kuin Juupajoen ja Mogadishun ja sekunnissa pakkasesta vedetään esiin yli 70 vuotta vanhat pelot, jotain on pielessä syvätasolla.

Samalla maaperä kiihotukselle oli loistava. Sen tiesi venäläinen.

Se, miksi olen torjuva kapinallisille, johtuu pelkästään Venäjästä, jonka suurvaltapoliittisena peliliikkeenä Krimin haltuunotto ja Itä-Ukrainan puskurivaltion haltuunotto käynnistyi. Kapinalliset ovat pieniä pelilaudalla.

En osaa ostaa imelää ideaa "oikutettuun kapinaan" liittyvästä Venäjän "moraalisesta oikeutuksesta" tappaa naapurimaan väkeä hyökkäysoperaatiossa Krimin anneksoinnin maayhteyden turvaamiseksi.

ATO-operaation hyväksyin ja olisin rauhanmiehenä toivonut siitä nopeaa, päättäväistä ja tehokasta, jotta olisi vältetty paljon verta jatkossa. Olin aika yksin käsityksessäni silloin.

Muistanet, että aseellisia oli 20-30 per kaupunki ensi alkuun organisoimassa kapinajoukkoja ja keräämässä aeita. Pikkuhiljaa liittyi poliiseja, virkamiehiä ja rivimiehiä. Joukkojen vahvuus vielä toukokuulle tullessa oli varmaan parin vahvistetun pataljoonan luokkaa.

Mutta se on heidän asiansa.
 
Mihin perustat viestisi ?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Donetskin_alue

"Etniseltä taustaltaan venäläisistä vastaajista äidinkielekseen ukrainan ilmoitti 1,3 ja venäjän 98,6 prosenttia ... "


Siis todennäköisesti kokevat olevansa enemmän venäläisiä kuin Ukranalaisia.

"Vuoden 2001 väestönlaskennassa Donetskin alueen suurimmat etniset ryhmät olivat ukrainalaiset (56,9 %) ja venäläiset (38,2 %)."

Eli Donetskin alueella enemmistö kansalaisista (ainakin siis 2001) oli etnisesti ukrainalaisia, ei venäläisiä. En ymmärrä, miten sinun tilastotietosi, jonka mukaan etniset venäläiset puhuvat suunnilleen kaikki venäjää äidinkielenään liittyy tähän mitenkään. Suomenruotsalaisistakin varmaan suurin enemmistö puhuu ruotsia äidinkielenään, muttei tämä muuta mihinkään sitä, että suomenruotsalaiset ovat pieni vähemmistö Suomessa.
 
Luet Saksan kantaa väärin. Saksan kanta on se, että tilanteelle ei ole sotilaallista ratkaisua, tehtiin mitä tahansa. Kyse ei ole mistään "vaikutelman antamisesta", vaan tilanteen toteamisena sellaisena kuin se on. Tässä on takana se, että mikä tahansa apu, jota länsi voisi Ukrainalle antaa, ei tuottaisi sotilaallista ratkaisua. Ainoa, mitä sillä voidaan saada aikaiseksi on lännen mukaan vetäminen Ukrainan sotkuun ja tilanteen entisestään eskaloituminen. Ja tietenkin paljon lisää ihmisuhreja ensin Ukrainassa ja jos kriisi lännen mukaan lähdön myötä laajenisi, muuallakin.

Ja lisäksi sanoisin, että ennen kaikkea tuo "tilanteelle ei ole sotilaallista ratkaisua" -lausunto on suunnattu Venäjälle, joka sellaista koittaa saada aikaiseksi. Saksan ja Ranskan pointti on siinä, että vaikka Venäjä onnistuisi jotain maata valtaamaankin, niin se joutuisi itse kärsimään entistä enemmän kiristyvien EU-pakotteiden vuoksi, eli EU ei hyväksy sitä sotilaallista ratkaisua, jota Venäjä koittaa tilanteeseen saada.

Minä olisin mielelläni kuulemassa, millainen sotilaallinen ratkaisu on sinusta Ukrainan kriisiin saatavissa? Jos Ukraina länsiavun turvin alkaisi painaa Venäjää ulos maasta, seurauksena olisi todennäköisesti se, että Venäjä panee entistä enemmän paukkuja peliin ja sotiminen siitä vain kiihtyisi entisestään. Ukrainan itsensä kannalta olisi parempi koittaa hakea jotain muuta tietä ulos tästä.



Täysin naurettava väite. Eivät tietenkään tue.



No, oliko vaikkapa talvisotaan sotilaallinen ratkaisu? Ei, vaan lopulta neuvottelupöydässä saatiin ratkaisu, jonka molemmat pystyivät hyväksymään.



Ja mikä olisi se sotilaallinen ratkaisu, joka sinusta Ukrainaa aseistamalla saataisiin aikaiseksi? Sanotaan, että NATO ottaisi huomenna Ukrainan jäsenekseen. Uskotko, että kriisi ratkeaisi sillä?



Entäpä, jos Ukraina siitä koulutuksesta ja aseistuksesta huolimatta ottaisi pataan? Siinä tilanteessa länsi olisi jo sitonut itsensä sodan yhdeksi osapuoleksi. Pitäisikö sitten eskaloida tilannetta niin, että lähettäisiin lännen omia sotajoukkoja sinne, ettei vaan tilanne ratkeaisi sotilaallisesti? Juuri tätä liukurataa sotaan Venäjää vastaan länsi koittaa välttää. Tai mitä jos lännen jatkuvan aseavun vuoksi sota jäisi junnaamaan Itä-Ukrainassa paikoilleen, eikä Ukrainalla itsellään olisi mitään halua tehdä rauhaa ennen kuin kaikki kapinalliset on lopullisesti nujerrettu. Lännen pitäisi jatkaa ase- ja raha-apua, koska siihen ryhtyminen ja sitten yhtäkkiä maton alta vetäminen olisi mahdoton vaihtoehto. Ukraina tietenkin tietäisi tämän, minkä vuoksi sekään ei tietenkään suostuisi mihinkään kompromissiin, vaan ainoastaan täydelliseen voittoon.

Länsi ei usko, että Ukrainaa aseistamalla saadaan tähän sotilaallinen ratkaisu. Tämä on se, mikä lännen lausuntojen takana on, ei se, että kyse olisi jostain "vaikutelmasta".

Tuo on varmasti totta. Aseistamista kannattaneet kuitenkin huusivat sen perään ennen kuin Venäjän panssarikolonnat vyöryi yli. Vähän ristiriitaa asiassa,koska aseita kyllä oli. Olisiko selvä lännen apu estänyt Venäjän kolonnien rajanylityksen. Nyt sitä on myöhäistä vatvoa. Nyt pitäisi vatvoa sitä pysähtyykö Vanja joka ei koskaan ole ymmärtänyt muuta kuin voimaa. Millaisen signaalin Eu antaa Putinille. Se määrittää pahimassa tapauksessa maailman kohtalon. Putin pitää Eu:ta muutenkin heikkona. Samoin Obamaa. Siksi hänen kaltaisillaan on ilonpäivät. Tekevät mitä tykkää. Ja aivan varmasti tietävät pakotteiden hinnan ja vaikutukset. Se tässä pelottaakin. Miten on ajatellut pakotteista päästä eroon? Vai eikö aiokkaan eroon. Helvetin huolestuttavaa.
 
Mihin perustat viestisi ?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Donetskin_alue

"Etniseltä taustaltaan venäläisistä vastaajista äidinkielekseen ukrainan ilmoitti 1,3 ja venäjän 98,6 prosenttia ... "


Siis todennäköisesti kokevat olevansa enemmän venäläisiä kuin Ukranalaisia.

Appivanhemmat ja vaimo venäjänkielisiä ukrainasta, kokevat itsensä ukrainalaisiksi. Kysy suomenruotsalaiselta tunteeko itsensä hurriksi.
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Back
Top